נוהל חיבור PS3 ב- HDMI, מה אני עושה לא בסדר או שהכבל דפוק?
שלום,
עד עכשיו ה- PS3 הייתה מחוברת בחיבור קומפוננט למסך (Sharp LC37 WT1E) והכל היה טוב ויפה.
זה מסך HD ready כך שסימנתי בתור רזולוציה מאקסימלית 720P. הוא יכול לקבל 1080i אבל תכלס אין סיבה.
עכשיו רציתי לחבר את המכונה בכבל HDMI (אני הבנתי שזה לא ממש משנה אבל זה בעיקר בגלל לוגיסטיקה של כבלים) ואו שאני מפספס משהו או שמשהו דפוק.
אני לא מצליח לראות כלום מה- PS3 בחיבור ה- HDMI.
א. בהתחלה חיברתי את ה- HDMI לכניסה AV 7 במסך במקביל לחיבור הקומפוננט (כניסה AV 3).
כשהמסך היה מכוון לכניסה 3 נכנסתי להגדרות Display ב- PS ושיניתי את היציאה ל- HDMI.
בשלב הזה התמונה נעלמה לחלוטין בכניסה 3 AV ובכניסת AV7 לא ראו כלום.
אחרי 30 שניות התמונה חזרה למצב הרגיל בכניסה AV3.
ב. בשלב השני ניתקתי את הכבל קומפוננט מה-PS כך שנשאר רק החיבור HDMI והכבל האופטי של האודיו ועשיתי לה reset - כיבוי והדלקה רגילים - לא רואים כלום.
(אם אני מחבר את הכבל קומפוננט רואים תמונה בכניסת AV3).
ג. בשלב השלישי השארתי את ה PS מחוברת רק עם האופטי וה- HDMI, כיביתי אותה והדלקתי כשאני משאיר את הכפתור לחוץ ל-5 שניות עד ששמעתי את הצפצוף השני.
עדיין לא ראיתי כלום בכניסת AV7.
כשחיברתי את הקומפוננט אז ראיתי שהתצוגה אכן עברה לפורמט הבסיסי ביותר כך שה- PS כן עשתה את ה- RESET לתצוגה.
במקביל ניסיתי גם את כניסת ה- HDMI השניה שיש בטלוויזיה אבל קיבלתי את אותן תוצאות.
מדובר בכבל HDMI שנקנה בדקדה בדיזינגוף סנטר.
ממה שאני מבין זה או שהכבל דפוק או שיציאת ה- HDMI דפוקה ב- PS או שאני פספסתי איזה צעד...
רעיונות?
עד עכשיו ה- PS3 הייתה מחוברת בחיבור קומפוננט למסך (Sharp LC37 WT1E) והכל היה טוב ויפה.
זה מסך HD ready כך שסימנתי בתור רזולוציה מאקסימלית 720P. הוא יכול לקבל 1080i אבל תכלס אין סיבה.
עכשיו רציתי לחבר את המכונה בכבל HDMI (אני הבנתי שזה לא ממש משנה אבל זה בעיקר בגלל לוגיסטיקה של כבלים) ואו שאני מפספס משהו או שמשהו דפוק.
אני לא מצליח לראות כלום מה- PS3 בחיבור ה- HDMI.
א. בהתחלה חיברתי את ה- HDMI לכניסה AV 7 במסך במקביל לחיבור הקומפוננט (כניסה AV 3).
כשהמסך היה מכוון לכניסה 3 נכנסתי להגדרות Display ב- PS ושיניתי את היציאה ל- HDMI.
בשלב הזה התמונה נעלמה לחלוטין בכניסה 3 AV ובכניסת AV7 לא ראו כלום.
אחרי 30 שניות התמונה חזרה למצב הרגיל בכניסה AV3.
ב. בשלב השני ניתקתי את הכבל קומפוננט מה-PS כך שנשאר רק החיבור HDMI והכבל האופטי של האודיו ועשיתי לה reset - כיבוי והדלקה רגילים - לא רואים כלום.
(אם אני מחבר את הכבל קומפוננט רואים תמונה בכניסת AV3).
ג. בשלב השלישי השארתי את ה PS מחוברת רק עם האופטי וה- HDMI, כיביתי אותה והדלקתי כשאני משאיר את הכפתור לחוץ ל-5 שניות עד ששמעתי את הצפצוף השני.
עדיין לא ראיתי כלום בכניסת AV7.
כשחיברתי את הקומפוננט אז ראיתי שהתצוגה אכן עברה לפורמט הבסיסי ביותר כך שה- PS כן עשתה את ה- RESET לתצוגה.
במקביל ניסיתי גם את כניסת ה- HDMI השניה שיש בטלוויזיה אבל קיבלתי את אותן תוצאות.
מדובר בכבל HDMI שנקנה בדקדה בדיזינגוף סנטר.
ממה שאני מבין זה או שהכבל דפוק או שיציאת ה- HDMI דפוקה ב- PS או שאני פספסתי איזה צעד...
רעיונות?
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
לא פיספסת כלום, תבדוק עם כבל אחר. אם זה לא עובד, תנסה מכשיר אחר עם יציאת HDMI, כדי לוודא שמדובר ביציאה של ה PS ולא בכניסה של הטלויזיה (למרות שהסיכוי ששתי הכניסות יהיו דפוקות נשמע קלוש).
ייתכן וזו בעיית סינכרון של הטלוויזיה עם ה-PS3, בחיבור ה -HDMI מתבצע תהליך סינכרון בין הטלוויזיה ל PS3 לפעמים מסיבות לא ברורות זה נכשל.
כבה את הטלויזיה (כיבוי מלא לא סטנד-בי),
כבה את ה PS3
חבר את ה PS3 לכניסת ה HDMI שבטלויזיה.
הדלק את הטלויזיה והעבר לערוץ ה-PS3
הדלק את ה-PS3
כבה את הטלויזיה (כיבוי מלא לא סטנד-בי),
כבה את ה PS3
חבר את ה PS3 לכניסת ה HDMI שבטלויזיה.
הדלק את הטלויזיה והעבר לערוץ ה-PS3
הדלק את ה-PS3
Natural Born Gamer
מצטער על תקוות השב, אבל לי הייתה בעיה דומה שנפתרה בדיוק בצורה שתיארתי.sierra13 כתב:אח snowgoose לרגע עוררת בי תקווה...
אבל המיכשור האלקטרוני שלי מסרב לשלב פעולה.
אין לי מכשיר HDMI אחר, אז אני אנסה לבדוק עם כבל אחר....
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
משהו דפוק.
אני הייתי בודק אם בטעות לא כיוונת ל-1080P ואז אם המסך לא תומך בסיגנל אז לא תראה כלום.
שנית בדוק כבל אחר.
שלישית הייתי בודק מקור HDMI אחר.
אופציה אחרונה היית בודק את הסוני על מסך אחר.
אני הייתי בודק אם בטעות לא כיוונת ל-1080P ואז אם המסך לא תומך בסיגנל אז לא תראה כלום.
שנית בדוק כבל אחר.
אופציה אחרונה היית בודק את הסוני על מסך אחר.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
לא מסכים איתך כי כל מסך HDREADY תומך ב 1080p הוא אומנם מציג רק 720 אבל הוא תומך וממיר ל 720...shraga007 כתב:משהו דפוק.
שנית בדוק כבל אחר.
אופציה אחרונה היית בודק את הסוני על מסך אחר....
הייתי ממליץ לך לנסות כמו שאמרו את ההגדרה האוטומטית ואם זה לא הולך לנסות שוב במקביל קומפוננט והHDMI ואז פשוט לנסות לשחק עם ההגרות באחד ופשוט לזפזפ לערוץ של הHDMI ואז לראות אם אתה רואה תמונה.
אם זה לא הולך דבר איתי ואולי נחשוב על משהו אחר.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
חבריקו אתה טועה.tnt424 כתב:לא מסכים איתך כי כל מסך HDREADY תומך ב 1080p הוא אומנם מציג רק 720 אבל הוא תומך וממיר ל 720...shraga007 כתב:משהו דפוק.
שנית בדוק כבל אחר.
אופציה אחרונה היית בודק את הסוני על מסך אחר....
הייתי ממליץ לך לנסות כמו שאמרו את ההגדרה האוטומטית ואם זה לא הולך לנסות שוב במקביל קומפוננט והHDMI ואז פשוט לנסות לשחק עם ההגרות באחד ופשוט לזפזפ לערוץ של הHDMI ואז לראות אם אתה רואה תמונה.
אם זה לא הולך דבר איתי ואולי נחשוב על משהו אחר....
ישנם מסכים שלא יודעים לקבל אות 1080P!!!!!!
אלה שכן מקבלים אתה צודק, עושים DOWNSCALE ל-720P
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
עוד לא הצלחתי לחבר או משהו אבל רק בשביל להרגיע את הרוחות - המסך שלי לא יודע לקבל 1080p.
כשהתקנתי את ה- PS עם הקומפוננט, צריך להגדיר למכונה איזו רזולוציות המסך יודע לקבל ואפשר גם לעשות טסט.
כשהייתי בוחר 1080p המסך שלי פשוט הציג את ההודעה:unsupported format
shraga007 - זה גם עונה לשאלה אם הגדרתי 1080p, אם זאת אכן הייתה הבעיה אז הייתי מקבל את ההודעה הנ"ל.
tnt424 - ניסיתי חזור וחלוף
אני כל כך מזופזפ כבר שאני עוד רגע מציג מוצרים על פי מחיר.
אם אני כבר עם זה, למה לעזאזל יש לוח מקשים שלם לערוצים שהיום עם הכבלים בקושי משתמשים בהם, וכפתור אחד מסכן בשביל לעבור 7 כניסות וכל פעם צריך לעשות סיבוב שלם....
בכל מקרה, אני אמשיך בהליך הניסוי וטעייה מחר.
למיטב זכרוני, הכניסות HDMI בטלוויזיה עובדות (או לפחות עבדו לפני כמה חודשים) ככה שמה שנשאר זה או כבל דפוק או יציאת HDMI דפוקה ב- PS...
כשהתקנתי את ה- PS עם הקומפוננט, צריך להגדיר למכונה איזו רזולוציות המסך יודע לקבל ואפשר גם לעשות טסט.
כשהייתי בוחר 1080p המסך שלי פשוט הציג את ההודעה:unsupported format
shraga007 - זה גם עונה לשאלה אם הגדרתי 1080p, אם זאת אכן הייתה הבעיה אז הייתי מקבל את ההודעה הנ"ל.
tnt424 - ניסיתי חזור וחלוף
אם אני כבר עם זה, למה לעזאזל יש לוח מקשים שלם לערוצים שהיום עם הכבלים בקושי משתמשים בהם, וכפתור אחד מסכן בשביל לעבור 7 כניסות וכל פעם צריך לעשות סיבוב שלם....
בכל מקרה, אני אמשיך בהליך הניסוי וטעייה מחר.
למיטב זכרוני, הכניסות HDMI בטלוויזיה עובדות (או לפחות עבדו לפני כמה חודשים) ככה שמה שנשאר זה או כבל דפוק או יציאת HDMI דפוקה ב- PS...
טוב, רק בשביל לסגור את הפינה:
הכבל HDMI היה דפוק.
החלפתי כבל וברגע שהדלקתי את ה- PS3 (שהייתה מחוברת במקביל גם לקומפוננט) היא הודיעה לי חגיגית שהיא זיהתה חיבור HDMI ואם אני רוצה לעבור אליו ואחר כך גם קינפגה אותו אוטומטית.
מוסר השכל? אין מוסר השכל. צריך מזל.
הכבל HDMI היה דפוק.
החלפתי כבל וברגע שהדלקתי את ה- PS3 (שהייתה מחוברת במקביל גם לקומפוננט) היא הודיעה לי חגיגית שהיא זיהתה חיבור HDMI ואם אני רוצה לעבור אליו ואחר כך גם קינפגה אותו אוטומטית.
מוסר השכל? אין מוסר השכל. צריך מזל.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אחלה, ומזל שזה היה החלק הכי זול במערכת שהיה מקולקל 
סוף טוב, הכל טוב
סוף טוב, הכל טוב