עזרה בבקשה - טלוויזיה 32"/26" לצפייה בשידור רגיל (

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
genadyb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לפורום,

אילו פרמטרים צריך לבדוק בטלוויזיה כשהמטרה היא רק שידורים רגילים (לא dvd, לא ps ולא yes hd). כבר אמרו לי שאני צריך HD-Ready ולא Full-HD, אבל האם יש משהו מעבר לכך?

אם אני מבין נכון יש רכיב שממיר שידור "רגיל" לפורמט שמוצג על הטלוויזיה והוא גם מותח את התמונה לגובה ובעיקר לרוחב. איך הוא נקרא ואצל איזו חברה/דגם הוא משוכלל יותר?

הייתי בחנות BigBox וראיתי שם טלוויזיה של סמסונג (שכולם משבחים את החברה) שלא עשתה עבודה טובה ושארפ שהייתה טובה יותר.

אשמח לדוגמאות המלצות ולינקים.

גמר חתימה טובה לכולם!

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

כל מסך רחב (16:9) שמציג תכני 4:3 יכול לעשות זאת בשתי צורות:
1. הצגת התוכן כמו שהוא (4:3). במקרה זה אין שום עיוות. עם זאת, אין ניצול של כל רוחב המסך ולמעשה נותרים שני פסים מימין ומשמאל לתמונה ללא שימוש.
2. מתיחה של התוכן המשודר והצגתו לכל רוחב המסך (בלי להשאיר איזורים לא בשימוש מימין ומשמאל לתמונה). אם מותחים רק לרוחב אז נוצר עיוות. כל עיגול יימתח לאליפסה, דמויות תיראנה שמנמנות יותר, וכד'.

חברות רבות מנסות לשפר את "העיוות" הזה בעת המתיחה ולהציג אלגוריתם "חכם". יש כאלה שמציעות אפשרות למתוח בצורה לא לינארית, כלומר פחות מתיחה במרכז התמונה ויותר מתיחה בשוליים הימניים והשמאליים ולשלב גם מתיחה קלה לגובה לאחר איבוד חלק מהתמונה. שים לב, דרך אגב, שבמסכים קטנים כמו שאתה מחפש העיוות יורגש הרבה פחות מבמסכים גדולים. בנוסף, כמעט כל חברה מציעה יכולות ZOOM נוספות המאפשרות למתוח תוך כדי איבוד חלקים מהתמונה.
אין מנוס מצפייה בשידורי 4:3 בדגמים שונים ובחירת המסך שנתן לך להרגיש תמונה יותר טבעית. אם לא אהבת את המתיחה של הסמסונג, אל תקנה סמסונג...

שידורים בהפרדה רגילה (SD) הם שידורים ברזולוציה (יחסית) נמוכה. לידיעתך גם DVD הוא שידור SD.

אם באמת מטרתך היא SD בלבד, אכן אין שום יתרון לטלוויזיה FHD שהיא ברזולוציה גבוהה יותר מטלוויזיות HD-READY שהן על פי רוב טלוויזיות עם 768 שורות (להבדיל מ-1080 שורות ב-FHD).

מעבר לזה, חשוב לבדוק פרמטרים כמו ניגודיות (לא להסתפק בהשוואת מספרים יבשה, אלא לצפות בתמונה שתואמת את תכניך).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

genadyb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

איינשטיין - תודה רבה על ההסבר המפורט!

עוד שאלה אחת - אם אני מבין נכון יש גם מתיחה מסויימת לגובה בגלל שהרזולוציה של ה-SD היא באיזור ה-400 שורות ומסכי ה-LCD שהם HD-Ready הם כמו שכתבת של 768 שורות. יש כאן מקום לעיוות או שכל היצרנים מסתדרים עם זה?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

העובדה שבשידורי SD יש פחות שורות מאשר מספר השורות שבמסך לא גורמת לעיוות. מעבד התמונה של המסך יבצע Upscaling כדי לנצל את כל השורות שיש במסך. הוא יעשה את זה בצורה אחידה.
עיוות נגרם בגלל יחס האורך/רוחב ונגרם כשתכנים של 4:3 מוקרנים על מסך רחב 16:9.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

genadyb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הסתובבתי היום בכמה חנויות ובכולן סירבו (אין חיבור, אי אפשר, תבוא מחר) להראות לי איך הטלוויזיה משדרת את ערוץ 10. לצערי זה כלל גם את שקם אלקטריק וגם בסט ביי, שחשבתי שלפחות ינסו להיראות מקצועיות.

לבסוף קניתי את שארפ D44E בגודל 32", שאותה ראיתי לפני כמה שבועות ב-bigbox (על ערוץ 10). לפני כמה ימים היתה הורדת מחיר והיום מוכרים אותה בקצת פחות מ-4000 ש"ח.

ההתרשמות הראשונית היא טובה, למרות שייקח זמן לחבר אותה כמו שצריך. אמרו לי שאולי צריך כבל איכותי (?) ואולי להחליף ממיר ב-Yes.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”