פלאזמה פנסוניק "PV80 50 בחיבור קומפזיט/ תוכנת powerstri
עקב בעית מיקום של מחשב יחיד בבית ומרוחק 25 מטר מהסלון אני נאלץ
לחבר את המסך בחיבור קומפוזיט למחשבדרך יציאת sv עד לתקציב לקניית htpc או סטרימר
לאחר החיבור מתקבלת מסגרת סביב התמונה המשודרת מהמחשב
מדיון זהה בפורום htpc הבנתי שכבל RG59 לא יכול להעביר נתונים מעל 570 קו
ולכן אני מקבל מסגרת שחורה ולא מנצל את כל המסך. כ"כ נאמר שגם שמוש בתוכנה powerstrip לא יעזור להגדיר את תמונת שולחן העבודה על כל המסך?....
א. האם נכון?
ב. האם שמוש במצב הקיים יכול לפגוע ע"י צריבה במסך הפלזמה?יש לציין כי הדגם הוא חדש פנסוניק PV80 50" שאמור להתגבר על בעיית הצריבה וכאמור ניתן
להוסיף כי החיבור נועד לצפיית סדרות/סרטים זמנית והתמונה לא סטטית מן הסתם.
ממתין בקוצר רוח לתשובות ומפחד לפגוע במסך.....תודה
לחבר את המסך בחיבור קומפוזיט למחשבדרך יציאת sv עד לתקציב לקניית htpc או סטרימר
לאחר החיבור מתקבלת מסגרת סביב התמונה המשודרת מהמחשב
מדיון זהה בפורום htpc הבנתי שכבל RG59 לא יכול להעביר נתונים מעל 570 קו
ולכן אני מקבל מסגרת שחורה ולא מנצל את כל המסך. כ"כ נאמר שגם שמוש בתוכנה powerstrip לא יעזור להגדיר את תמונת שולחן העבודה על כל המסך?....
א. האם נכון?
ב. האם שמוש במצב הקיים יכול לפגוע ע"י צריבה במסך הפלזמה?יש לציין כי הדגם הוא חדש פנסוניק PV80 50" שאמור להתגבר על בעיית הצריבה וכאמור ניתן
להוסיף כי החיבור נועד לצפיית סדרות/סרטים זמנית והתמונה לא סטטית מן הסתם.
ממתין בקוצר רוח לתשובות ומפחד לפגוע במסך.....תודה
תשמעו ניסיתי כבר כמעט הכל....
אם משהו יודע להסביר לי איך להשיג את התוצאה הרצויה עם powerstrip או דריוור של NVIDIA אני ישמח מאד
פשוט מקבל כל פעם תשובה שונה ראו דיון זהה תחת קטגוריה htpc
חוץ מזה האם במצב הנתון אני מסכן את המסך??????
אם משהו יודע להסביר לי איך להשיג את התוצאה הרצויה עם powerstrip או דריוור של NVIDIA אני ישמח מאד
פשוט מקבל כל פעם תשובה שונה ראו דיון זהה תחת קטגוריה htpc
חוץ מזה האם במצב הנתון אני מסכן את המסך??????
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
התשובה היא כן. אפשר בהחלט לגרום לצריבה במסך אם זה נעשה לאורך זמן.
אם אתה עובד רק כך, והפיקסלים במסגרת לעולם לא יהיו בשימוש, אזי זה לא צריך להטריד אותך. אם אתה מתכנן להשתמש גם בהם, רצוי לנסות ולבדוק אם אפשר לשנות את ה-TIMING בכדי למלא את המסך.
האם זה אפשרי תלוי ביכולות של המסך עצמו, מנסיוני, פנסוניק קשים בתחום הזה פרט למסכי ה-FHD שלהם שעובדים באופן מושלם בתחום ה-NR.
הטריק הוא לשנות בכל פעם פרמטר אחר ב-ADVANCED TIMING של POWERSTRIP. אני כבר שנים לא משתמש בזה (אלא במחוללי אותות ומעבדים בעלי יכולת גישה ישירים לנתונים הללו) - אבל בגדול כדאי להתחיל ב-60HZ תדר אנכי. עכשיו תגיע קרוב ככל הניתן ל-NR. עכשיו שנה את מספר ה-TOTAL PIXELS לרוחב, ואת ה-ACTIVE PIXELS. בשביל להזיז שמאלה וימינה, שחק עם BACK ו-FRONT PORCH (במיוחד FRONT). ה-BACK PORCH עלול לעיתים לשנות לך את הרוחב גם.
במסך תוודא שאתה ב-PC MODE ושה-ASPECT RATIO מוגדר נכון (FULL או DOT BY DOT או המקבילה של פנסוניק למונח הזה).
בהצלחה.
אם אתה עובד רק כך, והפיקסלים במסגרת לעולם לא יהיו בשימוש, אזי זה לא צריך להטריד אותך. אם אתה מתכנן להשתמש גם בהם, רצוי לנסות ולבדוק אם אפשר לשנות את ה-TIMING בכדי למלא את המסך.
האם זה אפשרי תלוי ביכולות של המסך עצמו, מנסיוני, פנסוניק קשים בתחום הזה פרט למסכי ה-FHD שלהם שעובדים באופן מושלם בתחום ה-NR.
הטריק הוא לשנות בכל פעם פרמטר אחר ב-ADVANCED TIMING של POWERSTRIP. אני כבר שנים לא משתמש בזה (אלא במחוללי אותות ומעבדים בעלי יכולת גישה ישירים לנתונים הללו) - אבל בגדול כדאי להתחיל ב-60HZ תדר אנכי. עכשיו תגיע קרוב ככל הניתן ל-NR. עכשיו שנה את מספר ה-TOTAL PIXELS לרוחב, ואת ה-ACTIVE PIXELS. בשביל להזיז שמאלה וימינה, שחק עם BACK ו-FRONT PORCH (במיוחד FRONT). ה-BACK PORCH עלול לעיתים לשנות לך את הרוחב גם.
במסך תוודא שאתה ב-PC MODE ושה-ASPECT RATIO מוגדר נכון (FULL או DOT BY DOT או המקבילה של פנסוניק למונח הזה).
בהצלחה.
עופר תודה על ההסבר
היום בשעות הצהריים תפסתי את יורוקום ובשירות נאמר לי שאין שום בעיה לצפות בצורה
של שימוש רק בחלק מהפקסלים של המסך וציינו שלא מדובר על סכנה למסך.
לדעתם ניתן בהחלט להתגבר על הבעיה האמצאות הגדרה נכונה של המחשב.
אז זה לא נכון שלכבל RG59 יש הגבלה ביכולת העברה קווי אורך/רוחב?
אני סקפטי ונותן לתשובתך יותר משקל בכל אופן ההגיון אומר שלאורך זמן יהיה הבדל בין פיקסלים שבשמוש לאלה שלא (בחינת יכולת הארה ,לא?)
אני יגיע למסך בשעות הלילה וינסה וכמובן יעדכן בפורום.
רק משהו אחד שלא ברור , ציינת לשים לב במסך (בפלאזמה) שאני מחובר דרך כניסת pc
במסך- לא אפשרי , הרי הבעיה של "מסגרת שחורה" ללא ניצול פקסלי המסך במלואו נובעת
מהעובדה שאני מחובר לכניסת AV1 במחבר RCA בצד הפלאזמה.(והכבל זה RG59 שמחובר ליצאת svideo בצד המחשב...
ומחבר PC הרי זה VGA שקיים בחלקו האחורי של המסך ,ומצריך כבל VGA ׁשלא ניתן להעביר בקיר.
דרך אגב בחיבור DVI ל HDMI אין בעיה ורואים נפלא.(כאשר המארז מחשב הועבר לסלון לצורך בדיקה בלבד.)
היום בשעות הצהריים תפסתי את יורוקום ובשירות נאמר לי שאין שום בעיה לצפות בצורה
של שימוש רק בחלק מהפקסלים של המסך וציינו שלא מדובר על סכנה למסך.
לדעתם ניתן בהחלט להתגבר על הבעיה האמצאות הגדרה נכונה של המחשב.
אז זה לא נכון שלכבל RG59 יש הגבלה ביכולת העברה קווי אורך/רוחב?
אני סקפטי ונותן לתשובתך יותר משקל בכל אופן ההגיון אומר שלאורך זמן יהיה הבדל בין פיקסלים שבשמוש לאלה שלא (בחינת יכולת הארה ,לא?)
אני יגיע למסך בשעות הלילה וינסה וכמובן יעדכן בפורום.
רק משהו אחד שלא ברור , ציינת לשים לב במסך (בפלאזמה) שאני מחובר דרך כניסת pc
במסך- לא אפשרי , הרי הבעיה של "מסגרת שחורה" ללא ניצול פקסלי המסך במלואו נובעת
מהעובדה שאני מחובר לכניסת AV1 במחבר RCA בצד הפלאזמה.(והכבל זה RG59 שמחובר ליצאת svideo בצד המחשב...
ומחבר PC הרי זה VGA שקיים בחלקו האחורי של המסך ,ומצריך כבל VGA ׁשלא ניתן להעביר בקיר.
דרך אגב בחיבור DVI ל HDMI אין בעיה ורואים נפלא.(כאשר המארז מחשב הועבר לסלון לצורך בדיקה בלבד.)