לפני שבוע ספק המתח שלו עשה "פאק!!" והמכשיר נדם. לקחתי אותו למעבדה שם הטכנאי הסביר לי בפרוטרות איך ספק המתח של ה VP50 עושה בעיות ויכול גם לשרוף את המכשיר. כמובן שתיקון יוכל להתבצע רק "אחרי החגים" ורק אחרי שאאשר את הצעת המחיר - כאילו שיש לי בררה אחרת.
בינתיים אני נאלץ להסתדר בלעדיו ואני פשוט לא מבין איך אפשר בלי.
איזה קטע, גם לי נדפק הVP30 כנראה ספק הכוח לפני חודש בדיוק ורק עכשיו הוא מוכן לאחר התיקון... (חודש שלם בלי מעבד תמונה - רק מי שהיה לו כזה יכול להעיד כמה שזה מתיש ומייגע!!!)
עכשיו אני רואה כמה ה deinterlacing של ה DVDO טוב לעומת האלטרנטיבות. אני כל כך בדיפרסיה שבא לי להוציא כמה אלפי שקלים על כל מיני אביזרים מרובי כפתורים כדי להתעודד. עכשיו אני מבין את הנשים והקטע שלהו עם השוקולד, נעליים ותיקים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אני כל כך בדיפרסיה שבא לי להוציא כמה אלפי שקלים על כל מיני אביזרים מרובי כפתורים כדי להתעודד. עכשיו אני מבין את הנשים והקטע שלהו עם השוקולד, נעליים ותיקים.
אם אצטרך לעבור עוד שבוע כזה שבו אני מקבל עצבים מה combing של שידורי יס אני עוד עשוי לבצע מעשה נמהר, או חס ושלום עוד להתחיל להאמין שהחלפת כבלים באמת משנה משהו.
אוהה כמה טוב לי עכשיו. בחיי שהייתי צריך להיפרד ממנו לכמעט חודש כדי להעריך מחדש כמה טוב יכול מעבד ווידאו להיות וכמה רעים הם השידורים של יס. זה לא שיש לי משהו בסיסי נגד 576i, זה רק שבשידורים ביס הם מפספסים הרבה פעמים ושידורי ווידאו משודרים כ film מה שקטלני ל deinterlacer ממוצע כשמוסיפים גם את סוגיית ה PAL
Catskinner ,כרגע אני עם "CRT 34 ,מחובר ליס ,רואים טוב ,אפשר להגיד מצויין .
הייתי בכמה חנויות ראיתי את כל השידורים של יס והוט ,החלטתי להישאר עם ה-CRT .
בשידורי HD ראו טוב ,ב-SD לא אהבתי ...
אם אני מחבר את DVDO למסך LCD/פלסמה ,האם יראו טוב או מצויין !?
MartinHSabag כתב:"טוב/מצויין" זו הגדרה סובייקטיבית.
אני חושב שיש מסכי HD ואפילו FHD שרואים יותר מסביר ולבטח יותר טוב מה-CRT שלי (סוני 32" שעלתה 21K ש"ח בזמנו.....)
...
מסכים בהחלט.. ואם זה לא המצב בחנות אז יש בטח בעיה עם סטאפ/feed
אני זוכר שכאשר שדרגתי את SONY WEGA לפני 6 שנים לפלזמה של פוג'יטסו היה שיפור ניכר בכל הפרמטרים.. ממש לא התגעגתי ולא לרגע ל-CRT
rgulian, מסכי CRT יודעים להתמודד טוב עם שידורי SD של הוט ויס מכמה סיבות עיקריות:
1. אלו הם תצוגות interlaced עם זמן דעיכה גבוה.
2. הרזולוציה שלהם כל כך נמוכה שזה בעצם יוצר אפקט של פילטר טשטוש
3. גודל המסך המצוצמם שלהם לא מאפשר הגדלת תמונה SD לרמה שבה ניתן לראות את הדפקטים שקיימים במקור המשודר.
מסכים שטוחים לעומת זאת הם תצוגות progressive בעלי כושר הפרדה גבוה. שתי תכונות אלו ההופכים אותם לכל כך מתאימים לצפייה בשידורי HD גם גורמים לכך שהם חושפים את האיכות הנוראית של שידורי SD interlaced שנהוגים בארץ.
אם נמשיך למעבדי ווידאו והתאמתם למסכי CRT: לדעתי חבל על הכסף. מעבד ווידאו טוב נותן deinterlacing, שהיא תכונה שחסרת כל תועלת למסך CRT ועוד מספר תכונות כמו פריסה, התאמת רמת צבע, חידוד והסרת רעשים שהאפקט שלהן יהיה שולי בתצוגה על מסך עם שטח כל כך קטן.
יש לי מסך טוב, אולי אחד מהטובים שניתן לרכוש היום ובכל זאת יש וקיים הבדל מהותי בהצגת SD עליו דרך ה VP50 לעומת הסתמכות על המעבד הפנימי של המסך. זה בא לידי ביטוי בחידוד קווי מתאר מבלי ליפול למצב שבו נוצר ringing ורעשים סביב הדמויות, deinterlacing שרק לעיתים נדירות מפספס את הקצב הנכון של החלפת השדות ופריסה טובה יותר (לדעתי. עפר לאור חושב שלא).
הבעיה היא שזה לא לכל אחד. זה הרבה כסף, זה דורש התעמקות וזמן וזה גם יבוא לידי ביטוי רק אם המסך עצמו שווה את זה כי אחרת מגיעים למצב המזכיר את הפתגם על נזם הזהב באף של החזיר.
בשבועות הבאים נוכל כנראה להתרשם בארץ ממעבד הווידאו החדש של ABT, ה DVDO EDGE שהוא מעבד שיתאים יותר לצרכן הממוצע, ייתן לפחות 80% ממה שה VP50Pro (הדגם מעל למה שיש לי) נותן + עוד כמה ציופרים יחודיים וכל זאת עם ממשק הרבה יותר קל להבנה ובמחיר השווה לכל נפש (לפני שהיבואן יעשה בו מעשה קצב ורמון).