שלום לכולם,
ביום א' תגיע בשעה טובה הפלסמה החדשה שלי (פנסוניק th-42pv8) ועכשיו אני צריך לחבר את ה-MacMini אליה. השאלה היא האם לחבר אותו מיציאת ה-dvi של המק ל-hdmi של הפלסמה או לקומפוננט? אולי עדיף בכלל ל-VGA? את הסאונד אני מעביר בכבל אופטי לרסיבר.
המק משמש כ-htpc בעזרת ה-xbmc (שהתחלף לאחרונה ל-plex) ורוב הצפיה שלי היא בעיקר בסדרות ובסרטים, מעט מאד עבודה כמחשב / אינטרנט.
תודה לכולם על היעוץ,
אבי.
חיבור MacMini לפלסמה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
קוף אדם שלום,
ה-PLEX אכן נהדר, ביחוד הגירסאות האחרונות שבהן הם משתמשים בסקין חדש, ה-Media Stream.
לשאלתך: לך על HDMI - השתמש בכבל DVI ל-HDMI. אמורים לראות נפלא.
גם VGA אמור להיות מצויין, באותה מידה כמו DVI/HDMI.
קומפוננט אפשרי וגם יתן איכות טובה אולם הוא מוגבל לכמה רזולוציות ספציפיות שאני לא בטוח ש-1024 על 768 היא אחת מהן.
את המסך שלך יש לכוון לרזולוציה של 1024 על 768, שזוהי הרזולוציה הטבעית שלו. בגלל שמדובר במסך עם פיקסלים מלבניים, סביר להניח שתצטרך לעשות כמה כיוונים מיוחדים בהגדרות של ה-PLEX שיעשה Stretch לסרטים שהם 16 על 9.
ה-PLEX אכן נהדר, ביחוד הגירסאות האחרונות שבהן הם משתמשים בסקין חדש, ה-Media Stream.
לשאלתך: לך על HDMI - השתמש בכבל DVI ל-HDMI. אמורים לראות נפלא.
גם VGA אמור להיות מצויין, באותה מידה כמו DVI/HDMI.
קומפוננט אפשרי וגם יתן איכות טובה אולם הוא מוגבל לכמה רזולוציות ספציפיות שאני לא בטוח ש-1024 על 768 היא אחת מהן.
את המסך שלך יש לכוון לרזולוציה של 1024 על 768, שזוהי הרזולוציה הטבעית שלו. בגלל שמדובר במסך עם פיקסלים מלבניים, סביר להניח שתצטרך לעשות כמה כיוונים מיוחדים בהגדרות של ה-PLEX שיעשה Stretch לסרטים שהם 16 על 9.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"