שאלה קטנה, איפה אתם שומרים את כל התוכן?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אנו חיים בתקופה שבה דיסק של 500GB עולה פחות מארוחה במסעדה ודיסק של 1TB עולה כמו לתדלק את האוטו כך שזו לא ממש בעיה לשמור הכל על המחשב, מזרימדיה או אפילו לקנות NAS ביתי בשביל השמירה ברשת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
בכל זאת 500 פנימי עולה את ה 300 ש"ח וטרה עולה 600... זה לא מעט (וכמובן שיש גם בעיית מקום פיזי בתוך המחשב שזו בעיה).Catskinner כתב:אנו חיים בתקופה שבה דיסק של 500GB עולה פחות מארוחה במסעדה ודיסק של 1TB עולה כמו לתדלק את האוטו כך שזו לא ממש בעיה לשמור הכל על המחשב, מזרימדיה או אפילו לקנות NAS ביתי בשביל השמירה ברשת....
בגדול, תכננתי לשמור הכל במחשב ולסטרימר לחבר חיצוני של 30 גיגה שיכיל כל פעם את מה שבא לי לראות.
בהמשך למה שעופר כתב.
ואריאציה על חוק פרקינסון זה שתשמור בגדים ישנים לפי נפח הארון שלך ואותו דבר לגבי תוכן ונפח דיסקים. הדיסק תמיד יתמלא, טרה או שני טרה, זה לא משנה.
פשוט לא להתמכר לשמירה.
זה אמור להיות יחסית קל, כי תוכל תמיד להוריד שוב.
ואריאציה על חוק פרקינסון זה שתשמור בגדים ישנים לפי נפח הארון שלך ואותו דבר לגבי תוכן ונפח דיסקים. הדיסק תמיד יתמלא, טרה או שני טרה, זה לא משנה.
פשוט לא להתמכר לשמירה.
זה אמור להיות יחסית קל, כי תוכל תמיד להוריד שוב.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 06/10/2008 11:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אההה....אז אחרי שיש מחשב ואחרי שיש סטרימר ואחרי שיש גם מסך HD פתאום מגלים ש 600 שקל "זה לא מעט"? קצת מזכיר את הסיפור מהספר "חוק פרקינסון" שבו חברי הוועדה מאשרים ביעף הוצאה של 200 מיליון דולר על בניית תחנת כח גרעינית אבל מתמקחים 4 שעות בגלל 250 דולר לבניית סככה לאופניים.
600 ש"ח זה כלום. רוב האנשים מוציאים בשבוע סכום כפול מזה בקניות בסופר עבור דברים שהם לא ממש צריכים והיה עדיף אילו לא היו אוכלים ושותים אותם מלכתחילה.
600 ש"ח זה כלום. רוב האנשים מוציאים בשבוע סכום כפול מזה בקניות בסופר עבור דברים שהם לא ממש צריכים והיה עדיף אילו לא היו אוכלים ושותים אותם מלכתחילה.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אני מאחסן בשרת שבניתי בעצמי (משמש כמובן כ-NAS אך עושה עוד דברים שקשורים בנושא כמו הורדות מה-USENET, פתיחת RARים ושאר עבודות על התוכן).
לגבי סוגיית נפח האחסון - ב-2 המקרים צריך להתפשר. או שמוחקים תוכן על מנת שיהיה מקום לתוכן חדש, או שרוכשים עוד דיסק. שכל אחד יחליט מה משתלם לו.
אם מחליטים שמוסיפים דיסקים כשנגמר המקום אז רצוי לקחת את זה בחשבון מלכתחילה בבחירת\בניית המוצר בו משתמשים.
אחסון מהנה.
לגבי סוגיית נפח האחסון - ב-2 המקרים צריך להתפשר. או שמוחקים תוכן על מנת שיהיה מקום לתוכן חדש, או שרוכשים עוד דיסק. שכל אחד יחליט מה משתלם לו.
אם מחליטים שמוסיפים דיסקים כשנגמר המקום אז רצוי לקחת את זה בחשבון מלכתחילה בבחירת\בניית המוצר בו משתמשים.
אחסון מהנה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

העיקרון הפיטרי מיושם בניהול המדינה שלנו כבר כמה עשורים. חבל שאי אפשר ליישם את חוק פרקינסון גם על הדחת מנהלים באמצעות נסיעות לחו"ל בלתי פוסקות. אצלנו הפוליטיקאים הם כמו צ'ק ללא כיסוי - הם תמיד ישובו אליך ולא חשוב כמה פעמים וכמה רחוק אתה זורק אותם.moco כתב:אני רואה שפרקינסון מככב היום:-)
מעניין אם אפשר ליישם לבעיה גם את עקרון פיטר...
בוא נראה מי זוכר קצת טריוויה מתוך חוק פרקינסון:
1. באיזו שנה היה למשרד המושבות הבריטי את מספר הרב ביותר של פקידים?
2. לפני איזו מלחמה היה למשרד היימיה את מספר הרב ביותר של עובדים וכמה ספינות מערכה היו אז בצי הבריטי?
לא הבנתי את הקשר של אחד מחוקי פרקינסון להדחת מנהלים.
לא הבנתי גם מה זה "טריוויה מתוך חוק פרקינסון". אני מכיר שני חוקי פרקינסון, זה שאני התיחסתי אליו וזה שאתה.
http://en.wikipedia.org/wiki/Parkinson%27s_law
http://en.wikipedia.org/wiki/Parkinson% ... Triviality
לא הבנתי גם מה זה "טריוויה מתוך חוק פרקינסון". אני מכיר שני חוקי פרקינסון, זה שאני התיחסתי אליו וזה שאתה.
http://en.wikipedia.org/wiki/Parkinson%27s_law
http://en.wikipedia.org/wiki/Parkinson% ... Triviality
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

חוק פרקינסון הוא לא רק חוק אלא גם ספר שהוא קריאה חובה.
בספר חוק פרקינסון יש הסבר על טכניקה המשמשת להדחת מנהלים והיא באמצעות סידור לו"ז המכריח אותם לטוס ללא הפסקה בכל העולם מתוך הנחה שהם או יישברו או ימותו מזה ומכל מקום לא יהיו מספיק זמן במשרד כדי לגרום לנזקים.
בתחילת הספר מובאות שתי הוכחות לכך שהגידול בכ"א הוא תהליך עיקבי שאין לו קשר לכמות העבודה בפועל. ההוכחה הראשונה היא בכך שדווקא שנת 1942 כשרוב האימפריה הבריטית הייתה תחת כיבוש יפני היא גם השנה שבה נרשם שיא של פקידים במשרד המושבות.
ההוכחה השניה היא שלמרות ובתחילת מלחמת העולם השניה היה מספר ספינות המערכה בצי הבריטי כשישית ממה שהיה בתקופת מלחמת העולם הראשונה - דווקא אז היה מספר המועסקים במשרד הימיה כמעט פי שלוש.
בספר חוק פרקינסון יש הסבר על טכניקה המשמשת להדחת מנהלים והיא באמצעות סידור לו"ז המכריח אותם לטוס ללא הפסקה בכל העולם מתוך הנחה שהם או יישברו או ימותו מזה ומכל מקום לא יהיו מספיק זמן במשרד כדי לגרום לנזקים.
בתחילת הספר מובאות שתי הוכחות לכך שהגידול בכ"א הוא תהליך עיקבי שאין לו קשר לכמות העבודה בפועל. ההוכחה הראשונה היא בכך שדווקא שנת 1942 כשרוב האימפריה הבריטית הייתה תחת כיבוש יפני היא גם השנה שבה נרשם שיא של פקידים במשרד המושבות.
ההוכחה השניה היא שלמרות ובתחילת מלחמת העולם השניה היה מספר ספינות המערכה בצי הבריטי כשישית ממה שהיה בתקופת מלחמת העולם הראשונה - דווקא אז היה מספר המועסקים במשרד הימיה כמעט פי שלוש.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- compman112
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2593
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
בעקרוון כמו שעפר אמר, זה סוג של התמכרות.
כרגע אני עומד על 2.5 טרה, שהכל מפוצץ תכני HD - סרטים וסדרות.
ההורדה לעולם לא נגמרת, גם אם יש פגרה של סרטים חדשים או סדרות חדשות בHD, תמיד יצא לרשת איזה משהו ששווה הורדה בHD וא אפילו בגרסאות אחרות.
אני מוחק לרוב את הסרטים שאני רואה, במקרים מיוחדים אני שומר, לדוגמא 300, להציל את טוראי ראיין וכדומה.
סדרות אני מוחק חוץ מפיילוטים.
כל סרט שאני "מייבא" בHD, אני מייבא אותו גם בDVD, ככה שאם מתישהו המשפחה תרצה לראות, יהיה להם (על דיסק 4.7).
לדעתי 600 ש''ח בשבוע כל הארדיסק מוגזם , כי לעולם זה לא יגמר, הטוכנולוגיה מתפתחת בצורה מהירה ובלתי נתפסת, עוד שנה רובנו נוריד רק BLURAY מלא = 30GB ומעלה, ככה שנצטרך כבר יותר מ500GB לשבוע -> הוצאה יותר גדולה. זה לעולם לא יגמר.
כרגע אני עומד על 2.5 טרה, שהכל מפוצץ תכני HD - סרטים וסדרות.
ההורדה לעולם לא נגמרת, גם אם יש פגרה של סרטים חדשים או סדרות חדשות בHD, תמיד יצא לרשת איזה משהו ששווה הורדה בHD וא אפילו בגרסאות אחרות.
אני מוחק לרוב את הסרטים שאני רואה, במקרים מיוחדים אני שומר, לדוגמא 300, להציל את טוראי ראיין וכדומה.
סדרות אני מוחק חוץ מפיילוטים.
כל סרט שאני "מייבא" בHD, אני מייבא אותו גם בDVD, ככה שאם מתישהו המשפחה תרצה לראות, יהיה להם (על דיסק 4.7).
לדעתי 600 ש''ח בשבוע כל הארדיסק מוגזם , כי לעולם זה לא יגמר, הטוכנולוגיה מתפתחת בצורה מהירה ובלתי נתפסת, עוד שנה רובנו נוריד רק BLURAY מלא = 30GB ומעלה, ככה שנצטרך כבר יותר מ500GB לשבוע -> הוצאה יותר גדולה. זה לעולם לא יגמר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אם הפופקורן מחובר לרשת (כמו אצלי), אני לא מבין למה לקנות כוננים פנימיים (לפופקורן או למחשב). streaming דרך הרשת זה מספיק מהיר - לא עדיף כשנגמר המקום לקנות עוד כונן חיצוני עם USB2, ולחבר אותו למחשב (זה גם יפשט את ההעברה של התוכן למחשב החדש כשצריך לעשות upgrade)shemsha כתב:מקבל את דעתך לגבי ה 600 שקל, מעבר לזה תשאר רק בעיית המקום הפיזי לכונן בתוך המחשב.
אולי באמת ארכוש פנימי של טרה לפופקורן, במחשב יש עוד 500 גיגה שמיועדים רק לזה וביניהם אעביר בעזרת חיצוני של 30 גיגה....
אמיר.
כרגע הוא לא מחובר לרשת, אולי בעתיד.
בכל מקרה גם בלי רשת אני יכול לחבר כונן חיצוני עם USB2 לפופקורן, ממש לא שולל את האפשרות לרכוש חיצוני שיחובר לפופקורן במקום פנימי שישב בתוכו.
חיצוני פשוט עולה קצת יותר (טרה חיצוני עולה 800 לעומת פנימי שעולה 600) , הוא די גדול ומצריך חשמל.
טיפה פחות נוח אולי לעומת פנימי שישב בתוך הפופקורן.
בכל מקרה גם בלי רשת אני יכול לחבר כונן חיצוני עם USB2 לפופקורן, ממש לא שולל את האפשרות לרכוש חיצוני שיחובר לפופקורן במקום פנימי שישב בתוכו.
חיצוני פשוט עולה קצת יותר (טרה חיצוני עולה 800 לעומת פנימי שעולה 600) , הוא די גדול ומצריך חשמל.
טיפה פחות נוח אולי לעומת פנימי שישב בתוך הפופקורן.