האם היית משדרג ציוד גם אם הוא נישמע פחות טוב

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

זה נכון ששדרגת היא מחלה אנושה .
השאלה היא האם הייתם משדרגים לציוד שעל הנייר יותר איכותי (הכוונה למותג יותר יוקרתי ממה שברשותכם)
גם אם התוצאה פחות טובה.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Rainbow
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

מה זה יתן לנו?

שליחה #2 

גם אם הציוד "יותר" נחשב אבל בפועל התוצאה לא יותר טובה מה זה יתן לנו?
הרי המרחק לשידרוג נוסף יהיה קרוב מתמיד,בגלל התוצאה (הירודה?)

היו לי מקרים שבחנתי ציוד יותר נחשב על הנייר,בפועל לא ממש אהבתי את
התוצאה ולכן דחיתי את השדרוג.

לדעתי אם אין שיפור אפילו קטן,חבל על הכסף והזמן.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

השאלה אם ניתן לקרוא לזה בכלל שידרוג, והתשובה שלי: לא. "מותג יותר יוקרתי" (מה זה בכלל?) שאינו מציע ביצועים טובים יותר אינו ראוי להיחשב כ"מותג יותר יוקרתי", אם אתה מבין את כוונתי. פעם קראנו לזה "לשלם עבור השם" (או הסמל, הלוגו וכד').

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #4 

האמת... שבדר"כ אצל רוב האנשים כך זה מתנהל עוד משחר ההסטוריה...
מהמערכות האיכותיות של שנות ה 70, אנשים העיפו אותם לטובת המערכות משנות ה 80 השחורות והפחות איכותיות בהרבה, בגלל "מודרניזציה" וגם נתונים טובים יותר על הנייר, שכיום יודעים שאין מה להשוות, דרך שנות ה 90 שאנשים החליפו את אלה במערכות מיני שהבטיחו תמורה זהה על הנייר למערכות הגדולות, ודרך היום, שהרבה מעדיפים מערכות מיקרו ורמקולים סטליטים, שבטח גם על הנייר מבטיחים הרבה יותר, ומדור לדור יש ירידה באיכויות השמע, אצל רוב האנשים... וזאת עקב ה"יוקרתיות" שבמוצר עצמו או במותג.

כמובן יש את אלה, שחוקרים יותר ושואפים להגיע לתוצאה טובה יותר... אלו פחות מסתמכים על הנתונים הכתובים וסומכים יותר על עצמם ועל האוזניים שלהם.
לדעתי לא נכון הדבר לאנשים שאוהבים לשדרג לעיתים קרובות, וחובבים אמיתיים, השואפים כל הזמן ללכת קדימה. אלו אני מניח ברי ניסיון ויודעים לסמוך על האוזניים שלהם ולא על הנתונים הכתובים....
נערך לאחרונה על ידי roypeles ב 09/10/2008 23:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #5 

ברור שלא.
לא משדרגים לפי המדבקה.

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

השאלה נישאלה בעקבות מפגש שלי אם אנשים ששידרגו למותגים נחשבים יותר ובפועל התוצאה היתה פחות טובה.
הסיבה לשידרוג הייתה מראש בעייתית ... מאחר והמותג שהיה ברשותם היה פחות נחשב .
בפועל הם גילו שעשו טעות , אבל במהלך הרכישה הם היו בטוחים שזה טוב יותר.

אני בהחלט חושב שאנשים משדרגים למותגים ...השפעת המותג היא גם פסיכואקוסטית ולכן הם בטוחים שהשדרוג עשה טוב.
תנסו לחשוב כמה קשה להבין בשלב מאוחר יותר שעשית טעות .
ואז שוב מתחיל סבב השדרגת.

אולי השאלה המתבקשת היא :
האם לדעתכם יש השפעה עליכם כמאזינים שנובעת ממיתוג ?

פרטים

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #7 

יש השפעה וצפייה, ברור, אבל המוצר חייב להשמע טוב.
מה שאתה מתאר זו קנייה עיוורת.
או חרשת, בתחום שלנו.
8)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

לא רק בתחום האודיו - בכל תחום בחיים, הקונה הממוצע נמצא במתקפה מתמדת של מידע ועוד מידע שאינו מסוגל לעכל. לכן נוצר מצב של חוסר בטחון שהתרופה עבורו היא הפנייה למותגים ידועים. למעשה המותג היום הוא המלך האמיתי של הצרכנות, ולא הצרכן עצמו...

דוגמאות לא חסרות, תראו למשל מה עשה בזמנו יבואן מזדה כשביקש להחדיר מכונית אפורה, בינונית וחסרת כל ייחוד לשוק הרכב הישראלי שהיה בשליטת סובארו ומיצובישי - הוא המציא שם מותג יוקרתי "לאנטיס", והשקיע הון עתק בהחדרת המותג למודעות של הקונה הממוצע. ההשקעה כמובן הוכיחה את עצמה, והיום כל "מומחה" רכב שצץ בפינת הרחוב ימליץ בפה מלא על אותה "לאנטיכס".

בתחום "שלנו" המשימה פשוטה בהרבה שכן ממילא הוא מאוכלס ע"י קומץ קטן של משוגעים שקל מאד להשפיע עליהם, גם בלי תקציבי פרסום אדירים, אבל תראו למשל מה עושים יבואני B&W (שגם הפורום הזה לא נעלם מעיניהם...)

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

Eyal_W כתב:זה נכון ששדרגת היא מחלה אנושה .
השאלה היא האם הייתם משדרגים לציוד שעל הנייר יותר איכותי (הכוונה למותג יותר יוקרתי ממה שברשותכם)
גם אם התוצאה פחות טובה.
...
בשום פנים ואופן לא!

אני בוחר את הציוד שברשותי אך ורק על פי איך שהוא נשמע, נשמע לי (במגבלות התקציב שלי) – בשום פנים ואון לא על פי שום אמת מידה אחרת – לא המותג, לא ביקורות ולא חוות דעת.

.

Rainbow
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #10 

yairf כתב: דוגמאות לא חסרות, תראו למשל מה עשה בזמנו יבואן מזדה כשביקש להחדיר מכונית אפורה, בינונית וחסרת כל ייחוד לשוק הרכב הישראלי שהיה בשליטת סובארו ומיצובישי - הוא המציא שם מותג יוקרתי "לאנטיס", והשקיע הון עתק בהחדרת המותג למודעות של הקונה הממוצע. ההשקעה כמובן הוכיחה את עצמה, והיום כל "מומחה" רכב שצץ בפינת הרחוב ימליץ בפה מלא על אותה "לאנטיכס".
...
בוא נדייק בעובדות-
היבואן הישראלי לא המציא שום שם למזדה לנטיס
השם היה קיים,תבדוק ותראה.

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

בואו נעביר את השאלה לאפיק "קשה" יותר...
ברור שאני לא אכניס מוצר שירע את הסאונד, אבל:
אם אתה מרוצה מהקיים ומציעים לך תחליף "אודיאופיל" מרשים מחברה "סוף הדרך" \ המראה מדהים ולמרות שזו חברה אחרת מההגברה ניראה כאילו יצרו את הTRANSPORT עבור "הסט" ואין שינוי בצליל, האם תקנו?
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #12 

לא יודע אם יש עוד תחום של מוצרים שיש בו כל כך הרבה יצרנים לא כל כך ידועים לציבור הרחב כמו ההיי פיי

מנגד תחום המכוניות או מוצרי חשמל לבית או אפילו מסכים-רוב היצרנים והמוצרים אם לא כולם ידועים לציבור

לעומת אפשרות ליצרן היי פיי קטנצ'יק שמייצר מוצר מעולה ולא כל כך ידוע,אי לכך ובהתאם לזאת 'שמות' בהיי פיי

לא אומרים לי דבר וכלום עד שאני שומע אותם ולא יועילו הפירסומים
אמן מייסר

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

liorms כתב:בואו נעביר את השאלה לאפיק "קשה" יותר...
אם אתה מרוצה מהקיים ומציעים לך תחליף "אודיאופיל" מרשים מחברה "סוף הדרך" \ המראה מדהים ולמרות שזו חברה אחרת מההגברה ניראה כאילו יצרו את הTRANSPORT עבור "הסט" ואין שינוי בצליל, האם תקנו?
...
שאלה נכונה !

פרטים

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #14 

לדעתי רוב האודיופילים (אני מתכוון לאלה שמשדרגים כבלי החשמל, מחזקים שקעים בקיר, מחליפים בלי סוף כבלי חיבורים של המודולים בסכומים אסטרונומים, מנסים לשמוע תדרים ששום חלק בגוף האדם לא מסוגל לקלוט) משדרגים את הכל באופן סיסטמאטי אך ורק כתוצאה ממחלה קשה שבחלק ממרפאות כבר מאובחנת ואף יש כאלה שמטפלים בהם בהצלחה.
אז נכון שבהתחלה הם שומעים את הבדל (לטובה), אחר כך שוכחים מה הוא ההבדל, ואז יש סיבה לשידרוג הבא.
אבל, וכאן חייבת להיאמר "אבל", יש אנשים כמו רובנו, שנהינים ממוסיקה איכותית, שצריך להודות, קשה לשמוע במערכת ממוצעת.
וכאן יש סיבה מוצדקת לבוא ולעשות האזנה במערכת יוקרה, כ - Reference, ואם אהבנו את זה - לנסות ולהרכיב מערכת באיכות דומה, עם השקעה מינימלית.
זו דעתי ....

yano
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

מוזר!
הייתכן שלאחר שמיעה המערכת נשמעת פחות טוב ובכל זאת
פלוני ישדרג !?

avnerbel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #16 

למזלי עד לפני שהגעתי לאתר הזה רק כדי לשאול שאלה
אפילו לא ידעתי שיש מערכות High End
הרמקולים הכי ששמעתי היו Bose סטליטים
את הרכישות שלי ביצעתי לאחר שקראתי ביקורות שאלתי שאלות והסתובבתי בחנויות ובמקרה נפלתי גם על רכיב קצת יקר
כאן הרוב המליץ "ללכת לשמוע" אז הלכתי ובחרתי לא יודע אם בחרתי נכון אבל בחרתי בעצמי לפי מה שאני אהבתי

אם אני לאחר שלב הרכישה והציוד לא מתאים אין מה לעשות אספוג את העלויות ואנסה למזער נזקים אולי בעזרתו של המוכר במידה וניתן
אם אני בשלב של קבלת החלטות ועדיין אין הזמנה אז אין מצב שאעשה את הרכישה גם אם יגידו לי שזה הרולס רויס של המערכות

פעם נתנו לי כבלים לרמקולים של חברה מסויימת כבלים שנחשבים לאיכותיים
והיו ברשותי כבלים בני 20 שנים של חברה אחרת כבלים זולים יותר החלפתי את הכבלים ו..... רבאק לא נשמע טוב
אפילו שזה בחינם
אז אמרתי תודה החלפתי את הכבלים הישנים והטובים וחזרתי להינות לא להתעצבן
אז לא כל מוצר של חברה שנחשבת בהכרח מצדיק הוצאה או אפילו שימוש כשהו ניתן במתנה

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

Eyal_W כתב: השאלה נישאלה בעקבות מפגש שלי אם אנשים ששידרגו למותגים נחשבים יותר ובפועל התוצאה היתה פחות טובה.
הסיבה לשידרוג הייתה מראש בעייתית ... מאחר והמותג שהיה ברשותם היה פחות נחשב .
בפועל הם גילו שעשו טעות , אבל במהלך הרכישה הם היו בטוחים שזה טוב יותר.

אני בהחלט חושב שאנשים משדרגים למותגים ...השפעת המותג היא גם פסיכואקוסטית ולכן הם בטוחים שהשדרוג עשה טוב.
תנסו לחשוב כמה קשה להבין בשלב מאוחר יותר שעשית טעות .
ואז שוב מתחיל סבב השדרגת.
...
מדובר כאן באנשים הבוחרים ציוד ו/או המשדרגים על פי המותג – לא על פי מה שהם שומעים.
לאנשים המעוניינים להתהדר במותגים יוקרתיים יותר מאשר ליהנות מהאופן בו המערכת נשמעת – שדרוג כזה הוא ראוי.
אנשים המעוניינים בראש ובראשונה ליהנות מהאופן בו המוסיקה נשמעת במערכת שלהם – מוטב שיפנימו את העובדה שהמבחן האחד והיחידי לאיכותה של מערכת הוא האופן בו היא נשמעת.
Eyal_W כתב: אולי השאלה המתבקשת היא :
האם לדעתכם יש השפעה עליכם כמאזינים שנובעת ממיתוג ?
...
עלי – בשום אופן לא.
כאשר אני בא לאולם תצוגה כדי לבחון רמקולים שונים – אני מבקש מהמדגים להחליף מדי פעם רמקולים, כאשר עיני עצומות במשך כל תהליך ההאזנה – מבלי שיגיד לי ומבלי שאדע איזה רמקולים אני שומע בכל פעם.
yairf כתב: בתחום "שלנו" המשימה פשוטה בהרבה שכן ממילא הוא מאוכלס ע"י קומץ קטן של משוגעים שקל מאד להשפיע עליהם, גם בלי תקציבי פרסום אדירים, אבל תראו למשל מה עושים יבואני B&W (שגם הפורום הזה לא נעלם מעיניהם...)
...
אני מחשיב את עצמי לאחד מאותם "משוגעים לדבר".
אני בוחן ציוד אך ורק על פי איך שהוא נשמע – איך שהוא נשמע לאוזני, בסלון שלי, בשילוב עם שאר רכיבי המערכת שלי, עם המוסיקה אותה אני נוהג לשמוע ועם תקליטורים אותם אני מכיר היטב.

מי שמושפע ממותגים הוא חובב יוקרה, יותר מאשר חובב צליל איכותי.
את הרמקולים הקדמיים שלי, B&W N803 בחרתי רק מתוך מבחן האזנה, בהשוואה לרמקולים רבים אחרים – בשום אופן לא בשל השם, או המותג.
liorms כתב:בואו נעביר את השאלה לאפיק "קשה" יותר...
...
אם אין שום שיפור בצליל ועלי להוסיף כסף לשם השדרוג – בשום פנים ואופן לא.
valer_valer כתב: לדעתי רוב האודיופילים (אני מתכוון לאלה שמשדרגים כבלי החשמל, מחזקים שקעים בקיר, מחליפים בלי סוף כבלי חיבורים של המודולים בסכומים אסטרונומים, מנסים לשמוע תדרים ששום חלק בגוף האדם לא מסוגל לקלוט) משדרגים את הכל באופן סיסטמאטי אך ורק כתוצאה ממחלה קשה שבחלק ממרפאות כבר מאובחנת ואף יש כאלה שמטפלים בהם בהצלחה.
...
האם דעתך זאת מעוגנת בעובדות כלשהן, או שהיא מצוצה מהאצבע?
האם אתה משוכנע בכך שאנשים משדרגים בניסיון לשמוע את אשר אינו בר-שמיעה?
האם אתה מודע לעובדה שלפעמים החלפת כבל חיבור בסכום של 1,000 או 2,000 ₪ משפר את צליל המערכת יותר מאשר החלפת נגן, או מגבר, בהשקעה של 10,000 או 30,000 ₪?
valer_valer כתב: אז נכון שבהתחלה הם שומעים את הבדל (לטובה), אחר כך שוכחים מה הוא ההבדל, ואז יש סיבה לשידרוג הבא.
...
כאשר שומעים בפועל הבדל ניכר לטובה – האם זאת אינה סיבה מספקת לשדרוג?
valer_valer כתב: אבל, וכאן חייבת להיאמר "אבל", יש אנשים כמו רובנו, שנהינים ממוסיקה איכותית, שצריך להודות, קשה לשמוע במערכת ממוצעת.
...
איני יודע מי הם "רובנו" – אבל יפה שאתה מכיר בכך שמערכת שנשמעת טוב מאד אינה יכולה להיות זולה מאד.
valer_valer כתב: וכאן יש סיבה מוצדקת לבוא ולעשות האזנה במערכת יוקרה, כ - Reference, ואם אהבנו את זה - לנסות ולהרכיב מערכת באיכות דומה, עם השקעה מינימלית.
...
יש כאן שתי סוגיות נפרדות.
סוגיה אחת היא הרצון לשדרג מערכת על מנת ליהנות מאיכות צליל גבוהה יותר וטובה יותר.
הסוגיה השנייה היא התקציב, או הסכום שאדם מוכן ו/או יכול להרשות לעצמו על מנת לשפר את איכות הצליל של המערכת שלו.

יש אנשים שהשיקול המכריע לגביהם הוא מחיר המערכת.
יש אנשים שהשיקול המכריע לגביהם הוא איכות המערכת – במגבלות התקציב שלהם.
(יש גם אנשים שהשיקול המכריע לגביהם הוא יוקרתו של המותג).

.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

yano כתב:מוזר!
הייתכן שלאחר שמיעה המערכת נשמעת פחות טוב ובכל זאת פלוני ישדרג !?
...
בהחלט יתכן – אצל אנשים המתייחסים למותגים יותר מאשר לאוזניים שלהם.
avnerbel כתב: אז לא כל מוצר של חברה שנחשבת בהכרח מצדיק הוצאה או אפילו שימוש כשהו ניתן במתנה
...
ללא כל ספק. אין תחליף למבחן ההאזנה – של כל פריט ופריט, בשילוב עם שאר רכיבי המערכת שלך ולאוזניים שלך.

.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #19 

Joshua_G כתב: השאלה נישאלה בעקבות מפגש שלי אם אנשים
.
...
וחסר מקרים בהם מותגי יוקרה שיווקו מערכות Hi-Fi (כלומר HI END באיכות Hi FI) ?

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #20 

valer_valer כתב:
Joshua_G כתב: השאלה נישאלה בעקבות מפגש שלי אם אנשים
.
...
וחסר מקרים בהם מותגי יוקרה שיווקו מערכות Hi-Fi (כלומר HI END באיכות Hi FI) ?
...
ההבדל בין HIFI לHIGHEND הוא חמקמק למדי ודי תלוי בהגדרה\תקציב.
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”