היי
רכשתי לפני שבוע HD של סגייט ברקודה 750 גיגה..
כאשר חיברתי אותו למחשב היה כתוב לי שטח פנוי לשימוש 698 גיגה..
אני לא קטנוני אבל היכן לכל הרוחות נעלמו 50 גיגה ?
התקשרתי לאיבורי ושאלתי אותם אולי הם יודעים היכן 50 הגיגה החסרים ?
תשובת התומך הטכני היתה....שזה דבר ידוע שחלק מהכונן שמור למערכת הפעלה וזה מעיין מס קטן..???
50 גיגה מערכת הפעלה???
איזו למה ולמי היה שיכת אולי לפרוייקט החץ..???
נראה לכם נכון שמיתוך 750 גיגה 50 מוקצה למערכת הפעלה??.
תמוהה מאוד
בנוסף להסבר של shraga007, על מנת לדעת בקלות את הגודל הממשי של הכונן הקשיח ניתן להעזר בחישוב הבא:
גודל כפי שמופיע על מארז הכונן הקשיח
X
1000000000
לחלק ל
1073741824
התוצאה הינה הגודל האמיתי אשר יהיה זמין בכונן הקשיח.
השטח הוא מוקצה לטבלאות שבהם בעצם שמור המצביעים לקבצים האמיתיים (שהרי מערכת ההפעלה צריכה לדעת בצורה כלשהי היכן שמור כל קובץ וכל קובץ מחולק לחלקים שפרוסים פיסית על הכונן).
מודבר בטבלאות גדולות מאוד, אם אתה רוצה לדעת יותר תנסה לקרוא על שיטות פירמוט וכו' , שיטות פירמוט זה בעצם כיצד מחולקים הקבצים על גבי הכונן הקשיח וכיצד מערכת ההפעלה יודעת איך לאתר את הקבצים.
אין שום קשר לטבלאות, הסיבה נובעת בשל סיבות שיווקיות בלבד. היצרן משתמש בבסיס 10 ואילו מערכת ההפעלה עושה שימוש בבסיס 2.
מכיוון שבסיס 10 מניב גודל גדול יותר, היצרנים משתמשים בבסיס זה על מנת לתאר את הגודל.
עכביש, כפי שהסבירו לך זה נובע גם מפרסום השטח בברוטו של הדיסק וגם משיטת החישוב. שזה לא יעצבן אותך מידי: גם העירייה מחשבת לך את שטח הבית לצורך ארנונה לפי מידות חיצוניות, ספק האינטרנט מפרסם רוחב פס לפי קצב תיאורטי והאוטו שלך בחיים לא יגיע לצריכת הדלק המוצהרת.
הטכנאי באייבורי או שלא הסביר את עצמו טוב או שבאמת לא הבין, אבל השטח החסר לא נעלם בגלל מערכת ההפעלה אלא בגלל מערכת הקבצים וחיצוץ הדיסק. הדיסק הבתול שלך הוא באמת 750GB (בהנחה שאלף זה 1000 ולא 1024 כפי שנהוג בתקשורת) אבל ברגע שאתה מבצע לו fdisk, נעלם קצת שטח לטובת שמירת המידע על המחיצות. המשכת וביצעת format והרי לך ההעילמות השניה והמשמעותית יותר.
רק על מנת "לבאעס" אותך עוד יותר - אתה לא תוכל לעולם להשתמש בכל 688GB שנותרו לך לאחר פירמוט הדיסק בגלל הדרך שבה המידע נשמר שהוא תמיד קצת יותר בזבזני בשטח דיסק ממה שצריך לפי הגודל האמיתי של הקובץ.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
הטכנאי באייבורי או שלא הסביר את עצמו טוב או שבאמת לא הבין, אבל השטח החסר לא נעלם בגלל מערכת ההפעלה אלא בגלל מערכת הקבצים וחיצוץ הדיסק. הדיסק הבתול שלך הוא באמת 750GB (בהנחה שאלף זה 1000 ולא 1024 כפי שנהוג בתקשורת) אבל ברגע שאתה מבצע לו fdisk, נעלם קצת שטח לטובת שמירת המידע על המחיצות. המשכת וביצעת format והרי לך ההעילמות השניה והמשמעותית יותר.
נעלם קצת שטח ??50 גיגה
לא נורא תודה לכם על התגובות החכמתי..
היו מפרסמים 700 גיגה במקום 750 ולקחת 50 לחלוקות היה יותר נורמלי מילא
אני לא מבין,
זאת פעם ראשונה שאתה נתקל בזה ? מעולם לא היה לך דיסק קשיח ?
זה משהו שמלווה אותנו כבר 15-16 שנה ( מאז הפכו מחשבים אישיים למשהו שנמצא בכל בית )
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי
Lior_M כתב:אני לא מבין,
זה משהו שמלווה אותנו כבר 15-16 שנה ( מאז הפכו מחשבים אישיים למשהו שנמצא בכל בית )
...
לפני שנתיים-שלוש-ארבע ההארד-דיסק הנפוץ היה של 80 ג'יגה, ששם איבדנו ~3.5G עקב השיווקיות (1000 לעומת 1024). 3.5G שהלכו לאיבוד זה פחות מורגש מ 50G שהלכו לאיבוד, למרות שבאחוזים זה דומה.
Lior_M כתב:אני לא מבין,
...
לפני שנתיים-שלוש-ארבע ההארד-דיסק הנפוץ היה של 80 ג'יגה, ששם איבדנו ~3.5G עקב השיווקיות (1000 לעומת 1024). 3.5G שהלכו לאיבוד זה פחות מורגש מ 50G שהלכו לאיבוד, למרות שבאחוזים זה דומה.
...
תבדוק הפסד באחוזים לא בגיגות.. זה יוצא כמעט אותו הדבר.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי
הבנתי, האם יש יצרנים שמשווקים ללא תופעה זו אני יודע שזה משהו שקורא בכל דיסק קשייח.
כי מבחינת ייצור זה נספר אחרת.
ומבחינת תפעול זה נמדד אחרת ולכן זה "מפסיד נפח"...
"עליך להמשיך ללמוד, כל עוד יש משהו שאינך יודע"
-סנקה-
Gravity cannot be held responsible for people falling in love