כמה שאלות לגבי PS3

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #1 

שלום.

אני רוצה לקנות PS3 ואני מתלבט האם לקנות את ה- NTSC (הזול יותר וכנראה ללא אחריות של ישפאר שכנראה בכל מקרה לא שווה הרבה :)) מול ה- PAL ולכן יש לי מספר שאלות לגבי תאימות המכשירים השונים לדרישות שלי:

1) משחקים - האם יש משמעות ל- PAL/NTSC במשחקים ? אם אני אקנה דגם PAL ואזמין משחק מארה"ב תהיה לי בעיה לשחק איתו ? כמו כן, אם אני אקנה דגם NTSC ואקנה משחק בארץ האם תהיה לי בעיה.

2) DVD - האם יש בכלל משמעות לסוג של ה- PS3 בניגון DVD או שהוא מולטי-זון ?

3) Blu-ray - כאן כמעט בוודאות תהיה בעיה... אם אני קונה את ה- PAL אני מוגבל לקנות סרטים של Zone 2/B. הבעיה היא שההפצה בארץ לא גבוהה במיוחד וגם מאוד יקרה - ולכן בגלל זה אני נוטה לכיוון של ה- NTSC שיוכל להציג Zone 1/A.

אשמח אם תוכלו לענות על שאלותיי הנ"ל.

בנוסף, יש לי שאלה לגבי הזמנת משחקים וסרטי/סדרות Blu-ray מארה"ב. באתר של אמזון לא ראיתי בכלל שיש משלוחים לישראל - זה הגיוני ?

תודה. 8)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73275
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #2 

ההגבלה היחידה שתהיה לך היא בניגון סרטי DVD. למיטב הבנתי (אחרי הרבה קריאה בנושא ותגובות של אנשים שקונים BR), רב סירטי ה BR לא מוגני איזור אלא MULTY REGION, אבל אם אתה כן מתכנן לקנות/להשכיר סרטים מהארץ אני הייתי חושב פעמיים על הנושא. במקרה ואתה קונה בחו"ל הבעייה נפתרה. אצלי הנושא הזה לא עלה כי אין לי סרטי DVD קנויים ו BR אני מוריד מהרשת ככה שזו לא דילמה.

במשחקים אין לך שום בעייה, אין שום הגבלות איזוריות.

אמזון לא שולחים ישראל - תוכל תמיד לקנות באיביי שם יש לא מעט מוכרים שישמחו לשלוח לכל מקום בעולם.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #3 

smallville4r כתב:שלום.

אני רוצה לקנות PS3 ואני מתלבט האם לקנות את ה- NTSC (הזול יותר וכנראה ללא אחריות של ישפאר שכנראה בכל מקרה לא שווה הרבה :)) מול ה- PAL ולכן יש לי מספר שאלות לגבי תאימות המכשירים השונים לדרישות שלי:

1) משחקים - האם יש משמעות ל- PAL/NTSC במשחקים ? אם אני אקנה דגם PAL ואזמין משחק מארה"ב תהיה לי בעיה לשחק איתו ? כמו כן, אם אני אקנה דגם NTSC ואקנה משחק בארץ האם תהיה לי בעיה.

:!: לא תהיה בעיה. כל המשחקים הם מולטי זון

2) DVD - האם יש בכלל משמעות לסוג של ה- PS3 בניגון DVD או שהוא מולטי-זון ?

:!: המשכיר מתנהג באופן זהה עם DVD ועם בלו-ריי. DVD מאיזור 2 יתנגן, השאר לא. מניסיון אישי.

3) Blu-ray - כאן כמעט בוודאות תהיה בעיה... אם אני קונה את ה- PAL אני מוגבל לקנות סרטים של Zone 2/B. הבעיה היא שההפצה בארץ לא גבוהה במיוחד וגם מאוד יקרה - ולכן בגלל זה אני נוטה לכיוון של ה- NTSC שיוכל להציג Zone 1/A.

:!: באוזן השלישית מביאים סרטים באיזור B או all region. הד ארצי כבר הודיע שהיא נכנסת לתחום הבלו-רי. הסרט הראשון שיוציאו יהיה Batman החדש. כך שזה רק עניין של זמן.
לי הייתה את אותה ההתלבטות, החלטתי על קניית מכשיר PAL בארץ בגלל האחריות ובגלל נעילת האיזור, בסופו של דבר אני באיזור B אז הלכתי על בטוח.

אשמח אם תוכלו לענות על שאלותיי הנ"ל.

בנוסף, יש לי שאלה לגבי הזמנת משחקים וסרטי/סדרות Blu-ray מארה"ב. באתר של אמזון לא ראיתי בכלל שיש משלוחים לישראל - זה הגיוני ?

:!: לא יודע. אבל את רוב הקניות שלי, משחקים וסרטים אני עושה מ- eBay. ממליץ גם לך.

תודה. 8)
...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה רבה על התשובות.

אז אני מבין שמשחקים בכלל לא בעייתי. :)
לגבי DVD - דווקא לגבי ה- DVD הייתי מצפה שהמכשיר יהיה מולטי-זון כמו 99% ממכשירי ה- DVD הייעודיים - כי רציתי שה- PS3 יחליף גם את ה- DVD המעאפן שיש לי ולא לקנות DVD חדש מפני שמרבית ה- DVD-ים שלי הם NTSC ולא PAL. אז קניית דגם ה- PAL עשיה להוות בעיה בעניין זה.

לגבי BR - אני עדיין מתלבט מה עדיף... המחירים בארה"ב מפתים הרבה יותר מבישראל ואם הם עדיין מוגני אזור זו בעיה.

אני מקווה שאני אצליח להכריע מה כדאי לי יותר... ה- PAL או ה- NTSC. אני די מתלבט כמו nadavck בעניין זה בגלל החששות של תאימות. כניסת גורמים שונים לשוק מבורכת אבל המחירים עדיין בשמיים...

האם האחריות באמת חשובה פה ? מדובר באחריות לשנה (רק שנה, אני לא מבין למה על מכשיר כזה אין 3 שנות אחריות), על מכשיר שמיוצר תחת בקרת איכות שאמורה להיות מהגבוהות בעולם... גם זה שיקול...

ובלי שום קשר, למיטב הבנתי, ה- PS3 תומך בניגון קבצי M2TS, נכון ?

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

עוד

שליחה #5 

smallville4r כתב:תודה רבה על התשובות.

אז אני מבין שמשחקים בכלל לא בעייתי. :)
לגבי DVD - דווקא לגבי ה- DVD הייתי מצפה שהמכשיר יהיה מולטי-זון כמו 99% ממכשירי ה- DVD הייעודיים - כי רציתי שה- PS3 יחליף גם את ה- DVD המעאפן שיש לי ולא לקנות DVD חדש מפני שמרבית ה- DVD-ים שלי הם NTSC ולא PAL. אז קניית דגם ה- PAL עשיה להוות בעיה בעניין זה.

לגבי BR - אני עדיין מתלבט מה עדיף... המחירים בארה"ב מפתים הרבה יותר מבישראל ואם הם עדיין מוגני אזור זו בעיה.

אני מקווה שאני אצליח להכריע מה כדאי לי יותר... ה- PAL או ה- NTSC. אני די מתלבט כמו nadavck בעניין זה בגלל החששות של תאימות. כניסת גורמים שונים לשוק מבורכת אבל המחירים עדיין בשמיים...

האם האחריות באמת חשובה פה ? מדובר באחריות לשנה (רק שנה, אני לא מבין למה על מכשיר כזה אין 3 שנות אחריות), על מכשיר שמיוצר תחת בקרת איכות שאמורה להיות מהגבוהות בעולם... גם זה שיקול...

ובלי שום קשר, למיטב הבנתי, ה- PS3 תומך בניגון קבצי M2TS, נכון ?
...
כן. יש תוכנה שממירה קבצי MKV לקבצי VOB או M2TS

מה ההבדל במחירים בין מה שאתה קונה בארה"ב לבין מה שתקנה בארץ?
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לא קניתי עדיין בארה"ב אבל אני מתלבט.

ההבדל במחיר משתנה. הוא יכול להגיע ל- 50% הבדל. משחק שעולה בארץ 275 ש"ח מצאתי בארה"ב ב- 30 דולר ואפילו פחות. גם אם נוסיף את המשלוח המחיר כדאי. אבל מכיוון שמשחקים זה לא בעיה אז תמיד אפשר להחליט איפה רוצים לקנות.

לגבי סרטים וסדרות - המבחר בארץ דל מדי בשלב הזה ולכן אני לא יודע על הבדלים במחיר, אבל סביר להניח שלהזמין מארה"ב יהיה זול יותר מבארץ. בגלל שאין הרבה מבחר הייתי רוצה להזמין ממקום שבו המבחר הוא רב (כמו ארה"ב) ושלא תהיה לי בעיה לנגן...

לכן, עדיין נשארת לי הבעיה של ה- NTSC מול PAL... הבעיה היא כבר יותר בגלל הניגון מאשר המחיר...

ד"א, תמיד קיימת הברירה השלישית - להשיג את תכני ה- BR בדרכים הפחות מוסריות... :wink: :lol:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

הבחירה פשוטה ותלויה בשאלה אחת בלבד - האם אתה צריך כתוביות בעיברית?

אם התשובה היא כן אין לך ממש ברירה ואתה חייב לרכוש בארץ או במדינה בה ה REGION זהה לארץ על מנת שתוכל לרכוש סרטים עם כתוביות בעיברית.

אם התשובה היא לא - קנה מה שבא לך במחיר הכי זול כמו שאני עשיתי וזהו.

לגבי האחריות, ה PS3 נחשב מכשיר מאוד אמין יחסית לשאר הקונסולות בשוק ככה שלא סביר להניח שתתקל בבעיה. חוצמזה איזה נגן אתה מכיר שמגיע עם 3 שנות אחריות?

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

Huber כתב:הבחירה פשוטה ותלויה בשאלה אחת בלבד - האם אתה צריך כתוביות בעיברית?

אם התשובה היא כן אין לך ממש ברירה ואתה חייב לרכוש בארץ או במדינה בה ה REGION זהה לארץ על מנת שתוכל לרכוש סרטים עם כתוביות בעיברית.

אם התשובה היא לא - קנה מה שבא לך במחיר הכי זול כמו שאני עשיתי וזהו.

לגבי האחריות, ה PS3 נחשב מכשיר מאוד אמין יחסית לשאר הקונסולות בשוק ככה שלא סביר להניח שתתקל בבעיה. חוצמזה איזה נגן אתה מכיר שמגיע עם 3 שנות אחריות?
...
כתוביות הן לא בעיה מבחינתי, אני יכול להסתדר גם בלי. אני פשוט חושש שאם אני אקנה גרסת PAL אני לא אוכל להזמין מארה"ב כי זה עלול לא לעבוד בגלל בעית ה- regions. מצד שני, יכול להיות שהסרט/סדרה שאני אקנה לא יהיה נעול ואז הבעיה נפתרה.

אני לא מכיר נגן שמגיע עם 3 שנות אחריות - אני פשוט חושב שמגיע לנגן כזה (במיוחד במחיר שלו) 3 שנות אחריות. אבל מה שאני חושב לחוד ומציאות לחוד. מבחינת אמינות - אני גם חושב שהוא אמין מאוד ולכן החשש מפני קניית גרסת ה- NTSC שלא מכוסה ע"י ישפאר בעייתית מבחינתי פחות.

מכיוון שרב ה- DVD שלי הוא NTSC והחשש הגדול יותר מבחינתי הוא שתכנים שארכוש בארה"ב לא יפעלו - אני יותר נוטה לכיוון של ה- NTSC...

אני אחשוב על זה. תודה.
אם יש עוד המלצות או שכנועים לכיוון זה או אחר אשמח לשמוע...

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

ד"א, סיבה נוספת לרכישת ה- PS3 באופן כללי היא לצפות בהקלטות שאני עושה מה- HD-PVR שיש לי. בקרוב ה- HD-PVR יוכל להקליט בפורמט M2TS (עד כה הקליט ב- TS בלבד) ואז אפשר יהיה להשתמש ב- PS3 כמזרימדיה במקום לחבר כל פעם את המחשב לטלוויזיה (חסכון בסרבול).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

במיוחד במחיר שלו? זה אחד מנגני ה BR הכי טובים והכי משתלמים שקיים בשוק - בדוק.

ואם כתוביות הן לא בעייה, אני לא מבין את הדילמה, מכשיר NTSC שתביא לבד (בהנחה שתביא במזוודה בלי להצהיר) יעלה כחצי מחיר וגם הסרטים מחול הרבה יותר זולים - מה הדילמה?

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

מחירי המכשיר

שליחה #11 

smallville4r כתב:לא קניתי עדיין בארה"ב אבל אני מתלבט.

ההבדל במחיר משתנה. הוא יכול להגיע ל- 50% הבדל. משחק שעולה בארץ 275 ש"ח מצאתי בארה"ב ב- 30 דולר ואפילו פחות. גם אם נוסיף את המשלוח המחיר כדאי. אבל מכיוון שמשחקים זה לא בעיה אז תמיד אפשר להחליט איפה רוצים לקנות.

לגבי סרטים וסדרות - המבחר בארץ דל מדי בשלב הזה ולכן אני לא יודע על הבדלים במחיר, אבל סביר להניח שלהזמין מארה"ב יהיה זול יותר מבארץ. בגלל שאין הרבה מבחר הייתי רוצה להזמין ממקום שבו המבחר הוא רב (כמו ארה"ב) ושלא תהיה לי בעיה לנגן...

לכן, עדיין נשארת לי הבעיה של ה- NTSC מול PAL... הבעיה היא כבר יותר בגלל הניגון מאשר המחיר...

ד"א, תמיד קיימת הברירה השלישית - להשיג את תכני ה- BR בדרכים הפחות מוסריות... :wink: :lol:
...
הכוונה היתה למחירי המכשיר ולא לתוכן :) אני יודע כמה עולה תוכן אני גם קונה.
אני מחזק את דבריו של Huber ומוסיף, הכל עניין של סדרי עדיפויות.
אני רכשתי את ה PS3 בעיקר עבור סרטים, 70% סרטים, 30% משחקים. לכן, היה לי חשוב לקחת מכשיר שיקרא את הסרטים שאני רוכש בארץ.
בינתיים היו רק 2 סרטים שלא הצלחתי לקרוא מאוזן השלישית, אבל הם שמים דגש על סרטים באיזור B או All Region.
בקיצור, לשיקולך, אם הבדלי המחירים לא גבוהים מידי (כמה מאות שקלים) הייתי משקיע במכשיר בארץ.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אכן, הדילמה כבר לא כ"כ גדולה. הנטייה שלי כרגע היא לכיוון ה- NTSC. בכל מקרה, אני לא רץ לקנות את זה מחר :lol:

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: מחירי המכשיר

שליחה #13 

nadavck כתב: הכוונה היתה למחירי המכשיר ולא לתוכן :) אני יודע כמה עולה תוכן אני גם קונה.
אני מחזק את דבריו של Huber ומוסיף, הכל עניין של סדרי עדיפויות.
אני רכשתי את ה PS3 בעיקר עבור סרטים, 70% סרטים, 30% משחקים. לכן, היה לי חשוב לקחת מכשיר שיקרא את הסרטים שאני רוכש בארץ.
בינתיים היו רק 2 סרטים שלא הצלחתי לקרוא מאוזן השלישית, אבל הם שמים דגש על סרטים באיזור B או All Region.
בקיצור, לשיקולך, אם הבדלי המחירים לא גבוהים מידי (כמה מאות שקלים) הייתי משקיע במכשיר בארץ.
...
אם זה לא היה ברור, הכוונה היא להבדלים במחירי התכנים. את המכשיר קונים פעם אחת - אבל זה מכשיר שצריך לקנות לו משחקים וסרטים אם רוצים לעשות איתו משהו.
את המכשיר אני אקנה בארץ מכיוון שאין לי כרגע איך להביא אותו מחו"ל ומכס זה הדבר האחרון שאני רוצה להתעסק איתו כרגע.

השימושים שלי יהיו בעיקר:
60% הזרמת תכני M2TS מההקלטות שאני עושה. (אני רוצה להפסיק להשתמש במחשב כנגן כי אין לי כוח לחבר את המחשב לטלוויזיה כל שני וחמישי).
25% משחקים.
10% סרטי/סדרות בלו-ריי.
5% ומטה - DVD.

בוא נגיד שעבור המטרה העיקרית שתי הגרסאות תעבודנה (מדובר גם בהזרמה וגם במשחקים). הבעיה היא רק ה- BR וה- DVD.
אם אני אקנה בסוף PAL וה- DVD לא יעבוד אני אצטרך לקנות בעוד כמה מאות שקלים את DVD (כנראה של פיוניר).

אכן, ההבדלים במחיר בארץ בין ה- PAL ל- NTSC מאות שקלים בודדים.
ד"א - מהאוזן השלישית - כמה עולה השכרה של BR ללילה ? אפשר גם לקנות אצלם ?

אם אצליח להשתכנע, כמו שאתה כנראה השתכנעת, שעסק ה- BR משתלם - אולי אקנה את ה- PAL. כרגע הנטייה שלי עדיין לכיוון ה- NTSC.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #14 

האמת שגם אני לא קניתי אותו עבור משחקים נטו.
רציתי לרכוש כונן בלוריי.
היה סוני S300 ב-1600שקל. סמסונג ב-1800 שקל והיה גם פנסוניק ב-2000 שקל.
הסוני עלה לי 2200 שקל והרווחתי גם קונסולת משחקים.

אחרי משחק שתיים אתה מתחיל להבין מה יש לך ביד. :D
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

פלזן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

אני קניתי את זה בתור מתנה לבת שלי, אבל יש לי אותו כבר חצי שנה ועוד לא ספרתי לה שזה בשבילה :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

קניתי סוף סוף את ה- PS3

שליחה #16 

שוב שלום.

היום קניתי את ה- PS3. קניתי בסוף NTSC 40GB. נראה מצוין ועובד מצוין. מכיוון שמעולם לא הייתה לי קונסולה אני עדיין מתרגל לשלט...

הצלחתי לחבר חיבור הרשת (התחברתי לרשת האלחוטית הביתית שלי), אבל אני לא יודע איך אני יכול לקרוא קבצים מתוך המחשב שלי (מתיקייה משותפת), אז אשמח אם מישהו יסביר לי מה אני צריך לעשות...

תודה.
מצ"ב תמונה של המכשיר...
PS3 Silver
 PS3 Silver

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

תודה, התקנתי.

עכשיו, כשאני מנסה להעתיק קובץ (וידאו, M2TS) מהמחשב ל- HDD ב- PS3 (לדוגמא, קובץ של 170MB) הוא מעתיק ונתקע כל הזמן. גם בעת הצגת הוידאו (ב- streaming) הוא כל הזמן נתקע, והדרך היחידה שלי לצאת היא לכבות את ה- PS3.

יש לכם אולי מושג מה הבעיה ?

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: קניתי סוף סוף את ה- PS3

שליחה #19 

smallville4r כתב:שוב שלום.

היום קניתי את ה- PS3. קניתי בסוף NTSC 40GB. נראה מצוין ועובד מצוין. מכיוון שמעולם לא הייתה לי קונסולה אני עדיין מתרגל לשלט...

הצלחתי לחבר חיבור הרשת (התחברתי לרשת האלחוטית הביתית שלי), אבל אני לא יודע איך אני יכול לקרוא קבצים מתוך המחשב שלי (מתיקייה משותפת), אז אשמח אם מישהו יסביר לי מה אני צריך לעשות...

תודה.
מצ"ב תמונה של המכשיר...
...
מזל טוב!!!! תתחדש... נראה מהמם הסילבר הזה.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #20 

אז לא הבנתי.

אם אקנה מכשיר PAL בארץ, האם אוכל להזמין עבורו