צפי לעונת חגים גרועה בתחום מכירות האלקטרוניקה הבידורית
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78817
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
כידוע, עונת החגים (אוקטובר-דצמבר) היא העונה החזקה ביותר מבחינת תחום האלקטרוניקה הבידורית בארה"ב. בעונה זו נמכרים יותר מוצרים משאר השנה. בחנויות יש תורים עצומים ובשנים האחרונות התווסף ל-BLACK FRIDAY (יום שישי בין חג ההודיה לחג המולד שבו התורים הם הארוכים ביותר) גם CYBER MONDAY (יום שני שמיד אחריו אשר הוא הפיק של המכירות ONLINE).
השנה, כל האינדיקטורים המוקדמים מצביעים על עונת חגים עגומה במיוחד, ככל הנראה לאור המצב הכלכלי הגרוע שארה"ב "נקלעה" לתוכו. אנשים רבים ללא עבודה, איבדו את ביתם ואת חסכונותיהם ורבים עוד יותר מתוכננים לתקופה הקשה ושומרים את היד צמודה על ההוצאות.
לפי האינדיקטורים הנוכחיים, מדובר על עונת החגים החלשה ביותר, כלכלית, מזה 17 שנה.
ככל הנראה מדובר על רכישות קטנות יותר, עבור מעגל משפחה וחברים מצומצם יותר.
חברות רבות מרוויחות, כאמור, יותר כסף בכמה השבועות הללו (שלא לדבר על כמה הימים הללו) מאשר כל שאר השנה ולכן עונה חלשה עלולה לגרום לנזק גובר לתעשיית האלקטרוניקה הבידורית.
אחת הנפגעות הגדולות בתחום היא רשת החנויות CIRCUIT CITY, אשר סובלת לאחרונה מאי אמון נרחב בקרב הציבור וגם בקרב הספקים שלה. השמועות שהיא הולכת להתמוטט גורמת לצרכנים שלא לרוץ ולרכוש בה אלא ללכת לשכנה שלידה (בד"כ BEST BUY, שמשום מה תמיד ממוקמת ממול CIRCUIT CITY...). הדבר גרם בשבועות האחרונים לעיוות שם החברה על ידי הצרכנים ל- CIRCUIT SHITTY.
צחוק צחוק, אבל מפחיד.
השנה, כל האינדיקטורים המוקדמים מצביעים על עונת חגים עגומה במיוחד, ככל הנראה לאור המצב הכלכלי הגרוע שארה"ב "נקלעה" לתוכו. אנשים רבים ללא עבודה, איבדו את ביתם ואת חסכונותיהם ורבים עוד יותר מתוכננים לתקופה הקשה ושומרים את היד צמודה על ההוצאות.
לפי האינדיקטורים הנוכחיים, מדובר על עונת החגים החלשה ביותר, כלכלית, מזה 17 שנה.
ככל הנראה מדובר על רכישות קטנות יותר, עבור מעגל משפחה וחברים מצומצם יותר.
חברות רבות מרוויחות, כאמור, יותר כסף בכמה השבועות הללו (שלא לדבר על כמה הימים הללו) מאשר כל שאר השנה ולכן עונה חלשה עלולה לגרום לנזק גובר לתעשיית האלקטרוניקה הבידורית.
אחת הנפגעות הגדולות בתחום היא רשת החנויות CIRCUIT CITY, אשר סובלת לאחרונה מאי אמון נרחב בקרב הציבור וגם בקרב הספקים שלה. השמועות שהיא הולכת להתמוטט גורמת לצרכנים שלא לרוץ ולרכוש בה אלא ללכת לשכנה שלידה (בד"כ BEST BUY, שמשום מה תמיד ממוקמת ממול CIRCUIT CITY...). הדבר גרם בשבועות האחרונים לעיוות שם החברה על ידי הצרכנים ל- CIRCUIT SHITTY.
צחוק צחוק, אבל מפחיד.
אני נמצא כרגע ב-DC, ואני יכול להעיד מגוף ראשון שהמצב כאן הרבה יותר עגום ממה שזה נראה או נשמע בעיתונות.
מי שמכיר אותי יודע שאני ביליתי הרבה זמן בארה"ב, מעולם לא ראיתי את הקניונים ריקים כל כך במהלך אוקטובר לקראת ה-הלוווין. גם המוכרים בחנויות כבר נכנסו ל"מוד פאניקה" ומציעים הנחות במקום - רק תקנה.
מי שמכיר אותי יודע שאני ביליתי הרבה זמן בארה"ב, מעולם לא ראיתי את הקניונים ריקים כל כך במהלך אוקטובר לקראת ה-הלוווין. גם המוכרים בחנויות כבר נכנסו ל"מוד פאניקה" ומציעים הנחות במקום - רק תקנה.
You are never fully dressed without a smile
-
oferlaor
- מנהל

shed,
השאלה היא מה יהיה בערים הגדולות באמת (DC הרי היא עיר מאוד לא אמריקאית-אופיינית) כגון ב-SEATTLE, LA, NY, סן פרנסיסקו.
לדעתי הם יגיעו למצב של שוקת שבורה והרבה מאוד הנחות יסוד ישברו השנה.
למי שלא יודע, הרווחים בארה"ב על ציוד כזה הם זעומים מתוך תחרות מאוד אגרסיבית והנחה שהם יחזירו את הכסף בגלל סדרי הגודל (מה שנקרא ECONOMICS OF SCALE), אך השנה הטריקים האלה לא יעבדו ולדעתי הרבה מאוד RETAILERS ישברו. קשה לי להאמין שרשת ענקית כמו CIRCUIT CITY יכולה להחזיק מעמד לאור מצב כזה.
השאלה היא מה יהיה בערים הגדולות באמת (DC הרי היא עיר מאוד לא אמריקאית-אופיינית) כגון ב-SEATTLE, LA, NY, סן פרנסיסקו.
לדעתי הם יגיעו למצב של שוקת שבורה והרבה מאוד הנחות יסוד ישברו השנה.
למי שלא יודע, הרווחים בארה"ב על ציוד כזה הם זעומים מתוך תחרות מאוד אגרסיבית והנחה שהם יחזירו את הכסף בגלל סדרי הגודל (מה שנקרא ECONOMICS OF SCALE), אך השנה הטריקים האלה לא יעבדו ולדעתי הרבה מאוד RETAILERS ישברו. קשה לי להאמין שרשת ענקית כמו CIRCUIT CITY יכולה להחזיק מעמד לאור מצב כזה.
עפר, כל מי שנמצא ב-DC, לא באמת יושב ב-DC אלא באחת מ"ערי הלווין" (bethesda, רוקוויל וכו'). התופעה שתיארתי (חנויות וקניונים ריקים) נכונה גם בתוך Downtown DC אבל צרמה לי יותר לעין בקניונים מסביב. אלה מקומות שהייתי בהם לא מעט פעמים בעבר ומבט עליהם מזכיר לי את מפלס הכינרת שיורד משנה לשנה.
אגב, ב-NY המצב דומה.
אגב, ב-NY המצב דומה.
-
oferlaor
- מנהל

אאוץ'
קיוותי לשמוע שהמצב יותר טוב, אבל נראה לי שהמצב הולך להיות קשה בשנים הקרובות במובן הטכנולוגי של המילה.
קיוותי לשמוע שהמצב יותר טוב, אבל נראה לי שהמצב הולך להיות קשה בשנים הקרובות במובן הטכנולוגי של המילה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
שאלה יהיו הצרות שלנו.
הלוואי וזה יגמר בירידה במכירות ה BD ..
יש לי תחושה ממש לא טובה לגבי המשבר הזה ..
הלוואי וזה יגמר בירידה במכירות ה BD ..
יש לי תחושה ממש לא טובה לגבי המשבר הזה ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
לא יודע מה רן ראה בוושינגטון אבל בשיקגו יש כרגע SALE של 30-40 אחוז ברוב החנויות
בניו יורק לעומת זאת זה הרבה פחות שכיח ואנשים דוהרים בעיקר ל OUTLET ורשתות כמו CONCO
אגב, בשיקגו ראיתי מספר פעמים אנשים ברחוב שמוחים נגד מדיניות הממשל ומנסים לאסוף כסף על מנת לעזור לאנשים שנפגעו
בלי קשר, המסעדות המצליחות בשיקגו מפוצצות כמו תמיד
בניו יורק לעומת זאת זה הרבה פחות שכיח ואנשים דוהרים בעיקר ל OUTLET ורשתות כמו CONCO
אגב, בשיקגו ראיתי מספר פעמים אנשים ברחוב שמוחים נגד מדיניות הממשל ומנסים לאסוף כסף על מנת לעזור לאנשים שנפגעו
בלי קשר, המסעדות המצליחות בשיקגו מפוצצות כמו תמיד
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
ולא רק circuit city בצרות, גם compusa נמצאת במצב עגום. הרשת סגרה כבר לא מעט סניפים (רק באיזור בו אני נמצא עכשיו נסגרו שני סניפים לאחרונה) והיחס אליה ברחוב הוא של dad man walking.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73273
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
תמיד כשיש משבר מוצרי המותרות הם הראשונים שמצטמצמים/נפגעים, ומוצרי אלקטרוניקה נכנסים לרב יפה לקטגוריה הנ"ל. אף אחד לא ירכוש LCD TV וקונסולה כשאין כסף לסגור את החודש, לא?
Another one bites the dust
Circuit City לצ'פטר 11 "כדי לנסות לשרוד בתקופת החגים"
http://ap.google.com/article/ALeqM5irmW ... wD94CA85O0
Circuit City לצ'פטר 11 "כדי לנסות לשרוד בתקופת החגים"
http://ap.google.com/article/ALeqM5irmW ... wD94CA85O0
משה
-
oferlaor
- מנהל

זה היה ברור מראש, אחרי שהם רצו לסגור 155 חנויות, וגם זה לא היה מספיק.
מי הולך לחנות שהיא ללא ציוד וכבר די ברור שגם העובדים לא יקבלו את כספם וגם אי אפשר יהיה להחזיר את הסחורה אם משהו לא בסדר.
בקיצור, אין להם סיכוי (גם לא למפרק מסודר) בשלב הזה. היו צריכים לעשות CH11 הרבה לפני כן.
מי הולך לחנות שהיא ללא ציוד וכבר די ברור שגם העובדים לא יקבלו את כספם וגם אי אפשר יהיה להחזיר את הסחורה אם משהו לא בסדר.
בקיצור, אין להם סיכוי (גם לא למפרק מסודר) בשלב הזה. היו צריכים לעשות CH11 הרבה לפני כן.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73273
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים