שאלה על סראונד
-
נתי_הגדול_מכולם
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
במזל טוב קניתי והתקנתי רסיבר (HK 255) + סט 5.1 (HKTS7)
השאלות שלי הן ככה:
1. האם כל הרמקולים אמורים להפיק צלילים בכל מקרה. כלומר - כאשר אני שומע משהו בסטריאו זה אומר שרק הקדמיים יעבדו או שאני אשמע גם מהאחוריים? מה קורה כאשר הסאונד שמגיע לרסיבר אינו בפורמט שמתאים לסראונד?
2. כרגע אין לי ממיר והטלויזיה (סמסונג 42) מחוברת באנלוגי לכבלים, מה שאומר שאני מוציא את הסאונד מהטלויזיה לכניסת ANALOG SOUND ברסיבר (עם שני הRCA הלבן והאדום). גם כאן השאלה האם אני אמור לשמוע את הסאונד מכל הרמקולים?
השאלות שלי הן ככה:
1. האם כל הרמקולים אמורים להפיק צלילים בכל מקרה. כלומר - כאשר אני שומע משהו בסטריאו זה אומר שרק הקדמיים יעבדו או שאני אשמע גם מהאחוריים? מה קורה כאשר הסאונד שמגיע לרסיבר אינו בפורמט שמתאים לסראונד?
2. כרגע אין לי ממיר והטלויזיה (סמסונג 42) מחוברת באנלוגי לכבלים, מה שאומר שאני מוציא את הסאונד מהטלויזיה לכניסת ANALOG SOUND ברסיבר (עם שני הRCA הלבן והאדום). גם כאן השאלה האם אני אמור לשמוע את הסאונד מכל הרמקולים?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
ברגע שאתה מכניס לו אות סטריאופוני יש לך 2 אופציות:נתי_הגדול_מכולם כתב:במזל טוב קניתי והתקנתי רסיבר (HK 255) + סט 5.1 (HKTS7)
השאלות שלי הן ככה:
2. כרגע אין לי ממיר והטלויזיה (סמסונג 42) מחוברת באנלוגי לכבלים, מה שאומר שאני מוציא את הסאונד מהטלויזיה לכניסת ANALOG SOUND ברסיבר (עם שני הRCA הלבן והאדום). גם כאן השאלה האם אני אמור לשמוע את הסאונד מכל הרמקולים?...
1.לשמוע רק בשני הקידמיים.
2.להפעיל את ה- LOGIC 7 של ההרמן שימיר את ה- 2 ערוצים ל- 5.1 בצורה מעולה.
תשובות לשאלותיך :
קודם כל מזל טווב .
1. לגבי עניין של לשמוע מהכל או לא .. זה עניין של כמה פרמטרים והם: מקור האודיו (DVD ,VHS וכו..) וקבוצות הסראונד שיישנם במגבר כלומר: אם אתה שומע דרך מקור סטריאופוני שבעצם זה דבר שהוקלט על שני ערוצים L R אתה בדרך כלל תשים את המגבר על מצב הדמיה סראונד כמו: DOLBY PL II או לחילופין DTS NEO:6 , או במקרה שהבאת דיסק אשר קודד כבר מלכתחילה כ 5.1 DOLBY DIGITAL לדוגמא, אז תוכל לשמוע "מכל הערוצים". בסופו של דבר זוהי החלטתך הסופית אם לשמוע את כל הרמקולים או רק את הקדמיים. במקרה שנכנס חומר סטריאפוני לפי מיטב ידעתי המגבר מופנה ישירות למצב SRUOND OFF שזה בעצם שני הרמקולים הקדמיים.
2. לגבי שאלתך השניה, כמו שהסברתי לעיל, אתה יכול לשים את המגבר על מצב הדמיה כמו PL II ואז בעצם המגבר "מפצל" את שני הערוצים לחמישה. וכאן בעצם כל הרמקולים פועלים.
קודם כל מזל טווב .
1. לגבי עניין של לשמוע מהכל או לא .. זה עניין של כמה פרמטרים והם: מקור האודיו (DVD ,VHS וכו..) וקבוצות הסראונד שיישנם במגבר כלומר: אם אתה שומע דרך מקור סטריאופוני שבעצם זה דבר שהוקלט על שני ערוצים L R אתה בדרך כלל תשים את המגבר על מצב הדמיה סראונד כמו: DOLBY PL II או לחילופין DTS NEO:6 , או במקרה שהבאת דיסק אשר קודד כבר מלכתחילה כ 5.1 DOLBY DIGITAL לדוגמא, אז תוכל לשמוע "מכל הערוצים". בסופו של דבר זוהי החלטתך הסופית אם לשמוע את כל הרמקולים או רק את הקדמיים. במקרה שנכנס חומר סטריאפוני לפי מיטב ידעתי המגבר מופנה ישירות למצב SRUOND OFF שזה בעצם שני הרמקולים הקדמיים.
2. לגבי שאלתך השניה, כמו שהסברתי לעיל, אתה יכול לשים את המגבר על מצב הדמיה כמו PL II ואז בעצם המגבר "מפצל" את שני הערוצים לחמישה. וכאן בעצם כל הרמקולים פועלים.
חיה כאילו לא חיית אף פעם, מניסיון !
-
נתי_הגדול_מכולם
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
drorico,
תרשה לי לתקן אותך. כשהמגבר מקבל אות בסטריאו אז הוא גם ישדר אותו בסטריאו. אתה יכול לבחור אם זה מ-2 הרמקולים הקדמיים או מכל החמישה - אך זה עדיין יהיה סטריאו. PLII יעבוד רק אם האות שמתקבל קודד למצב זה, כלומר, אם המקור לא קודד במיוחד ל-PLII אז גם במצב זה תשמע רק בסטריאו ורק בשני הרמקולים הקדמיים.
תרשה לי לתקן אותך. כשהמגבר מקבל אות בסטריאו אז הוא גם ישדר אותו בסטריאו. אתה יכול לבחור אם זה מ-2 הרמקולים הקדמיים או מכל החמישה - אך זה עדיין יהיה סטריאו. PLII יעבוד רק אם האות שמתקבל קודד למצב זה, כלומר, אם המקור לא קודד במיוחד ל-PLII אז גם במצב זה תשמע רק בסטריאו ורק בשני הרמקולים הקדמיים.
אני מסכים דווקא איתך זה כמובן לא ממיר את הסטריאו לדולבי אבל הוא בהחלט יוצר הדמיית דולבי של פיצול הסאונד והתדרים בין הרמקולים השונים ונותן תחושה של דולבי כמובן שזה לא באותה רמה אבל ברסיברים הטובים זה בהחלט מספיק למי שאוהב לנצל את כל המערכת.drorico כתב:התכוונתי לזה .. אך כנראה לא הסברתי נכון .תודה על התיקון
נ.ב
ואני חשבתי שברגע שאתה שם אותו על מצב PL II הוא מפרק אותם לחמישה עם מטריצה שדומה לDOLBY DIGITAL ....
מלבד זאת יש רסיברים שנותנים לך את האופציה all ch' stereo ואז תוכל לשמוע סטריאו מכלל הרמקולים...
tnt424 תודה על ההסבר. אבל לגבי ההסבר של gorelshv [/quote] PLII יעבוד רק אם האות שמתקבל קודד למצב זה, כלומר, אם המקור לא קודד במיוחד ל-PLII אז גם במצב זה תשמע רק בסטריאו ורק בשני הרמקולים הקדמיים.
..נראה כביכול שזה לא הגיוני אם כך...
חיה כאילו לא חיית אף פעם, מניסיון !