צריך תרגום מאנגלית קצת מסובכת

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שאלתי בפורום videohelp.com לגבי הבעיה שיש לי (באנגלית כמובן), עם קווי ה-interlace.
שאלתי גם מה יקרה לקווים אם אני אמיר את הקבצים ל-xvid. ענו לי באנגלית עם מושגים בוידיאו שאני לא מבין, הינה ההודעה, מישהו יכול להסביר לי למה התכוון הבחור שכתב לי את זה:?

You can crop away any part of the frame you don't want. You have to deinterlace or inverse telecine (NTSC only) to get rid of the comb artifacts. For PAL you sometimes need to do a field phase correction (a progressive video broadcast top-field-first but captured as bottom-field-first). I would do all of this with AviSynth and VirtualDub. Here's a quick dirty example with just VirtualDub (deinterlace, crop, resize):
נערך לאחרונה על ידי IA ב 21/10/2008 20:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

מה שאתה מתאר זו תופעה של interlacing. אם תנגן את הקובץ דרך FFDShow, תוכל להפעיל בו פילטר שנקרא de-interlacing. תשתמש בנגן חיצוני כמו BSPlayer ולא ב-VMC, כי ב-VMC אי אפשר לנגן קבצי MPEG2 דרך FFDShow.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אוקי, אז זהו:

שליחה #3 

התברר לי מפורום אחר, שבגלל ה-interlacing יש לי גם קו עקום כזה בחלקה התחתון של התמונה (שאלתי פה על הבעיה הזאת לפני כמה ימים ולא ענו לי). אז מצאתי גרסא ישנה של powerdvd, ולאחר ההתקנה הקווים האלה נעלמו, גם ב-bsplayer וגם במדיה פלייר. אבל הבעיה היא שה-de-interlacing פוגע באיכות התמונה וזה מורגש, התמונה נהיית מטושטשת יותר. אם אני אשתמש ב-de-interlacing של ה-ffdshow, האיכות תהיה אולי טובה יותר? יש אפשרות לקבל גם תמונה טובה וגם ללא הקווים?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

כן, בהחלט יש סיכוי טוב לכך.

IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

בעיה עם ה-ffdshow

שליחה #5 

התקנתי את ה-ffdshow, ויש עדיין את הקווים האלה. ראיתי שיש ב-ffdshow המון הגדרות, מישהו יכול להסביר לי איפה בדיוק אני מפעיל את הפילטר de-interlacing?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

בברירת המחדל הפילטר לא מופעל. פתח את ה-Video decoder configuration ופשוט סמן וי בריבוע שלידו כתוב de-interlacing. בחלון של הפילטר הזה (מופיע כשמקליקים על המילה de-interlacing) ניתן לבחור כל מיני שיטות. נסה אחת אחת עד שתגיע לתוצאה המועדפת עליך.

IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה, אבל זה עדיין לא משפיע

שליחה #7 

סימנתי את הוי שאמרת..אבל זה עדיין לא משפיע על הBSPlayer או על המדיה פלייר.
אני מצרף תמונה של אותו חלון, אולי תגיד לי רק אם עשיתי את הכל נכון:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

סימנת נכון, אבל אתה צריך לוודא שהקובץ בכלל מתנגן דרך ה-FFDShow. אתה צריך שבעת הנגינה יופיע אייקון קטן של ה-FFDShow במגש שליד השעון של הדסקטופ.

IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אוקיי

שליחה #9 

אוקיי תודה, אבל יש לך מושג איפה אני משנה את ההגדרה הזאת?

IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אוקיי לא משנה, מצאתי.
בחלק מהשיטות, זה לא השפיע, ובחלק זה העלים את הקווים, אבל גרם למריחה כשיש תזוזות בקטע וידיאו.
בשיטה אחת שנקראת "TomsMoComp", הקווים נעלמו והאיכות הייתה די טובה, הבעיה שנשאר לי קו שחור בחלק התחתון של התמונה, שאמור להיעלם עם פילטר deinterlacing. מה עוד אפשר לעשות? אם אני אקודד את הקבצי וידיאו לxvid, זה אולי יעלים את הקווים ואני אקבל תמונה טובה יחסית?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #11 

השיטה הטובה ביותר שמצאתי ל deinterlacing היא 5tap lowpass דווקא.

הקו השחור שיש לך הוא כנראה ארטיפקט של המקור או של ההקלטה והוא לא חלק מבעיית ה deinterlacing
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

כן אבל

שליחה #12 

בחלק משיטות ה-deinterlacing, אותו קו שחור נעלם, אבל אז איכות הוידיאו נפגעת.
הייתי כבר בטוח שהכרטיס שיש לי לא תקין או משהו, אבל ב-videohelp אמרו לי שזה בגלל interlacing, ובאמת כשניסיתי deinterlacing הקו נעלם, אבל התמונה נהייתה קצת מטושטשת. אני לא מצליח בנתיים לקבל תמונה חלקה, עם איכות טובה יחסית וללא הקו השחור וקווי ה-interlace

IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

ד"א, באותו פורום גם צירפתי תמונה מוידיאו שהקלטתי. אותו אחד שענה, עשה לה -deinterlcing אם הבנתי נכון עם virtual dub. הגיוני?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”