האם מיקום הסאב משמעותי?
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 453
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
היות והסאב מנגן גלים נמוכים, הרצים על הרצפה לכל הכוונים ואינם ממוקדים, האם זה משנה אם אני שם אותו בפינה, לצד הטלויזיה, כשפניו מופנות כלפי המאזין לעומת אם אני שם אותו בפינה, ליד המאזין, כשפניו מופנות כלפי הטלויזיה?
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

הבעיה שלי היא בחינות אסטטיות
הכי קל ופשוט לי להניח את הסאב מתחת למסך, הבעיה כאן היא התפשרות מבחינת איכות הסאונד
אופציה ב' היא להניח את הסאב בפינה, צמוד לקיר של המאזינים
האופציה הכי קשה מבחינתי, עד כדי בלתי אפשרית היא להניח את הסאב בפינה, צמוד לקיר של המסך
לכן, רציתי לדעת האם שווה לי ללכת על אופציה ב' (סאונד יותר טוב), או להשאר באופציה א'
הכי קל ופשוט לי להניח את הסאב מתחת למסך, הבעיה כאן היא התפשרות מבחינת איכות הסאונד
אופציה ב' היא להניח את הסאב בפינה, צמוד לקיר של המאזינים
האופציה הכי קשה מבחינתי, עד כדי בלתי אפשרית היא להניח את הסאב בפינה, צמוד לקיר של המסך
לכן, רציתי לדעת האם שווה לי ללכת על אופציה ב' (סאונד יותר טוב), או להשאר באופציה א'
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לא ממש אני, אלא כותב המאמר
ההבדלים במיקום סאב כל כך משמעותיים, שרבים המקרים בהם שינוי של מטר בודד במיקום יכולים לעשות את ההבדל בין בס עוצמתי ומלא לעומת בס רזה עד כדי לא קיים.
ההבדלים במיקום סאב כל כך משמעותיים, שרבים המקרים בהם שינוי של מטר בודד במיקום יכולים לעשות את ההבדל בין בס עוצמתי ומלא לעומת בס רזה עד כדי לא קיים.
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

אני מכיר את המאמר והשיטה, אבל זה לא כ"כ עונה לי על השאלה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

moranhoresh,
המאמר מסביר על מציאת המיקום האופטימלי לסאב.
נדמה שאתה מתלבט בין 2 מיקומים, לדבריך, אחד אופטימלי יותר על חשבון אסתטיקה, או אחר אסתטי אך בעל ביצועים נחותים יותר לסאב. אתה כבר מכיר את 2 האופציות הקיימות, אזי הבחירה היא בידך, אנחנו בטח לא נוכל להחליט בשבילך מה חשוב יותר עבורך, אסתטיקה או איכות שמע.
המאמר מסביר על מציאת המיקום האופטימלי לסאב.
נדמה שאתה מתלבט בין 2 מיקומים, לדבריך, אחד אופטימלי יותר על חשבון אסתטיקה, או אחר אסתטי אך בעל ביצועים נחותים יותר לסאב. אתה כבר מכיר את 2 האופציות הקיימות, אזי הבחירה היא בידך, אנחנו בטח לא נוכל להחליט בשבילך מה חשוב יותר עבורך, אסתטיקה או איכות שמע.
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

האם אכן מיקום סאב בקיר האחורי פחות אופטימלי מאשר בקיר הקדמי?
האם יש חשיבות לכוון אליו פונה הרמקול?
האם יש חשיבות לכוון אליו פונה הרמקול?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag