התלבטות...

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
oridoron7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אז ככה ערב טוב ושנה טוב לכל האתר, זו ההודעה הראשונה שלי כאן (b)

טוב, אז קניתי LCD לפני איזה חודשים של LG 42 אינץ. הייתי רוצה לקנות מכשיר שיתחבר לטלויזיה (יש לי יציאות HDMI וקומפוננט...).
רוב הקבצים יהיו AVI בצורת DIVX או MPEG4.

בנוסף לזה יש לי מערכת קולנוע ביתית DVD עם רסיבר מובנה (2 קדמים,2אחרוים,סנטר וסאב). הבעיה היא שיש שם רק חיבורים :
Component
Composite
Audio L/R
USB

אז ההתלבטות שלי היא בין 2 אופציות:

1. משהו כמו MVIX שיתחבר לטלויזיה בקומפוננט או HD, אבל מה לגבי אם ארצה לשמוע ב5.1? לפי מה שאני מבין לא יהיה לי את האופציה הזאת.

2. לקנות כונן חיצוני רגי שיכנס לUSB של הדי וי די המובנה עם הרסיבר. הבעיה היא שהDVD תומך במערכת קבצים מסוג FAT32, ככה שהארד דיסק מעל 4 ג'יגה הוא לא יקרא.

אם למישהו יש רעיון מקורי אני אשמח, אשמח לעזרה!

שנה טובה
אורי (~)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. אתה בטוח שבמערכת שלך ההגברה היא בתוכה ולא ברמקולים עצמם? אם ההגברה היא ברמקולים, אתה יכול לקחת כל מחשב עם כרטיס קול שיש לו יציאות אנלוגיות לכל ה-5.1 רמקולים (כיום כל לוח אם כולל כרטיס קול כזה מובנה ל-7.1 רמקולים אפילו), לחבר אל הרמקולים ובכך לעקוף את המערכת שלך. אם לא, אז כמובן צריך מגבר נפרד לרמקולים או לקנות רסיבר.

2. טעות בידך. ב-FAT32 המגבלה של 4 ג'יגה-בייט היא על גודל קובץ בודד. הגודל המקסימלי המותר ל-Partition אחד הוא 127 ג'יגה-בייט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

oridoron7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה דבר ראשון

1. כן אני בטוח. החיבור לרמקולים הוא בחוטים חשופים, וגם לDVD עם הרסיבר המובנה, זה מחובר באותה צורה.

2. לגבי הרסיבר אני מבין שאין בריחה מלהביא אחד חדש. האם קיים איזשהו הארד דיסק חיצוני, או אפילו MVIX שיכלול בתוכו רסיבר מובנה (עם יציאה לחיבור הרמקולים שיש לי כרגע)? או שזה out of the blue מה שהעליתי כרגע.

3. לגבי המערכת FAT32, אין איזשהו דרך לעקוף את ההגבלה הזאת של ה127 ג'יגה?
אולי הארד דיסק חיצוני שמפוצל לכמה חלקים (נגיד 500G שמחולק לחמש מחיצות של 100G)

תודה מראש
אורי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

1-2. אין כיום מזרימי מדיות או מחשבים שיש בהם מגבר מובנה. חייבים רסיבר נפרד. אם הרמקולים הם אכן פאסיביים ולא כוללים מגבר בתוכם, אז לפחות אתה לא צריך לקנות רמקולים חדשים...
3. בוודאי שאפשר לפצל לכמה פרטישנים, השאלה היא אם המכשיר שלך יודע לקרוא כמה פרטישנים מה-USB (כמו שבמחשב עם ווינדוס עליו זה נהפך לדרייבים C, D, E, F, G).

oridoron7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

לגבי 1-2 אי מבין, תודה על המידע

לגבי 3: איך אני בדיוק יכול לבדוק אם המכשיר הזה (panasonic pt250) תומך במחיצות נפרדות?

ואם תוכל להביא לי קישור למכישר כזה עם מחיצות נפרדות אני אשמח (אני מתכוון להארד דיסק חיצוני כמו שWestren Digital ושאר החברות מוציאות..).

תודה!!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

אין לי מושג איך מוודאים את זה. נסה אולי לבדוק עם הארד דיסק ישן שיש לך.
אין הארד דיסק שמגיע מוכן עם 5 מחיצות. צריך לעשות את זה לבד עם המחשב ותוכנה מתאימה.

oridoron7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

לא כ"כ הבנת אותי... הכוונה היתה לא להארד דיסק קשיח שנמצא במחשב ומתחבר ללוח אם, אלא לכונן חיצוני...

בכל מקרה יש לי עוד שאלה אליך אם תוכל:
נגיד ואני אקנה מגבר (רסיבר) חדש עם כל היציאות המתאימות. איזה מכשיר עלי לחפש שפשוט אוכל לראות סרטים (בפורמט AVI אני מזכיר), ושיוכל להתחבר לLCD (רצוי עם יציאת HDMI אם יש דבר כזה, אם לא אז קומפוננט), ושוכל גם כן להתחבר לרסיבר.

אני רק רוצה לציין שהמכשיר אמור להיות משהו כמו MVIX שנועד לנגן סרטים עם כל הקודקודים החדשים (רצוי שיהיה לו תכונת עדכון קושחה), שלא יהיה הגבלה בהצגת הרזולוציות של הסרטים, תמיכה בקריאת קבצי כתוביות SUB SRT, משחק עם הגדלת הכתוביות\גופן וכו'...

מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון

אורי

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

סוג המכשירים עליהם אתה מדבר נקראים סטרימרים (Streamer), או "מזרימדיה".

עיין במאמר הנעוץ בפורום "מקורות וידאו", תבין בדיוק את ההבדל בינם לבין HTPC וכו'.

Mvix הוא סטרימר פשוט יחסית, שלא תומך ב HD (בשונה מרוב הדגמים עליהם דנים בפורום הנ"ל).

oridoron7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

תודה רבה

אם יהיה עוד שאלות אני אחזור

שנה טובה וגמר חתימה טובה

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”