למה לא תמיד לקנות את הכבל הזול ביותר עבור HDMI או DVI?

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
assafb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לא יודע, אני מגיע מתחום תקשורת המחשבים, ולא האמנתי כשראיתי לאיזה מחירים יכולים להגיע כבלים של תקשורת דיגיטלית. אני אגיד מראש שאני מדבר על כבלים עד 3-5 מטרים שעומדים בתקן.

אני מכיר DVI וHDMI ברמה של המדריכים שיש באתר, אבל לא למדתי ממש את מבנה התקשורת. אני מניח שיש איזושהי בקרת שגיאות (אולי אפילו מידע תיקון שגיאות?), ולכן איבוד/שינוי מידע שייגרם בגלל קונקטור לא איכותי או הנחתה יגרום לאבדן packet שיתבטא על המסך בקפיאה חלקית או בארטיפקטים, תלוי באיזה packet נפל. הדברים האלה מאד בולטים, להבדיל מעיוותים אנלוגיים. לכן יצרן שייצר כבל זול ככל שיהיה ייתן אחת משתי התוצאות: אבדן packet פה ושם שיהיה ברור על המסך ויגרום לכבל לא להימכר, כמו כל כבל דיגיטלי דפוק בעולם המחשבים, או שמה שסביר יותר שיקרה, זה שהכבל הזול ייתן בתנאים סבירים 99.9 אחוז מכבל שיעלה פי 5 ממנו, אם ייתן פחות במקרה, והסיכוי לכך נמוך, ניתן יהיה לראות את ההבדל על המסך והיה שווה את הסיכון. וכל זה כי בדיגיטלי, packet שנדפק נדפק, אבל packet שעבר איכשהו - עבר מושלם. כמובן שאני מניח שהsource משדר בעוצמה וניקיון כמוגדר בתקן מספרית, אמצעי הפלט קולט ברגישויות ודיוק המוגדרים מספרית בתקן, והכבל עומד באורכים המוגדרים בתקן. וכבל שלא עובד טוב יהיה ברור בדפיקותו כמו כבל ethernet דפוק. בטח יש תוכנות שתאפשרנה גם לבדוק כבל HDMI/DVI בקלות בloop-back או משהו.

אז למה כל הנאום הזה? כי אני מציץ בחנויות פה בארץ ומזדעזע לראות שעבור כבלים דיגיטליים באורכים שמתחת ל3 מטרים מקבלים את הטווח הלא נורמלי של 60 עד 600 שקלים.

עכשיו - אני לא מדבר על כבלים של SCART או Component או RCA וכיו"ב ששם כל המבודד הרי זה משובח (בגבולות הסביר), אנחנו מדברים על כבלים דיגיטליים שבהם ה-"מספיק טוב" הוא בהגדרה המושלם. אז חבר'ה - מבורותי העמוקה בתחום הכבלים של הווידאו אני שואל אותכם - מה משתולל פה? אני מפספס משהו?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

זה פשוט מאוד.
יש מי שמוכן לשלם 600 ש"ח על כבל HDMI באורך מטר, אם לא היו כאלה אז לא היית רואה כבלים כאלה בחנויות

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46356
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #3 

לא ניתן להגיד על כבלי HDMI שהם או עובדים או שלא, הדבר מעט מסובך יותר.
ניתן לקרוא עוד על הדבר בכתבה הבאה בפרק "מדוע ה HDMI eye בכלל מופיע בפרסומים":
http://www.hometheater.co.il/article013 ... 7%9B%D7%9C

assafb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תראה, זיו, מבחני הנחתת אות הם דבר מעניין, בתקן אנלוגי, אבל אם אות ספרתי מגיע "בערך טוב" בשביל להתפרש כאותו אות ספרתי ששוגר הרי הכבל הוא מושלם לחלוטין, ושווה ערך לחלוטין לכבל שמעביר את האות הספרתי "מעולה" - לכן אני תוהה לגבי הפרשי המחירים בשוק. במילים אחרות - אם עין משודרת מגיעה כמעט כמו מעויין למקלט אך מובנת כעין ועוברת checksum אחרי המרה לדיגיטלי, אז הכבל כשר לא פחות מכבל אחר שמעביר עין מקצה לקצה בצורה מושלמת. אני מקבל את ההרגשה שיצרניות כבלים מעוניינות לרכב על ההרגל של צרכן האודיו/וידאו לחשיבות איכות הכבל באנלוגי וממשיכות את אותה "קדושת האות" לעולם הדיגיטלי המדוייק, למטרות רווח שמריח מנוכלות, ובתכל'ס כבל midrange/value == כבל top-end.

ואגב גיא - חזק! :)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46356
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #5 

לא ממש מדוייק, הכבלים עלולים "להיחנק" כאשר קצב הנתונים גבוה.
http://www.audioholics.com/education/ca ... ench-tests

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

assafb, אתה צודק במידה מסויימת. הקיבעון של חלק מהאנשים לרכוש כבלי HDMI יקרים למרחקים קצרים הוא משעשע באותה מידה לו היית מבקר בפורום שבו החברים מתענים בשאלה איזה כבל USB לקנות בשביל המדפסת ומביאים אנקדוטות שעם כבל ב 300 שקל הדף מודפס מהר יותר ועם פונטים חלקים יותר.

אבל הגאונים שהביאו לנו את כבל ה HDMI ופרוטוקול ה TMDS התמקדו רק בהעברה סריאלית של מידע בקצב גבוה. לשם כך הם הקריבו כל אפשרות של בדיקת המידע בצד המקבל ובקשה לקבלת מידע מחדש. כך שמנגנון של CRC לא היה עוזר מלכתחילה להבטיח שידור מושלם ואני לא בטוח שיש בו שימוש ב TMDS.

המקסימום שניתן להבטיח בתנאים אלו הוא "דעיכה אלגנטית" של התמונה בכך שהפרוטוקול יתעלם ממידע שגוי מקומי (ואז מוצגות הנקודות הירוקות המרצדות הידועות) עד למצב שבו יתרחשו שני דברים אפשריים: או שתהייה תקלה ב HDCP או שלא יועבר מספיק מידע תקין כדי לאפשר בניית פריים כלשהו ובשני המקרים לא תקבל תמונה בכלל.

היות ורוב המשתמשים לא מודעים למגבלות של ה HDMI והפרוטוקול שלו והם לא רוצים להיתקל בבעיות, אין להם הרבה בררה מלבד להאמין שחברות המשקיעות הרבה בפרסום (ומכאן הופכות לחברות מוכרות ומכובדות) יחייבו הרבה כסף רק עבור מוצרים שאיתם מובטח להם שלא יהיו בעיות. ליצרניות הכבלים אין שום מוטיבציה לחנך את הקהל אחרת וכך אתה מקבל את כבל ה HDMI שעולה 300 שקל למטר שנמכר לאותו קהל שמאמין שכבל חשמלי ב 1800 דולר משפר את הצליל או שליפוף מגנטים סביב צינור משאבת הדלק משפר את הקילומטראז במכונית.

אתה רק צריך להודות לאל שהתופעה מוגבלת למספר שמורות טבע ידועות כי אחרת היית מתחיל לגלות שתשלום של מאות שקלים למטר מתפשט לכיוון של כבלים למדפסות, רשת וטלפון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #7 

בלי להיכנס לויכוח למה כבל של מטר צריך לעלות 300 שקל,
עובדתית, באורכים של מעל 10 מטר בהחלט יש משמעות לאיכות הכבל ולחברה המייצרת.
ולכן לא היתי ממליץ לקנות כבל HDMI באורך כזה במחירים זולים עד כדי חשד ..
כמובן שיהיו כאלה שיגידו שעדיף לסכן 150 שקלים על פני הוצאה של 700-800 שקלים ( סוג של הימור ), אולי בכל זאת הכבל יעבוד.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

Lior_M הבעיה כפי שציינת היא שצריך לרכוש את הכבל הזול ביותר שעובד. לפעמים קשה להחזיר כבלים שלא עובדים ולכן הרבה אנשים מעדיפים ללכת על מה שהם חושבים שהוא מהלך נכון - קרי לרכוש כבל יקר מתוך אמונה שיקר=איכותי=טוב=אין בעיות

assafb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

יפה אמרת, פושט-עורות-החתולים (?)
עניין אותי, אז עשיתי חיפוש בתקן HDMI 1.3, אם כבל כלשהו הוא compliant לקטגוריה כזו או אחרת בתקן, אז זה אומר שההנחתה בכבל לאורך כל אורכו היא כזו, כך שאמצעי הקלט חייב להיות רגיש מספיק בשביל להצליח להתגבר על ההנחתה הזו. כך שברגע שכבר פורסם ככבל HDMI הוא מתחייב למעשה למשהו (ויהיה אורכו אשר יהיה), ואי עמידה בדרישות ההנחתה היא לא פחות משקר בפירסום. ההסתייגות עכשיו היא מה עם המחוייבות של חברות לציין את הקטגוריות של הcompliancy שלהם והאם בכלל אכפת לחברות לשקר בפרסום. משאמרתי את ההסתייגות הזאת, דרישות ההנחתה של התקן הן כאלה (ואני איש תוכנה ולא חומרה, אז אני לא מומחה, אבל בכל זאת), בכל אופן דרישות ההנחתה הן כאלה שלמרחקים הנמכרים ביותר בארץ, 2-3 מטרים, כל כבל שמציין שהוא HDMI יהיה לו כל כך פשוט לא לשקר בפרסום, שכמעט כל כבל יעבוד HDMI compliant ולכן יהיה טוב כמו כל כבל שעולה פי 5 ממנו ומעלה.

לגבי אורכים ארוכים במיוחד, למשל 10 מטרים, אתה צריך לבדוק שכבל הוא אכן HDMI compliant, או לחפש דעות עליו בגוגל. בתקשורת מחשבים שמים מגבר זול באמצע, וסגרת עניין, בעולם האודיו/וידאו בטח יתפלצנו גם על זה כאילו גם בזה יש רמות שונות במקום עובד/לא עובד :)

עשיתי בדיקה קטנה, ואפשר למצוא כבלים שמצהירים על עצמם שהם compliant לקטגוריה 2 של HDMI 1.3 ב75 ש"ח ל-2 מטרים וב 175 ל10 מטרים. זה ממש לא בהכרח האופציה הכי זולה, ישנם כבלים זולים יותר, פשוט האתר הישראלי לא ציין את הנתונים של הcompliancy, אז סתם נעצרתי על אתר techmod שכן ציין זאת, ואני לא אתפלא אם יש זולים מאתר זה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

עיון קצר בדרישות של מרכזי הבחינה המאושרים יגלה לך שהיצרן מחויב רק לספק כבל באורך כלשהו "המייצג את המוצר". יש מעט מאוד חברות, אם בכלל שיוכלו להציג לך אישור של category 2 compliance לכל אורך כבל שתרכוש.

m-i
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 592
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

אז אם הבנתי נכון אם צריכים כבל של 10 מטר אז כן צריך להשקיע סכום מטורף או שזה בעצם הימור של יכול להיות שגם יראה תמונה עם כבל פשוט של 100 שקל?

assafb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

תראה, M-I, אם החנות והיצרן משקרים בפרסום התאמה לתקן, זה עניין אחד. לגבי עניין זה תראה בלינק של זיו למעלה כבלים יקרים מאד שלא עמדו בתקן, ולכן בעניין הזה הכל אפשרי ואני לא חושב שהמחיר הוא אינדיקציה. בהנחה שאנחנו לא חושבים שהחנות מרמה אותנו, אז כפי שציינתי, 10 מטרים כבר מצאתי ב175 ש"ח עם התחייבות לעמידה בHDMI 1.3 ורזולוציה של 1080p (כלומר בין קטגוריות1 ל2 אך מספק לכל הדעות), כבל כזה אמור להיות מה שאתה מחפש M-I. אגב, עצלות הביאה אותי למחיר הזה מכיוון שלא עשיתי מחקר שוק אמיתי לגבי עמידה בתקנים של כבלים זולים יותר ולכן בהחלט ייתכן שיש כבלים זולים יותר.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

m-i, הדרך הטובה ביותר היא לקרב את המקור לתצוגה כדי שלא תצטרך להתעסק בבעיה הזו מלכתחילה.

אבל אם כבר נכנסת לבעיה אז הטוב ביותר שאתה יכול לעשות זה לרכוש מחנות תוך התחייבות להחזיר את הכבל אם הוא לא עובד. כי ממש אי אפשר לדעת לפי מחיר של כבל האם הוא טוב או לא.

assafb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

חייב לשאול שוב:
פושט-עורות-חתולים?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

ממש לא. יש לי חיבה גדולה לטפילים הפרווניים הקטנים. מקור הכינוי הוא איזכור לדמות מספר של לארי ניבן.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #16 

Catskinner כתב:Lior_M הבעיה כפי שציינת היא שצריך לרכוש את הכבל הזול ביותר שעובד. לפעמים קשה להחזיר כבלים שלא עובדים ולכן הרבה אנשים מעדיפים ללכת על מה שהם חושבים שהוא מהלך נכון - קרי לרכוש כבל יקר מתוך אמונה שיקר=איכותי=טוב=אין בעיות
...
מסכים..
אני על שלי שילמתי 750 שקלים.. ( 12 מטר ) מכיוון שההתקנה היתה מסובכת ( בתוך תקרה ),
מראש היה לי ברור שאני לא מתעסק עם הכבל הזה יותר מפעם אחת.
רק צריך לשים לב שלא רק המחיר קובע אלא גם המקום ממנו קונים ..
אם אתה קונה מאדם שמבין עניין, ואתה יודע שהוא אמין, אתה יכול להיות בטוח שהוא לא ימכור
לך משהו שלא עובד ( בטח לא ב 750 שקלים )

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”