כמה שאלות על HDX1000 החדש שלי
אז במזל טוב אתמול קיבלתי וחיברתי אותו, ובמילה אחת: רואים מדהים (חיבור HDMI ל32 אינטש טושיבה ב 1080I).
אני בינתיים לא חיברתי לרשת, אלא צופה בתכנים דרך הארדיסק חיצוני.
כמה שאלות -
1. הנגן מאוד מאוד מתחמם תוך כדי צפיה. האם כך צריך להיות? וזה אפילו בלי שיש בתוכו הארדיסק פנימי... בשים לב לכך שאין לנגן בכלל פתחי איוורור, האם הקירור הפסיבי שלו בכלל יהיה יעיל להארדיסק פנימי או שהוא פשוט "יתבשל" שם וימות?
2. חיבורי הUSB:
יש שניים מאחורה (עליון ותחתון) ושלישי נוסף מאחורה עליו כתוב USB SLAVE
את ההארדיסק החיצוני שלי אני לא מחבר דרך הUSB SLAVE בגלל שהכבל שהגיע עם המכשיר לא מתאים לכניסה שיש בהארדיסק החיצוני שלי.
לכן, חיברתי את ההארידסק החיצוני לחיבור USB הרגיל, התחתון, והוא זוהה על ידי המכשיר
אבל - שמתי לב, שאם אני מחבר אותו לחיבור USB העליון, הוא בכלל לא מזוהה...
ככה זה צריך להיות ?
3. כתוביות בעברית כמובן רואים, אבל שמות קבצים בעברית רואים בג'יבריש...יש לזה פתרון?
ש נ ה ט ו ב ה ל כ ו ל ם !
אני בינתיים לא חיברתי לרשת, אלא צופה בתכנים דרך הארדיסק חיצוני.
כמה שאלות -
1. הנגן מאוד מאוד מתחמם תוך כדי צפיה. האם כך צריך להיות? וזה אפילו בלי שיש בתוכו הארדיסק פנימי... בשים לב לכך שאין לנגן בכלל פתחי איוורור, האם הקירור הפסיבי שלו בכלל יהיה יעיל להארדיסק פנימי או שהוא פשוט "יתבשל" שם וימות?
2. חיבורי הUSB:
יש שניים מאחורה (עליון ותחתון) ושלישי נוסף מאחורה עליו כתוב USB SLAVE
את ההארדיסק החיצוני שלי אני לא מחבר דרך הUSB SLAVE בגלל שהכבל שהגיע עם המכשיר לא מתאים לכניסה שיש בהארדיסק החיצוני שלי.
לכן, חיברתי את ההארידסק החיצוני לחיבור USB הרגיל, התחתון, והוא זוהה על ידי המכשיר
אבל - שמתי לב, שאם אני מחבר אותו לחיבור USB העליון, הוא בכלל לא מזוהה...
ככה זה צריך להיות ?
3. כתוביות בעברית כמובן רואים, אבל שמות קבצים בעברית רואים בג'יבריש...יש לזה פתרון?
ש נ ה ט ו ב ה ל כ ו ל ם !
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46438
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5087 פעמים
1. תמקם כונן קשיח אשר יועד לעבודה בתנאים כאלו וצריך להיות בסדר.
2. כמובן שלא, תפתח קריאת שירות.
3. כרגע אין תמיכה בהצגת שמות קבצים בעברית, בשאיפה בעתיד הקרוב היכולת תופיע.
2. כמובן שלא, תפתח קריאת שירות.
3. כרגע אין תמיכה בהצגת שמות קבצים בעברית, בשאיפה בעתיד הקרוב היכולת תופיע.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

בקשר ל-2 שימו לב להודעה הבאה בוויקי של HDX:
http://www.hdx1080.com/wiki/index.php?t ... DX_1000.29
לפי זה, יש מגבלת חומרה שאומרת שהמעגל של פורט ה-USB הראשון מנוצל עבור קורא הכרטיסים ולכן יכול לשמש רק לאספקת זרם אבל לא לתקשורת.
אבל לפי ההודעה כאן:
http://www.hdx1080.com/index.php?option ... 3&catid=42
אם מחברים מכשיר לפורט הסורר לפני שמדליקים, אז הפורט כן יעבוד וקורא הכרטיסים "ידוסבל". אולי תבדוק את זה ותגיד לנו?
http://www.hdx1080.com/wiki/index.php?t ... DX_1000.29
לפי זה, יש מגבלת חומרה שאומרת שהמעגל של פורט ה-USB הראשון מנוצל עבור קורא הכרטיסים ולכן יכול לשמש רק לאספקת זרם אבל לא לתקשורת.
אבל לפי ההודעה כאן:
http://www.hdx1080.com/index.php?option ... 3&catid=42
אם מחברים מכשיר לפורט הסורר לפני שמדליקים, אז הפורט כן יעבוד וקורא הכרטיסים "ידוסבל". אולי תבדוק את זה ותגיד לנו?
בדקתי לגבי החיבור USB העליון ולא...
Itai1984, תודה רבה על תגובתך ועל ההפניה ל WIKI
בדקתי אצלי, אבל ה"טריק" שמוזכר שם לא עבד. כלומר, רואים בהתחלה שאכן נדלק האור, כלומר יש חשמל, אבל זהו. הוא לא קורא. לצערי הרב...
אני לא מבין מה הרציונל שלהם לתת לכאורה 2 יציאות USB כשאחת מהן, במוצהר, היא נכה.
גם לא הבנתי בשביל מה אני אצטרך חשמל מיציאה זו להרדיסק חיצוני. הרי, מהיציאה התחתונה שכן עובדת הוא יקבל גם חשמל וגם את קריאת התוכן של הכונן...
נ.ב - זה שיש רק יציאת USB אחת, זה אומר גם שאם בעתיד יהיה לי דונגל מתאים לחיבור WIFI אני אצטרך לחבר אותו לUSB התחתון ולא אוכל לחבר במקביל גם הרדיסק חיצוני..
אולי עם מפצל USB. לך תדע..חזון למועד
זיו - לגבי קריאת שמות קבצים בעברית, זה מציק במיוחד לגבי קבצי אודיו עבריים, ששם שמות הקבצים אצלי הם בעברית..
האם אתה יודע שאכן הם מתכוונים לפתח את זה? האם זה פיתוח שיתאים לכל הנגנים מאותו צ'יפ, כולל הפופקורן? נ.ב, האם אפשר יהיה לקרוא קבצים בעברית רק כאשר הם גם יאפשרו מנשק כללי של עברית לנגן? (היום יש שם שפות רבות אבל לא עברית...)
בדקתי אצלי, אבל ה"טריק" שמוזכר שם לא עבד. כלומר, רואים בהתחלה שאכן נדלק האור, כלומר יש חשמל, אבל זהו. הוא לא קורא. לצערי הרב...
אני לא מבין מה הרציונל שלהם לתת לכאורה 2 יציאות USB כשאחת מהן, במוצהר, היא נכה.
גם לא הבנתי בשביל מה אני אצטרך חשמל מיציאה זו להרדיסק חיצוני. הרי, מהיציאה התחתונה שכן עובדת הוא יקבל גם חשמל וגם את קריאת התוכן של הכונן...
נ.ב - זה שיש רק יציאת USB אחת, זה אומר גם שאם בעתיד יהיה לי דונגל מתאים לחיבור WIFI אני אצטרך לחבר אותו לUSB התחתון ולא אוכל לחבר במקביל גם הרדיסק חיצוני..
אולי עם מפצל USB. לך תדע..חזון למועד
זיו - לגבי קריאת שמות קבצים בעברית, זה מציק במיוחד לגבי קבצי אודיו עבריים, ששם שמות הקבצים אצלי הם בעברית..
האם אתה יודע שאכן הם מתכוונים לפתח את זה? האם זה פיתוח שיתאים לכל הנגנים מאותו צ'יפ, כולל הפופקורן? נ.ב, האם אפשר יהיה לקרוא קבצים בעברית רק כאשר הם גם יאפשרו מנשק כללי של עברית לנגן? (היום יש שם שפות רבות אבל לא עברית...)
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Itai1984,
תודה שהסבת את תשומת ליבי לדבר
Newboy,
חברת HD X כן נותנת 2 מחברי USB, אחד מהם פשוט מנוצל עבור קורא הכרטיסים.
לגבי קריאת שמות קבצים בעברית, העניין תחת טיפול Syabas. בשל כך, ברגע שהפיצ'ר יפותח, הוא יגיע לכל מכשירי ה NMT.
לגבי מנשק בעברית, גם זה בתכנון (אני פשוט צריך למצוא זמן ולהתחיל לתרגם).
תודה שהסבת את תשומת ליבי לדבר
Newboy,
חברת HD X כן נותנת 2 מחברי USB, אחד מהם פשוט מנוצל עבור קורא הכרטיסים.
לגבי קריאת שמות קבצים בעברית, העניין תחת טיפול Syabas. בשל כך, ברגע שהפיצ'ר יפותח, הוא יגיע לכל מכשירי ה NMT.
לגבי מנשק בעברית, גם זה בתכנון (אני פשוט צריך למצוא זמן ולהתחיל לתרגם).
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מה הקשר ללחץ?
יש על ה Board מקום רק ל 2 מחברי USB Host, אחד רגיל והשני הופנה לכיוון קורא הכרטיסים.
אני בטוח שעם קצת Modding תוכלו לנתב את החיווט של קורא הכרטיסים למחבר ה USB העליון.
יש על ה Board מקום רק ל 2 מחברי USB Host, אחד רגיל והשני הופנה לכיוון קורא הכרטיסים.
אני בטוח שעם קצת Modding תוכלו לנתב את החיווט של קורא הכרטיסים למחבר ה USB העליון.
- tristan
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 203
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
תגובת HDX
Dear Tristan,
No, it is not out of order.
If you do not require the use of the card reader, you may unplug the card reader cable connecting to the board.
This will free up the top USB port for other devices.
Another workaround is you can plug your external USB Hard disk to the top USB port BEFORE turning on the power of the player. This will allow the mainboard to bypass the signal to the card reader.
זיו זה מה ששלחתי לך בפרטי שה יו אס בי עליון לא עובד
No, it is not out of order.
If you do not require the use of the card reader, you may unplug the card reader cable connecting to the board.
This will free up the top USB port for other devices.
Another workaround is you can plug your external USB Hard disk to the top USB port BEFORE turning on the power of the player. This will allow the mainboard to bypass the signal to the card reader.
זיו זה מה ששלחתי לך בפרטי שה יו אס בי עליון לא עובד
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag