כן. אני יודע שיש מפרטים טובים בהרבה. אבל אין הרבה זולים יותר
זה המפרט שרכשתי היום :
מארז מחשב NZXT APOLLO 1 ₪320.00
ספק כוח EZCool 450W Retail 1 ₪145.00
לוח אם Gigabyte GA-MA770-DS3 1 ₪349.00
מעבד +AMD Phenom X3 8450 BOX Socket AM2 1 ₪535.00
כרטיס מסך Sapphire Radeon HD3650 512MB PCIe 1 ₪288.00
זכרון Corsair DDR2 2048MB 800MHz CL4 1 ₪280.00
דיסק קשיח Seagate ST3500630AS 1 ₪290.00
כרטיס TV ועריכה Hauppauge winTV-PVR-150 MCE 1 ₪315.00
סה"כ: ₪2,522.00
אני מרוצה שלא התפתתי לשדרג כל רכיב לטופ שבטופ ונשארתי עם מחיר שפוי...
מארז מחשב NZXT APOLLO 1 ₪320.00
ספק כוח EZCool 450W Retail 1 ₪145.00
לוח אם Gigabyte GA-MA770-DS3 1 ₪349.00
מעבד +AMD Phenom X3 8450 BOX Socket AM2 1 ₪535.00
כרטיס מסך Sapphire Radeon HD3650 512MB PCIe 1 ₪288.00
זכרון Corsair DDR2 2048MB 800MHz CL4 1 ₪280.00
דיסק קשיח Seagate ST3500630AS 1 ₪290.00
כרטיס TV ועריכה Hauppauge winTV-PVR-150 MCE 1 ₪315.00
סה"כ: ₪2,522.00
אני מרוצה שלא התפתתי לשדרג כל רכיב לטופ שבטופ ונשארתי עם מחיר שפוי...
עכשיו לאחר שנושא החומרה מאחורי (למרות שאפשר עדיין לעדכן את ההזמנה) -
איזו מערכת הפעלה מומלצת למפרט הנ"ל ( xp / vista ./ 32 / 64 ) ?
איזה תוכנות מומלץ להתקין ?
כניסות למחשב אמורות להיות ( לכרטיס ה- 150 ) :
1. קונסולת xbox \ ממיר VOD של HOT ( באמצעות ממתג צהוב\אדום\לבן )
יציאות אמורות להיות אל :
אודיו -
1. אופטי (לוח אם) - אל כניסה אופטית לרסיבר 5.1 של קנווד.
וידאו -
1. DVI1 - אל כניסת HDMI (המרוחקת 10 מטר) של מקרן optoma hd65 ( סרטי DVD, תכני hd + משחקי xbox + אירועי ספורט פה ושם (חצי גמר ומעלה...) ).
2. DVI2 - פנוי בינתיים.
3. קומפוזיט (לוח אם) - אל כניסת קומפוזיט בטלוויזיה טושיבה 32 (CRT) - צפיה בסרטי 700MB + שידורי טלוויזיה רגילים.
אני מקווה שלא בניתי כאן הרים וגבעות...
שנה טובה
איזו מערכת הפעלה מומלצת למפרט הנ"ל ( xp / vista ./ 32 / 64 ) ?
איזה תוכנות מומלץ להתקין ?
כניסות למחשב אמורות להיות ( לכרטיס ה- 150 ) :
1. קונסולת xbox \ ממיר VOD של HOT ( באמצעות ממתג צהוב\אדום\לבן )
יציאות אמורות להיות אל :
אודיו -
1. אופטי (לוח אם) - אל כניסה אופטית לרסיבר 5.1 של קנווד.
וידאו -
1. DVI1 - אל כניסת HDMI (המרוחקת 10 מטר) של מקרן optoma hd65 ( סרטי DVD, תכני hd + משחקי xbox + אירועי ספורט פה ושם (חצי גמר ומעלה...) ).
2. DVI2 - פנוי בינתיים.
3. קומפוזיט (לוח אם) - אל כניסת קומפוזיט בטלוויזיה טושיבה 32 (CRT) - צפיה בסרטי 700MB + שידורי טלוויזיה רגילים.
אני מקווה שלא בניתי כאן הרים וגבעות...
שנה טובה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני בעד להתקין ויסטה, אבל אפשר גם XP. בכל מקרה, *רק* 32 ביט! התרחק מ-64 ביט, אלא אם כן אתה אוהב הרבה התעסקויות ומפחי נפש. ויסטה הום פרימיום וויסטה אולטימייט מגיעות עם ויסטה מדיה סנטר מובנה.
קודקים, התקן אך ורק Haali Media Splitter + FFDShow Tryouts. *אל* תתקין חבילות קודקים דוגמת KLite, Codecs Pack וכו .
אל תתקין חבילה מלאה של נרו. אם אתה חייב תוכנה נוחה לצריבה, בחר בהתקנה ב-Advanced/Custom והתקן רק את ה-Burning ROM.
XBOX חבר ישר אל המקרן בכניסה הנוספת שיש לו, חבל שיעבור דרך ה-PVR150.
קודקים, התקן אך ורק Haali Media Splitter + FFDShow Tryouts. *אל* תתקין חבילות קודקים דוגמת KLite, Codecs Pack וכו .
אל תתקין חבילה מלאה של נרו. אם אתה חייב תוכנה נוחה לצריבה, בחר בהתקנה ב-Advanced/Custom והתקן רק את ה-Burning ROM.
XBOX חבר ישר אל המקרן בכניסה הנוספת שיש לו, חבל שיעבור דרך ה-PVR150.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא בטוח שטעית. ייתכן שזהו פתרון טוב. עדיף, אגב, לחבר S-Video ולא קומפוזייט. איכותי יותר.
עוד רעיון - אני לא כל כך מבין ב-XBOX, אבל הבנתי שיש לו גם יציאת Component (מגיע כ-3 שקעי RCA אדום, כחול וירוק). ראיתי גם שלמקרן שלך יש כניסה כזו. כבל קומפוננט הרבה יותר חסין לרעשים מאשר קומפוזייט (RCA צהוב) בכבלים ארוכים. כמו כן, תקבל איכות תמונה גבוהה יותר. אז שקול את האפשרות להעביר כבל כזה ל-10 מטר ישירות אל המקרן.
עוד רעיון - אני לא כל כך מבין ב-XBOX, אבל הבנתי שיש לו גם יציאת Component (מגיע כ-3 שקעי RCA אדום, כחול וירוק). ראיתי גם שלמקרן שלך יש כניסה כזו. כבל קומפוננט הרבה יותר חסין לרעשים מאשר קומפוזייט (RCA צהוב) בכבלים ארוכים. כמו כן, תקבל איכות תמונה גבוהה יותר. אז שקול את האפשרות להעביר כבל כזה ל-10 מטר ישירות אל המקרן.
אני אבדוק זאת אך אם איני טועה ה- xbox הישן ( לא ה- 360 ) לא מוציא component - בטוח לא בכבל המקורי שהגיע איתו...
אני מתלבט מאד בין VMC ( ויסטה 32 ) לבין XBMC ל- XP .
האם יש בפורום איזה מאמר המשווה בין שתי האופציות וסוקר חסרונות ויתרונות ?
יש לי ב- xbox את ה- xbmc והוא ממש טוב (אך לא מנגן hd ...)
אני מתלבט מאד בין VMC ( ויסטה 32 ) לבין XBMC ל- XP .
האם יש בפורום איזה מאמר המשווה בין שתי האופציות וסוקר חסרונות ויתרונות ?
יש לי ב- xbox את ה- xbmc והוא ממש טוב (אך לא מנגן hd ...)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ה-XBMC מעולה, אבל אין לו עדיין פתרון של הקלטות וצפייה בטלוויזיה (בשביל זה הרי קנית את ה-PVR150, לא?).
זה פחות תלותי במערכת עצמה אלא יותר תלותי בקודקים אותם אתה מתקין .
הסיבה העיקרית להתקנת XBMC היא הממשק , הוא פשוט מדהים , אבל כמו שצויין , כרגע אין תמיכה להקלטות וצפיה בטלווזיה .
המדיה סנטר של הויסטה הוא גם תוכנה מעולה , שמאפשרת כמעט הכל ( MythTV - מבוסס LINUX מאפשר מגוון רחב יותר של אפשרויות , כמו גם SAGETV ) אבל למשתמש הרגיל לפחות למה שציינתה הויסטה מדיה סנטר יהיה פתרון מעולה .
ישנו גם אופתיה ה XP MCE2005 ( גירסת ה 2003 מאד בעייתית ) אבל הוא מיושן למרות שעובד חלק ומאפשר מגוון רחב של אפשרויות אבל ויזואלית נראה מאד פשוט ..
אני אישית הייתי הולך על הויסטה מדיה סנטר ( רק גירסת 32 ) היא מאפשרת שליטת סאונד יעיל יותר . בנוגע לאיכות הסאונד זה פחות משנה במקרה שלך כי פענוח האות מבוצע ברסיבר וכרטיס הסאונד רק משמש כגשר מעבר .
בכל מקרה תתחדש על המחשב .
הסיבה העיקרית להתקנת XBMC היא הממשק , הוא פשוט מדהים , אבל כמו שצויין , כרגע אין תמיכה להקלטות וצפיה בטלווזיה .
המדיה סנטר של הויסטה הוא גם תוכנה מעולה , שמאפשרת כמעט הכל ( MythTV - מבוסס LINUX מאפשר מגוון רחב יותר של אפשרויות , כמו גם SAGETV ) אבל למשתמש הרגיל לפחות למה שציינתה הויסטה מדיה סנטר יהיה פתרון מעולה .
ישנו גם אופתיה ה XP MCE2005 ( גירסת ה 2003 מאד בעייתית ) אבל הוא מיושן למרות שעובד חלק ומאפשר מגוון רחב של אפשרויות אבל ויזואלית נראה מאד פשוט ..
אני אישית הייתי הולך על הויסטה מדיה סנטר ( רק גירסת 32 ) היא מאפשרת שליטת סאונד יעיל יותר . בנוגע לאיכות הסאונד זה פחות משנה במקרה שלך כי פענוח האות מבוצע ברסיבר וכרטיס הסאונד רק משמש כגשר מעבר .
בכל מקרה תתחדש על המחשב .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נכון להיום, ה-FFDShow (דרכו מנגנים את רוב התכנים עם הנגן של הויסטה מדיה סנטר ונגנים נוספים ללא קודקים פנימיים, כמו ה-BSPlayer) נותן איכות גבוהה יותר מאשר ה-XBMC (שיש לו קודקים פנימיים).
אבל ה-XBMC כל הזמן משתפר (הוא עדיין בבטא), ואם הקלטות לא מעניינות אותך, שווה לנסות אותו.
אבל ה-XBMC כל הזמן משתפר (הוא עדיין בבטא), ואם הקלטות לא מעניינות אותך, שווה לנסות אותו.
כשמעבירים תוכן דרך כרטיס ה - pvr יש דיליי של כמה שניות עד שהוא מוצג על המסך. בצפייה בכבלים בטלויזיה זה לא ממש מפריע. אבל אני לא חושב שניתן לשחק בקונסולה כך, הרי כל תנועה שתעשה תופיע על הטלויזיה רק לאחר 2-3 שניות.yanivkn כתב:תודה.
ה- xbox מרוחק 10 מטר (כבל) מהמקרן והתוצאה (קומפוסיט) לא טובה (רעשים וכו').
אני דווקא חשבתי שכבל קצרצר ל- pvr ומשם כל הדרך למקרן בכבל hdmi איכותי
ישפרו את המצב... כנראה שטעיתי....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

creed, העלית נקודה חשובה מאוד! אכן, משנה את דעתי וממליץ לא לחבר את הקונסולה ל-PVR150, או, לחילופין, אם ממש אין ברירה, ללכת על כרטיס טלוויזיה זול שלא כולל דחיסה ל-MPEG2 בחומרה. בכרטיס כזה אין Delay.
תשדרג ל4 גיגה המחירים נמוכים וזה אף פעם לא מזיק
כמו כן מציע לך להעיף את הפאנום שהוא זללן חשמל ופולט חום כמו רדיאטור
ולקחת 5600 - 65 וואט במקום
יש מצב טוב שהוא אפילו יתן ביצועים טובים יותר בשל מהירות שעון גבוה יותר שכן לא כל האפליקציות יודעות לגשת ל3 ליבות בו זמנית
היות ויש לך קונסולה אז המחשב הוא נטו HTPC תעיף את הכרטיס מסך ובהפרש תשדרג ל GA-780GPM-S2H
יריץ לך 1080P ב30 אחוז CPU (ככה זה אצלי)
כמו כן מציע לך להעיף את הפאנום שהוא זללן חשמל ופולט חום כמו רדיאטור
ולקחת 5600 - 65 וואט במקום
יש מצב טוב שהוא אפילו יתן ביצועים טובים יותר בשל מהירות שעון גבוה יותר שכן לא כל האפליקציות יודעות לגשת ל3 ליבות בו זמנית
היות ויש לך קונסולה אז המחשב הוא נטו HTPC תעיף את הכרטיס מסך ובהפרש תשדרג ל GA-780GPM-S2H
יריץ לך 1080P ב30 אחוז CPU (ככה זה אצלי)
לוח האם שהזכרת היתה התוכנית המקורית אבל ארבעה דברים הכריעו לטובת הלוח הנ"ל + כרטיס מסך :
1. יש לי ניסיון לא טוב עם יציאות On Board באופן כללי - במקרה הזה אני חושש שמחבר ה- HDMI + מתאם ל- DVI + כבל באורך 10 מטר שכבר קיים יהיה גדול על המחבר של הלוח אם (קרא לזה תחושת בטן). גם לא הבנתי את ה- note שיש במפרט שקשור להפעלת מחבר ה- DVI ( אולי מישהו יוכל להסביר ?)
2. הכבל הקיים שלי באורך 10 מטר הוא עם מחבר DVI ומתאם ל- HDMI גם ינחית את האות וגם את הכיס.
3. יש יציאת DVI נוספת.
4. יש יציאת composite על הלוח לטלוויזיה ה- CRT שיש לי עדיין עד שארכוש LCD חדשה בעוד מספר חודשים.
בנושא אחר - האם זיכרון 1066 ייתן שיפור ביצועים בפועל או שזה זריקה של כסף לשוא ?
בנושא המעבד - אתה יודע כמה עולה רדיאטור ?
( סתם חוסר הבנה שלי - אנסה לשנות את ההזמנה )
1. יש לי ניסיון לא טוב עם יציאות On Board באופן כללי - במקרה הזה אני חושש שמחבר ה- HDMI + מתאם ל- DVI + כבל באורך 10 מטר שכבר קיים יהיה גדול על המחבר של הלוח אם (קרא לזה תחושת בטן). גם לא הבנתי את ה- note שיש במפרט שקשור להפעלת מחבר ה- DVI ( אולי מישהו יוכל להסביר ?)
2. הכבל הקיים שלי באורך 10 מטר הוא עם מחבר DVI ומתאם ל- HDMI גם ינחית את האות וגם את הכיס.
3. יש יציאת DVI נוספת.
4. יש יציאת composite על הלוח לטלוויזיה ה- CRT שיש לי עדיין עד שארכוש LCD חדשה בעוד מספר חודשים.
בנושא אחר - האם זיכרון 1066 ייתן שיפור ביצועים בפועל או שזה זריקה של כסף לשוא ?
בנושא המעבד - אתה יודע כמה עולה רדיאטור ?
yanivkn כתב: 1. יש לי ניסיון לא טוב עם יציאות On Board באופן כללי - אין לך מה לחשוש, אנחנו כבר היינו השפני ניסיון בשבילך הכל עובד פצצה עם הלוח הזה
2. הכבל הקיים שלי באורך 10 מטר הוא עם מחבר DVI ומתאם ל- HDMI גם ינחית את האות וגם את הכיס.- לא הבנתי בדיוק מה הולך אצלך אבל ללוח הזה יש DVI וגם HDMI וגם VGA ככה שכל כבל שקיים יעבוד - אגב ההערה על הכרטיס אומרת שלא ניתן לחבר מתאם VGA לחיבור HDMI ובכך כביכול לחבר 2 מסכים במקביל ששניהם עם VGA - לא רלוונטי לך בכל מקרה
3. יש יציאת DVI נוספת. אתה באמת מתכוון להשתמש כרגע ב2 דיויאיי ? כי בעתיד תמיד תוכל להוסיף בפחות כסף כרטיס מסך איכותי יותר - שוב, אם תצטרך
4. יש יציאת composite על הלוח לטלוויזיה ה- CRT שיש לי עדיין עד שארכוש LCD חדשה בעוד מספר חודשים. - אין תשובה, אם אתה צריך קומפוזיט אז אתה צריך, אני אישית הייתי קונה כרטיס מסך הכי זול שיש עם יציאת קומפוזית ואחרי שהייתי עובר לLCD הייתי עושה ממנו מעצור לדלת אבל שיקול שלך
בנושא אחר - האם זיכרון 1066 ייתן שיפור ביצועים בפועל או שזה זריקה של כסף לשוא ? ביזבוז - 4 גיגה של 800 יעשו את העבודה פיקס
בנושא המעבד - אתה יודע כמה עולה רדיאטור ?עכשיו שהחורף מגיע המחירים עולים
( סתם חוסר הבנה שלי - אנסה לשנות את ההזמנה )
...