הבדלים בכבלים של HDMI
התחלתי בחיפושים אחר כבל של HDMI-HDMI(בשביל חבר את המחשב לטלויזיה), ראיתי שנמכרים כבלים של מונסטר בכ-200 ש"ח +-, ויש עוד סתם חברות שאפשר להשיג את הכבל ב-100 ש"ח.
רציתי לדעת האם יהיה הבדל בין כבל של חברה מוכרת כמו מונסטר(MONSTER) לבין כבל של סתם איזה חברה?
תודה מראש
רציתי לדעת האם יהיה הבדל בין כבל של חברה מוכרת כמו מונסטר(MONSTER) לבין כבל של סתם איזה חברה?
תודה מראש
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כבל של HDMI הוא כבל HDMI. הם כולם עומדים באותם התקנים
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הבנת לא נכון. ב HDMI משתמשים באותו כבל עבור כל התקנים. ההבדלים הראשיים בין תקני HDMI הם כולם ברמת הפרוטוקול והשוני המרכזי הוא כדלקמן:maxim880 כתב:לא הכוונה היא ל 1.1, או 1.2 או 1.3? לפי מה שהבנתי אם בטלויזיה שלי אין 1.3 אין לי דרך לחבר את אותו הכבל(אלא אם כן יש לי מתאם).
בגלל זה אני גם שואל....
1.1 - הוספת תמיכה ל DVD-A. אתה מקשיב ל DVD-A? החברים שלך מקשיבים ל DVD-A? חשבתי ככה...
1.2 הוספת תמיכה ל SACD. מישהו בכלל משתמש בפורמט זה? חשבתי ככה...
1.3 הוספת תמיכה ל Deep Color ולפורמטי אודיו של DTS-HD ו TrueHD. קביעת שני תקנים למהירות העברה, Category 1 ו Category 2
1.3a/b שינוי בפרוטוקול ה CEC שנועד לאפשר למכשיר עם HDMI להעביר פקודות למכשיר שני עם HDMI. מישהו משתמש בזה? חשבתי ככה גם כן.
כל התקנים הם בעלי תאימות אחורה, כלומר אין שום בעיה לחבר מכשיר התומך ב HDMI 1.3 למסך התומך "רק" ב HDMI 1.2 או HDMI 1.1
ז"א שאם אני מחבר כבל של HDMI שהוא עומד בתקן של 1.3, והטלויזיה תומכת ב 1.2, הכבל יעביר מידע פשוט בתקן של הטלויזיה(שאני בטוח ב-99% שהיא 1.2), נכון?
באמת סליחה שאני חופר, פשוט אני לא רוצה סתם לקנות, וסתם לבזבז כסף(במיוחד שהכסף הוא של ההורים ולא שלי, שזה יהיה עוד יותר לא נעים)
באמת סליחה שאני חופר, פשוט אני לא רוצה סתם לקנות, וסתם לבזבז כסף(במיוחד שהכסף הוא של ההורים ולא שלי, שזה יהיה עוד יותר לא נעים)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אין כזו חיה "כבל שעומד בתקן HDMI 1.3" וסליחה שאני חוזר על עצמי כמו תקליט שבור.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.