יש לי מערכת מיני מבית Pioneer בת כמה שנים טובות, שהCD שלה מתחיל קצת לקפץ...
ובווליום גבוה לא שומעים איתה עם רמקולים גדולים
מחפש המלצות לנגן דיסקים יד שנייה, עם אפשרות להזין בכמה דיסקים
תוצרת; pioneer/Teac/Technics/וכדו...
שיתאים לרמקולים PEERLESS 125W (דנמרק)
למגבר Technics וינטג' SA-5350
ולפטיפון Technics SL-23
קודם כל וסתם לידיעה כללית: נגנים הכוללים מספר דיסקים (צ'יינג'רים) הם ככלל פחות טובים מנגנים לדיסק בודד. שנית, לגבי התאמה אין לך מה לדאוג - כל נגן ישתלב ללא בעיות במערכת שלך. לגבי המלצות זה קצת קשה, כי תלוי מה יש כרגע בהיצע ביד שניה. טוב תעשה אם תביא רשימת דגמים שמצאת ותשאל עליהם, ונשתדל לסייע לך לבחור.
אני מכיר את 3 הדגמים האלה, אם כי לא עימתתי אותם ראש בראש. כולם בני 10 פלוס-מינוס. בכל אופן לדעתי הסוני הוא העדיפות הראשונה, הפיוניר שני והטיאק שלישי.
מצד שני, ראיתי במודעות עצמן שהטיאק חדש לגמרי (או לפחות כך נכתב שם), כך שזה גם יכול להיות שיקול.
מצד שלישי, על הפיוניר רוצים הכי מעט כסף (150) מה שהופך אותו למציאה. אני מקווה שאין פה קאץ'. מה שבטוח זה שהפיוניר הובא מחו"ל. כי הדגם הזה מעולם לא יובא לארץ. וצריך להיות לו גם שלט מקורי. (גם לטיאק צריך להיות שלט, לסוני לא בטוח).
לסיכום: אם מוכר הסוני לא מתגמש במחיר ואם הפיוניר נראה לך בסדר ובמצב שמור - לך עליו. ההבדל ביניהם לא תהומי (וגם מול הטיאק כנ"ל).
לגבי קריאת צרובים - זה לא תלוי בפירמה אלא בעיקר במצב העינית. בשהעינית תקינה ומספיק חזקה, כולם אמורים לקרוא צרובים. אם מכשיר מתקשה לקרוא אותם, זה אומר שהעינית כבר לא במיטבה.
לגבי קריאת צרובים בסוני, אתה יכול לבדוק את זה בעצמך: פשוט לך למוכר עם כמה דיסקים צרובים שלך ותראה איך הוא מסתדר איתם.
לגבי הטיאק, אני סבור שהוא במקום השלישי מבין אלה שהזכרת בהתחלה משום שהצליל שלו קצת רזה יותר, לא מלא, וחסר נפח בעיקר בתחום התדרים הנמוך. אבל זה לא אומר שהוא לא טוב - להיפך, לעומת המערכת מיני שלך יש להניח שיהיה שיפור בכל מקרה.
טוב התחדשתי בנגן TEAC יד שנייה CD-P3100 ומרוצה ממנו, השיפור מורגש בכמה רמות
קניתי אותו במצב כמעט חדש במחיר יחסית סביר לדעתי של 250 שח
לפי שעה קרא צרובים יפה (צריך לבדוק באמת לגביי דיסקים של Teac......)