האים כדאי ליקנות CDP יקר ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

כוונתי ב8-9Kש:ח היום אני מאזין להרבה תקליטורים בכול מיני שפות והקלטות . היו תקליטורים שהיו באסים חזקים מאוד . היו הקלטות עים טרבל חזק ומפורט ללא באס .
היו הקלטות ללא באס וולא טרבל צליל דחוס באמצע . אז מה הייה נותן לי CDP יקר יותר מימה שיש לי . אכשו אני מאזין מDVD מהמחשב שמחובר לרסיבר בחיבור דגיטלי .
אים יש הבדל כזה בהקלטות . אז מתקליטור שהייה חסר באס . הCDP יוסיף באס .

היה בלוחות למכירה CDP רוקסן שעולה כ8K ונימכר . מעניין אים המאזין מרגיש בהבדל בצליל
מימה שהייה לו קודם . ואים יש הבדל מיזערי בתנאי שיש לו שמיעה טובה . האים שווה ההשקעה .

חג שמח
רק הטכנאי קרמר

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

תשקיע בDAC רציני בסכום הזה - תקבל הרבה יותר...
ובתור TRANSPORT תשתמש בCDP של 500-1000 שח עם יציאה דיגיטלית.
כך תמקסם את ההשקעה ותישאר פתוח לפורמטים עתידיים בעלי רזולוציה גבוהה יותר.
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #3 

אחי אתה לא מכיר אותי . הותיקים מכירים . יש לי CDP אונקיו . יש לי רמקולים קווד . הכול הולך עים סיב אופטי . רמקולים AR3 . לא מרגיש הבדלים . כי אולי אני כימט בטופ

חג שמח
רק הטכנאי קרמר

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

לנגן CD איכותי תהייה השפעה ניכרת בשיפור איכות הצליל, בפרט במערכת טובה – אבל כנראה לא לנגנים בטווח המחירים שציינת – לא למחירים של מכשיר חדש.

שמעתי CDP של רוקסן ולא התרשמתי כלל, בלשון המעטה.
רכשתי CDP איכותי הרבה יותר, יד שנייה, לאחר ששמעתי אותו – דגם Meridian G08 בפחות מחצי מחירו כחדש.

אם לא תמצא CDP מעולה במחיר טוב, DAC חיצוני טוב בהחלט יכול להיות פתרון לשיפור איכות הצליל בתקציב מצומצם (יחסית).

.

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #5 

אים רוקסן שעולה יש שני דגמים . אחד ב5K ואחד ב8K . ולא הירשים אותך אז אין הבדל בין הCDP למינהם . באיזה מערכת ורמקולים שמעתה ?
רק הטכנאי קרמר

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

הטכנאיקרמר כתב:אים רוקסן שעולה יש שני דגמים . אחד ב5K ואחד ב8K . ולא הירשים אותך אז אין הבדל בין הCDP למינהם . באיזה מערכת ורמקולים שמעתה ?
...
אם אני זוכר נכון, שמעתי את הדגם הזול יותר, מתצוגה – שזה יתרון, משום שהוא עבר הרצה.
הרמקולים הם B&W N803 , המגבר Musical Fidelity A3.2 והכבלים למיניהם הם בין הזולים מבין האיכותיים.

.

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

הטכנאיקרמר כתב:אחי אתה לא מכיר אותי . הותיקים מכירים . יש לי CDP אונקיו . יש לי רמקולים קווד . הכול הולך עים סיב אופטי . רמקולים AR3 . לא מרגיש הבדלים . כי אולי אני כימט בטופ

חג שמח
...
אז יש לך רמקולים של QUAD או AR?
שומע עם רסיבר וכמעט בטופ? אני בספק...

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #8 

קווד מחוברים למגבר ניפרד סטראו . הAR3 מחוברים לרסיבר , רק ב12' שומעים את תוספת הבסים שחסרים בקווד . גם סאב . חדר ניפרד שלי . עים אקוסטיקה טובה . בשום חנות לא שמעתי כמו אצלי שהייתי בתצוגות . קפוץ תיתרשם אני מחיפה
רק הטכנאי קרמר

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #9 

מגבר דנון קלאסה A / ויש איזון בין הקוודים לבין הAR3 . ניקנה בשנת 1990 . הרסיבר משמש בתור פרה לדנון
רק הטכנאי קרמר

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

2 אבחנות:
1. לא שמעתי את המערכת ובאמת מעניין - גם אני הייתי שומע ב2 זוגות ביחד וכשניל אלייב הגיע אלי הוא טען שהצלילי "דחוס" וכשניתקנו את הזוג הקטן השתחררה הדחיסות - אולי זאת הבעיה אצלך (הסינרגיה לא מושלמת - לפעמים עובדת בגדול ולפעמים מזייפת בגדול).
2. עדיין אני חושב שDAC יתן לך הרבה לעומת CDP זול - אבל DAC רציני אם תשקיע 9K ויותר בDAC בלבד ותשתמש בCDP שלך בתור TRANSPORT בלבד - יש לך סיכוי לקבל שינוי משמעותי.
בכלל אתה צודק - מרמה מסויימת צריך "לקפוץ" גבוה מאד בציוד (ובמחיר) כדי לשמוע הבדל - בדקתי בזמן האחרון כמות של אניטרקונקטים ורק אחד מהם (משומש שבכוונה לא שאלתי ממהתחלה מהו\מחיר) - הוא עושה הבדל משמעותי (המחיר בהתאם) - ד"א אני עוד לא בטוח שזה שינוי רצוי.

ד"א - איך אתה מקשר את הCDP לשתי ההגברות? ואותו כנ"ל למחשב? איזה מודל של רסיבר \ מגבר?

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #11 

מהרסיבר יש יציאות פרא אאוט ולשם מחובר המגבר דנון . והרסיבר סוני 830 דוחף את הAR3
וגם סנטר וגם אחוריים . וגם סאב שלא מפעיל אותו רק בסרטים . הAR3 נותן מספיק באסים חזקים ונעימים תלוי בהקלטה
רק הטכנאי קרמר

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #12 

קרמר,

מהסט-אפ העכשווי שלך אני בספק אם תבחין הבדל בין קניה של 8K לבין CDP איכותי יד שניה ב-3K. היום בלוחות ב-3K תוכל לקנות כמה CDP מאוד חמודים שדי ימקסמו לך את הסט-אפ העכשווי שלך וישמעו הרבה יותר טוב מה-DAC של הרסיבר שלך.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #13 

יד שניה זה תמיד אופציה מצויינת עם חלק מהמערכת ...
יחד עם זאת, CDP זה מכשיר, שחלקו הלא מבוטל הוא מכני, כלומר בלאי מואץ יחסית, אז זה עוד שיקול...

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

valer_valer כתב:יד שניה זה תמיד אופציה מצויינת עם חלק מהמערכת ...
יחד עם זאת, CDP זה מכשיר, שחלקו הלא מבוטל הוא מכני, כלומר בלאי מואץ יחסית, אז זה עוד שיקול...
...
יש להביא בחשבון את הפרש המחיר לעומת חדש וכן את העלות של החלפת המכלול המכאני.
קניתי נגן בעולה חדש 18,000 ₪ תמורת 7,500 ₪, דהיינו, ב- 10,500 ₪ פחות ממחירו כחדש – והוא בן פחות משנה. נראה לי שגם אם וכאשר יהיה צורך להחליף את המכלול המכאני שלו – יצאתי נשכר.

מאידך, נגן העולה חדש מתחת ל- 8,000 ₪, בהחלט יש להביא בחשבון את גילו של המשומש טרם קנייה.

.

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

יד שנייה זה תמיד חשוד

שליחה #15 

למה נימכר? אולי תקלה,אולי לא נותן את התוצאה שחשבו , כשמדובר בציוד היי אנד .
הכול יכול להיות . ואני לא אוהב לקחת לניסיון . לא נעים אים תהייה תקלה . דווקה כאשר זה הייה אצלי
רק הטכנאי קרמר

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

Re: יד שנייה זה תמיד חשוד

שליחה #16 

הטכנאיקרמר כתב:למה נימכר? אולי תקלה,אולי לא נותן את התוצאה שחשבו , כשמדובר בציוד היי אנד .
הכול יכול להיות . ואני לא אוהב לקחת לניסיון . לא נעים אים תהייה תקלה . דווקה כאשר זה הייה אצלי
...
שטויות, רוב האנשים מוכרים כי הם משדרגים או שנימאס להם מהתחום. אתה יכול להיות רגוע, בדר"כ מכשיר שלא מתקלקל בחודש הראשון כבר לא יתקלל הרבה שנים קדימה.

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #17 

והנגן של ה18 אלף נתן את התוצאה המצופה? הייה שווה להשקיעה סכום כזה 8K ש"ח .
יש הבדל גדול בצליל .על מנת להרגיש הבדל צריך רמקולים בסכום של 30K או שיש לך כאלה
רק הטכנאי קרמר

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: יד שנייה זה תמיד חשוד

שליחה #18 

הטכנאיקרמר כתב:למה נימכר? אולי תקלה,אולי לא נותן את התוצאה שחשבו , כשמדובר בציוד היי אנד .
...
אכן, הכול יכול להיות – אבל ניסיתי אותו עם המערכת שלי טרם הקנייה.

אגב, מרבית המערכת שלי היד שנייה – שאם לא כן לא הייתי יכול להרשות לעצמי לקנות אותה – ואני מאושר שיש לי את המערכת הנוכחית.

דבר נוסף – במערכת High End – יש חשיבות ממדרגה ראשונה לנסות את הציוד טרם הקנייה – חדש כמשומש – משום שדווקא במערכות כאלה עולה החשיבות של ההתאמה (סינרגיה) בין רכיבי המערכת השונים.

.

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #19 

אולי אין תקלה . אבל אין שנוי בצליל בCDP של 2K לבין CDP 8K . לכן רוצה להציל את ההשקע .
רק הטכנאי קרמר

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

הטכנאיקרמר כתב:אולי אין תקלה . אבל אין שנוי בצליל בCDP של 2K לבין CDP 8K . לכן רוצה להציל את ההשקע .
...
בהחלט יכול להיות – לא ניסיתי. התייחסתי לנגן הרבה יותר יקר כחדש. היה הבדל ניכר ביותר באיכות הצליל שלו לעומת נגן העולה חדש 8K .

.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”