פעם ראשונה קונה מערכת ק"ב בבקשה עזרה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
rony77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

טוב עוד חודש אני מקבל LCD37 מתנה ליום הולדת והחלטתי לקנות מערכת ק"ב לחדר להשלים את החוויה. אני הולך היום לחנות מתמחה להקשיב למערכות. רציתי לדעת אם יש המלצות על כיוונים או חברות שכדאי לבדוק. התקציב הוא עד 6000 לרסיבר + 5 רמקולים ניתן למתיחה קלה. יד שנייה כן בא בחשבון אם יש לכם המלצות ספציפיות. השאלה היא אם בכלל אפשר לקנות משהו איכותי בסכום הזה? השימוש הוא בערך כזה: 40% מוזיקה 40% סרטים וסדרות ו20% משחקים מהמחשב ו XBOX360. אני לא מחפש עוצמה כי אני לא מאלו שמפוצצים את החדר בווליום מחפש איכות כמובן שהכל ביחס למחיר. תודה רבה לעוזרים!

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

משהו מהדברים אמור להיות HD?

שליחה #2 

כדאי שתכתוב גם מה גודל החדר :)

rony77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

החדר הוא 2.8*4.8 הLCD יהיה סמסונג A450 או A550 עדיין לא נפלה ההחלטה. ואז כל הסרטים והסדרות יהיו HD וכמובן גם ה XBOX הוא HD

kobil
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 631
נתן תודות: 0

שליחה #4 

40% מוזיקה 40% סרטים וסדרות ו20% משחקים מהמחשב ו XBOX360
...
כן אפשר לקנות משהו איכותי בסכום הזה
HK 255 ורמקולים יד שניה בסביבות 2.5 K
למשל
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=28958

rony77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

קובי תודה על התגובה אבל אני רוצה שבמערכת יהיו זוג רמקולים רצפתיים אף פעם לא היו לי כאלו רמקולים ואני ממש רוצה. תודה

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #6 

ראשית, אני מצטרף להמלצה על הרסיבר הרמן קרדון 255 – רסיבר מעולה, גם באודיו וגם בווידיאו – ובמחיר נוח, יחסית.

לעניין רמקולים רצפתיים.
יש כאלה ב- 500 ₪ לזוג ויש כאלה ב- 500,000 ₪.
יש כאלה הנשמעים גרוע יותר מרמקולים למחשב ב- 100 ₪ ויש כאלה הנשמעים כמו אולם קונצרטים.
רמקולים רצפתיים טובים בדרך כלל יהיו יקרים יותר מרמקולים מדפיים באותה רמת איכות.
עצתי לך – בחר רמקולים הנשמעים לך טוב, במסגרת תקציבך – מבלי להתחשב בגודלם הפיסי.

tnt424
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

זה מאוד תלוי באיזה שימושים תעסוק כמו באיזה מוסיקה תשתמש ואיך אתה אוהב את המערכת.
אם אתה אוהב צלילים ופחות חשוב לך הנפח והבאס אתה יכול ללכת על רמקולים מדפיים טובים כדי להגביר את הבאס ולפצות אפשר להוסיף סאב ואז האיכות משתווה לרצפתיים.
העיקרון השולט הוא לגשת לחנות המקצועית הקרובה ביותר לביתך ופשוט לשמוע איזה סוג רמקולים אתה אוהב...
אם תגיד חברה שאהבת או אפילו מספר חברות אוכל להיות יותר ספציפי בהמלצות שלי...

rony77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אוקיי אז הלכתי היום למספר חנויות והציעו לי במחיר של 6000 בהתחלה רסיבר של הרמן קרדון 137 או דנון 1508 עם רמקולים:
1. JBL E60
2. wharfedale diamond 9.5
3. jamo E750

אז ככה הJBL פשוט היה איום ונורא הwharfedale היה נחמד ואת הJAMO לא היה בתצוגה.

בחנות אחרת שמעתי את ה CAV DT2200 שפשוט אכל את כל מה ששמעתי לפני ובזאפ הזוג הקדמי לבד עולה 6500 הציעו לי את הזוג הקדמי עם סנטר וזוג סראונד פלוס רסיבר של ימהה RXV363 ב6500 ואם אני רוצה לשדרג לרסיבר של אונקיו TXSR576 בתוספת של 1500.

אז ככה למישהו יש נסיון אם CAV ויכול להמליץ? ומה אתם אומרים האם שווה להוסיף 1500 לרסיבר של האונקיו?

kobil
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 631

שליחה #9 

rony77 כתב:אוקיי אז הלכתי היום למספר חנויות והציעו לי במחיר של 6000 בהתחלה רסיבר של הרמן קרדון 137 או דנון 1508 עם רמקולים:
1. JBL E60
2. wharfedale diamond 9.5
3. jamo E750
...
לדעתי לא כדאי לך . את הרסיבר אתה קונה לתווך זמן ארוך ועדיף להשקיע במשהו טוב , אלא אם כן אתה לא כלכך מעוניין בפורמטים החדשים , כניסות HDMI , איכות מעבד התמונה ואיכות הסטראו
לך על רסיבר טוב ובסכום שיישאר לך תוכל למצוא רמקולים סבירים מאוד מיד שניה

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #10 

אם אתה חייב ללכת על מוצרים חדשים, האופציה שהצבת ביחס לתקציב שלך נראית לא רע בכלל. רק דבר אחד, קנה את הסנטר התואם של JBL או קדמיים תואמים לסנטר של וורפדייל.

מה שאני מציע לך זה ללכת על יד שניה. ב-1500 ש"ח תוכל לקנות רסיבר שעלה לפני כמה שני 5K+ - אין מה להשוות באיכות שלו למה שאתה רוצה לקנות ולגבי רמקולים - בכלל אין מה להשוות.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #11 

danilor,
אני לא כל כך מסכים אתך. אני עשיתי דבר דומה (חוץ מהקטע של לקנות רמקולים טובים :עצוב: ) וקניתי רסיבר ב-2000 ש"ח יד-שנייה, שאני ממש אוהב והכל, אבל מאז שקניתי מסך, שוקל לקנות PS3, מתחיל להיות חסר לי חיבורי ה-HDMI, ותמיכה של הרסיבר בפורמטים חדשים.
אני דווקא הייתי הולך או על חדש עם הפונקציות האלו, גם אם מהזולים יותר, או יד-שנייה, אבל מאחד הפריקים שרק קונה וישר מחליף - ואז חסכתי כמה מאות שקלים.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

לא הייתי מתפשר על רסיבר איכותי, 7.1 , עם פורמטי האודיו החדשים. כאן ההרמן קרדון 266 הוא בחירה מוצלחת ביותר.
אם התקציב מגיע לגבול, הייתי מתחיל עם רמקולים יד שנייה – ויש היצע רב של כאלה ביד 2 ולוחות אחרים – ובהמשך, כאשר התקציב יאפשר, משדרג לרמקולים טובים יותר.

rony77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

לא הבנתי.. אתם ממליצים לא לקנות את הרמקולים של CAV? כי מבין כל הJAMO הWHARFEDALE והJBL הCAV נשמעו הכי טוב.. אבל ממש יותר טוב.. האם שמעתם אותם או יש לכם נסיון איתם?
ולגבי הרסיבר השאלה היא האם להישאר עם ההצעה המקורית של הימהה 363 או להוסיף 1500 ולקחת רסיבר יותר מתקדם כמו האונקיו 576. לגבי ההרמן קרדון פשוט אמרו לי שהוא לא מספיק חזק בשביל לדחוף את הרמקולים..

tnt424
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387

שליחה #14 

על איזה ONKYO חשבת ?
אני מאוד מסכים לגבי קניית רסיבר ברמה גבוהה חדש שיתן מענה לטכנולוגיות החדשות בשוק...

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

rony77 כתב: לא הבנתי.. אתם ממליצים לא לקנות את הרמקולים של CAV? כי מבין כל הJAMO הWHARFEDALE והJBL הCAV נשמעו הכי טוב.. אבל ממש יותר טוב.. האם שמעתם אותם או יש לכם נסיון איתם?
...
אני ממליץ על הרמקולים הכי טובים בעולם – אלה שנשמעים לך טוב (לא אלה שנשמעים לי טוב).
rony77 כתב: לגבי ההרמן קרדון פשוט אמרו לי שהוא לא מספיק חזק בשביל לדחוף את הרמקולים..
...
מי אמר לך ולאיזה רמקולים הוא התייחס?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

תקנו אותי אם אני טועה

שליחה #16 

אבל הדרך היחידה של המבקש לקנות רסיבר חדש - עם HDMI והפורמטים החדשים ורמקולים 5.1 ב-6K זה בייבוא אישי - של הרסיבר לפחות - ככה שייצא משהו כמו 2.5K לרסיבר...
לא?
אין ספק שכדאי רסיבר עם HDMI - רק שאני לא בטוח שביד שנייה מוכרים כאלה.

לאיזה חנויות הלכת? לאחת החנויות בקישור? או אוי ואבוי לנו לאחת מהרשתות הגדולות של החשמל?

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #17 

רוני, המון אנשים עשו לך פה סלט ואתה בטח מבולבל. כולם פה צודקים אבל תלוי מה יותר נכון עבורך. אם בא לך פנה אליי בפרטי ואשמח לעזור לך בטלפון.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

חיים30
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138

שליחה #18 

מציע לך את FOCAL 706V מעולים עם סאב טוב כמו קליפש
מחובר לרסיבר של דנון שילוב מעולה.

ממליץ לך על חנות פיוז פנה ליגאל אני יצאתי סופר מרוצה.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

חיים30 כתב:מציע לך את FOCAL 706V מעולים עם סאב טוב כמו קליפש
מחובר לרסיבר של דנון שילוב מעולה.
...
מה המחיר של המערכת הזאת?