כרטיס מסך - לאו דווקא ל HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
yuvR פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי
אני משתמש במחשב שולחני שכרגע מוצב בסלון ומתפקד גם כ HTPC. כשיירכש HTPC ייעודי המחשב השולחני יחזור לחדר.
המחשב Dual Core מלפני כשנתיים וחצי. אני לא רוצה להשקיע בו הון אבל הוא יעיל וחזק ומוקדם לי לשדרג אותו.

נשרף לי כרטיס המסך. אני משתמש ב GeForce של MSI שנקנה עם המחשב. לא יודע איזה דגם. אני מחפש כרטיס במקומו. הדרישות:
- חיבור DVI וגם VGA חובה. אפשר שני DVI אם ניתן לחבר מתאם ל VGA 15 פין. אין צורך ב HDMI אבל עשוי להיות נחמד.
- אני לא גיימר אבל כן משתמש בפוטושופ וכלים גרפים ב 2D. הייתי שמח לכרטיס שיתמוך גם ב 3D סביר אבל אני לא מוכן להשתגע כלכלית בשביל זה.
- שקט - הבנתי שחובה קירור פסיבי כי המאווררים של כרטיסי המסך מאוד מפריעים.
- זול במידת האפשר

הטכנאי שבדק את המחשב המליץ על GeForce 8600GT, לא יודע של איזה יצרן, ב 500 ש"ח. נשמע לי יקר. מה דעתכם? ראיתי ב ZAP טווח מחירים גדול לאותו צ'יפסט ולא ברור לי מה בעצם אני מחפש.

אשמח להכוונה
תודה,
יובל

yuvR פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שכחתי לציין - מה לגבי האצת חומרה ל MKV?

שליחה #2 

אני משתמש במחשב להקרנת תכנים 720P ו 1080P ב MKV.
תכני 1080P לפעמים נתקעים. 720P עובד חלק.

אני מניח שהביצועים של המחשב גבוליים ובהתקנת קודקים נכונה יותר אני אצליח לגרום גם ל 1080 לעבוד, אבל אם יש כרטיס מסך שיעזור לעשות את העסק פשוט יותר באמצעות האצה בחומרה, אני אשמח לשמוע.

תודה שוב

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #3 

8600 הוא כרטיס ישן. קראתי ביקורות מצויינות על כרטיסים מבוססי 4670 של ATI
דגמים ראשונים למכירה בארץ ראיתי באזור ה 400 שקל למשל של MSI. יש לו 2 DVI ו TV OUT

על פי הביקורות הוא חזק יותר מה 9600 של NVIDIA ועולה חצי ממנו.

היו דיווחים על דריברים בעייתים ב ATI בעיקר בסדרות המוקדמות של HD . מומלץ לבדוק אם הבעיות נפתרו.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”