התחדשתי ב-Denon AH-D1001.

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
B5E60 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

ראשית, אומר שה"מיני-ביקורת" הזו מיועדת לאנשים שנתקלים באוזניות הנ"ל ולא מצאו לגביהן שום דבר באתר, כמוני, וגם לאנשים שמחפשים זוג אוזניות "רציני" ראשון (גם כמוני...). רק אומר שמכיוון שזהו זוג האוזניות הרציניות (פחות או יותר...) הראשון שלי ואין לי רפרנס משמעותי, אני לא ממש יכול להשוות את האוזניות הללו לאוזניות מתחרות באותה רמת מחיר, ושחלק מהביקורת הוא גם על השיקולים שהובילו לבחירת האוזניות.
למרות זאת, נקווה שמישהו ימצא בזה משהו מועיל...

ובכן, בשלושת השבועות האחרונים חיפשתי אוזניות FULL SIZE עד 100$ (באמזון).
התלבטתי רבות בין אוזניות פתוחות לסגורות, כאשר המועמדות היחידות שיצא לי לשמוע היו ה-SR80 וה-HD555. את ה-555 לא אהבתי כלל וה-80 הרשימו מאוד, אבל היו לא נוחות ולא אהבתי איכות הבנייה שלהן (לחצו מדי על הראש). האוזניות "הקודמות" שלי היו KOSS KSC-75 ו-HD497 (של חבר), כך שידעתי להעריך את האווריריות שבאוזניות הפתוחות. הבעיה שלי עם הפתוחות הייתה, מטבע הדברים, הבידוד והאטימה החסרים שלא מאפשרים שימוש בסביבה רועשת (אוטובוס, מטוס(?)). מסיבה זו החלטתי ללכת על אוזניות סגורות ובעלות התנגדות נמוכה, שתאפשרנה חיבור לנגן ואיכות סבירה בסביבה רועשת.
קריטריון נוסף היה רצון בבס עמוק יותר שיתאים גם למוסיקה אלקטרונית, דבר שהיה חסר לי באוזניות הפתוחות שיצא לשמוע.
מכיוון שה"שליח" (אחי) הגיע לארץ בהתראה של שבוע, לא הזדמן לי לקפוץ לאבי יפה, וכך יצא שהייתי חייב להמר ולהסתמך על ביקורות בלבד (דבר שאני לא עושה אף פעם).

ההתלבטות הסופית הייתה בין HD280 ל-DENON, כאשר מספר רב של ביקורות נלבהות באתרים אמריקאים הכריעו לבסוף לטובת ה-DENON, שהצטיירו (בביקורות) כנוחות הרבה יותר, מפורטות יותר, קלות לדחיפה ע"י נגן נייד, בעלות בס עמוק ומדוייק ופחות "אולפניות" מהסנהייזר (?LESS FLAT RESPONSE).
באמזון הן גם עלו פחות (81$), מה שהקל קצת יותר על הבחירה (העודף מ-100$ נשמר לאוזניות הבאות...).

ולגבי איכות הסאונד, אני רק יכול לומר שאני מבסוט לגמרי. זה זוג האוזניות הרציני הראשון שלי וההימור מבחינתי הצליח. לאוזניות יש אופי שמצא חן בעיני. הן לא היממו אותי בתחילה כמו ה-SR80, שאני זוכר שהפירוט שלהן היה מדהים, אבל הסאונד היה אוורירי מדי לטעמי. באוזניות האלו ה"סגירות" מתבטאת במין משהו שעוטף את הסאונד. זה לא שחסר פירוט או שהבס מודגש מדי, פשוט יש להן אופי שאני אוהב יותר ויותר ככל שעובר הזמן. קשה להסביר...
בחיבור לנגן נייד (טלפון בעצם, סוני אריקסון C702), האוזניות אכן מפורטות בגבוהים ומסוגלות לשחזר תדרים נמוכים מאוד בצורה עמוקה, כשגם מיד לא חסר, אך חובה לציין שבכדי להגיע לתוצאה הרצויה הייתי חייב להשתמש באקולייזר... כנראה בגלל שהייתי רגיל לאופי של אוזניות פתוחות, וגם כי האוזניות עוד לא סיימו "הרצה".
בחיבור ליציאה ברסיבר (Marantz) המצב ה"נייטרלי" של האוזניות נשמע הרבה יותר טוב. הצליל יותר מלא ועוד יותר מפורט, וגם הבס יותר מדויק. גם בביקורות נאמר שבכדי להנות ממש מהיכולת של האוזניות עדיף שתהיה הגברה כלשהי, מה שגרם לי להזמין מיד את "מגבר האוזניות הזול בעולם" (Fiio) שעליו סופר בפורום הזה. נקווה שיוסיף משהו לניידות (עולה 8.5$ כולל משלוח...).
ההפתעה הגדולה שלי מהאוזניות הייתה העובדה שסוף-סוף הבנתי למה מתכוונים כשמדברים על "במה". בפעם הראשונה בחיי יכלתי למקם במרחב את כלי הנגינה שאני שומע, ורק בשביל זה היה שווה להוציא את הכסף... :-)
האטימה של האוזניות לא אפקטיבית ממש, אבל לא חסרה ברמה של אוזניות פתוחות. רעשים סביבתיים נשמעים, אך באופן עמום ולא מפריע ממש. כנראה שזה המחיר של הנוחות וכך אני מעדיף, כי אפשר להאזין ברציפות במשך שעות, בלי הרגשה של וואקום באוזן.

לפני סיום, אציין את מה שכנראה ידוע וטריוויאלי בפורום הזה - הדגש על איכות הקבצים. קבצים של פחות מ-160KBPS או שקודדו באופן לא-מושלם פשוט נשמעים לא טוב באוזניות. מרגישים שמשהו חסר וכל רעש או "לכלוך" מודגשים ונשמעים. קבצים באיכות טובה נשמעים אחרת לגמרי.
ממבחר המוסיקה שיש לי, אומר שלטעמי האוזניות מצטיינות בג'אז (Maxwell, Victor Wooten), האוס וטראנס (Offer Nissim, Infected..) מוסיקה שחורה לסוגיה ואמביינט (Cafe del Mar, DJ Roog), ופחות בפופ (Jamiroquai, לאכזבתי...) וחלק מהמוסיקה הישראלית שיש לי (וגם מזרחית...).

לסיכום,
לכל מי ששוקל אוזניות FULL SIZE סגורות, או בכלל, הייתי ממליץ לבדוק את האוזניות הנ"ל. הן נוחות מאוד ולמרות שעדיף שתהיה להן הגברה, השורה התחתונה היא שפשוט כיף לשמוע בהן.

גמר חתימה טובה לכל מי שהגיע עד לכאן, ובכלל... :)

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

תתחדש !

אני אמור לקבל את ה HD555 בקרוב ואשמח לדעת מה לא אהבת בהן.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”