yes דורשת לערוך שימוע ציבורי בנושא כניסת חברות הסלולר ל VOD

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #1 

כתבה בגלובס:

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 98&fid=594

לדברי מנכ"ל yes, רון אילון, לכניסתן הצפויה של חברות הסלולר לשוק השידורים הרב-ערוצי עתידות להיות השלכות מרחיקות-לכת על השוק, על שחקניו המסורתיים בכלל ועל yes בפרט

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78877
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

ההשלכות ברורות, השאלה שלו היא במקום, כי עוד שחקנים בשוק משמעותם שיס והוט לא רק מקבלות חבילות יסוד בזול וחבילות חינמיות בתחרות, אלא גם אין סוף מתחרות, כדוגמאת סלקום, אורנג', פלאפון, בזק, 012, NETVISION וכמובן בלוקבסטר...

"היתרון" היחידה שלהן על האחרות זה העובדה שהן תוכלנה לשים פרסומות.

לא בטוח שהצרכנים יראו בזה יתרון...

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

עופר, אכן בשורה התחתונה לעת עתה הצרכנים לא יראו דבר בכיס שלהם מכניסת החברות האחרות ( למרות ש בדר"כ התחרות מביאה איכות לצרכן ! ). פתגם סיני אתיק אומר : “ מסע של אלף מילין מתחיל בצעד אחד קטן ”. צריך לפתוח את השוק לכל השחקנים עכשו ומיד ! חבל ל " שני אלה " ( שני החברות כמובן ), את כל הבירבורציות שלהן . זה נגמר ! - בסופו של דבר זה יצא לדרך !
וצריך להסתכל גם כיצד אנחנו ניראים כיום לעומת מדינות נאורות אחרות - איפוא אנחנו עומדים בפן הטכנולוגי - התחרות מביא גם את האיכות !!! מה זה ? כמה זמן עוד יתמשכו המריחות ? :roll: כמה זמן עוד ניתן להסתיר את המצב הטכנולוגי הירוד אשר אנחנו נימצאים בשטח זה מהצרכים :?:. ( תשתית - fiber optics , מעבר לציוד דיגיטאלי חדש , וגם הציוד שאחרי השקעה שבקיר בביתו של הלקוח ( המנוי :מבולבל: ) . והרשימה ארוכה ומבישת את מצבנו הטכנולוגי , בגלל שני החברות המונופוליסטיות המנסות לעצור את הדהירה קדימה ! ) .
נאפשר לחברות חדשות לצאת לדרך , ונאחל להן הצלחה בכל אשר יפנו בשטח זה (Y).

עידו_F
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 407
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

puca כתב:עופר, אכן בשורה התחתונה לעת עתה הצרכנים לא יראו דבר בכיס שלהם מכניסת החברות האחרות ( למרות ש בדר"כ התחרות מביאה איכות לצרכן ! ). פתגם סיני אתיק אומר : “ מסע של אלף מילין מתחיל בצעד אחד קטן ”. צריך לפתוח את השוק לכל השחקנים עכשו ומיד ! חבל ל " שני אלה " ( שני החברות כמובן ), את כל הבירבורציות שלהן . זה נגמר ! - בסופו של דבר זה יצא לדרך !
וצריך להסתכל גם כיצד אנחנו ניראים כיום לעומת מדינות נאורות אחרות - איפוא אנחנו עומדים בפן הטכנולוגי - התחרות מביא גם את האיכות !!! מה זה ? כמה זמן עוד יתמשכו המריחות ? :roll: כמה זמן עוד ניתן להסתיר את המצב הטכנולוגי הירוד אשר אנחנו נימצאים בשטח זה מהצרכים :?:. ( תשתית - fiber optics , מעבר לציוד דיגיטאלי חדש , וגם הציוד שאחרי השקעה שבקיר בביתו של הלקוח ( המנוי :מבולבל: ) . והרשימה ארוכה ומבישת את מצבנו הטכנולוגי , בגלל שני החברות המונופוליסטיות המנסות לעצור את הדהירה קדימה ! ) .
...

סתם, כי נורא חשוב לסתור אותך (וזה, כמובן, מבלי לנסות לתקן את הכתיב שלך) - אם השוק יפפתח "עכשיו ומיד" לכל החברות (ולא טיפין טיפין כמו התכנון) יווצר מצב בו חמש או שש חברות מתחרות על שוק של 1.8 מיליון בתי אב. מה שאומר שאף חברה לא תוכל להגיע לנתח שוק שיהיה רווחי עבורה (גם עכשיו המצב לא מזהיר בתחום הזה, ועכשיו יש רק שתי חברות בשוק). משמעות הדבר היא מחירים גבוהים יותר והשקעות נמוכות יותר בלקוח. תחרות היא דבר טוב אבל לא בכל תנאי. השוק בארץ לא גדול מספיק בשביל כל כך הרבה חברות. הארבע הנוכחיות (אני סופר כאן גם את הפרויקט של בלוקבאסטר-סלקום) יהוו יותר ממספיק.
עובד בחברת יס

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

puca כתב:עופר, אכן בשורה התחתונה לעת עתה הצרכנים לא יראו דבר בכיס שלהם מכניסת החברות האחרות ( למרות ש בדר"כ התחרות מביאה איכות לצרכן ! ). פתגם סיני אתיק אומר : “ מסע של אלף מילין מתחיל בצעד אחד קטן ”. צריך לפתוח את השוק לכל השחקנים עכשו ומיד ! חבל ל " שני אלה " ( שני החברות כמובן ), את כל הבירבורציות שלהן . זה נגמר ! - בסופו של דבר זה יצא לדרך !
...
'

אתה יודע כמה כל זה עולה? גם ככה שתי החברות כרגע בחובות אדירים. יש לך שוק ממש קטן. אין לך יכולת לשדר או לשתף פעולה עם המדינות מסביב.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

בכל המדינות בעולם יש כשלוש חברות בשוק, אחת חינמית, אחת או שתיים חברות לויין וחברת כבלים (אני מדבר על גופי שידורי יעודיים בתוך מדינה כלשהי).

אפילו בארה"ב יש בכל מקום אפשרות לקליטת OTA, שתי חברות לויין, וחברת כבלים אחת בכל איזור.

יותר מזה עלול לגרום לכולם להפסיד.

צריך לזכור שכולם כאן middle men, זה לא תחרות אמיתית כשהתוכן פשוט מתפצל בין יותר ויותר סוחרי ביניים.

להזכירכם שהתחרות בין יס להוט גרמה לעליית מחירים דרמטית של סרטים ותוכניות, מה שגרם לירידה באיכות התוכן ועליה במחירי המנוי (שלא לדבר על הפסדי ענק לשתי החברות, שהן מעולם לא התאוששו מהן מאז) שראינו למשך לא מעט שנים.

אם נראה עוד גופים, התחרות בינהם על תכנים תגרום לעליית מחירים של התכנים ובסופו של דבר לירידה ברמת התכנים ועליה במחירים שנשלם.

כלומר, הצרכן הסופי עלול לקבל פרסומות בכל חור (אחרת לא יהיה להם תקציב לממן את זה), נשלם כמו ששילמנו בעבר, ונקבל פחות תוכן (כי לא נעשה מנוי ליותר מחברה אחת, כך נראה לי), פחות איכותי (70 תוכניות ריאליטי במקום 10) ובאיכות תמונה פחות טובה (לא מאמין שהם ישקיעו באיכות תמונה על גבי פס צר ממה שיש להוט וליס...)
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 06/10/2008 10:06, נערך 3 פעמים בסך הכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

עפר צודק. התחרות העיקרית היא בעיקר בין משווקי התוכן לבין עצמם בנושא רכישת התכנים . היות ואין הרבה תכנים שבאמת מעניינים מספיק כדי למשוך אליהם את הציבור אז נוצר מצב שיש יותר קונים ממה שיש מוכרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

מה שיקרה בסופו של דבר יהיה בדיוק מה שקרה עם הכבלים:

1. יס והוט יקבלו יכולות לשדר פרסומות (איזה כיף, זה באמת יהיה מהפכה (n) ). המחירים לא ירדו

2. גופי שידור נוספים יתווספו - DVBT ועוד שנים-שלושה מתחרים חדשים (בזק, סלקום/בלוקבסטר, פרטנר). מבחינתם כל רווח בתחום הזה הוא חדש ולכן אין להם בעיה לחתוך מחירים.

כל אחד יתן תשתית אינטרנטית משלו, חוץ מיס שגם תפסיד מימון מבזק בגלל שיש לה מיזם מתחרה.

3. כולם יתחרו על תכנים. בסופו של דבר, לכולם יהיו את אותם סרטים (ע"ע הוט ויס, כל הפרימיירות זהות ובאותו זמן). בשביל יתרון, יתחילו להתחרות זה בזה והמחירים של התוכן יעלו וחברות מסויימות יקבלו אקסקלוסיביות וירטואלית על התוכן (השאלה אם ההנחיות של מועצת הלויין והכבלים יתפסו כאן או שתהיה רשות חדשה, מינויים פוליטיים חדשים וסט חוקים נפרד ושונה). לא בטוח שאקסקלוסיביות אפשרית, אך אפשר יהיה להרים את המחיר של מי שלא אקסקלוסיבי ובכך למנוע אפקטיבית רכישה של תכנים.

4. המחירים של התכנים יעלו והתחרות על שוק הפרסום תתחמם, מה שיגרום לערוצים החופשיים (1,2,10) להוריד כפפות ולרדת נמוך. כלומר, הם יורידו את רכישה של כל דבר שלא מביא רייטניג (קרי: פרסום), ויעברו ל-24 שעות של "צלצולים/נקמת היפה/יורדים בקטן/אח קטן".

5. יס והוט (יותר יס בגלל חוסר ב-VOD וב-TRIPLE PLAY) יקלעו לקשיים כלכליים, וללא גיבוי מהוט, יתחילו להוריד ערוצים וכל דבר לא קריטי.

6. החברות החדשות ישדרו את אותו תוכן שראינו בעבר, רק שזה יפוצל יותר, כך שבשביל לראות גם PRISON BREAK וגם HEROES צריך יהיה לעשות שני מנויים - קרי, גם נקבל פרסומות (נקווה שזה יהיה רק בין התוכניות ולא באמצע) וגם נקבל פחות תוכן.

7. יהיה איחוד בין חברות. לא בטוח שזה יהיה עם יס (הם חברה בהפסדים, לא בטוח שמישהו ירצה להיכנס איתם למיטה, שכן אין להם יתרון יחסי על פלטפורמה כלשהי יותר). ההימור שלי - בזק עם פרטנר.

8. מאוד יתכן שכל המהלך יגרום להפלת יס.

בסופו של דבר, זה יהיה די דומה לרפורמה של עמלות הבנקים. הרפורמה עברה בהצלחה רבה, והסכום שאנחנו משלמים כיום על אותם שירותים עלו. אז למה צריך היה רפורמה?

בארה"ב יש כרגע 2 ניסויים על בסיס דומה, כאשר אחד מהם פשט את הרגל, והשני הוא של NETFLIX (שאין להם ברירה אלא לעשות את הניסוי או למות). מכיוון ש-NETFLIX מיועד אך ורק לסרטים, המצב פחות גרוע מלהפוך אותם לגוף שידור מלא.

במקומות אחרים בעולם לא ידוע לי על מהלך דומה של OPEN SKY לחלוטין (אם כי אני לא מומחה מספיק גדול בתחום).

דעתי האישית היא שהמהלך הזה מתגבש באופן מאוד לא מסודר וללא מחשבה ארוכת טווח לגבי מה שזה עלול לעשות לתעשייה ולצרכן בישראל. הוספת DVBT זה משהו אחד, אבל אפשרות ל FREE SKY ללא עלות השקעתית היא בעייתית ביותר. אפילו בתחום הרדיו (ששם יש המון מקום לתחרות) בארה"ב בסופו של דבר שתי חברות הלויין התאחדו ואין כיום תחרות אמיתית.

לדעתי הדבר החכם לעשות היה לאפשר ליס להיכנס ל-VOD (כמו שעשו), לחסום את בזק מלהיכנס לתחום ולאפשר לעוד חברה אחת להתחרות ביס ובהוט תוך נתינת רשיון מוגבל לזמן קצר בכדי לבדוק כיצד הדבר משפיע על התעשיה.

אף אחד לא ירוויח כלום אם יס תיפול ואף אחד לא ירוויח כלום אם בסופו של תהליך נקבל יותר ***, פחות תוכן אמיתי וביותר כסף.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #9 

רק שבמדינת היהודים זה לא עובד ככה. קודם עושים, אחר כך מתקנים וכשהתיקון לא עוזר אז מחליטים להתחיל מחדש - רק שהפעם זה יעלה פי שלוש וייקח פי חמש יותר זמן. כך היה עם חוק הבריאות, העמלות בבנקים והרפורמה במערכת החינוך. זה הכל עובד לפי העקרון של "חוק החזיר" שמשמעותו היא שאם לא תתן לחזיר את מה שהוא רוצה אז הוא גם לא יצביע עבורך.

צר לי על המוני בית ישראל שיאלצו לשלם יותר על פחות תוכן שגם הוא יקטע כל רבע שעה בשביל 20 דקות פרסומת. טוב שלי יש אלטרנטיבות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #10 

Catskinner כתב:רק שבמדינת היהודים זה לא עובד ככה. קודם עושים, אחר כך מתקנים וכשהתיקון לא עוזר אז מחליטים להתחיל מחדש - רק שהפעם זה יעלה פי שלוש וייקח פי חמש יותר זמן. כך היה עם חוק הבריאות, העמלות בבנקים והרפורמה במערכת החינוך. זה הכל עובד לפי העקרון של "חוק החזיר" שמשמעותו היא שאם לא תתן לחזיר את מה שהוא רוצה אז הוא גם לא יצביע עבורך.

צר לי על המוני בית ישראל שיאלצו לשלם יותר על פחות תוכן שגם הוא יקטע כל רבע שעה בשביל 20 דקות פרסומת. טוב שלי יש אלטרנטיבות.
...
אכן מעצבן, הדוגמא הכי טובה לכך היא נתב"ג 2000, אשר במהלך הקמתו הסיטו את נחל איילון מנתיבו המקורי, ראו שלא היה צריך להזיז והחזירו אותו חזרה, ואז, הסיטו שוב. מישהו שם צריך להבין שה-control Z שהוא עושה על תוכנת הסרטוטים שלו עולה לי הרבה כסף...

ובנימה אופטימית זו אני חייב לציין שאני כרגע בארה"ב (וושינגטון DC), אצל משפחה. יש כאן שירות של קומקסט (טלוויזיה +אינטרנט) שפשוט גרם לי להרגיש שאני חי במדינה בה אמצעי התחבורה העיקרי הוא גמל... אין כאן שום תוכן שלא משודר ב-HD (ישנם ערוצים מקבילים ל-SD ו-HD לרוב המוחלט של התכנים), ה-VOD כאן בעל ממשק פשוט, נוח, וקל לשימוש (לתשומת לב הוט: אין זמן להכין קפה ולהזמין פיצה בין לחיצה על השלט עד לתגובה על המסך) וכל זה התחבר למסך פנסוניק FHD מסדרת VIERA שעלה 1200 דולר.
ה-EPG נראה כמו ש-EPG צריך להיראות (יש אפשרות לחפש תוכניות לפי סוג, כותרת וכו'), כאשר עומדים על תוכנית אפשר לראות בלחיצת כפתור מתי יהיו שידורים חוזרים שלה ומתי יהיו פרקים נוספים בסדרה, שמות השחקנים מופיעים כמו שצריך - בקיצור - תענוג.
You are never fully dressed without a smile

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1010
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #11 

אני מברך על כניסה תחרות חדשה לתחום. בעיקר בגלל ששתי החברות הקיימות כבר מזמן שרפו לי את הפיוז.
אם המודל העסקי הקיים לא מתאים, אז שישנו אותו!
אולי צריך מודל יותר דומה לאינטרנט, ספק תשתית+ספקי תוכן, כל אחד ירשם רק לערוצים שמעניינים אותו. כך נשלם רק עבור התוכן לפי כללי השוק: תוכן פופולרי יהיה יותר זול, תוכן פחות פופולרי יעלה יותר.
אולי לא נשלם פחות ממה שמשלים עכשיו, אך אני בספק.
אולי אפילו לא צריך מודל יותר דומה לאינטרנט, אלה רק דרך האינטרנט. להשקיע ברוחב פס גדול יותר, ושחברות הכבלים ישרפו!
That's my two cents
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

נכון אתם צודקים :lol: ( מיותר לצין שמות ). ממש לא מסתתרים מאחורי דברכם כל מניעים אינטרסנטים !
ואני אומר לכם בפורום זה , אם היו עושים במדינה משעל מנוים בהקשר לכניסת חברות חדשות " עכשו ומיד " ! . לאור התוצאות אשר היו מתקבלות ( אפילו במתגם בנושא זה ), ממש , ממש אין כל חשיבות לפעלותכם זו הלוביסטית ! (n) (n)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

puca,

לא יודע אילו אינטרסטים יכולים להיות לי, מעבר לעובדה שאם הוט ו/או יס יקרסו זה יגרום לבעיה קשה מאוד ויחזיר אותנו לימים ישנים מאוד.

לא דיברתי מעולם על הנושא הזה עם אף אחד מיס, וזו דעתי הפרטית בלבד.

לדעתי צריך לפתוח את DVBT + להכריח את החברות לשדר חבילת יסוד בחינם (או בעלות מאוד קרובה לחינם).

אני חושב שעוד חברות שיתחרו בשוק (ובוודאי שוק חופשי) יגרום לסחרור דומה למה שהיה כשיס נכנסה לשוק והתחרות גרמה גם לה וגם להוט להתחרות באגרסיביות על התכנים. התוצאה, למי שלא זוכר, היתה שליס היו תכנים בעיקר בריטיים (זה היה טוב לי) והוט כמעט פשטה את הרגל. עד היום המנויים של יס והוט מחזירים את התחרות הטפשית הזו דרך התשלום החודשי שלהם.

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

עופר, אני מתנצל הקוונה לא היתה אלך . כותבים בפורום זה הרבה עובדים של שתי החברות אשר מניעים מובנים מסתתרים מאחרי דברהם !

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

puca כתב:נכון אתם צודקים :lol: ( מיותר לצין שמות ). ממש לא מסתתרים מאחורי דברכם כל מניעים אינטרסנטים !
ואני אומר לכם בפורום זה , אם היו עושים במדינה משעל מנוים בהקשר לכניסת חברות חדשות " עכשו ומיד " ! . לאור התוצאות אשר היו מתקבלות ( אפילו במתגם בנושא זה ), ממש , ממש אין כל חשיבות לפעלותכם זו הלוביסטית ! (n) (n)
...
אם היו עושים במדינה משאל האם להוריד את המיסים ל-10%, גם כולם היו אומרים כן. לשמחתנו, מי שמחליט האם להכניס גורמי תקשורת נוספים מסתמך על דברים מעט יותר מבוססים ממשאלים בין אזרחים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

levikon,

הלוואי והיתי משוכנע שהם לא מחליטים החלטות פופוליסטיות, אבל אני ממש לא...

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

oferlaor כתב:levikon,

...
גם אני לא משוכנע, אבל אני לפחות מקווה שזה כך. אני יודע שיש במשרד התקשורת (ובעצם, בכל משרדי הממשלה) אנשים טובים מאוד ומקצועיים שעובדים כמו שצריך. אני מקווה מאוד שהמינויים הפוליטיים שנמצאים בראשי המשרדים לפחות מקשיבים להם ופועלים לעיתים על פי עצותיהם. כניסתה של יס לשוק הייתה נכונה ובזמן. הכנסה של עוד חברה למדינה עם פחות מ-2 מיליון בתי אב יכולה להביא להתמוטטות השוק כולו.

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

levikon כתב:
oferlaor כתב:levikon,

...
גם אני לא משוכנע, אבל אני לפחות מקווה שזה כך. אני יודע שיש במשרד התקשורת (ובעצם, בכל משרדי הממשלה) אנשים טובים מאוד ומקצועיים שעובדים כמו שצריך. אני מקווה מאוד שהמינויים הפוליטיים שנמצאים בראשי המשרדים לפחות מקשיבים להם ופועלים לעיתים על פי עצותיהם. כניסתה של יס לשוק הייתה נכונה ובזמן. הכנסה של עוד חברה למדינה עם פחות מ-2 מיליון בתי אב יכולה להביא להתמוטטות השוק כולו.
...
אתה דואג לשוק זה ? למה מה המניעים שלך ? מה אתה שותף בשוק זה ? אולי השקאות , אולי מניות , משהוא כזה ? מה ?
אתה ממש מגלה אזרחות נאמנה בדברך בהקשר להשקאות של שתי החברות ! :roll:
זה לא מובן שנמס לנו מהם מהכל . מדובר במונופול , אין לנו אפשרות בחירה לעבור.......!אני אזרח שיש לו זכויות במדינה זו ! ומונופולים כידוע לך זה אסור בתחליט ! מונופול של 18 שנה זה מספיק לנו ! :evil: (n)

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

levikon כתב:
puca כתב:נכון אתם צודקים :lol: ( מיותר לצין שמות ). ממש לא מסתתרים מאחורי דברכם כל מניעים אינטרסנטים !
...
אם היו עושים במדינה משאל האם להוריד את המיסים ל-10%, גם כולם היו אומרים כן. לשמחתנו, מי שמחליט האם להכניס גורמי תקשורת נוספים מסתמך על דברים מעט יותר מבוססים ממשאלים בין אזרחים.
...
נכון אתה בהחלט צודק . ולכן לשמחתנו ,משרד התקשורת החליט כפי שהחליט - כניסת חברות חדשות ! (Y)

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #20 

puca - לא אכפת לי מהשוק, אבל אכפת לי מהשירות והמוצר שאני אקבל.
לא תמיד פתיחת שוק לתחרות לא מבוקרת היא דבר טוב. ואף אחד לא אמר ש"כללי השוק" יביאו אותנו לנקודה האופטימלית. במיקרים רבים - ההיפך הוא הנכון.

אם כניסה של חברות נוספות לשוק קטן תביא לכך שמחירי התכנים יעלו, ושספקי התוכן (יס/הוט/כל-אחד-אחר) יוכלו לשלב פרסומות בשידורים שלהם - הרי שאני, כצרכן, נפגע מהמהלך הזה.

אם השוק הזה לא יהיה רווחי לשחקנים שבו אז:
1. השחקנים ייעלמו, יכנסו שחקנים חדשים, יפסידו גם הם כסף וחוז חלילה.
2. לא יהיו שחקנים שמוכנים להיות בשוק הזה ולכן תנאי השוק ישתנו (ירידה באיכות המוצר, עליית מחירים, שילוב פרסומות וכו').

מה שאני הייתי רוצה לראות כצרכן זה שיפור ברמת המוצר שאותו אני קונה.אני חושב שהדרך לעשות זאת היא יותר דרך רגולציה ופחות דרך משחקי שוק חופשי.
You are never fully dressed without a smile

נעול

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”