מה עדיף - מקרן 720P או 1080P?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
ב-Full HD יש תוספת רזולוציה (אומנם זה לא כמו הקפיצה התהומית מ-SD ל-HD Ready, אבל בכל זאת משמעותי) מה שנותן יותר פירוט.
בנוסף, יש SDE פחות מורגש
ואם נעזוב לרגע את ההבדל בין רזולוצית HD Ready ל-Full HD ונתמקד בהבדלים בין מקרנים אז נשים לב שכרגע המגמה היא מקרני Full HD והפיתוח לא נעצר כשהגיעו לרזולוציה הזו אלא המשיכו לשפר באספקטים אחרים של התמונה כמו קונטראסט.
מכוון שמדובר בקטגוריה עם מוצרים יותר יקרים כל אחד צריך להחליט בעצמו האם השיפור באיכות התמונה שווה את הכסף.
בנוסף, יש SDE פחות מורגש
ואם נעזוב לרגע את ההבדל בין רזולוצית HD Ready ל-Full HD ונתמקד בהבדלים בין מקרנים אז נשים לב שכרגע המגמה היא מקרני Full HD והפיתוח לא נעצר כשהגיעו לרזולוציה הזו אלא המשיכו לשפר באספקטים אחרים של התמונה כמו קונטראסט.
מכוון שמדובר בקטגוריה עם מוצרים יותר יקרים כל אחד צריך להחליט בעצמו האם השיפור באיכות התמונה שווה את הכסף.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
נו זה כמו לשאול מה עדיף ? רכב 1400 או רכב 1600 ..
בגדול אנשים תמיד יעדיפו את החזק יותר או הגדול יותר אבל יש נתונים נוספים שצריך לקחת בחשבון ..
.
יחס עלות תועלת למשל ..
ממרחק של ארבעה מטרים בגודל תמונה של 100 אינטש מסופקני אם תראה הבדל גדול בין 720 ל 1080.
ככל שתתרחק יותר מהמסך ההבדל יהפוך לזניח עוד יותר ולהיפך.
בדוק מה הנתונים אצלך, יתכן וההפרש במחיר ( בדר"כ כמה אלפי שקלים ) לא שווה את "הקפיצה" באיכות.
ליאור
בגדול אנשים תמיד יעדיפו את החזק יותר או הגדול יותר אבל יש נתונים נוספים שצריך לקחת בחשבון ..
.
יחס עלות תועלת למשל ..
ממרחק של ארבעה מטרים בגודל תמונה של 100 אינטש מסופקני אם תראה הבדל גדול בין 720 ל 1080.
ככל שתתרחק יותר מהמסך ההבדל יהפוך לזניח עוד יותר ולהיפך.
בדוק מה הנתונים אצלך, יתכן וההפרש במחיר ( בדר"כ כמה אלפי שקלים ) לא שווה את "הקפיצה" באיכות.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
חסר נתון והוא גודל המסך.
מרחק של 4 מטר זה נחמד אבל אם מדובר על מסך בגודל 32" אז כנראה שלא תבדיל ואם מדובר על מסך ברוחב של 3 מטר אז בטוח תבדיל (בכוונה הגזמתי).
כרגע, אני בדיוק בוחן מקרן 1080P מול 720P ואחד הדברים הכי בולטים, זה לא בהכרח הפירוט אלא כמה שהתמונה חלקה יותר, נעימה יותר וכמה שב-720P ה-SDE כן מורגש.
מדובר על מסך ברוחב 2 מטרים ממרחק של 3.5-4 מטרים.
מרחק של 4 מטר זה נחמד אבל אם מדובר על מסך בגודל 32" אז כנראה שלא תבדיל ואם מדובר על מסך ברוחב של 3 מטר אז בטוח תבדיל (בכוונה הגזמתי).
כרגע, אני בדיוק בוחן מקרן 1080P מול 720P ואחד הדברים הכי בולטים, זה לא בהכרח הפירוט אלא כמה שהתמונה חלקה יותר, נעימה יותר וכמה שב-720P ה-SDE כן מורגש.
מדובר על מסך ברוחב 2 מטרים ממרחק של 3.5-4 מטרים.
היי מרטיןMartinHSabag כתב:חסר נתון והוא גודל המסך.
מדובר על מסך ברוחב 2 מטרים ממרחק של 3.5-4 מטרים....
איזה מקרן אתה בוחן?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
דווקא כדי לצפות בתכני 1080P על תמונת מסך רחב בגודל "100 (האלכסון) מרחק הצפייה האופטימלי הוא.... כ-4 מטרLior_M כתב: ממרחק של ארבעה מטרים בגודל תמונה של 100 אינטש מסופקני אם תראה הבדל גדול בין 720 ל 1080.
ליאור...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מקרן שאתה מכיר טוב....toto1 כתב:היי מרטיןMartinHSabag כתב:חסר נתון והוא גודל המסך.
איזה מקרן אתה בוחן?...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא אמרתי שלא יהיה הבדל. ברור שיהיה. השאלה היא כמה הוא משמעותי ביחס למחיר.איינשטיין כתב:דווקא כדי לצפות בתכני 1080P על תמונת מסך רחב בגודל "100 (האלכסון) מרחק הצפייה האופטימלי הוא.... כ-4 מטרLior_M כתב: ממרחק של ארבעה מטרים בגודל תמונה של 100 אינטש מסופקני אם תראה הבדל גדול בין 720 ל 1080.
ליאור......
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אה הבנתיMartinHSabag כתב:מקרן שאתה מכיר טוב....toto1 כתב:היי מרטיןMartinHSabag כתב:חסר נתון והוא גודל המסך.
איזה מקרן אתה בוחן?......
אם ככה שקול מילים בביקורת...חחח
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני סבור שלקנות היום מקרן שהוא לא 1080P
זה בזבוז כסף - אלא אם יש בעיית תקציב רצינית, ורצון עז לעבור לHD מינימלי...
השגת תכנים היום הרבה יותר קלה - נחכה נראה גם מה אורנג' יציעו...
עדיף לאגור עוד כסף מאשר לקנות משהו שכבר היום אפשר לומר שהוא מיושן ברמה זו או אחרת
שלא תבין לא נכון - תכנים - 720P יש והרבה - אבל חבל לא לנצל את מלוא היכולת הקיימת כיום.
השגת תכנים היום הרבה יותר קלה - נחכה נראה גם מה אורנג' יציעו...
עדיף לאגור עוד כסף מאשר לקנות משהו שכבר היום אפשר לומר שהוא מיושן ברמה זו או אחרת
שלא תבין לא נכון - תכנים - 720P יש והרבה - אבל חבל לא לנצל את מלוא היכולת הקיימת כיום.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

זה נכון
אם המצב הוא סטטי אני מסכים איתך לחלוטין הצרה היא שבד"כ - במיוחד שאפשר לקבל עוד איכות אנשים יעדיפו להתאים את עצמם למה שאפשר לקבל. - יתקרבו למסך/יגדילו אותו.
שווה לדעתי להשקיע כסף ולקנות היום 1080P ישר...
הרי בסה"כ - מקרן זה דבר שיישאר לתקופה.. - אז שווה להשקיע בו לטעמי.
שווה לדעתי להשקיע כסף ולקנות היום 1080P ישר...
הרי בסה"כ - מקרן זה דבר שיישאר לתקופה.. - אז שווה להשקיע בו לטעמי.
יש הבדל משמעותי במחירים
בין ה 720 ל 1080 בדרך כלל כמעט כפול. לכן למחיר יש בהחלט משמעות.
ולדברי קודמי: ההתפתחות בתחום היא די מהירה, כל כשנה שנה וחצי יוצאים דגמים חדישים ומשופרים יותר במחירים זהים ולעיתים אף זולים מהדגם הקודם. אני למשל ב 6 שנים החלפתי 4 מקרנים שכל אחד היה ברמה גבוהה משמעותית מקודמו. אבל זה אינדיבידואלי.
ולדברי קודמי: ההתפתחות בתחום היא די מהירה, כל כשנה שנה וחצי יוצאים דגמים חדישים ומשופרים יותר במחירים זהים ולעיתים אף זולים מהדגם הקודם. אני למשל ב 6 שנים החלפתי 4 מקרנים שכל אחד היה ברמה גבוהה משמעותית מקודמו. אבל זה אינדיבידואלי.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

Re: יש הבדל משמעותי במחירים
תשמע - מי שיכול להלחליף כ"כ הרבה מקרנים באמת יכול לעשות פחות או יותר מה שהוא רוצה...מאירקה כתב:בין ה 720 ל 1080 בדרך כלל כמעט כפול. לכן למחיר יש בהחלט משמעות.
ולדברי קודמי: ההתפתחות בתחום היא די מהירה, כל כשנה שנה וחצי יוצאים דגמים חדישים ומשופרים יותר במחירים זהים ולעיתים אף זולים מהדגם הקודם. אני למשל ב 6 שנים החלפתי 4 מקרנים שכל אחד היה ברמה גבוהה משמעותית מקודמו. אבל זה אינדיבידואלי....
רוב האנשים קונים מקרן אני משער ל-3 שנים לפחות...
אם מישהו יודע שעוד שנה וחצי שנתיים יוכל לשדרג - זה בהחלט שיקול...
אני הייתי מעדיף לשים עוד קצת כסף היום - ולדעת שאת הפינה הזו סגרתי לפחות לאיזה 3 שנים...