זקוק לעזרה בבעית גירעון בצפיה בתוכן Bluray.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
radioded פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ושנה טובה לכולם.

הורדתי למחשב בשיא ההתלהבות את גירסת הבלו-ריי הלא דחוסה של הסרט "רובוטריקים" - Transformers.Blu-Ray.1080p.AVC.TrueHD.5.1 הלוא היא בפורמט Bluray אורגינל ולא MKV. כל העסק שוקל בסביבות ה- 43 ג'יגה וציפיתי בקוצר רוח להיווכח באיכות הכי טובה שככל הנראה אראה (עד אותו הרגע). הסרט ירד מחולק לכל מיני תיקיות ואחרי מחקר קטן הבנתי שעלי לאגד את כל התיקיות והקבצים לקובץ ISO ע"י התוכנה imgburn, לעשות לו Mount ע"י ה- Daemon Tools ולאחר מכן לנגן אותו באמצעות ה- Power DVD האגדי.
וכמו שיובל בנאי אומר בשירו -"הכל הלך כ"כ חלק" והסרט התנגן לו כמו שצריך, אבל...
- האיכות טובה אבל לא "ממש" טובה (קובץ MKV של הסרט Troy ששוקל 17 ג'יגה שיש ברשותי לוקח אותו בהליכה).
- יש לי גירעון שמאוד נראה לעין בחלקים הכהים בסרט בעיקר (ב- Troy אין את הבעיה הזאת וראוי לציין כי הוא מנוגן עם ה- Media Player 11).

מזה זמן רב שאני מוריד תכנים של HD למחשב, מהם דחוסים יותר או דחוסים פחות, איכותיים יותר ואיכותיים פחות. כל מאות הסרטים שהורדתי עד השבוע היו בפורמט MKV ושקלו בסביבות 4-8 ג'יגה והיו איכותיים אך כמובן שערכם ירד עם הדחיסה. בעיות גירעון היו לי רק בפחות טובים ביניהם וממש לא ציפיתי לגירעון בBluray אמיתי!

כמה פרטים חשובים:

- מדובר בגירסת פאואר דיוידי - Cyberlink.PowerDVD.Ultra.Deluxe.v7.3.3723.Multilingual שהבנתי שבגירסאות גבוהות יותר יש בעיה עם ניגון בלוריי.

- מותקנת אצלי במחשב חבילת K-lite Full 4.0.0 שבכלל אינה מנידה עפעף כאשר ה- Power DVD פועל.

- המחשב שלי חזק דיו להפעיל קבצים כאלה באיכות מירבית וכרטיס המסך שודרג ל- ATI HD4850 לאחרונה.

- אני צופה בסרט על מסך הטלויזיה שלי שהוא - Philips 42PFL7762D שהוא FULL HD

- רק כאשר ה- Power DVD מופעל על מסך הטלויזיה אני מקבל הודעה כזאת -
"For smooth, high quality video play back, click yes. Your display resolution will be temporarily lowered until you stop the video" במידה ואני לוחץ על YES, רזולוצית המסך יורדת מ- 1920*1080 לרזולוצית מסך המחשב שהיא 1680*1050, אם אני לוחת על NO הרזולוציה נשארת 1080 והסרט מתחיל להתנגן.

אני ממש צריך עזרה עם בעית הגירעון למי שנתקל בזה ופתר את התופעה.
האם יש נגן אחר שצריך להשתמש בו?
האם להתקין מקודדים אחרים?
האם לא לאגד ל- ISO אלא לשיטה אחרת? והאם ISO מוריד מערך הסרט?
כל עזרה תתקבל ותוערך בברכה!

נ.ב
מצטער על המגילה פה, פשוט בדר"כ שאלות כאלו ואחרות עולות אחרי שמישהו מציג את בעייתו אז פשוט רציתי להניח את כל הקלפים על השולחן.

תודה מראש

עודד

rick090
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

בקשר לגרעון...

שליחה #2 

גם אני הורדתי את הסרט הנ"ל, גם בגרסת הבלוריי המלאה וגם בפורמט MKV, ואכן בחלקים הכהים בסרט ישנו גרעון (ואני עוד צרבתי את הסרט לדיסק בלוריי וצפיתי בפלייסטיישן 3).
אחרי בדיקה קלה של עוד כמה סרטים שגם בהם נראה גרעון בחלקים מסוימים הבנתי שזו כנראה "תופעת לואי" של הרזולוציה הגבוהה, אז אני לא חושב שיש לך בעיה במחשב או משהו כזה כי אותה האיכות נראית גם בפלייסטיישן 3 שמנגן את הבלוריי המקורי.
אגב, תופעת הגרעון נראית יותר חמורה בסרטים ישנים.
ולעניין אחר, אתה מוריד ביוזנט? אם כן, תחת איזו קבוצה אתה מוצא את הבלוריי המלאים?
אני מחפש מלא חדשים ולא מוצא.
מקווה שעזרתי ותודה.

radioded פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה על התגובה אחי, הרגעת אותי מעט אבל מצד שני אם הבעיה לא נמצאת רק אצלי אז זה הזמן להתאכזב מהבלוריי המלא. איזו טלויזיה יש לך בבית ד"א? כאילו זה נראה לי אבסורד שזה ככה בגלל שבקובץ MKV איכותי אין את הבעיה הזאת :( .
אגב, איך צרבת את הסרט על הבלוריי? עשית burn image ? ומזה זה "תופעת לואי"?

ולשאלתך, אני מוריד מטורנטליץ' ובקרוב אני אקבל שם משתמש גם ל- bithdtv ככל הנראה. אני מוריד עכשיו גם את גירסת הבלוריי המלאה של Iron man ויש לי איזה 40-50 סרטים ב- MKV שאם אתה רוצה אתה מוזמן לבוא להעתיק להארד דיסק חיצוני.

למישהו פה גם יש בעיות גירעון בהרצת בלוריי דרך הפלייסטיישן3?

radioded פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

ועוד שאלה קטנה, ה- PowerDVD זקוק למקודדים כלשהם? כי אני לא בטוח שאני שומע דרכו בסראונד מלא כמו שאני שומע דרך המדיה פלייר. כשה- MP11 מתחיל לפעול, כל המקודדים הנחוצים מתחילים לרוץ ברקע, דבר שלא קורה כאשר ה- PDVD עובד והסאב-וופר בקושי מוציא הגה מהפה.... הגדרתי בתוכנה להשתמש ב- SPDIF וכל ההגדרות אצלי פיקס.

rick090
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

תשובות...

שליחה #5 

אז ככה... בנוגע לאיך צרבתי בלוריי, יש לי צורב בלוריי ואני צורב על דיסקים של BD-R 25GB, זו הסיבה שאני מוריד בלוריי מלאים. הטלוויזיה שלי היא סאמסונג FULL HD 46 אינטץ'.
בנוגע לשאלתך על ה-POWER DVD, היא מגיעה עם מקודדים משלה ולא משתמשת במקודדים של MEDIA PLAYER. לכן כל הגדרות שאתה תסדר שיפעלו יפה מאוד על תוכנות אחרות לא יפעלו על POWER DVD ויותר מזה, היא עלולה "לחרבש" לך את כל ההגדרות כי היא "משתלטת" על ההגדרות ושמה את המקודדים שלה בעדיפות מעל המקודדים שהגדרת.
אגב, "תופעת לוואי" זה כשבנוסף לתוצאה רצויה של משהו ישנם תופעות לא רצויות (לכל דבר יש יתרונות וחסרונות).
מקווה שעזרתי. שבת שלום.

radioded פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

Re: תשובות...

שליחה #6 

rick090 כתב:אז ככה... בנוגע לאיך צרבתי בלוריי, יש לי צורב בלוריי ואני צורב על דיסקים של BD-R 25GB, זו הסיבה שאני מוריד בלוריי מלאים. הטלוויזיה שלי היא סאמסונג FULL HD 46 אינטץ'.
בנוגע לשאלתך על ה-POWER DVD, היא מגיעה עם מקודדים משלה ולא משתמשת במקודדים של MEDIA PLAYER. לכן כל הגדרות שאתה תסדר שיפעלו יפה מאוד על תוכנות אחרות לא יפעלו על POWER DVD ויותר מזה, היא עלולה "לחרבש" לך את כל ההגדרות כי היא "משתלטת" על ההגדרות ושמה את המקודדים שלה בעדיפות מעל המקודדים שהגדרת.
אגב, "תופעת לוואי" זה כשבנוסף לתוצאה רצויה של משהו ישנם תופעות לא רצויות (לכל דבר יש יתרונות וחסרונות).
מקווה שעזרתי. שבת שלום.
...
אוקיי... תודה על העזרה, ואת המילה 'לוואי' אני מכיר... את המילה 'לואי' פחות...

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”