ניגון סרטי HD במדיה סנטר
שלום לכולם,
יש לי HTPC עם מערכת הפעלה ויסטה וחבילת קודקים של KLITE.
השליטה במערכת מתנהלת באמצעות השלט של מיקרוסופט בלבד לצפיה בסרטים.
מצב נתון:
ברגע שאני בוחר לצפות בסרט כלשהוא (MKV,MPEG2) באיכות צפייה 1080 הנגן שמופעל כברירת מחדל הוא Media pleyer 11
(תפעול הסרטים מתבצע מתוכנת המדיה סנטר)
הבעיה:
1. אני לא מצליח לראות את התרגום לאחר שנשתל בקובץ והוגדר ב FFDSHOW
( עובד מצויין עם Media player classic )
2.איכות התמונה והקול נחותים גם כן מהנגן Media player classic
חשוב לי לציין כי אין באפשרותי להשתמש במקלדת ועכבר לתפעול השוטף של המערכת.
שאלות:
1. האם ניתן לשנות את תוכנת ברירת המחדל שמדיה סנטר מספקת לצפייה בסרטים.
2.במידה ולא ,איך ניתן להתגבר על המכשול של התרגומים ואיכות התמונה הירודה
בקבצי MKV אני נתקל בבעיה של ריצוד (לא קורה לי ברגע שאני פותח את הקובץ באופן ידני עם הנגן Media player classic
תודה על העזרה!
יש לי HTPC עם מערכת הפעלה ויסטה וחבילת קודקים של KLITE.
השליטה במערכת מתנהלת באמצעות השלט של מיקרוסופט בלבד לצפיה בסרטים.
מצב נתון:
ברגע שאני בוחר לצפות בסרט כלשהוא (MKV,MPEG2) באיכות צפייה 1080 הנגן שמופעל כברירת מחדל הוא Media pleyer 11
(תפעול הסרטים מתבצע מתוכנת המדיה סנטר)
הבעיה:
1. אני לא מצליח לראות את התרגום לאחר שנשתל בקובץ והוגדר ב FFDSHOW
( עובד מצויין עם Media player classic )
2.איכות התמונה והקול נחותים גם כן מהנגן Media player classic
חשוב לי לציין כי אין באפשרותי להשתמש במקלדת ועכבר לתפעול השוטף של המערכת.
שאלות:
1. האם ניתן לשנות את תוכנת ברירת המחדל שמדיה סנטר מספקת לצפייה בסרטים.
2.במידה ולא ,איך ניתן להתגבר על המכשול של התרגומים ואיכות התמונה הירודה
בקבצי MKV אני נתקל בבעיה של ריצוד (לא קורה לי ברגע שאני פותח את הקובץ באופן ידני עם הנגן Media player classic
תודה על העזרה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
הבעיות כנראה נגרמות מהתקנת חבילת הקודקים KLITE. הייתי מציע לך להסיר אותו (במקרים מסויימים אין ברירה אלא להתקין מחדש מערכת הפעלה), ולהתקין במקומו רק Haali Media Splitter + FFDShow Tryouts.
כמו כן, בדוק עומס על המעבד בניגון תכני 1080P. לא ציינת את מפרט המחשב שלך, וייתכן שהוא חלש מדי בשביל ניגון 1080P.
כמו כן, בדוק עומס על המעבד בניגון תכני 1080P. לא ציינת את מפרט המחשב שלך, וייתכן שהוא חלש מדי בשביל ניגון 1080P.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה לך על התגובה המהירה
מכיוון שאני מתחבט במציאת פתרון כבר הרבה זמן אני אפרמט שוב את המחשב
מפרט המחשב:
INTEL DRAGON TAIL P35DPM L1G+FW 1333Mhz RAID
INTEL E8400 3.0GHZ CORE2DUO 1333MHZ 6M BOX
ZOTAC GEFORCE 9600GT 512MB GDDR3 + DVI 256BIT
WD 250GB 16MB SATA II 7200 AAKS WD
WD 1TB 16MB SATA II 7200 EACS WD
DDR II 1 GB 800 MHz KINGSTON X4
POWER SUPPLY ENERMAX PRO82+ 525WATT
בנוגע לקודקים שציינת,אני אודה לך אם תוכל לשלוח לי לינק אשר מסביר איך צריך להגדיר אותם.
מכיוון שאני מתחבט במציאת פתרון כבר הרבה זמן אני אפרמט שוב את המחשב
מפרט המחשב:
INTEL DRAGON TAIL P35DPM L1G+FW 1333Mhz RAID
INTEL E8400 3.0GHZ CORE2DUO 1333MHZ 6M BOX
ZOTAC GEFORCE 9600GT 512MB GDDR3 + DVI 256BIT
WD 250GB 16MB SATA II 7200 AAKS WD
WD 1TB 16MB SATA II 7200 EACS WD
DDR II 1 GB 800 MHz KINGSTON X4
POWER SUPPLY ENERMAX PRO82+ 525WATT
בנוגע לקודקים שציינת,אני אודה לך אם תוכל לשלוח לי לינק אשר מסביר איך צריך להגדיר אותם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

קרא כאן:
http://www.hometheater.co.il/article01262
http://www.hometheater.co.il/article01259
מקווה שיעזור.
http://www.hometheater.co.il/article01262
http://www.hometheater.co.il/article01259
מקווה שיעזור.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מאיזו בחינה איכות לא טובה? צבעים? קרטועים? צבעים לא טובים? גירעון? האם אתה צופה בסרט ממרחק סביר - 2.5 מטר ומעלה?
אתה בטוח שהורדת סרט שקודד באופן איכותי?
שווה להריץ GraphEdit ולראות אם יש עדיין שרידים מקודקים לא טובים שה-K-Lite התקין ומשתלטים על ה-FFDShow. במקרה כזה, ייתכן שאין ברירה אלא להתקין מחדש מערכת הפעלה.
אתה בטוח שהורדת סרט שקודד באופן איכותי?
שווה להריץ GraphEdit ולראות אם יש עדיין שרידים מקודקים לא טובים שה-K-Lite התקין ומשתלטים על ה-FFDShow. במקרה כזה, ייתכן שאין ברירה אלא להתקין מחדש מערכת הפעלה.
המחשב עבר התקנה חדשה ונקיה כאשר רק Haali Media Splitter + FFDShow Tryouts הותקנו.
מרחק הצפיה לא השתנה וכן גם מאגר הסרטים שברשותי (נסיתי מספר סרטים באיכות 1080P אותה תופעה בכולם)
אני מתפעל את המדיה סנטר באמצעות שלט של מיקרוסופט כך שהנגן באמצעותו מוקרן הסרט הוא של מיקרוסופט.
איכות התמונה מאוד ירודה וזה מתבטא בצבעים כהים מאוד כך שלרגע קיימת התחושה כי אתה צופה בסרט DVD
אני חושב שאולי הפתרון הוא בהגדרת ה FFDSHOW אך אני לא מכיר אותו
אשמח למאמר המסביר את האופן בו פועל המקודד ומה עושה כל פונקציה
תודה
מרחק הצפיה לא השתנה וכן גם מאגר הסרטים שברשותי (נסיתי מספר סרטים באיכות 1080P אותה תופעה בכולם)
אני מתפעל את המדיה סנטר באמצעות שלט של מיקרוסופט כך שהנגן באמצעותו מוקרן הסרט הוא של מיקרוסופט.
איכות התמונה מאוד ירודה וזה מתבטא בצבעים כהים מאוד כך שלרגע קיימת התחושה כי אתה צופה בסרט DVD
אני חושב שאולי הפתרון הוא בהגדרת ה FFDSHOW אך אני לא מכיר אותו
אשמח למאמר המסביר את האופן בו פועל המקודד ומה עושה כל פונקציה
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האם סרטים באיכות 720P אתה רואה בצבעים בהירים ורק סרטי 1080P אתה רואה בצבעים כהים?
אולי צריך לעשות פשוט כיול למסך בתפריטים שלו (קונטרסט, בהירות, גמא וכו)?
אולי צריך לעשות פשוט כיול למסך בתפריטים שלו (קונטרסט, בהירות, גמא וכו)?
לא,גם סרטים באיכות 720P ו 1080P אני רואה בצבעים כהים.
התקנתי את הנגן Media player classic לצורך בדיקה (רק את הנגן ללא קודקים נוספים)
והבעיה נפתרה ,רואים מצויין.
העניין הוא שאני שולט ב VMC באמצעות שלט כך שאני מוגבל בבחירת הנגן ועלי להשתמש אך ורק בנגן של המדיה סנטר,אשר מנגן את הסרטים באיכות ירודה
התקנתי את הנגן Media player classic לצורך בדיקה (רק את הנגן ללא קודקים נוספים)
והבעיה נפתרה ,רואים מצויין.
העניין הוא שאני שולט ב VMC באמצעות שלט כך שאני מוגבל בבחירת הנגן ועלי להשתמש אך ורק בנגן של המדיה סנטר,אשר מנגן את הסרטים באיכות ירודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה בטוח שה-VMC מנגן את הסרטים דרך FFDShow? איזו גירסה של FFDShow מותקנת אצלך? אצלי רואים מצויין דרך ה-VMC.
נשמע שיש לך black crush בניגון דרך VMC
http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost ... stcount=78
אתה צריך לוודא שה - MPC ו- VMC באמת משתמשים באותם הפילטרים ואותו ה - renderer כי מקור הבעיה יכול להתחיל שם.
אם הם משתמשים בדיוק באותה שרשרת פענוח, עדיין יכולה להיות אי אחידות עקב שימוש בנגנים שונים (ויש הרבה דיווחים ברשת על בעיה כזו עם VMC)
איזה גרסת דריבר יש לך עבור כרטיס המסך?
http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost ... stcount=78
אתה צריך לוודא שה - MPC ו- VMC באמת משתמשים באותם הפילטרים ואותו ה - renderer כי מקור הבעיה יכול להתחיל שם.
אם הם משתמשים בדיוק באותה שרשרת פענוח, עדיין יכולה להיות אי אחידות עקב שימוש בנגנים שונים (ויש הרבה דיווחים ברשת על בעיה כזו עם VMC)
איזה גרסת דריבר יש לך עבור כרטיס המסך?
pixies--ברגע שאני צופה בסרט , ה FFDSHOW נכנס "לעבודה" (מופיע איקון בשורת היישומים)הגרסה היא 2098.
creed-- איך אני בודק שהם משתשמים באותם מקודדים,פילטרים?
ניסיתי לעבוד עם ה GRAPHEDIT וברגע שאני "שותל" את קובץ ה MKV אני מקבל את המסלול שעובר הקובץ.
איך אני יודע לאיזה נגן מתייחס הגרף?
הדריבר של כרטיס המסך הוא המעודכן מהאתר של NVIDIA
creed-- איך אני בודק שהם משתשמים באותם מקודדים,פילטרים?
ניסיתי לעבוד עם ה GRAPHEDIT וברגע שאני "שותל" את קובץ ה MKV אני מקבל את המסלול שעובר הקובץ.
איך אני יודע לאיזה נגן מתייחס הגרף?
הדריבר של כרטיס המסך הוא המעודכן מהאתר של NVIDIA
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
tim, נגן ה MPC HC (אני מקווה שזו הגרסה שהתקנת ולא MPC ההיסטורי) יכול להשתמש במספר עורכי מסך renderers שונים, להבדיל מ VMC שתמיד משתמש ב EVR.
כדי לעשות השוואה נכונה אתה צריך לוודא שגם ב MPC HC ה renderer הוא EVR הרגיל (לא ה custom).
כדי לעשות השוואה נכונה אתה צריך לוודא שגם ב MPC HC ה renderer הוא EVR הרגיל (לא ה custom).
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אני לוקח תמיד בערבון מוגבל את המידע ש - graphedit נותן, כי לנגנים רבים יש סדר עדיפויות של מקודדים שלא תמיד חופף למידע שמתקבל מה - graphedit
ב - MPC HC לא קשה לראות במה הוא משתמש, קליק ימני בזמן ניגון הסרט, הולכים ל - filters, והוא פותח בפניך את רשימת המקודדים שבפעולה.
כדי לראות איזה מקודדים נכנסים לפעולה בנגנים שלא מראים את הפילטרים בצורה ישירה, אני משתמש ב - vobsub, זה לא מהות התוסף הזה, הוא טוען קבצי כתוביות, אך כשהוא נכנס לפעולה הוא מופיע בסרגל הכלים (חץ ירוק כזה), וקליק ימני עליו מראה אילו מקודדים פועלים כרגע עם הנגן.
לפני שאתה מתחיל לשחק עם מקודדים והגדרות אחרות, תנסה לגשת ל - nvidia control panel (advanced mode , שם ל -
adjust video color settings, בסעיף 2 - how do you make color adjustments, תבחר ב -
with the nvidia settings, ובלשונית של advanced תבחר 16 - 235.
אחרי שאתה מאשר תנסה שוב לנגן קובץ עם ה - vmc ולראות אם התמונה פחות חשוכה, בדומה למה שאתה מקבל עם MPC
(אני לא יודע איך המסך שלך מכויל, יכול להיות שאתה צריך דווקא את התחום השני - 0 - 255, אתה יכול לנסות גם אותו).
ב - MPC HC לא קשה לראות במה הוא משתמש, קליק ימני בזמן ניגון הסרט, הולכים ל - filters, והוא פותח בפניך את רשימת המקודדים שבפעולה.
כדי לראות איזה מקודדים נכנסים לפעולה בנגנים שלא מראים את הפילטרים בצורה ישירה, אני משתמש ב - vobsub, זה לא מהות התוסף הזה, הוא טוען קבצי כתוביות, אך כשהוא נכנס לפעולה הוא מופיע בסרגל הכלים (חץ ירוק כזה), וקליק ימני עליו מראה אילו מקודדים פועלים כרגע עם הנגן.
לפני שאתה מתחיל לשחק עם מקודדים והגדרות אחרות, תנסה לגשת ל - nvidia control panel (advanced mode , שם ל -
adjust video color settings, בסעיף 2 - how do you make color adjustments, תבחר ב -
with the nvidia settings, ובלשונית של advanced תבחר 16 - 235.
אחרי שאתה מאשר תנסה שוב לנגן קובץ עם ה - vmc ולראות אם התמונה פחות חשוכה, בדומה למה שאתה מקבל עם MPC
(אני לא יודע איך המסך שלך מכויל, יכול להיות שאתה צריך דווקא את התחום השני - 0 - 255, אתה יכול לנסות גם אותו).
אני מודה לכם על העזרה אבל בסך הכל רציתי להגיע למצב בו אני מתפעל את VMC באמצעות שלט בלבד ללא התערבות של מקלדת ועכבר.
לצורך כך המערכת "אונסת" אותי להשתמש בנגן של VMC שלא מנגן את סרטים באיכות אותה מנגנים נגנים אחרים בשוק כדוגמת MPC .
אם מישהו יודע אני איך אני מתפעל את המערכת כך שבאמצעות הממשק של המדיה סנטר בזמן נגינת סרט יעבוד הנגן של MCP במקום הנגן של VMC אני יהיה מאושר.
לצורך כך המערכת "אונסת" אותי להשתמש בנגן של VMC שלא מנגן את סרטים באיכות אותה מנגנים נגנים אחרים בשוק כדוגמת MPC .
אם מישהו יודע אני איך אני מתפעל את המערכת כך שבאמצעות הממשק של המדיה סנטר בזמן נגינת סרט יעבוד הנגן של MCP במקום הנגן של VMC אני יהיה מאושר.
ניתן בעזרת תוסף כדוגמת HIP -
http://forum.videohelp.com/topic322864.html
ללמד כל תוכנה במחשב (כדוגמת MPC) לקבל פקודות מהשלט, כאילו נשלחו מן המקלדת.
בכל מקרה, לדעתי אתה צריך להפנות את האנרגיות שלך כדי לסדר את VMC שינגן סרטים כמו שצריך, ולא להפנות אותן לכיוון שאתה מחפש כרגע.
http://forum.videohelp.com/topic322864.html
ללמד כל תוכנה במחשב (כדוגמת MPC) לקבל פקודות מהשלט, כאילו נשלחו מן המקלדת.
בכל מקרה, לדעתי אתה צריך להפנות את האנרגיות שלך כדי לסדר את VMC שינגן סרטים כמו שצריך, ולא להפנות אותן לכיוון שאתה מחפש כרגע.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

creed צודק! עדיף שתפתור את בעיית הקודקים שלך במקום להסתבך עם HIP.