איזו מערכת בית חכם היא ההשקעה הכי בטוחה?
הייתי גם כאן וגם באתר של המרכז הישראלי לבית חכם ויצאתי מבולבלת.
הבנתי שקיימות המון מערכות והמון טכנולוגיות שונות שלכולן תכלית אחת - שליטה טובה יותר.
בהנחה שאני עומדת לבנות בית חדש איך אני יכולה לדעת שהמערכת שלי תמשיך להתקיים (עם תמיכה והכל) גם בעוד 5 שנים?
מה יכול לקרות לחשמל בבית אם בינתיים החברה פושטת רגל?
בעקבות המציאות הכלכלית המורכבת של היום, האם יש היום חברה "בטוחה" לבית חכם?
(אני לא מחפשת גאג'טים ומשחקים אלא מערכת שתעשה לי את החיים יותר נוחים)
הבנתי שקיימות המון מערכות והמון טכנולוגיות שונות שלכולן תכלית אחת - שליטה טובה יותר.
בהנחה שאני עומדת לבנות בית חדש איך אני יכולה לדעת שהמערכת שלי תמשיך להתקיים (עם תמיכה והכל) גם בעוד 5 שנים?
מה יכול לקרות לחשמל בבית אם בינתיים החברה פושטת רגל?
בעקבות המציאות הכלכלית המורכבת של היום, האם יש היום חברה "בטוחה" לבית חכם?
(אני לא מחפשת גאג'טים ומשחקים אלא מערכת שתעשה לי את החיים יותר נוחים)
שאלות טובות...
אלו שאלות שאני שומע מלקוחות כל הזמן, ובאופן אישי חושב עליהן לא מעט.
לא חושב שיש חברה שיכולה לתת אחריות להמשך קיומה בעוד 5 שנים, או אפילו בעוד יומיים.
כל מי שעושה מערכת חשמל חכם לוקח את הסיכון הזה, במודע או לא.
אני הייתי בוחר מערכת שמס' חברות בארץ מתקינות אותה. כך במידה והחברה שהתקינה פשטה רגל, עדיין אפשר לקבל תמיכה טכנית ושירות לקוחות מחברה אחרת (בתשלום כמובן).
הייתי בוחר מערכת שהתשתיות שלה מתאימות גם למערכות אחרות בשוק. ככה במקרה והחברה פושטת רגל ואין חברה אחרת שעובדת עם אותה מערכת בדיוק ניתן לחסוך את העברת התשתיות כאשר מחליפים את מערכת החשמל החכם.
יש לי לקוח שרצה להתקין דווקא מערכת שהיא חדשה בארץ, וגם החברה שמייבאת אותה חדשה. הסברתי לו את כל הסיכונים, אבל הבן אדם רצה רק את המערכת הזאת. הוא כתב מכתב לייצרן בחו"ל אם השאלות שאת שאלת. היצרן התחייב לתת לו תמיכה ושרות במידה והחברה בארץ לא תתקיים במהלך 10 שנים מיום ההתקנה.
אם החברה שהתקינה את המערכת בביתך פשטה רגל יכולים לקרות כמה דברים. המערכת שהתקנת יכולה לעבוד מצוין במשך תקופה מאוד ארוכה
או להתקלקל בשלב מסויים.
אם היא תתקלקל ואין אף אחד שיכול לתת לך תמיכה ושרות, ברוב המערכות תצטרכי להחליף את כל הבקרים (תקנו אותי אם אני טועה).
הסיכון אולי נשמע גדול, אבל התמורה גם היא לא קטנה. באופן אישי הייתי כן מתקין מערכת חשמל חכם בביתי, למרות הסיכונים. אני עוסק בתחום 9 שנים, ראיתי חברות שפשטו רגל, ראיתי חברות שפשוט החליטו שלא משתלם להמשיך, וראיתי את הלקוחות שלהם. ברוב המקרים הם קיבלו תמיכה ושרות ממישהו שעבד פעם בחברה ומכיר את המוצר (בתשלום). במקרים אחרים הם קיבלו תמיכה מחו"ל.
מקווה שתגיעי להחלטה הנכונה בשבילך ותהיה מרוצה מהבית החדש.
לא חושב שיש חברה שיכולה לתת אחריות להמשך קיומה בעוד 5 שנים, או אפילו בעוד יומיים.
כל מי שעושה מערכת חשמל חכם לוקח את הסיכון הזה, במודע או לא.
אני הייתי בוחר מערכת שמס' חברות בארץ מתקינות אותה. כך במידה והחברה שהתקינה פשטה רגל, עדיין אפשר לקבל תמיכה טכנית ושירות לקוחות מחברה אחרת (בתשלום כמובן).
הייתי בוחר מערכת שהתשתיות שלה מתאימות גם למערכות אחרות בשוק. ככה במקרה והחברה פושטת רגל ואין חברה אחרת שעובדת עם אותה מערכת בדיוק ניתן לחסוך את העברת התשתיות כאשר מחליפים את מערכת החשמל החכם.
יש לי לקוח שרצה להתקין דווקא מערכת שהיא חדשה בארץ, וגם החברה שמייבאת אותה חדשה. הסברתי לו את כל הסיכונים, אבל הבן אדם רצה רק את המערכת הזאת. הוא כתב מכתב לייצרן בחו"ל אם השאלות שאת שאלת. היצרן התחייב לתת לו תמיכה ושרות במידה והחברה בארץ לא תתקיים במהלך 10 שנים מיום ההתקנה.
אם החברה שהתקינה את המערכת בביתך פשטה רגל יכולים לקרות כמה דברים. המערכת שהתקנת יכולה לעבוד מצוין במשך תקופה מאוד ארוכה
אם היא תתקלקל ואין אף אחד שיכול לתת לך תמיכה ושרות, ברוב המערכות תצטרכי להחליף את כל הבקרים (תקנו אותי אם אני טועה).
הסיכון אולי נשמע גדול, אבל התמורה גם היא לא קטנה. באופן אישי הייתי כן מתקין מערכת חשמל חכם בביתי, למרות הסיכונים. אני עוסק בתחום 9 שנים, ראיתי חברות שפשטו רגל, ראיתי חברות שפשוט החליטו שלא משתלם להמשיך, וראיתי את הלקוחות שלהם. ברוב המקרים הם קיבלו תמיכה ושרות ממישהו שעבד פעם בחברה ומכיר את המוצר (בתשלום). במקרים אחרים הם קיבלו תמיכה מחו"ל.
מקווה שתגיעי להחלטה הנכונה בשבילך ותהיה מרוצה מהבית החדש.
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אני מצטרף לתשובה של מיכאל...
מעבר לחשיבות שיש לוודא עם החברה שהתשתית הנגזרת מהמערכת שלה אינה תשתית ייחודית רק לה, אם את מאד דואגת בעניין הזה, אני יודע שיש וועדה שעוסקת בתקינה בתחום הבית החכם. אני עדיין לא מצפה לתקן ישראלי אחיד בעתיד הקרוב מאד, אבל אני מעריך שנראה התקדמות משמעותית במהלך השנה הקרובה בכיוון הזה.
מה שמסתמן כרגע הוא הליכה (בתקן) לפתרון שבו פרוטוקולי התקשורת פתוחים ומאפשרים מעבר מיצרן זה או אחר ללא הגבלה.
מערכות כאלה את יכולה למצוא לפחות בחמש חברות שונות פה בארץ, שמשווקות ומתקינות בפרוטוקול של אינסטבס.
מה שמסתמן כרגע הוא הליכה (בתקן) לפתרון שבו פרוטוקולי התקשורת פתוחים ומאפשרים מעבר מיצרן זה או אחר ללא הגבלה.
מערכות כאלה את יכולה למצוא לפחות בחמש חברות שונות פה בארץ, שמשווקות ומתקינות בפרוטוקול של אינסטבס.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- YossiFogel
- עוסק בתחום

בדיוק ככה
אני מניח שכתבת "האגר", מכיוון שאתה בא מהתחום ויודע שהם משתמשים בתוכנה שונה.
אבל לעצם העניין, אכן ניתן לקחת בקר של האגר ולהחליף אותו לבקר של סימנס שעובד על אותו פרוטוקול. לשם כך אני מניח שיתמשו בתוכנה אחרת (ETS2). אגב, לא רק את הבקרים אתה יכול להחליף אלא גם את המפסקים, הלחצנים וכו'.
אתה מוזמן לבדוק ולראות את שיתוף הפעולה בין החברות בארץ בתחום הזה.
אבל לעצם העניין, אכן ניתן לקחת בקר של האגר ולהחליף אותו לבקר של סימנס שעובד על אותו פרוטוקול. לשם כך אני מניח שיתמשו בתוכנה אחרת (ETS2). אגב, לא רק את הבקרים אתה יכול להחליף אלא גם את המפסקים, הלחצנים וכו'.
אתה מוזמן לבדוק ולראות את שיתוף הפעולה בין החברות בארץ בתחום הזה.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- YossiFogel
- עוסק בתחום

טוב, זו לא חכמה גדולה. אתה מכיר אותי...
בדקתי את זה עם תמיר ממולכו. הם היבואנים הרשמיים של האגר.
כל יצרנית באיגוד החברות המקבלת תקן KNX, מוצריה תואמים לתקן.
כל יצרנית באיגוד החברות המקבלת תקן KNX, מוצריה תואמים לתקן.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם