איך ניתן לנצל את נפלאות ה- DTS-HD ?? (i)

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

לאחרונה אנו רואים הרבה מאוד הוצאות של סרטים המקודדים בפורמטים החדשים, כמו גם ריפים בגדלים של כ- 25-50GB הכוללים את פורמטי סאונד החדשים.

הרבה מאוד מאתנו רכשו מחשבי HTPC ומשתמשים בהם, כל אחד לצרכים שלו.

אבל מה קורה ברגע שיש צורך לנגן סרטים המקודדים בפורמטים החדשים ע"י מגבר שאין לו כניסות HDMI למשל?

איך ניתן להעביר/לנגן את הפורמטים החדשים? באמצעות איזה קודקים?

מישהו ניסה?

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #2 

אין כיום דרך להעביר מה - HTPC את פורמטי האודיו החדשים ב- bitstream לרסיבר (כך שהרסיבר יבצע את הפענוח ונורות החיווי של הפורמט הרלוונטי "ידלקו"). ניתן להעביר פורמטים אלו כ - LPCM על גבי כבל HDMI בעזרת לוחות אם וכרטיסי מסך מסוימים. הדרך הפשוטה ביותר תהיה עם תוכנה כדוגמת POWER DVD אשר מנצלת את הקודקים הפנימים שלה לצורך הדבר. הבעיה היא שבמקרה זה הסאונד יעבור down-sample ל - 48/16. לפני שנה כשבדקתי את זה יותר לעומק, זה לא היה כזה קריטי מכיוון שמספר הכותרים ששוחררו עם סאונד ב - 96/24 היה קטן ביותר, יכול להיות שהיום המצב כבר שונה. בכל מקרה, עצם זה שהסאונד עובר פענוח וסימפול מחדש, לא נשמע לי מוצלח (למרות שיכול להיות שזה לא משהו שאני אבחין בו בכלל).

אם אין לך רסיבר עם - HDMI, ניתן לתת לתוכנות כגון POWERDVD לפענח את הפורמטים הנ"ל, ולהוציא אותם מהיציאות האנלוגיות של כרטיס הקול שברשותך. גם במקרה זה יתבצע down-sample ל - 48/16. במקרה זה יש גם חשיבות לכרטיס הקול שכן איכותו תשפיע על הסאונד שמתקבל.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #3 

טלוש כתב: אבל מה קורה ברגע שיש צורך לנגן סרטים המקודדים בפורמטים החדשים ע"י מגבר שאין לו כניסות HDMI למשל?
...
לא קורה כלום.
אתה צריך מפענח ייעודי לפורמטים החדשים קרי : לרכוש רסיבר חדש.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

הבנתי שיש כרטיסי קול חדשים שיודעים לקחת את הפורמטים החדשים ולהמיר אותם לסאונד אנלוגי איכותי. מכירים?
לפי הבדיקות שערכתי בהשוואת היציאה הדיגיטלית ליציאה האנלוגית ב-780G היה הבדל עצום לטובת היציאה הדיגיטלית, אולי מכיוון שיש ברשותי רסיבר של NAD...

האם לדעתכם יהיה הבדל משמעותי בהמרת הסאונד "החדש" והעברתו ליציאה הדיגיטלית לבין הסאונד "החדש המקורי"?

באמצעות איזה קודק ניתן לעשות זאת ומה ההגדרות שצריכות להיות מוגדרות במערכת?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #5 

אם אתה מתכוון ב"יציאה דיגיטלית" ל-spdi/f, אז כל הסרטים שניסיתי עם dts-hd, הרסיבר שלי זיהה את הליבה של הפסקול שהיא dts רגיל, וניגן את זה כמו שצריך. dts-hd אמור להיות יותר עשיר, אך גם לי אין רסיבר שידע לפענח אותו. לגבי DD-TrueHD - הרסיבר שלי לא הצליח לזהות DD בפנים, חווית הסאונד הייתה בהתאם קצת ירודה:-(

אי אפשר להוציא dts-hd או DDTrueHD דרך spdi/f, רק כמו שצויין מקודם כאן דרך יציאה אנלוגית או HDMI

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

האם מישהו יכול להמליץ על כרטיס קול טוב שיודע לעבוד גם עם הפורמטים החדשים? כלומר להוציא אנלוגי איכותי וגם HDMI?

כמובן, אם קיים דבר כזה...

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

ומה תעשה עם האנלוגי "האיכותי" ? לאן תחבר שבע מקורות אנאלוגיים ? האם יש לך 7 מגברים בבית ?
הקולנוע שלי

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

Lior_M כתב:ומה תעשה עם האנלוגי "האיכותי" ? לאן תחבר שבע מקורות אנאלוגיים ? האם יש לך 7 מגברים בבית ?
...
אצלי יש כניסות אשר מועברות ישירות למגבר ללא פענוח, EXTERNAL. לדעתי בהרבה מאוד רסיברים, אם לא ברובם, יש את האופציה הזאת. כמובן, כאשר מדובר על רסיברים 5.1/7.1.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

אוקי,
אז זה יכול לעבוד אם כי נשמע לי כמו סטאפ מסובך משהו ..
מחשב ( מערכת הפעלה ), חבילות מפענחים, כרטיס קול, 5 או 7 כבלים, וכמובן וידאו שצריך לצאת מהמחשב.
אם זה הסטאפ שלך מלכתחילה ( מחשב כנגן מדיה ) אז אולי בהשקעה נמוכה יחסית אפשר לעשות את זה.
אם זה לא הסטאפ שלך אז אל תכנס לשם..

ליאור
הקולנוע שלי

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

יש לי פחות או יותר את הסטאפ שתארת אבל העניין פה הוא איכות של הכרטיס קול ביציאות האנלוגיות - ONBOARD.
לכן, אני לא יודע איך אני יכול להשיג את האיכות של הפורמטים החדשים ברסיבר שלי, שהוא לא פשוט, וע"י איזה כרטיס קול.

אילו שלבים נוספים יש לקחת על מנת לאפשר פענוח של הפורמטים החדשים, מעבר ל- FFDSHOW ו- HAALI?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #11 

אני חושב במחשב הכל אמור להיות passtrough, כמו שאתה מוציא dts רגיל, כי הרי אתה רוצה שהרסיבר יעשה פיענוח של האות ולא המחשב. פשוט עוד לא נתקלתי באף פורום במישהו שהצליח להוציא dts-hd מהמחשב...

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

זה בדיוק העניין כי אתה לא יכול לעשות PASSTHROUGH אם אין לך כניסת HDMI ברסיבר ונכון להיות הדרייברים הששונים של היצרנים אינם יודעים לעבוד עם הפורמטים החדשים. אז מה שקורה שהרסיבר מקבל את הנתונים לפי הפורמטים הישנים יותר.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”