DTS HD-MA vs. Dolby TruHD

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shurvitz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

יש לי שאלת תם - יש בכלל הבדל בין השניים מבחינת איכות?
להבנתי (תקנו אותי אם אני טועה), כיוון ששניהם lossless, ותומכים עד 192/24, לא אמור להיות הבדל מבחינת השומע.
מה ההצדקה לקיום של שניהם? על מה נשאר להם להתחרות?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

כמו שיש DTS ו-AC3

shurvitz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים

שליחה #3 

DTS ו-AC3 שונים בתכלית, נשמעים אחרת, מוותרים על אלמנטים אחרים בדחיסה, אבל בפורמטים החדשים התוצאה אמורה להיות זהה כי הם lossless, זה כמו להשוות את התוצר הסופי של zip ושל rar, בסוף זה נפתח לאותו קובץ מקורי ובמקרה שלנו PCM מקור.

Kotipelto
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

אם אתה שואל אותי

שליחה #4 

מדובר באותה גברת בשינוי אדרת, וזאת כאשר מדובר בפורמטים החדשים (המקוריים אכן שונים, אם כי לא באופן שניתן להכתיר אחד כטוב יותר מהשני).
בכל מקרה מדובר באיכות של 192\24 בסופו של דבר, ואני בכלל חושב שאם כבר, אז PCM עדיף על שניהם.

אממה...שני הפורמטים עדיין נושאים את ה CORE שתואם כל רסיבר עם מפענח של DTS או DOLBY, ופה היתרון המהותי היחידי.

שרון

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים

שליחה #5 

אני חושב שיהיו הבדלים בגלל פרמטרים שונים בשיחזור כמו dialog normalization
קודקים עצמם הם lossless, יש הבדל ב-bitrate בין השניים (ב-DTS זה כרגיל יותר גבוה) אבל אני לא יודע איך זה משפיע על ה-sound כאשר הקידוד הוא lossless

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46358
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5076 פעמים

שליחה #6 

אומנם 2 הפורמטים הינן Lossless כפי שהוזכר, אך המיקסינג שלהם נעשה על ידי טכנאים שונים, באולפן אחר בעל מפיק אחר וחזון שונה. בשל מיקסינג זה, התוצאה תהיה שונה לחלוטין. אין כאן עליונות של פורמט אחד לעומת השני (וממש לא משנה קצב הנתונים במקרה הזה) בשל העובדה כי שני הפורמטים הינם Lossless.

היתרון הגדול של פורמטים הללו הינם שזאת פעם ראשונה שאנחנו זוכים לקבל את פסקול הסרט בפורמט Lossless, ללא שום כיווץ ואיבוד נתונים. הצעד הבא הינו לקבל גם את הוידאו בצורה כזאת.

Kotipelto
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

האם יש סרט \ הופעה שבה המיקס שונה?
מנסיוני הערוצים זהים במידע...

אני טועה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78845
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #8 

Kotipelto,

אתה טועה.

לרוב לא תראה את אותו סרט עם שני סוגי המיקסים. טכנית ההבדלים בין הפורמטים הם לא גדולים כי שניהם LOSSLESS, כך שההבדלים יתבטאו טכנית בעיקר בגודל השונה של שני הקבצים.

לרוב הפרוצדורה היא שזה דווקא כן אותו בית הפקות סאונד אך איש סאונד שונה יכול לעשות את המיקסים, ובכל מקרה הוא מקבל תוספת כסף (סיבסוד) מאחת משתי החברות בכדי לשנות את המיקס. כך הסאונדמן לרוב יעשה מיקס בסיסי עבור DOLBY למשל ואז יוסיף מעליו אפקטים עבור ה-DTS או DTS MA או DOLBY.

העובדה שהמקור משמעותית איכותי מזה שמשודר ב-DD כבר נותן פוש רציני, אבל מעבר לזה ניקח סצינה בפארק. בסצינה כזו, הסאונד-מן יכול לשנות את זה ככה שבמקום שציפור תצפצף ברקע, היא תהיה ברורה יותר (ווליום) וגם תעוף בין הרמקולים. אפקטים כאלה הם מה שעושים לך את זה ( "לא יאמן, שמעתי את הציפור עפה מאחורי"). סביר להניח שאם היו משקיעים גם ב-DD המקורי, היית שומע את זה גם, אך פשוט השתמשו באותו אפקט (זה הכל הרי הקלטות יעודיות שמשתלבות בסאונד ב-POST PRODUCTION) רק שהשקיעו הרבה יותר זמן ומאמץ בסאונד.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #9 

עופר,

אני לא מבין, אז מדוע להשתמש בפורמט אחר? מדוע לא לקדד שוב באותו הפורמט?

וא שניהם לוסלסס לחלוטין מדוע לא לקרוא להם PCM? או האם מדובר בלוסלסס קומפרשיון?

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #10 

אם כך, ל DTS אין כבר את היתרון בסאונד על DD?
יצא לי לשמוע את שני הפורמטים החדשים בשני סרטים שונים ומשום מה ה DTS-HD נשמע לי יותר אייכותי, מצד שני יתכן ואני טועה בגלל שהסרטים שונים.

אגב, בביקורת הרסיברים שעשה אבי, באחד הרסיברים (SONY) הוא טען שה DTS-HD נשמע טוב יותר מ Dolby TruHD.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78845
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #11 

yarino,

איך אתה יכול להשוות תפוזים ותפוחים?

אם זה לא אותו תוכן, איך תשווה בין הפורמטים?

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #12 

אתה צודק.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים

שליחה #13 

בנוסף לכל מה שנאמר פה, DTS משוחזר בעוצמה יותר גבוהה, לכן הוא נשמע אנשים כאילו יותר איכותי,
זה מזכיר לי אנשים שאומרים ש-PS3 נשמע יותר טוב דרך TOSLINK מאשר HDMI (מאותה סיבה)

Kotipelto
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

עופר,
ההסבר שלך לא סותר את מה שכתבתי, ובכל זאת אני שואל שוב: האם מישהו כאן יכול להוכיח לי שהמיקס (לא האיכות \ BTRATE וכו') שונה בסרט כלשהו בין שני הפורמטים?
בכל ההופעות, הסרטים וה DVD-A שיש לי מדובר באותו המיקס בדיוק! אני מכיר כל תו וניואנס.
אפילו בהופעה חדשה שיש לי (Within Temptation Black Symphony) שם הסאונד מגיע גם בDD וגם ב DTS 24/96 אין הבדל במיקס (באיכות יש ועוד איך, ולא מדובר בשינוי ווליום...)

עדיין לא שמעתי את הפורמטים החדשים כמו שצריך (הייתי בהדגמות, גם בחו"ל, אבל האקוסטיקה הייתה גרועה), ובטח שעוד לא השוויתי לDD\DTS רגיל, כך שאני לא יכול לאמת\להפריך את מה שכתבת על מיקס שונה.

שרון

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”