צריך עזרה בבניית רמקולים
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46332
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5071 פעמים
בקרוב אני מתחיל פרוייקט של בניית רמקולים קדמיים.
הרמקולים המשמשים אותי כיום כקידמיים הינם רמקולים של WESTRA AD2000 שנקנו
בשנת 1995.
יש לי נסיון בבניית 2 סאבים (את התמונות שלהם ניתן לראות ב"אלבום תמונות" של האתר).
זה יהיה פרוייקט גדול ואני יעדכן כאן מידי פעם במלל ובתמונות את ההתקדמות שלי בעניין.
המגבר שישמש להנעת הרמקולים יהיה YAMAHA RXV795
החדר שבו ימוקמו הרמקולים הינו בגודל של 4.5x4 מטר.
בעתיד יתכן שהרמקולים יוגברו על ידי nad 2600
האלמנטים שמהם ייבנו הרמקולים יהיו מחברת polkAudio.
לפני שאני מתחיל את הבנייה, שאלה:
איך מחשבים את מספר האלמנטים המספק עבור כל תיבה?
הרמקולים המשמשים אותי כיום כקידמיים הינם רמקולים של WESTRA AD2000 שנקנו
בשנת 1995.
יש לי נסיון בבניית 2 סאבים (את התמונות שלהם ניתן לראות ב"אלבום תמונות" של האתר).
זה יהיה פרוייקט גדול ואני יעדכן כאן מידי פעם במלל ובתמונות את ההתקדמות שלי בעניין.
המגבר שישמש להנעת הרמקולים יהיה YAMAHA RXV795
החדר שבו ימוקמו הרמקולים הינו בגודל של 4.5x4 מטר.
בעתיד יתכן שהרמקולים יוגברו על ידי nad 2600
האלמנטים שמהם ייבנו הרמקולים יהיו מחברת polkAudio.
לפני שאני מתחיל את הבנייה, שאלה:
איך מחשבים את מספר האלמנטים המספק עבור כל תיבה?
-
- יש לי 2 אלמנטים כאלה (ישמשו בתור טוויטרים)
-
- יש לי 4 אלמנטים כאלה (ישמשו בתור מיד)
-
- אלו הרמקולים הקידמיים הנוכחים
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 20/02/2005 14:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
זיו,
לעניות דעתי,רמקול לא בונים "ככה סתם".
יש פה המון שיקולים של:
- נפח התיבה.
- מבנה התיבה.
- תיבה סגורה, TUNED PORT, TRANSMISSION LINE וכו'
- אילו אלמנטים בשימוש.
- הקורס אובר.
- החומרים מהם עשוייה התיבה.
והכי חשוב, מה רוצים להשיג בשורה התחתונה, איזה פיזור, טווח התדרים וכו'.
כל אחד מהפרמטרים שלעיל יכול להיות FLOATING, כלומר משתנה פתוח.
מה שאני מציע הוא לקחת תוכנית ידועה מראש (במידה ואתה נהנה מהקטע של הבנייה עצמה) שכן, בקטע התיכנוני ללא יידע רב באקוסטיקה ולאקטרוניקה ובעיקר ניסיון, התוצאה תהייה כנראה לא משהו...
לעניות דעתי,רמקול לא בונים "ככה סתם".
יש פה המון שיקולים של:
- נפח התיבה.
- מבנה התיבה.
- תיבה סגורה, TUNED PORT, TRANSMISSION LINE וכו'
- אילו אלמנטים בשימוש.
- הקורס אובר.
- החומרים מהם עשוייה התיבה.
והכי חשוב, מה רוצים להשיג בשורה התחתונה, איזה פיזור, טווח התדרים וכו'.
כל אחד מהפרמטרים שלעיל יכול להיות FLOATING, כלומר משתנה פתוח.
מה שאני מציע הוא לקחת תוכנית ידועה מראש (במידה ואתה נהנה מהקטע של הבנייה עצמה) שכן, בקטע התיכנוני ללא יידע רב באקוסטיקה ולאקטרוניקה ובעיקר ניסיון, התוצאה תהייה כנראה לא משהו...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

נסיון...
נסיון וידע בבניית תיבות קיים.
ברור לי שרצוי ידע גדול באקוסטיקה, אבל מניסיוני עם בניית הסאבים - פשוט הכנסתי לתוכנה את כל נתוני הסאב (VAS, QES, FS....) והתוכנה חישבה את נפח התיבה הרצוי ואם התיבה צריכה להיות ported או sealed.
והתוצאה: יש לי 2 סאבים, אחד של JBL והשני של MOREL - סאבים חזקים מאוד וצליל נמוך ואיכותי (הרבה יותר טוב מכל סאב ששמעתי בחנויות).
וזה מה שאני מעוניין ליצור גם עכשיו, יש לי את האלמנטים (השגתי אותם בחינם מחבר שעובד בתחום הAUDIO וייתכן שהוא ישיג לי אלמנטים נוספים מתוצרת LINN) ושוב אני יכניס את הנתונים של האלמנטים לתוכנה אשר תחשב לי את נפח התיבה וצורתה.
אגב, מישהו מכיר תוכנה כזאת בחינם להורדה? (התוכנה שהשתמשתי בה לבניית הסאבים לא ברשותי).
לגבי הCROSSOVER - חבר שלי יפנה אותי לאלטרוניקאי אשר עוסק בתחום ויבנה לי CROSSOVER בחינם ומותאם אישית לתיבה ולאלמנטים שלי.
אני שואל לגבי מספר האלמנטים בתיבה, מספיק 2? 4? איך יודעים?
ברור לי שרצוי ידע גדול באקוסטיקה, אבל מניסיוני עם בניית הסאבים - פשוט הכנסתי לתוכנה את כל נתוני הסאב (VAS, QES, FS....) והתוכנה חישבה את נפח התיבה הרצוי ואם התיבה צריכה להיות ported או sealed.
והתוצאה: יש לי 2 סאבים, אחד של JBL והשני של MOREL - סאבים חזקים מאוד וצליל נמוך ואיכותי (הרבה יותר טוב מכל סאב ששמעתי בחנויות).
וזה מה שאני מעוניין ליצור גם עכשיו, יש לי את האלמנטים (השגתי אותם בחינם מחבר שעובד בתחום הAUDIO וייתכן שהוא ישיג לי אלמנטים נוספים מתוצרת LINN) ושוב אני יכניס את הנתונים של האלמנטים לתוכנה אשר תחשב לי את נפח התיבה וצורתה.
אגב, מישהו מכיר תוכנה כזאת בחינם להורדה? (התוכנה שהשתמשתי בה לבניית הסאבים לא ברשותי).
לגבי הCROSSOVER - חבר שלי יפנה אותי לאלטרוניקאי אשר עוסק בתחום ויבנה לי CROSSOVER בחינם ומותאם אישית לתיבה ולאלמנטים שלי.
אני שואל לגבי מספר האלמנטים בתיבה, מספיק 2? 4? איך יודעים?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
זיו, מבלי לפגוע חלילה, אבל עצם השאלה על כמות הדרייברים מראה שבכל זאת יש כמה דברים שעליך עוד ללמוד.
אם זה היה כל כך פשוט כמו שאתה מתאר, רמקולים לא היו נשמעים שונה כ"כ אחד מהשני לא כך?
אני מציע לך לקחת ספר כמו Master Handbook of Acoustics וללמוד את הנושא קצת יותר לעומק.
אם זה היה כל כך פשוט כמו שאתה מתאר, רמקולים לא היו נשמעים שונה כ"כ אחד מהשני לא כך?
אני מציע לך לקחת ספר כמו Master Handbook of Acoustics וללמוד את הנושא קצת יותר לעומק.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

הספר...
הספר לא מסביר בכלל עקרונות בבניית רמקולים...
אין לי גם זמן לקרוא ספר בנושא, בשביל זה יש תוכנות אשר נועדו לעזור לאנשים שמעוניינים לבנות רמקולים.
מישהו מכיר תוכנה כזאת חינמית?
אין לי גם זמן לקרוא ספר בנושא, בשביל זה יש תוכנות אשר נועדו לעזור לאנשים שמעוניינים לבנות רמקולים.
מישהו מכיר תוכנה כזאת חינמית?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78783
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5377 פעמים
זיו,
בניגוד לסאב, שבו הדיוק וטווח התדרים קטן (ולכן קל יחסית לבצע זאת בעצמך באיכות טובה לפחות כמו של סאב קנוי), רמקול רגיל כולל המון פרמטרים אשר תוכנה לא תוכל בעצם לדעת באופן מדוייק.
כל אחד מהפרמטרים יכול לשנות באופן דרמטי את איכות הצליל. לכן, יצרני הרמקולים בד"כ מפתחים תוכנות וסביבות עבודה אקוסטיות (עבור מדידות) בכדי לוודא שהרמקול מכסה באופן שווה את כל טווח התדרים.
אני חושב שזה פרוייקט שדורש המון ידע מוקדם, ציוד בדיקה, סביבה אקוסטית נכונה, והמון המון זמן לנסות קומבינציות שונות ועיצובים שונים בכדי להגיע לאופטימום.
בניגוד לסאב, שבו הדיוק וטווח התדרים קטן (ולכן קל יחסית לבצע זאת בעצמך באיכות טובה לפחות כמו של סאב קנוי), רמקול רגיל כולל המון פרמטרים אשר תוכנה לא תוכל בעצם לדעת באופן מדוייק.
כל אחד מהפרמטרים יכול לשנות באופן דרמטי את איכות הצליל. לכן, יצרני הרמקולים בד"כ מפתחים תוכנות וסביבות עבודה אקוסטיות (עבור מדידות) בכדי לוודא שהרמקול מכסה באופן שווה את כל טווח התדרים.
אני חושב שזה פרוייקט שדורש המון ידע מוקדם, ציוד בדיקה, סביבה אקוסטית נכונה, והמון המון זמן לנסות קומבינציות שונות ועיצובים שונים בכדי להגיע לאופטימום.