DVD PIONEER 393
משמש כטראנסורט
DAC MERIDIAN 203
PRE MOTIF MC10
קדם מעולה של חברת בת של CONRAD JOHNSON
שעלה בתחילת שנות התשעים כ2500$ בארה"ב
POWER ROTEL RB1080
רמקולים B&W MATRIX 801S3
אינטרקונקטים VDH D - 102 MK III HYBRID
כבלים לרמקול TARALABS די פשוטים.
utopia כתב:לדעתך DVD ב80$ טראנספורט לא כל כך גרוע ?
או CD ב300$ לא כל כך טוב כטראנספורט ?
...
פשוט הטרנפורטים שלהם לא ממש שונים ברמה.
ואם כבר מדברים על שדרוג הטרנספורט - גיליתי לעצמי שדרוג של ממש: סטרימר...
אני מודה שבזמנו כמה חברי הפורום ניסו לשכנע אותי שסטרימר (בתור טרנספורט) יכול לתת שיפור משמעותי, אבל התעלמתי כי התעסקות עם העתקות הדיסקים הייתה נראית לי מעיקה ומיותרת. לפני מספר ימים בכל זאת עשיתי כמה ריפים לסטרימר (סקרנות...) - איזה שיפור הסאונד בהשוואה לטנספורט של DVD שעלה 6000 ש"ח! איזה במה, אימגינג, אווריריות...
עכשיו אני מעביר את כל הדיסקים שלי לכונן הקשיח של הסטרימר. מה שכן - משום שמדובר בעבודה עצומה (העתקה וקיטלוג), ממליץ לכל אחד שילך בדרך הזו להחזיק שני עותקים בשני הרד דיסקים (למקרה של כשל הכונן).
הסטימר שלי עולה 2500 ש"ח ללא הרד דיסק ב"עולם הדיגיטלי". הרד דיסק מאד מומלץ , אותו גם כדאי לקנות בעולם הדיגיטלי (יש לזה סיבות טובות מאד ).
היתרון של TviX6500 למוסיקה - נוכחות הצג, באמצעותו אפשר לבחור שירים ללא הדלקת טלוויזיה (פיצ'ר זה התברר כיתרון בדיעבד, במקור הטרימר נקנה למטרות אחרות - לא למוסיקה).
תודה רבה !
פתחתה לי עיניים על כיוון חדש ש לא חשבתי עליו מקודם.
נירא לי שאלך על סטרימר בתור טרנסורט ואקבל עוד המון דברים אחרים על הדרך.
עגב כמה שנים אחריות נותנים על DVICO ?
מה הבדל בין חובב מוזיקה ו בין אודיופיל ?
חובב מוזיקה שומע מוזיקה בעזרת רכיבי מערכת
ואודיופיל שומע רכיבי מערכת בעזרת מוזיקה.
אי-אפשר להשוות בין DAC לנגן, כי בנגן יש גם טרנספורט שהוא גם יכול להשפיע על סאונד. אומר כך: ה-DAC של STELLO בשילוב עם טרנספורט שקרוב ללהיות אידיאלי (סטרימר – כי אין לו שגיאות קריאה מהמקור) לא נופל מנגן של Musical Fidelity5 (אם כי ל-MF יש חתם צליל שונה). והשילוב הזה נשמע הרבה יותר טוב מגני CD בתקציב עד 6K שאי-פעם שמעתי (NAD, ROTEL, QUAD).
אחד היתרונות הגדולים של שימוש ב-DAC חיצוני טוב (במקום ה-DAC הפנימי של נגנים במחיר שפוי) הוא אפשרות הביטול של Reclocking. Reclocking יוצר תחושה של "נפח", אבל הוא מטשטש ("מורח") את הפנורמה ופוגע בדיוק הצליל. במערכות עם רזולוציה גבוהה (ושלך היא כזו) מרגישים זאת היטב. אני מניח שבנגנים יקרים מאוד קיים פתרון לבעיה זו (אישית לא שמעתי נגן יקר יותר מ-15K).
כאשר סטרימר מחובר למחשב, אפשר לעשות RIP ישירות לכונן של הסטרימר. אני משתמש בתוכנה EAC, אבל ישנם דיסקים מוגנים ש-EAC נתקעת איתם או מכניסה הפסקות צליל רגעיות – במקרים אלה עשיתי אימג' של דיסק ב-NERO, העליתי אותו ב-ImageDrive – ואז עשיתי RIP מאימג'.
אגב, לתשומת לבך – לאינטרקונקטים VDH D - 102 MK III HYBRID יש נטייה להדגיש גבוהים ולדכא תדירויות נמוכות. אינני מכיר את המערכת שלך – יכול להיות שלה הם דווקא מתאימים, אבל שווה לנסות גם אינטרקונקטים אחרים.
לגבי תוכנה הבנתי.
עכשיו יש לי שאלה אחרת.
הרי על CD דיסקים אוריגינלים יש הגנה איך עוקבים אותה ?
והאם אתה משתמש בCDROM או בDVDROM ?
לגבי אינטרקונטים רוב הסיכויים שאתה צודק אך כרגע אצלי על הפרק עומד מקור
טרנספורט ויכול להיות DAC חדש ורק אז אתחיל להתעסק עם כבלים.
מה הבדל בין חובב מוזיקה ו בין אודיופיל ?
חובב מוזיקה שומע מוזיקה בעזרת רכיבי מערכת
ואודיופיל שומע רכיבי מערכת בעזרת מוזיקה.