האם יש צורך בעכבר ומקלדת במחשב שכל ייעודו הוא HTPC ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עקרונית כן, ניתן לוותר על מקלדת ועכבר. מעשית, עדיף שיהיו מחוברים, אפילו אם הם יהיו מוחבאים בד"כ.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
שלט: השלט הרגיל שמגיע עם PVR 150 (כלומר ה-MCE kit). יש לציין שיש לי עוד שלט בבית (imon שהגיע עם המארז, ושלכאורה מכיל יותר כפתורים ואפשרויות אבל אני מצאתי אותו לא נוח בעליל, והוא יושב מיותם באיזה ארון נידח בממ"ד).
תוכנה: mythtv.
תוכנה: mythtv.
You are never fully dressed without a smile
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לפעמים אני עושה חיפוש טקסטואלי במדריך השידורים של תכנית מסויימת, או עושה תכנות ידני של הקלטה (בעיקר כשיש זיופים ב-EPG של ערוץ 2 או בעיות עם ה-VMC שלא מוריד EPG).
כמובן שניתן להקליד עם השלט כמו SMS, אבל במקרים כאלה אין לי עצבים לזה ואני משתמש במקלדת.
כמובן שניתן להקליד עם השלט כמו SMS, אבל במקרים כאלה אין לי עצבים לזה ואני משתמש במקלדת.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הכוונה כמובן למחשב שהוא HTPC בלבד ולא מחשב לשימוש ביתי/משרדי. גם בתוכנת מדיה סנטר לפעמים יותר נוח מקלדת, למשל כשרוצים להקיש מילה או שתיים בשביל לתת שם לקובץ בתכנות ידני או בחיפוש.עתיד כתב:אני משתמש המון במסינג'ר \ אימיילים \ אופיס \ גלישה ככה שאני עובד הרבה עם מקלדת ועכבר...
אצלי יש מקלדת וירטואלית מלאה ע"ג המסך בעברית לחיפושים וכיו"ב. (בנוי ב-SAGEMC)pixies כתב:לפעמים אני עושה חיפוש טקסטואלי במדריך השידורים של תכנית מסויימת, או עושה תכנות ידני של הקלטה (בעיקר כשיש זיופים ב-EPG של ערוץ 2 או בעיות עם ה-VMC שלא מוריד EPG).
כמובן שניתן להקליד עם השלט כמו SMS, אבל במקרים כאלה אין לי עצבים לזה ואני משתמש במקלדת....
אורן.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מעולה. נשמע הרבה יותר נוח מהקלדה דמויית SMS, מה שיש ב-VMC. אולי באמת צריך לעבור סוף סוף תוכנה... 
אורן - אני שמח לשמוע, אבן נגולה מעל ליבי (נמאס לי להיות ה"חריג").
גם ב-myth יש מקלדת וירטואלית מלאה, בעברית ואנגלית. בנוסף, ברוב התפריטים בהם נדרש חיפוש שמי (למשל, חיפוש תוכניות לפי שם וכו') יש ממשק מאוד פשוט שבו בוחרים את האות הראשונה, ואז את האות הבאה והאפשרויות מצטמצמות במהירות. למעשה, בצורה פרקטית ניתן להגיע לכל תוכנית בכמה לחיצות בודדות.
אני משתמש במקלדת הוירטואלית על המסך רק בעת חיפוש מוזיקה שלא לפי שם אמן/אלבום.
גם ב-myth יש מקלדת וירטואלית מלאה, בעברית ואנגלית. בנוסף, ברוב התפריטים בהם נדרש חיפוש שמי (למשל, חיפוש תוכניות לפי שם וכו') יש ממשק מאוד פשוט שבו בוחרים את האות הראשונה, ואז את האות הבאה והאפשרויות מצטמצמות במהירות. למעשה, בצורה פרקטית ניתן להגיע לכל תוכנית בכמה לחיצות בודדות.
אני משתמש במקלדת הוירטואלית על המסך רק בעת חיפוש מוזיקה שלא לפי שם אמן/אלבום.
You are never fully dressed without a smile