מפרט HTPC בתקציב 2.5K+ גמיש

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
assafb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

זה עתה רכשתי טלוויזית Phillips 47PFL7603 וחשבתי על המפרט הבא בתור HTPC עבורה. בגדול המפרט מבוסס על מפרטי האתר HWZone, כדוגמת http://www.hwzone.co.il/specslist/view/81/ אבל יש לי מספר שאלות לגבי שינויים בו.
אחד הדגשים הגדולים ביותר בשבילי זה מחשב שקט.

* מעבד, 4850e
* קירור למעבד, יש במפרטי האתר השונים את הGlacialtech Igloo ב55, ואת ה Scythe Shuriken ב160, אני אישית חשבתי שבמבחנים הFreezer pro ב130 שקל נראה מתאים יותר, לא?
* לוח 780G, האתר בוחר את ה uATX של Gigabyte או ASUS היקר ב60 שקלים - מה ההבדל ביניהם?
* מארז, או הAntec NSK2480, הכולל את ספק הEarthwatts, או את הSilverstone 17S/17B בתוספת ספק שקט יותר מהEarthWatts, למשל seasonic. כנראה 380W, או 430W לכל היותר.
* אם המארז יהיה Antec, אני אחליף את המאווררים שלו בScythe S-Flex של 1200RPM הסופר-שקטים
* דיסק קשיח 500GB של WD, מומלץ הAACS באתר, אבל אני שוקל לחסוך וללכת על הAAKS
* צורב 20/22 כלשהו
* כרטיס מסך/קול על הלוח סוגרים כל צורך פיענוח HD שהוא
* ללא כרטיס טלוויזיה כעת, לא מתכנן ללכוד תוכן כרגע
* זיכרון 2G. כלשהו. אולי G.Skill/Kingston.
* מקלדת/עכבר אלחוטיים (רדיו, לא אינפרא), כנראה Logitech

מה אתם אומרים?

בנוסף, אפשרות שידרוג לא זולה שאני מתלבט לגביה, היא לטפס ל E7200, עם board P35/P45 ועם כרטיס 9600GT (אני משחק לעיתים נדירות, אבל בכל זאת הרזולוציה הטבעית של הטלוויזיה שלי היא FHD). השידרוג שווה את הכסף?

תודה רבה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

המפרט הזה ידוע ולוקה בחסר. הנה ההערות שלי:
מעבד - עדיף ה-AMD 5600 בגירסת ה-65 וואט. חזק יותר ועדיין חסכוני באנרגיה וחום.
לוח אם - הג'יגה בייט עדיף מבחינת חיבורים טובים יותר, לרבות יציאת SPDIF אופטית מוכנה לשימוש. ה-ASUS נחשב (דגש על נחשב) אמין יותר.
מארז - ה-Antec עדיף לדעתי, NSK2480 או Fusion. לדעתי אין צורך להחליף מאווררים. המובנים מספיק שקטים.

לגבי שידרוג למחשב למשחקים, השמיים הם הגבול. אתה יכול לקנות 9600, ואתה גם יכול לקנות את ה-HD4870 X2, שעולה 2300 ש"ח ודורש ספק כוח של לפחות 600 וואט בשביל לתפעל אותו... אבל יריץ לך CrySis ב-FHD ב-45 FPS... השאלה היא אם אתה רוצה תנור רועש באמצע הסלון שלך... ;)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

assafb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

1) לא לא, אני לחלוטין לא התכוונתי שה9600GT הוא שדרוג שמיועד למשחקים, השדרוג בעיקרו הוא שדרוג המעבד לcore2duo, מכאן נובע שאני מוותר על 780G, מכאן נובע שאני צריך כרטיס מסך חלופי ע"מ לתמוך בפיענוח HD כמו שצריך. כתבתי שאני משחק רק לעיתים נדירות בדיוק בשביל להסביר למה אני לא צריך יותר מ9600GT (וCrysis וFirst-Person-Shooters בטוח אני לא משחק :) ), וכתבתי שאני עם FHD בשביל להסביר בכל זאת למה אם כרטיס נפרד, זה לא פחות מ9600GT.

2) לגבי ה5600 של AMD, אם כבר העלנו הwattage ומחיר אז אנחנו כבר מגיעים לE7200 או E4700, אז לא כבר במחיר וההספק הזה מעבד אינטל עם איזה board 630i שכולל 7100 של Nvidia ?

3) הFusion מחוץ לתקציב. למה הAntec NSK2480 עדיף על הSilverstone 17S/B? קראתי דברים נפלאים על הSilverstone 17S/Bואת הAntec הספציפי אני לא ממש מכיר, אבל זכור לי Review בSPCR שהמליץ להחליף את המאווררים שלו ורמז שהספק מעט רועש. היתרון של הAntec הוא במחיר שלו לעומת הSilverstone + ספק, או שיש עוד משהו?

Review שכולל נתונים על הספק של הEarthWatts, אמנם ב430W ולא 380W, אבל מספיק קרוב: http://www.anandtech.com/casecoolingpsu ... i=3413&p=5
אפשר לראות שהניצולת שלו והרעש שלו לא מבריקים ביחס לתחרות

Review על ה NSK2480 בSPCR, לקראת אמצע הReview הם מדברים על אפשרויות להורדת רמת הרעש של המארז: http://www.silentpcreview.com/article591-page1.html

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

1. לך על ה-780G. הוא יחסית חזק (הכי חזק שיש כיום למובנה על לוח האם) ויכול להריץ משחקים ברמה קלה עד בינונית מבחינת עיבוד 3D.
2. לא, כי אז אתה מוותר על ה-780G. אל תשכח שכרטיס מסך חזק זה גם חלק מחוזק המחשב. כמובן שאתה יכול ללכת על אינטל וכרטיס מסך חיצוני אבל זה כמובן עולה יותר כסף.
3. יש פה גם כאלה שמרוצים מהסילברסטון, אבל לדעתי הוא גדול ומגושם, וממש אין צורך בשני כוננים אופטיים. לשיקולך...

לגבי המאווררים, הייתי מציע לך קודם ללכת על הבסיס, ורק אם לא תהיה מרוצה מהשקט אז תחליף.

assafb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה רבה על התגובה הזריזה!
נראה לי שאני אלך על ההצעה שלך.
לגבי קירור, מה כדאי בין ה GlacialTech Igloo, ה Scythe Shuriken, וה Arctic Freezer? מחיריהם 55, 160 ו-130 בהתאמה

(אגב, אני קונה קירור כך או כך, אבל האם ה+5600 overclockable בצורה סבירה?)
אם כבר פרצנו את מסגרת ההספק, שווה כבר לעבור מ5600 לשלושה cores כמו ב8650?
נערך לאחרונה על ידי assafb ב 23/09/2008 12:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

אני שמתי ThermalTake Golden Orb II, הוא מעולה ושקט. לא כל כך מכיר את האחרים.
צר לי , לא יודע לגבי OC, אני כן יודע שאנשים עם המעבד הזה מריצים 1080P בפענוח בתוכנה ללא בעייה.

assafb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

בינתיים ערכתי והוספתי למעלה את השאלה:
אם כבר פרצנו את מסגרת ההספק, שווה כבר לעבור מ5600 לשלושה cores כמו ב8650?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #8 

מה שאני הייתי ממליץ לך לעשות זה לשקול את האופציות החדשות בשוק.

מעבד 5200 של אינטל
לוח אם G45 של אינטל
זכרון של GSKILL GBPK
כונן קשיח SAMSUNG או WD (הדגם שציינת, הזול יותר, ממש בסדר)
קירור SCYTHE MINI NINJA - אל תתפשר.
כונן אופטי ASUS 2014 - ידוע בשקט שלו.
מארז ANTEC 2014
גרסה פאסיבית של כרטיס מסך מאוד מומלצת. סוג הקירור הפאסיבי חשוב גם כן כי יש כאלו שאתה תוכל לחבר אליהם מאוורר של 12 ס"מ (שלא תשמע אותו) והדבר יקרר לך את הכרטיס גם במשחקים כבדים. ממליץ על 9800 של INNOVISION או 9600 מאותו היצרן. קח בחשבון שבגלל הרזולוציה שלך אתה צריך הרבה כוח מהכרטיס מסך אם תרצה לשחק לכן אם אתה גמיש בתקציב לך על 4850 עם קירור ACCELERO בנוסף.

מאוד ממליץ לך להשתמש במשחה טובה כגון MX-2 או FREEZER ואולי למצוא מישהו מקצועי שמבין בתחום שיכול להרכיב לך את החבילה.

בהצלחה.

assafb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה על התגובה!
למה דווקא G45 אם קונים כרטיס גרפי ממילא, לא יהיה יותר זול P31/P33/P43?

לגבי הכרטיס הגרפי עצמו, מאחר שמשחקים בכלל הם דבר נדיר אצלי, ומשחקי אקשן הם דבר לא קיים אצלי, רציתי להישאר בטווח ה300-400 או להישאר עם הOnboard, הצרה היא שאפילו ה 9600 חורג משמעותית מזה.

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

לכן לדעתי עדיף לך על ה-G45. יש לו כרטיס לא רע על הלוח ותמיד תוכל להוסיף אחד אחר בפעם אחרת. יתרון אחר הוא אינטל. כאשר אתה הולך על לוחות P אז הן לא MATX, מה שמוריד אותך מהמארז שבחרת שיש לו עלות תועלת מצויינים!

במידה שאתה לא משחק אז לך על כרטיס פשוט כמו 9600 אבל לדעתי תמיד תוכל להוסיף אותו במועד מאוחר יותר. G45 בחלק מן המקרים יהיה עדיף על 780G. הלוח של אינטל שכולל עליו G45 מאוד מומלץ מכיוון שהוא מתומחר טוב וכולל BUS של X16 של הכרטיס מסך, לאומת X4 של מתחריו. כמובן שיש לך גם את האופציה המקבילה של ASUS שהיא טובה מאוד אך יקרה משמעותית.

assafb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תודה רבה :)
שאלה אחרת. כבר יש לי XP pro, האם כדאי לי לקנות Vista home premium, בשביל הHTPC?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

לדעתי, תשאר בינתיים עם XP PRO ותראה האם התוכנות מדיה השונות מתאימות לך. במידה ולא תמיד תוכל לעבור ל- VISTA MC.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”