עזרה בהתקנת רשת בבית של 1G
שלום לכולם ושנה טובה !!!
אני מעוניין להקים רשת קווית של מחשבים דרך תעלות קיימות בקירות הבית כאשר לכל חדר יהיה כבל בנפרד של רשת וחדר אחד (אליו יגיעו כל הכבלים) יהיה המרכזייה - כל הכבלים שיגיעו לחדר זה יחוברו לראוטר קיים.
אני מעוניין לעשות תשתית של 1G כדי להיות מוכן לשימושים עתדיים (לא כל יום מעבירים חוטים בקירות).
אבל אני צריך עזרה ומקווה שתוכלו לעזור לי
1. האם עבור קצב עבודה של עד 1G צריך/מומלץ כבל CAT-6 או מספיק CAT-5E וכן מה ההבדלים ביניהם ?
2. בהנחה שאני מחבר לכל שקע בקיר (של RJ-45) את כל 8 הגידים של הכבל לקבלת איפשור של 1G האם חיבור של כבל CAT-5/5E רגיל בין השקע בקיר לבין המחשב או ראוטר יעבוד בקצבים של 100M או 10M - כי לקצבים אילו צריך לחבר רק 4 גידים ובפועל בשקעים בקיר יחוברו כל 8 הגידים ? כלומר האם למרות שמחוברים 8 גידים לשקעים בקיר ניתן לעבוד רגיל עם כבלי רשת CAT-5,CAT-5E בקצבים רגילים (10M,100M) עם מחשבים והראוטר?
3. האם לראוטר מפריע שיש 8 גידים מחוברים לשקע בקיר כשהכבל מהשקע אליו זה כבל רגיל שמחוברים בו רק 4 גידים ?
4. עדיף כבל ישר או מוצלב להעביר בקירות?
5. איזה סוג עדיף (אם בכלל) קשיח או גמיש לעבודה יום יומית והתקנה ולמה?
6. ראיתי שיש קופסת חיבורים של עד 2 שקעי RJ-45 להתקנה על קיר הבית, האם יש קופסאות של 3 ו4 חיבורים של שקעי RJ-45 להתקנה על הקיר ?
7. עד איזה אורך מקסימלי בין 2 נקודות ניתן לעבוד בכבל CAT-6 וכן עם CAT-5E?
8. האם קונקטורים RJ-45 (זכר בכבל ונקבה (שקע) בקיר) טובים לעבודה גם עם כבל CAT-6? עד איזה קצב ניתן לעבוד עם קונקטורים של RJ-45 כאשר כבל CAT-6 מחובר אליהם?
9. האם לעבודה ב 1G קונקטורים של RJ-45 טובים או צריך אחרים?
תודה רבה לכל מי שיכול לעזור לי גם אם בחלק מהשאלות
ושנה טובה לכולם
SKI -FARM
אני מעוניין להקים רשת קווית של מחשבים דרך תעלות קיימות בקירות הבית כאשר לכל חדר יהיה כבל בנפרד של רשת וחדר אחד (אליו יגיעו כל הכבלים) יהיה המרכזייה - כל הכבלים שיגיעו לחדר זה יחוברו לראוטר קיים.
אני מעוניין לעשות תשתית של 1G כדי להיות מוכן לשימושים עתדיים (לא כל יום מעבירים חוטים בקירות).
אבל אני צריך עזרה ומקווה שתוכלו לעזור לי
1. האם עבור קצב עבודה של עד 1G צריך/מומלץ כבל CAT-6 או מספיק CAT-5E וכן מה ההבדלים ביניהם ?
2. בהנחה שאני מחבר לכל שקע בקיר (של RJ-45) את כל 8 הגידים של הכבל לקבלת איפשור של 1G האם חיבור של כבל CAT-5/5E רגיל בין השקע בקיר לבין המחשב או ראוטר יעבוד בקצבים של 100M או 10M - כי לקצבים אילו צריך לחבר רק 4 גידים ובפועל בשקעים בקיר יחוברו כל 8 הגידים ? כלומר האם למרות שמחוברים 8 גידים לשקעים בקיר ניתן לעבוד רגיל עם כבלי רשת CAT-5,CAT-5E בקצבים רגילים (10M,100M) עם מחשבים והראוטר?
3. האם לראוטר מפריע שיש 8 גידים מחוברים לשקע בקיר כשהכבל מהשקע אליו זה כבל רגיל שמחוברים בו רק 4 גידים ?
4. עדיף כבל ישר או מוצלב להעביר בקירות?
5. איזה סוג עדיף (אם בכלל) קשיח או גמיש לעבודה יום יומית והתקנה ולמה?
6. ראיתי שיש קופסת חיבורים של עד 2 שקעי RJ-45 להתקנה על קיר הבית, האם יש קופסאות של 3 ו4 חיבורים של שקעי RJ-45 להתקנה על הקיר ?
7. עד איזה אורך מקסימלי בין 2 נקודות ניתן לעבוד בכבל CAT-6 וכן עם CAT-5E?
8. האם קונקטורים RJ-45 (זכר בכבל ונקבה (שקע) בקיר) טובים לעבודה גם עם כבל CAT-6? עד איזה קצב ניתן לעבוד עם קונקטורים של RJ-45 כאשר כבל CAT-6 מחובר אליהם?
9. האם לעבודה ב 1G קונקטורים של RJ-45 טובים או צריך אחרים?
תודה רבה לכל מי שיכול לעזור לי גם אם בחלק מהשאלות
ושנה טובה לכולם
SKI -FARM
1.מספיק CAT5E
2.אתה יכול לחבר את כל ה8 גידים לכל אורך התשתית, הראוטר כבר ידע במה להשתמש. במידה והוא תומך 1G זה מה שתקבל, במידה ולא הוא יתן את המקסימום שלו (לרוב 100M).
3.לא (אבל אם תחבר מהשקע למחשב כבל 4 גידים אז תקבל 100M)
4.אין דבר כזה כבל מוצלב, הכבל הוא אותו כבל מוצלב או ישר קובע החיבור לקונקטור - במקרה שלך חיבור ישר
5.לא מכיר כבל CAT5E קשיח
, יש 3 סוגים של כבלים
UTP כבל לא מסוכך - אל תתקרב אליו
FTP כבל עם סיכוך בינוני זה מה שאתה צריך
STP כבל עם סיכוך גבוה להעברה חיצונית, אם אתה פרנואיד\בא לך להשקיע, לך עליו
6.יש גם לוחות עם 32\64\128\256 פורטים השאלה אם אתה רוצה לפתוח מרכזיה של בזק בבית
- אם אתה מדבר על החדר עם הסוויטץ' (מרכזיה) תשאיר שארית של מטר וחצי לכל כבל ותלחץ קונקטור - ככלל כמה שפחות חיבורים יותר טוב
7.תקן CAT5E על פי הגדרה תומך 100 מטר, הכל תלוי בציוד שאתה מחבר אליו, ובאיכות הסוויץ' - אם תחבר סוויטץ' של סיסקו לדוגמא אז 70\80 מטר יהיה ראלי, אם תחבר אחד של אדימקס ב30 מטר אתה כבר תצטרך להפיל את האות ל10 מגה - הלף דופלקס, - בקיצור הכל תלוי באיכות הציוד שלך
8.RJ45 זה RJ45 איזה כבל תחבר אליו זה כבר עיניין שלך
9.טובים
2.אתה יכול לחבר את כל ה8 גידים לכל אורך התשתית, הראוטר כבר ידע במה להשתמש. במידה והוא תומך 1G זה מה שתקבל, במידה ולא הוא יתן את המקסימום שלו (לרוב 100M).
3.לא (אבל אם תחבר מהשקע למחשב כבל 4 גידים אז תקבל 100M)
4.אין דבר כזה כבל מוצלב, הכבל הוא אותו כבל מוצלב או ישר קובע החיבור לקונקטור - במקרה שלך חיבור ישר
5.לא מכיר כבל CAT5E קשיח
UTP כבל לא מסוכך - אל תתקרב אליו
FTP כבל עם סיכוך בינוני זה מה שאתה צריך
STP כבל עם סיכוך גבוה להעברה חיצונית, אם אתה פרנואיד\בא לך להשקיע, לך עליו
6.יש גם לוחות עם 32\64\128\256 פורטים השאלה אם אתה רוצה לפתוח מרכזיה של בזק בבית
7.תקן CAT5E על פי הגדרה תומך 100 מטר, הכל תלוי בציוד שאתה מחבר אליו, ובאיכות הסוויץ' - אם תחבר סוויטץ' של סיסקו לדוגמא אז 70\80 מטר יהיה ראלי, אם תחבר אחד של אדימקס ב30 מטר אתה כבר תצטרך להפיל את האות ל10 מגה - הלף דופלקס, - בקיצור הכל תלוי באיכות הציוד שלך
8.RJ45 זה RJ45 איזה כבל תחבר אליו זה כבר עיניין שלך
9.טובים
תודה על העזרה עד כה !!!
כעת אני מחפש כבל וראיתי את ההצעה הזו (של חנות גולדטופ מחשבים):
יצרן: Oem
דגם: כבל CAT6 FTP 100M גמיש
מחיר: 274
האם יצרנית הכבלים הזו נחשבת ליצרנית טובה ששווה לקנות כבל שלה ?
אשמח לתגובות או הצעות נוספות
SKI-FARM
כעת אני מחפש כבל וראיתי את ההצעה הזו (של חנות גולדטופ מחשבים):
יצרן: Oem
דגם: כבל CAT6 FTP 100M גמיש
מחיר: 274
האם יצרנית הכבלים הזו נחשבת ליצרנית טובה ששווה לקנות כבל שלה ?
אשמח לתגובות או הצעות נוספות
SKI-FARM