מדריך לשימוש בתוכנה MKV2VOB - סרטי HD ב PS3 ללא בעיה!

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
atb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 482
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

תוכנת MKV2VOB היא תוכנה מצויינת והמובילה בתחום בהמרת סרטים בניגודיות גבוהה על-מנת שיוכלו לפעול ללא בעיה ב PS3. מדובר בתוכנה אשר משלבת מספר אפלקציות ועושה בהם מספר שימושים ללא כל התערבות המשתמש באופן אוטומטי לחלוטין. MKV2VOB שלא כדוגמת תוכנות אחרות, היא מבצעת רק remux (שילוב) של קובץ ה MKV באודיו ותמונה. התוכנה ממירה בהצלחה וללא כל בעיה לקבצי VOB, MPG שפועלים ונתמכים ב PS3. התוכנה יודעת איזה סרטים צריכים קידוד ואיזה לא, התהליך נעשה באופן אוטומטי ובלחיצת כפתור והחשוב מכל במהירות, במחשב חדיש התהליך (עם המרה ותלוי בסוג ההמרה) יקח בסביבות שעה וללא המרה 5 דק'.
התוכנה לא מאבדת כלל באיכות התמונה והקול. ומאפשרת להכניס תרגום ללא בעיה (גם בעברית!!!)!

מצרכים:
- תוכנת MKV2VOB - להורדה מכאן: http://www.bitburners.com/software/mkv2vob/4026/
- סרט בסיומת MKV.
- קובץ תרגום (SRT) - לא חובה.

הגדרת MKV2VOB
כנסו לתוכנה MKV2VOB והכנס לחלון ההגדרות Configuration.
לפני השימוש בתוכנה חשוב שתיבנו מספר דברים שמופיעים בחלון ההגדרות.
:אהבתי: ב- Temp Directory לחצו על Choose ובחרו במקום מסוים באחד מהכוננים הקשיחים שלכם שיש בו את הכי הרבה מקום, שם יוצרו קבצים זמניים לתהליך ההמרה.
:אהבתי: באפשרות Video Transcoding בחרו באפשרות Automatic. דבר המאפשר לתוכנה לבחור אם יש צורך בקידוד הסרט או לא.
:אהבתי: Preferred Subtitle Language. - בחרו ב HEBREW כדי שהתוכנה תאפשר להציג תרגום בעברית.
:אהבתי: File Splitting - מאפשר חלוקה של הקובץ המומר. בחרו בגדול שברצונם לחלק.
:אהבתי: Output File Extension - מחליט את צורת הקובץ המומר. MKV2MOB ממליצה לבחור ב MPG מפני שזה הקובץ המוכר ביותר ולא עושה שום בעיות. ניתן להשאיר גם על VOB
:אהבתי: קידוד Transcoding Codec - בחירת סוג הקידוד. בחירת סוג הקידוד משפיעה על איכות התוצאה הסופית של קובץ הפלט וכמובן משפיעה על זמן המרה. MPEG - המהיר והנורמלי. XVID - זמן המרה בינוני, איכות טובה יותר. X264- האיטי ביותר והאיכות הטובה ביותר. שימו לב: מי שיש לו מחשב חדיש אני ממליץ להדבק לאיכות X264, ולמי שיש מחשב קצת עייף זה לא נורא אם הוא יבחר ב MPEG.
:אהבתי: הגדרות עבור התרגום - סמנו את הדברים הבאים: Large subtitles, Overscan
Compensation, Load subtitles from SRT.

תמונה

תהליך ההמרה:
צורת ההמרה מאוד פשוטה, וכל הפעולות נעשות באופן מוסתר למשתמש ללא כל התערבותו באופן אוטומטי לחלוטין.

שימו לב למי שמעוניין להכניס תרגום לסרט: יש למקם את קובץ התרגום באותה תיקייה ובאותו שם של הסרט בדיוק, כלומר אם שם הסרט הוא: hulk-tgJ.mkv - יש לשנות את שם התרגום ל- hulk-tgJ.srt.

:אהבתי: בחרו בקובץ המקור MKV שברצונכם להמיר.
:אהבתי: בחרו בתיקיית היעד (destination directory) שברצונכם ששם הקובץ המומר ישמר.
:אהבתי: לחצו על Add File והתוכנה תתחיל בפעולת ההמרה.

בתמונה לפניכם, בחרנו בקובץ אשר לא נתמך ב PS3, והקובץ דורש המרה. תהליך ההמרה יכול להיות טיפה ארוך, תלוי בסוג הקידוד אשר בחרת (X264) לכן להיות סבלניים.
לפעמים, כמו שאמרנו, אין צורך בקבצים מסיימים בהמרה ולכן התהליך יכול לקחת כמה דק' אחדות בלבד. אך בכל מצב של הוספת תרגום לסרט, התוכנה תבצע המרה.

תמונה

אחרי התהליך, יווצר לכם קובץ שמוכן לקריאה ב PS3, צרבו אותו על דיסק או אחסנו אותו ב USB 2.0 או אפילו ניתן להעביר את הקובץ מהמחשב ישירות לסוני. תעשו חיים!

הערות חשובות!
:אהבתי: כדי להמיר סרט ששוקל 4.5 GB תצטרכו בערך - 15-20GB, כדי להמיר סרט 8 GB תצטרכו בערך - 30-35GB דיסק קשיח פנוי.

לכל מי שיש שאלה יכול לשאול באופן חופשי. בהצלחה לכולם!
נערך לאחרונה על ידי atb ב 19/02/2009 13:35, נערך 6 פעמים בסך הכל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73319
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #2 

מדריך מעולה - מומלץ לשים בסטיקי.

Yaron_M
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
שם מלא: ירון מ.
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #3 

היה בזמנו מדריך דומה שפורסם פה, אבל שלך מאוד מסודר וממצה. יפה! (Y)
!I do my own stunts

yigal33
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

תודה על המדריך !!!

שליחה #4 

אחלה מדריך!! :D

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73319
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #5 

אני מקודד עם התוכנה הזו כבר כמה חודשים ופתאום שמתי לב שההגדרות אצלי והגדרות פה מעט שונות, לדוגמא:

always encode subtitles - אצלי מסומן, הרי אני כן רוצה שיצרף כתוביות אם טרחתי והורדתי ושמתי אותם בסיפרייה, לא?

large subtitles - זה כבר עיניין של העדפה אישית. אצלי זה לא מסומן והגודל הסופי בהחלט מספק.

preferd audio language - לא אנגלית? הרי כל הסרטים והסדרות (הרב המוחץ) יהיה באנגלית, לא?

transcoding codec - אצלי זה ב MPEG2, מה היתרון בלבחור X264? ההבדל באיכות כ"כ קריטי? גם כרגע האיכות נראית לי טובה.

atb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

Huber כתב:אני מקודד עם התוכנה הזו כבר כמה חודשים ופתאום שמתי לב שההגדרות אצלי והגדרות פה מעט שונות, לדוגמא:

always encode subtitles - אצלי מסומן, הרי אני כן רוצה שיצרף כתוביות אם טרחתי והורדתי ושמתי אותם בסיפרייה, לא?

large subtitles - זה כבר עיניין של העדפה אישית. אצלי זה לא מסומן והגודל הסופי בהחלט מספק.

preferd audio language - לא אנגלית? הרי כל הסרטים והסדרות (הרב המוחץ) יהיה באנגלית, לא?

transcoding codec - אצלי זה ב MPEG2, מה היתרון בלבחור X264? ההבדל באיכות כ"כ קריטי? גם כרגע האיכות נראית לי טובה.
...
always encode subtitles - אפשרות זו בודקת רק במידה וקיים קובץ תרגום גם בתיקייה היא בכל מצב תוסיף אותו לסרט ואם אינו קיים היא לא תוסיף אותו. חובה לסמן אם אתה רוצה כתוביות, ואנחנו צריכים כתוביות.

large subtitles - אכן זו העדפה אישית, אבל לפני שיוצר התוכנה הוסיף את האפשרות הזו, היו הרבה תלונות ובניהם אני שהגופן די קטן והיה צורך להתאמץ כדי לקרוא. אני אמרתי לסמן כי מומלץ לכולם לסמן, הגופן לא ענק הוא בדיוק לגודל שנדרש, כמו בתרגומים בטלוויזיה.

audio language - נכון, אבל רק במידה, אפשרות זו בודקת אם הורדת איזה סרט שכלול בתוכו דיבוב עברי, אז הוא יבחר. (בד"כ בסרטים מצויירים של ילדים)

transcoding codec - אחרי בדיקות רבות וחיפוש בפורום של התוכנה אודות איכות הכי טובה, וגם נשאלה השאלה ליוצר התוכנה. X264 היא צורת ההמרה הטובה ביותר למי שמקפיד באיכות הכי קרובה למקור למרות ההמרה. אמרתי MPEG היא איכות מצויינת ובקושי רואים בהבדל!. אך המלצתי למי שיש מחשב חדיש וחזק שידבק לX264 באפשרות הזו.

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #7 

למי שיקר לו הזמן שיקודד עם MPEG2
אף עין אנושית לא מסוגלת לשים לב להבדל בתוצר הסופי.

kastrome
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

לא מצליח להמיר עם דיבוב עברית, מקבל הודעה שגיאה כזאת:

שליחה #8 

שלום חברים,
אולי מישהו לעזור אני מנסה מספר סרטים להמיר ובכל פעם שאני בוחר את הדיבוב לעברית זה מה שאני מקבל בהתחלת ההמרה:
Unsupported Audio Codec: Mpeg/L3

רציתי רק להוסיף שבהמרה באנגלית אין שום בעיה.

מישהו יכול לעזור?

yigal33
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #9 

בעיה ידועה שאני הצלחתי להיתגבר עלייה במספר שלבים של תוכנות למה זה קורה מיפני שהתוכנה אינה תומכת בקובץ אדיו זה. מה שעשיתי הפרדתי את האדיו הפכתי לAC3 חיברתי שוב ביין האדיו לסרט ואז העברתי בMKV2VOB.

התוכנות הדרשות

1.MKVTOOLNIX-להפרדת הסאונד בעברית.

2.ffmpeggui03c-להפיכת קובץ האדיו מMP3 ל AC3.

mkvmerge GUI.3-לחיבור האודיו החדש עים הסרט.

4. טעינת הקובץ החדש בMKV2VOB.

אים אתה מיסתבך במשהו דבר איתי.

אופיר28
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1091
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #10 

סתם שאלות של בור .....
האם ה-PS3 לא יודע לקרוא כל קובץ מסוג MKV ? הלא כל סרטי ה-HD הם מסוג MKV, לא ?
מה בדיוק נותנת לנו התוכנה הזאת ?
האם היא מאפשרת, למשל להציג תכנים מסוג MKV ב-DVD רגיל שלא תומך ב-MKV ?
תודה לכל הסבלנים.....

atb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

PS3 (כרגע) לא מכיר בקבצי MKV כלל. ישנם סרטי HD בקבצי WMV VC1 שבזה המכשיר תומך. וכמובן אתה יכול לרכוש סרטי Blu-Ray שהם HD.
התוכנה נותנת לנו אפשרות להמיר קובץ סרט שהורדנו MKV לקובץ שהסוני מכיר ללא איבוד איכות כלל.

לא ניתן להציג כלל קבצי MKV ב DVD.
תמונה

אופיר28
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1091
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #12 

OK, אז עשיתי ניסוי....
לקחתי קובץ MKV ששוקל 1.7 גיגה והפכתי אותו לקובץ VOB. ב-TAB של Transcoding Codec בחרתי בקידוד X264. לקח זמן (לדעתי, יותר מידי זמן - כמעט 3 שעות. כנראה שהמחשב שלי לא משהו...). בסוף נוצר קובץ VOB. העניין הוא שהקובץ קוצץ ל- 230 מגה והאכות שלו ירדה בצורה דרסטית. לא אמרתם שאכות הקובץ לא אמורה להפגע בתהליך הזה, או ששוב עשיתי משהו שלא הייתי צריך לעשות..... ?

roee7777
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 809
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #13 

היא קודדה לי בהצלחה רק סרטים עם פסקול ac3 .
כשניסיתי לקודד סרטים עם פסקול dts , אז התחילה ההמרה לac3 ואז היתה שגיאה וההמרה הופסקה. וניסיתי קבצים שונים.

בכל אופן.. מלבד זאת שהקידוד לקח במחשב 10 שעות!!! לקידוד של סרט אחד ברזולוציה 720p , התוצאה היתה טובה, במיוחד התרגום.

תודה על המדריך (הגעתי אליו במקום אחר, רעיון טוב שפרסמת במס' מקומות)

atb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אופיר28 כתב:OK, אז עשיתי ניסוי....
לקחתי קובץ MKV ששוקל 1.7 גיגה והפכתי אותו לקובץ VOB. ב-TAB של Transcoding Codec בחרתי בקידוד X264. לקח זמן (לדעתי, יותר מידי זמן - כמעט 3 שעות. כנראה שהמחשב שלי לא משהו...). בסוף נוצר קובץ VOB. העניין הוא שהקובץ קוצץ ל- 230 מגה והאכות שלו ירדה בצורה דרסטית. לא אמרתם שאכות הקובץ לא אמורה להפגע בתהליך הזה, או ששוב עשיתי משהו שלא הייתי צריך לעשות..... ?
...
אם עשית כמו ההוראות שבמדריך לא אמורה להיות כלל בעיה. אני לא נתקלתי בבעיה כזו מעולם. לפני שאני מחליט החלטות, אני ממליץ לך לנסות קובץ MKV אחר.

mikyt12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

קרה לי משהו מוזר, אשמח לקבל ייעוץ.
קיבלתי את החבילה של שר הטבעות בקיבצי MKV.
אחד הסרטים הגיע מחולק לשני קיבצי MKV בגודל של 4.4G בערך לכל חלק.
אני בדרך כלל משתמש ב-mkv2vob להמרת הסרטים לפורמט שה-PS3 יוכל לנגן אותם (לרוב אין בעיות).
כשניסיתי להמיר את שני קבצי הסרט (כל אחד בנפרד), אחד מהם יצא בסדר (בגודל של כ-4.4G בערך) והשני משום מה יצא בגודל של 44M (בדקתי ב-PS3 והוא ניגן למשך מספר שניות והפסיק). בדקתי את קיבצי ה-MKV ע"י ניגונם במחשב והם ניראים בסדר.

יש למישהו רעיון למה זה קורה? ואיך פותרים את זה?
אני בינתיים לא יכול לראות את הסרט כי חסר לי חצי סרט.

תודה מראש :lol:

ליאורד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 135

שליחה #16 

מה עושים עם קבצים שמכילים את הקובץ בפנים (מטרוסקה)?
האם צריך לחלץ את התרגום קודם ואיך?
הוא שהוא לבד יקודד אותו פנימה אחרי שאני בוחר הוסף תרגום?

atb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

ליאורד כתב:מה עושים עם קבצים שמכילים את הקובץ בפנים (מטרוסקה)?
האם צריך לחלץ את התרגום קודם ואיך?
הוא שהוא לבד יקודד אותו פנימה אחרי שאני בוחר הוסף תרגום?
...
אם יש לך תרגום עברי בקובץ עצמו, ועשית את לפי ההגדרות במדריך, התוכנה תבחר בתרגום העברי (ישנו חשש שיצא לך תרגום עם ג'יבריש אבל זה לא בטוח). אם הוספת לתיקייה תרגום באותו שם של הסרט הוא יקודד לך עם הקובץ תרגום שבתיקייה (מה שאני הכי ממליץ לך ליתר בטחון).

ליאורד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

אז אם יש לי תרגום באנגלית אני צריך פשוט להגדיר את שפת הכתוביות באנגלית והתהליך יכלול את הכתובית?
והאם במקרה זה התוכנה תעשה TRANSCODING בכל מקרה?
תודה

atb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

ליאורד כתב:אז אם יש לי תרגום באנגלית אני צריך פשוט להגדיר את שפת הכתוביות באנגלית והתהליך יכלול את הכתובית?
תודה
...
אם אתה מעוניין להתמיע תרגום אנגלי אז כן, תבחר באפשרויות Subtitle כמובן ב English .
ואם יש התמעה של כתוביות תמיד יהיה Transcording

ליאורד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

atb כתב:
ליאורד כתב:אז אם יש לי תרגום באנגלית אני צריך פשוט להגדיר את שפת הכתוביות באנגלית והתהליך יכלול את הכתובית?
תודה
...
אם אתה מעוניין להתמיע תרגום אנגלי אז כן, תבחר באפשרויות Subtitle כמובן ב English .
ואם יש התמעה של כתוביות תמיד יהיה Transcording
...
באסה...

המחשב מהבוקר על זה בפורמט 264 והוא קצת מעל הרבע

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”