האם יש בעיה ברצפת פרקט בחדר קולנוע ביתי ?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
ביחס למה?
ביחס לרצפת שיש אני חושב שיש יתרון כי שיש מחזיר קול כמו שמראה מחזירה אור.
פרקט מורכב משכבת עץ (לרוב עץ דחוס) שמתחתיו לרוב יש ספוג. כך שזה סופג גלי קול טוב יותר מאשר שיש, למשל.
ביחס לרצפת שיש אני חושב שיש יתרון כי שיש מחזיר קול כמו שמראה מחזירה אור.
פרקט מורכב משכבת עץ (לרוב עץ דחוס) שמתחתיו לרוב יש ספוג. כך שזה סופג גלי קול טוב יותר מאשר שיש, למשל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מה שיפה לך. מקסימום תזרוק על הרצפה שטיח אם יש לך בעייה של הדהודים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אי אפשר להתייחס רק לסוגיית הרצפה של החדר מכיוון שמדובר במכלול אקוסטי שאמור לעבוד בצורה אינטגרלית.
יש חדרים בהם רצפת רפלקטיבית מתאימה יותר ויש כאלה שרצפה בולעת (שטיח) מתאימה יותר. הכל תלוי מה קורה בשאר החדר, מה נפחו וכו'...
אם זה בית חדש ואתה צריך לבחור ריצוף, אני ממליץ על מרצפות בכל אופן כבסיס לרצפהץ
עליהן תוכל תמיד להניח פרקט או שטיח לפי הצורך, אך דבר זה יאפשר לך את הורסטיליות הגבוהה ביותר.
בחדרים קטנים אני בהרבה מקרים מעדיף רצפה רפלקטיבית ותקרה בולעת כקונספט תכנוני (למרות שהכל פתוח), אך כפי שאמרתי הדבר הוא חלק ממכלול אקוסטי בחדר ובתנאי שמתקיימת מספיק בליעה אקוסטית ע"ג משטחים אחרים.
בהצלחה
.
יש חדרים בהם רצפת רפלקטיבית מתאימה יותר ויש כאלה שרצפה בולעת (שטיח) מתאימה יותר. הכל תלוי מה קורה בשאר החדר, מה נפחו וכו'...
אם זה בית חדש ואתה צריך לבחור ריצוף, אני ממליץ על מרצפות בכל אופן כבסיס לרצפהץ
עליהן תוכל תמיד להניח פרקט או שטיח לפי הצורך, אך דבר זה יאפשר לך את הורסטיליות הגבוהה ביותר.
בחדרים קטנים אני בהרבה מקרים מעדיף רצפה רפלקטיבית ותקרה בולעת כקונספט תכנוני (למרות שהכל פתוח), אך כפי שאמרתי הדבר הוא חלק ממכלול אקוסטי בחדר ובתנאי שמתקיימת מספיק בליעה אקוסטית ע"ג משטחים אחרים.
בהצלחה
<a href='http://www.acoustics.salford.ac.uk/prof ... fer//'>הדף שלי</a>
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
דווקא שטיח יהיה יעיל יותר נגד רפלקציות מיותרות.
אני בעד להרוג את הרצפה ולהשאיר את הקירות כרפלקציות ואם גם עליהם יש יותר מידי, אז אפשר גם בהם לטפל אבל אם הקירות מטופלים והרצפה עדיין מחזירה, להוסיף שטיח על פרקט נראה לי בזבוז אטומי....
גם אם בחרת פרקט, צריך לשים לב איך ואיזה בוחרים.
רצוי לא להשאיר חלל מתחת ללוחות שכן אלו יהפכו לתיבת תהודה.
אני בעד להרוג את הרצפה ולהשאיר את הקירות כרפלקציות ואם גם עליהם יש יותר מידי, אז אפשר גם בהם לטפל אבל אם הקירות מטופלים והרצפה עדיין מחזירה, להוסיף שטיח על פרקט נראה לי בזבוז אטומי....
גם אם בחרת פרקט, צריך לשים לב איך ואיזה בוחרים.
רצוי לא להשאיר חלל מתחת ללוחות שכן אלו יהפכו לתיבת תהודה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
מרטין,
כמעט תמיד יש שם חלל שעליו מניחים ספוג כזה שסופג רעידות כשדורכים.
כמעט תמיד יש שם חלל שעליו מניחים ספוג כזה שסופג רעידות כשדורכים.
מרטין -
צריך לקחת בחשבון שהרצפה היא ברוב המקרים המשטח הרפלקטיבי היחיד בחדר שממנו המרחק של המאזין לא משתנה.
רפלקציות מהרצפה משחקות תפקיד חשוב ביכולת הלוקליזציה (מיקום במרחב תלת-מימדי) שלנו מבחינה פסיכו-אקוסטית.
רפלקציות מהקירות במקרים רבים נופלים בתוך חלון זמן בו ההשפעה על התכולה ההרמונית של הצליל (בגלל פייזינג) היא הרסנית.
מה שאני מנסה לומר, שזה מאוד תלוי בתכנון הכללי.
אפשר ככה ואפשר ככה, רק צריך להתייחס לכל החדר כמכלול ולא רק לסוגיה אחת.
אכן צריך לשים חומר משכך בין הפרקט לריצוף (פלציב או ש"ע) אבל הסיבה היא אינה תהודה אלא מניעת חיכוך של הלוחות עם הרצפה, ומכך יצירת קול הולם חדש, כפי שציין עופר.
במקרים מסויימים הגישה הזו עובדת, אך יש היבטים נוספים לעניין.אני בעד להרוג את הרצפה ולהשאיר את הקירות כרפלקציות ואם גם עליהם יש יותר מידי, אז אפשר גם בהם לטפל אבל אם הקירות מטופלים והרצפה עדיין מחזירה, להוסיף שטיח על פרקט נראה לי בזבוז אטומי.......
צריך לקחת בחשבון שהרצפה היא ברוב המקרים המשטח הרפלקטיבי היחיד בחדר שממנו המרחק של המאזין לא משתנה.
רפלקציות מהרצפה משחקות תפקיד חשוב ביכולת הלוקליזציה (מיקום במרחב תלת-מימדי) שלנו מבחינה פסיכו-אקוסטית.
רפלקציות מהקירות במקרים רבים נופלים בתוך חלון זמן בו ההשפעה על התכולה ההרמונית של הצליל (בגלל פייזינג) היא הרסנית.
מה שאני מנסה לומר, שזה מאוד תלוי בתכנון הכללי.
אפשר ככה ואפשר ככה, רק צריך להתייחס לכל החדר כמכלול ולא רק לסוגיה אחת.
אם אתה מתכוון ללוחות הפרקט, אז לא ברור איך הם יהפכו לתיבת תהודה (אלא אם מדובר על קונסטרוקציה מוגבההת על קורות, כפי שידידינו האמריקאים אוהבים לבנות).רצוי לא להשאיר חלל מתחת ללוחות שכן אלו יהפכו לתיבת תהודה....
אכן צריך לשים חומר משכך בין הפרקט לריצוף (פלציב או ש"ע) אבל הסיבה היא אינה תהודה אלא מניעת חיכוך של הלוחות עם הרצפה, ומכך יצירת קול הולם חדש, כפי שציין עופר.
<a href='http://www.acoustics.salford.ac.uk/prof ... fer//'>הדף שלי</a>