פנסוניק ופיוניר עמידות בפני צריבה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
orjerby פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

זה נכון שפנסוניק ופיוניר עמידות יותר בפני צריבה, כך שאני יוכל להיות רגוע מפני צריבה אם אני יקנה PV70 ולא A450?

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6604
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אחרי שנה עם הפיוניר (קורו דור 1), ובאמת המון שעות של צפייה, אתה יכול להיות רגוע לחלוטין. אין שום בעיות צריבה

orjerby פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

ומה לגבי פנסוניק?(כי המליצו לי פה על דגמי פנסוניק וסמסונג, לא המליצו לי על דגם טוב של פיוניר)
ובסמסונג יש יותר צריבה מאשר פנסוניק?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78841
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #4 

כיום המובילה בתחום הזה היא פיוניר. פנסוניק מעט מאחוריה ואחרים מעט אחריהם.

אפשר לזהות את זה לפי שעות החיים המוצהרות של היצרנים. ה-5080 וה-428/4280 עומדים כיום על כ-60,000 שעות (כך גם מרבית המסכים של פנסוניק). ה-5090 עומד על כ-100,000 שעות. אין לי מושג כמה עומדים האחרים (היטאצ'י, סמסונג, LG) אבל הם לא הרחק מאחוריהם.

אגב, המסך הקודם שלי הוא פיוניר MXE10 שהוא שני דורות אחורה מה-5090. אני חושב שהוא תוכנן לכ-40 אלף שעות. יש לי עליו יותר מ-6500 שעות פעילות. יש לו טיפה רגישות ללוגואים כיום (יותר מבעבר), אבל הוא לא נצרב... מאז כל החברות כבר מזמן עברו את הרמה הזו. היחיד כיום שאני יודע שהוא רגיש לצריבה זה ה-32" של LG שצריך להיזהר איתו יותר מבאחרים (אין לזה כמובן שום רלוונטיות למסכים הגדולים יותר שלהם - שבהם אין לי מושג מה המצב, כי עדיין לא בדקתי אותם).

orjerby פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

כתוב שיש ל-A450 של סמסונג 100,000 שעות עבודה וגם כתוב בבירור ליד זה שיש בזה מנגנון מיוחד נגד צריבה.
וכתוב שיש ל-PV70 של פנסוניק 60,000 שעות עבודה.
זה אומר שמבין הדגמים האלה הסמסונג יהיה יותר עמיד כנגד צריבה?

ד"א - המסך הקודם שאמרת שיש לך, עשית לו הרצה בעבר?

orjerby פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

לא הבנתי... ככל שיש יותר שעות עבודה ככה יהיה בו פחות צריבה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78841
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #7 

orjerby,

כן - את המסך הראשון הרצתי (הוא היה הסיבה שכתבתי את המאמר שהתחיל את כל השגעון של ההרצה של פלזמה בארץ, אם אני זוכר נכון...)

אם הנתונים הם כמו שאתה אומר, אז אין לך מה לחשוש. בדיקה קלה שאתה יכול לעשות הוא לשים משהו מאוד קונטרסטי (למשל ביס IMPACT יש מסך שחור עם ריבוע לבן במרכזו) תשאיר את זה ככה למשך 5 דקות ואז שים מסך לבן לחלוטין ותראה אם אתה רואה סימנים של הריבוע המקורי ותוך כמה זמן זה נעלם.

לגבי שאלתך - כן, ככל שהמסך בעל מס' שעות גבוה יותר עד לחצי בהירות (HOURS TO HALF BRIGHTNESS) אז זה אומר שהפוספורים דועכים לאט יותר ומשמעות הדבר היא שהמסך נצרב פחות. הרי בכל מקרה, קשה לי להאמין שמישהו יראה באמת 100,000 שעות על מסך כלשהו (אני מניח שהמסך יהפוך חסר רלוונטיות הרבה לפני כן וסביר להניח שיתקלקל הרבה לפני כן) שהרי מדובר ב- 11 וחצי שנים של הרצה רצופה... בכל מקרה, זו הערכה מתמטית שהרי אף אחד לא הריץ פלזמה מעולם בכמות שעות שמתקרבת לכך (גם לא היצרנים).

orjerby פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אוקיי.
ושתי שאלות אחרונות וחשובות:
*הצריבה עצמה גורמת לירידת איכות הטלויזיה לתמיד או שהצריבה נעלמת עם הזמן?
*במשך כמה זמן בממוצע אפשר לראות סרטים עם קווים שחורים בצדדים/לשחק ב-PS3/לצפות בערוץ עם לוגו חזק עד שהצריבה תופיע?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”