הנתונים של הפלזמות נראים שקריים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
תומר12 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אחרי התלבטות קשה החלטתי ללכת על פלזמה 50.

מתלבט בין 3 דגמים. היטאצ'י X01 , פנסוניק PV80, וסמסונג A410.

כולם נעים סביב אותו מחיר, אולם הנתונים שלהם מאוד שונים, ויש לי הרושם שהם שקריים לגמרי.

אשמח לקבל מכם הערות, איזה מסך הוא הטוב מבין השלושה.

תודה

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

למה אתה חושב שהנתונים שקריים ?
דע לך, שאין תקן למדידת כל הפרמטרים, אז כל יצרן יכול לפרסם מה שהוא רוצה בלי שזה יחשב "שקרי".

משלושת הדגמים שציינת, אני ממליץ לך על הפנסוניק.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #3 

גם לדעתי הפנסוניק עדיפה,רק שעד כמה שידוע לי היא יקרה יותר משני הדגמים האחרים.

תומר12 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

אם אני אתחבר בעתיד לשידורי HDTV, זה יהיה חיסרון גדול שהרזולוציה של ה- PV80 היא לא FHD

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

תומר12 כתב:אם אני אתחבר בעתיד לשידורי HDTV, זה יהיה חיסרון גדול שהרזולוציה של ה- PV80 היא לא FHD
...
של שלושתן היא לא FHD, פרט להיטאצי אולי, אבל אני לא ממש זוכר, בנוגע למה עדיף, אני דווקא חושב שכל מי שממליץ פה על הפנסוניק די טועה, כל המהות של קניית פלזמה זה צפיה טובה יותר בשידורי SD, בהם בבירור רואים טובים יותר בסמסונג מאשר בפנסוניק, הדעות חלוקות איפה רואים יותר טוב ב HD , אבל אם אתה מחפש רק איכות ב HD אז תקנה LCD וזהו, שם באיכות HD רואים אפילו יותר טוב מבפלזמות שציינת.

ALFRED3
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

ronn כתב:
תומר12 כתב:אם אני אתחבר בעתיד לשידורי HDTV, זה יהיה חיסרון גדול שהרזולוציה של ה- PV80 היא לא FHD
...
של שלושתן היא לא FHD, פרט להיטאצי אולי, אבל אני לא ממש זוכר, בנוגע למה עדיף, אני דווקא חושב שכל מי שממליץ פה על הפנסוניק די טועה, כל המהות של קניית פלזמה זה צפיה טובה יותר בשידורי SD, בהם בבירור רואים טובים יותר בסמסונג מאשר בפנסוניק, הדעות חלוקות איפה רואים יותר טוב ב HD , אבל אם אתה מחפש רק איכות ב HD אז תקנה LCD וזהו, שם באיכות HD רואים אפילו יותר טוב מבפלזמות שציינת.
...
תומר12

מה מרחק הצפיה שלך ? בכדי להנות מאיכות HD אתה אמור להיות במרחק ישיבה די קצר מהמסך.

ronn
תרשה לי לחלוק עליך . אחד הדברים היותר בולטים בהשוואה שעשיתי בין הפנסוניק לסמסונג הוא שבסמסונג כל נושא "המתיחה החכמה" או איך שזה נקרא לא ממש עוזרת והדמויות נראים שם "שמנים יותר" מאשר בפנסוניק.

כאמור זו דעתי האישית, בגדול יש לסמסונג מסכים לא רעים בכלל ובמיוחד אם אתה משווה לפי
עלות תועלת במחיר.

תומר12 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

מרחק הצפיה 3.8.

אני צופה בעיקר בשידורי הכבלים, אך אני חושש שכאשר אתחבר ל- HDTV, אני אצטער שלא קניתי FHD.

לכן אני מתלבט בין פלזמה של פנסוניק PV80 ובין ה- LCD של סוני V4000 (46) והפיליפס 7403 (47)

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #8 

במרחק צפייה של 3.8 מטר אין יתרון ל-FHD מכיוון שלא תוכל להבדיל בין תכני 1080P ל-720P ממרחק כזה.
למעשה, גם מסך "50 קטן מידי כדי להנות מתכני 720P בצורה אופטימלית (רצוי מסך מעל "60...) כך שההתלבטות מול FHD ממש לא רלוונטית.
וטועים אלה שממליצים לך על LCD בגלל שהוא מציג תכני HD טוב יותר מפלזמה. מנסיוני ולפי מה שלמדתי גם פה באתר, ב-HD כבר אין יתרון לטכנולוגיה - אלא צריך לבחון כל דגם לגופו בהתאם לפרמטרים שלו וליכולתו.
למרחק הצפייה שלך, 50PV80 הוא פתרון מצויין גם לתכני YES HD או HOT HD.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

תומר12 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

באתר וואלה שופס המחיר ההתחלתי וכנראה הסופי של PV80 הוא כ- 9000 ש"ח - הגיוני?? או שצריך לחשוד

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1883
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #10 

הוא ממש לא הסופי.
תנסה ותראה.

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

ALFRED3 כתב:
ronn כתב:
...
...
תומר12

מה מרחק הצפיה שלך ? בכדי להנות מאיכות HD אתה אמור להיות במרחק ישיבה די קצר מהמסך.

ronn
תרשה לי לחלוק עליך . אחד הדברים היותר בולטים בהשוואה שעשיתי בין הפנסוניק לסמסונג הוא שבסמסונג כל נושא "המתיחה החכמה" או איך שזה נקרא לא ממש עוזרת והדמויות נראים שם "שמנים יותר" מאשר בפנסוניק.

כאמור זו דעתי האישית, בגדול יש לסמסונג מסכים לא רעים בכלל ובמיוחד אם אתה משווה לפי
עלות תועלת במחיר.
...
דווקא בפנסוניק יש את מנגנון מתיחת התמונה הכי מיושן וגרוע, ואת זה יגידו לך מומחים לדבר, בכלל, רוב החברות די מפגרות בתחום הזה, למעט טושיבה ופיליפס שעושים עבודה לא רעה בעניין.

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 3 פעמים

אני שמעתי על מחירים יותר נמוכים

שליחה #12 

תנסה בסטריאו סטאר וב z-max

ALFRED3
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #13 

תומר12 כתב:דווקא בפנסוניק יש את מנגנון מתיחת התמונה הכי מיושן וגרוע, ואת זה יגידו לך מומחים לדבר, בכלל, רוב החברות די מפגרות בתחום הזה, למעט טושיבה ופיליפס שעושים עבודה לא רעה בעניין.
...
טוב על טעם ועל ריח ..............

בכל מקרה אני לא הייתי מזכיר את טושיבה ופיליפס בנשימה אחת :wink:

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

ALFRED3 כתב:
תומר12 כתב:דווקא בפנסוניק יש את מנגנון מתיחת התמונה הכי מיושן וגרוע, ואת זה יגידו לך מומחים לדבר, בכלל, רוב החברות די מפגרות בתחום הזה, למעט טושיבה ופיליפס שעושים עבודה לא רעה בעניין.
...
טוב על טעם ועל ריח ..............

בכל מקרה אני לא הייתי מזכיר את טושיבה ופיליפס בנשימה אחת :wink:
...
זה לא עניין של טעם וריח, זו עובדה, פנסוניק משתמשים באלגוריתם מיושן מאוד למתיחת תמונה, בנוגע לטושיבה ופיליפס, לכל חברה יש דגמים טובים יותר וטובים פחות, יש מסכים של טושיבה שעולים על של פיליפס ולהפך.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78832
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #15 

איזה נתונים נראים לא נכונים? לגבי קונטרסט - יש הרבה מאוד אי הסכמה לגבי איך מודדים את זה, דבר שמרבית החברות מעודדות בכדי למנוע השוואה אובייקטיבית...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”