זקוק לעזרה במיקום הרמקולים+שרטוט מצורף

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
cohen5538 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכם
שמחתי להכיר את האתר.
האתר פעיל מאוד והתכנים מענינים.
אשמח לקבל עצות בשלושה נושאים:
1. מיקום רמקולים בסלון - כפי שניתן לראות בשרטוט, אני אמור לבנות קיר ברוחב 180 ס"מ, ובגובה של כ170 ס"מ. שאלתי היא, מבחינה אקוסטית איך כדאי למקם את הרמקולים, לפי האופציה הכחולה או הירוקה. כאשר מבחינה עיצובית יש עדיפות לכחולה.
2. המלצות טכניות/אקוסטיות בנישה הקשתית- לאור גודל החלל הגדול לעומת איכות מערכת הסאונד שהיא לא מי יודע מה - רסיבר: נקאמיצ'י AV-10, אך רמקולים BOSE (הבוס דרש קטן)אחרי שקראתי את המאמר המצויין בנושא: מגבר Sonic Impact T-Amp. אני משתעשע ברעיון שאולי בנישה הקשתית ניתן יהיה לקבל איכות סאונד טובה במחיר סביר. DVD סטנדרטי, מגבר Sonic Impact T-Amp, רמקולים טובים. אשמח לקבל המלצות בנושא: מיקום רמקולים מועדף, ניקום ישיבה מועדף, המלצה על רמקולים טובים לחלל הקשת.
3. קיר או מזנון גבס צמוד לגרם המדרגות- האם מישהו בנה משהו דומה? אשמח לקבל תמונה/סקיצה עצות. כי במיקום כזה יש אמנם הרבה חסרונות, אך אשמח ללמוד מנסיונם של אחרים.
שנה טובה ומלאת שמחה ואושר :happy:
שרטוט הסלון
 שרטוט הסלון

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

אני לא מחזיק מעצמי מומחה באקוסטיקה אבל הנה שני הסנטים שלי:
לא ממליצים בד"כ להצמיד רמקולים לקירות. לכן האופציה הירוקה נראית לי פחות טובה
לגבי מרחקים מומלצים באופן כללי מקירות:
יש כלל אצבע שאומר למדוד מרחקים של 1/3, 1/5, 1/7 וכן הלאה מגודל החדר (בשני הצירים - רוחב ואורך) ולהעמיד את הרמקול בנק' חיתוך של שני קוים כאלו (אני מקווה שהתאור מספיק ברור). הרעיון הוא למנוע עד כמה שאפשר גלים עומדים.
בתכלס צריך ניסוי וטעייה - נסה כמה מיקומים ובחר את מה שנשמע לך הכי טוב (במגבלות ההנהלה כמובן :) )

cohen5538 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה על העצה.
כנראה אלך על האופציה הכחולה (היום יש לי שידה מעץ ברוחב של האופציה הכחולה) אתמול ניסיתי את הירוקה, אך הסאונד היה פחות טוב, כנראה מרחק מקירות וגלים עומדים, כפי שציינת.
התחושה שלי שעם מרחק ההאזנה הזה לא אוכל לשפר את הסאונד בהרבה. ולכן אם בנישה הקשתית ניתן לקבל סאונד טוב עם מדפיים איכותיים (גם יד שנייה) , יותר עדיף. אשמח לקבל המלצה על רמקול מתאים והאם מישהו יודע האם למבנה המעגלי יש יתרונות, כולל המלצה על מיקום הרמקולים, כיוון, ונקודת ישיבה.
תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”