באשכול זה, חשבתי שראוי יהיה לרכז את תלונות הצופים בצורה ראויה ונאה וכמו כן, מי שיכול שיתן דעתו לעזרה ואפשרויות הקיימות.
אציין, כי אין בכוונתי להתנתק.
כסף אינו הבעיה ואינני מאמין בהצלחת "חרם צרכנים" וכד'. אין בעיה באפשרותי להשאר מנוי ולו בשביל משחק פעם בשבועיים, אבל.... גם לסבלנותי יש גבול.
-------------------
לאחר הקדמה קצרה, להלן דוא"ל ששלחתי הבוקר לדוברת הערוץ:
לכבוד דוברת ערוץ ספורט 5, שלום רב.
שמי, עו"ד יעקובוביץ והריני להלין בפניך על מספר נושאים, רובם ככולם נוגעים לנושא אחד והוא היחס ללקוח.
הנני מנוי על שידורי הערוץ, מאז יום הקמתו.
עם השנים התפתחתם והתקדמתם ואף התרחבתם. על כך לעניות דעתי יש רק לברך. אינני מתעמק בנושא הכלכלי של עלות כל ערוץ חדש, זליגת תכני שידור מערוץ אחד למשנהו, כל זה לא מעינייני האישי.
אם לא טרחתי לציין זאת בתחילה, אני מנוי על כל ערוצי הספורט, לרבות 5 Gold, Live ולאחרונה גם 5HD.
אולם, נראה לי כי כחברה המפעילה מספר ערוצים רבים ובעלי תוכן נרחב ומגוון, עליה לתת מענה ולו הפשוט ביותר לקהל לקוחותיה, אלו אשר לבסוף עוזרים במימונה.
הדבר הראשון הוא הפשוט מכל, מדוע אין לחברתכם גוף אשר יטפל בפניות הציבור ? ודאי שאין בכוונתי להקמת מערך שירות בפניות הלקוח המטריד הממוצע: "למה לא משדרים את א' ודווקא את ב'...", אלא שירות אשר יטפל בבעיות טכניות, מערך אשר ידרג כסקר שידורים מועדפים וכד'.
לדוגמא: את כתובת הדוא"ל הנ"ל, הצלחתי להשיג בדרך לא דרך.
עתה, אם טרחת להשאר ולקרוא עד כאן (קבלתי את התנצלותי הכנה במידה ואכן נשארת ואף לא שקלת לעזוב...), הריני להלין על שלושה נושאים טכניים אשר לידיעתי קלים מאוד לפתרון אולם דורשים מעט תשומת לב מצדכם:
1. הזנחה בכל הנוגע לשידורי ה - HD.
מדוע באתרכם המושקע, אין ולו רמז קל לשידורי ה - HD שלכם ? אין כל איזכור אילו שידורים חיים צפויים והגרוע מכל, באיזור לוח השידורים יש כמובן את 4 הערוצים וללא כל תזכורת לערוץ HD. חבל, שהרי ידוע לך שערוץ HD מחירו גבוה יחסית לשאר הערוצים ולדעתי, עצם היעדר קיומו מאתרכם מהווה זילזול באילו אשר השקיעו ורכשו את השירות.
לטיפולך.
2. אם בנושא ה - HD עסקינן, הרשי לי להלין על תקלה טכנית החוזרת ונשנית וכיוון שאין זה מקצועי, אין לי להציע לכם תמיכה.
במהלך שידור חי של משחקי הכדורגל (HD), ישנה בעיה כאשר את קולו של השדרן (לדוגמא - נדב יעקבי) שומעים באיכות ובעוצמה רגילה, אולם את הפרשן (לדוגמא - שגיא כהן), לא שומעים כלל או חמור מכך, שומעים באופן חלש ביותר.
לאחר שיחה עם מוקד YES, בו הלנתי על התופעה במהלך השידור (ולאחר שודאתי שהתקלה לא אצלי - עברתי לערוץ הספורט המקביל ושם הכל טוב וכן חיבור הרמקולים בביתי תקינים), מסר הנציג כי ינסה לשוחח עם הגוף המשדר, קרי: חברתכם. אכן ולשמחתי, לאחר כרבע שעה סודרה הבעיה.
אולם, בבוא השידור החדש, לאחר מספר ימים, שוב הייתה אותה תקלה. כאמור, אותו שידור במקביל בערוץ 5, השמע היה תקין.
לטיפולך.
3. שידור רפאים ב - HD...
הכוונה כמובן לפירסום המוטעה מצדכם בערבי שידור ליגת האלופות האחרונים. מאחר ואני ניזון לגבי תכני השידור ב - HD רק במהלך הצפייה, שהרי אין לוח שידורים מסודר המפורסם, הבחנתי כי ישנו משחק המשודר - חי ב - HD, אולם עם המעבר לערוץ, כל מה שנצפה היה שידור חוזר של משחקי האולימפיאדה ושידור המשחקים באופן ישיר לא היה ולא נברא ואף ודאתי זאת עם מעבר מדי פעם (זפזופ).
לידיעתך.
לסיכום, תלונותי ברצף:
(1) איזכור ערוץ ה - HD באתר האינטרנט, לרבות לוח שידורים.
(2) תקלות שמע חוזרות ונישנות בערוץ ה - HD ולבסוף
(3) פרסום שגוי ומטעה לגבי תכני שידור בערוץ ה - HD.
בל נשכח את הצעתי הכנה לייעול ושיפור אופן התיחסותכם לקהל הלקוחות בראשית פנייתי אליך.
אודה לך על תגובתך.
בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה,
. יעקובוביץ, עו"ד.
------------------------
חברים, לתגובתך.
במידה ותהיה תגובה אעדכן.