PS3 עם מעבד 45NM, כבר ב 2009
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
טושיבה וסוני מתכננות לייצר מעבד CELL ב 45NM (כרגע מעבד ה CELL ב PS3 החדשים הוא ב 65NM) כבר בתחילת 2009, מה שאומר צריכת זרם נמוכה ב 40 אחוז בערך, פליטת חום נמוכה וכנראה הורדת מחירים ואף אולי גירסה רזה של ה PS3:
http://www.ps3fanboy.com/2008/09/22/son ... s3-on-way/
http://www.ps3fanboy.com/2008/09/22/son ... s3-on-way/
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אומנם אין לי PS3, אבל עוד לא יצא לי לשמוע על בעיות דומות ל-ROD של ה-360 עקב המעבד ו\או הטמפ'.
לכן, בתור מתלבט פוטנציאלי הייתי שמח לקבל מכשיר עם HDMI 1.3 בעל יכולות Bitstream לפורמטים החדשים מאשר מכשיר עם מעבד 45 נ"מ שבא כשדרוג ולא כפתרון בעיה.
לכן, בתור מתלבט פוטנציאלי הייתי שמח לקבל מכשיר עם HDMI 1.3 בעל יכולות Bitstream לפורמטים החדשים מאשר מכשיר עם מעבד 45 נ"מ שבא כשדרוג ולא כפתרון בעיה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
זאת לא בעיה בכלל.MarioMan כתב:אומנם אין לי PS3, אבל עוד לא יצא לי לשמוע על בעיות דומות ל-ROD של ה-360 עקב המעבד ו\או הטמפ'.
לכן, בתור מתלבט פוטנציאלי הייתי שמח לקבל מכשיר עם HDMI 1.3 בעל יכולות Bitstream לפורמטים החדשים מאשר מכשיר עם מעבד 45 נ"מ שבא כשדרוג ולא כפתרון בעיה....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש עוד משהו קצת מציק - אולי יותר מציק
אי אפשר להשתמש באונזיות BLUETOOTH בסטריאו....michael123 כתב:זאת לא בעיה בכלל.MarioMan כתב:אומנם אין לי PS3, אבל עוד לא יצא לי לשמוע על בעיות דומות ל-ROD של ה-360 עקב המעבד ו\או הטמפ'.
לכן, בתור מתלבט פוטנציאלי הייתי שמח לקבל מכשיר עם HDMI 1.3 בעל יכולות Bitstream לפורמטים החדשים מאשר מכשיר עם מעבד 45 נ"מ שבא כשדרוג ולא כפתרון בעיה.......
לא ברור למה...
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
חברה, הבהרה קטנה, סוני עוברת ל 45NM לא בשבילנו ולא בשביל לפתור בעיות התחממות (שלא קיימת ב PS3) כמו שיש ב XBOX או לחסוך באנרגיה, אלא מהסיבה הפשוטה והברורה לכל עסק מסחרי - חיסכון בכסף/עלויות ייצור. ייצור ב 45NM אומר הרבה יותר שבבים על אותו WAFER, מה שאומר עלות ייצור פחותה משמעותית ועלות קנייה מופחתת של המעבד. הירידה בפליטת חום והירידה בצריכת הזרם אלו רק בונוסים לנו שנובעים כתוצאה מכך, לא המטרה המרכזית של היצרנית.
החיסכון בעלויות יאפשר לסוני להפסיד פחות כסף על כל קונסולה ואולי להוריד מחירים על מנת להתחרות טוב יותר. הירידה בצריכת הזרם ופליטת החום אולי יאפשרו לה ליצור קונסולה קומפקטית יותר (כמו שקרה ב PS2 לפני כמה שנים).
המהלך יעשה רק ב 2009 מכיוון שהמעבר לטכנולוגיית ייצור שונה מצריך עלות מחקר ופיתוח והקמת קווי יצור חדשים, לא תהליך פשוט כלל ועיקר, ולמרות שיש כבר מעבדי 45NM אצל אינטל, אין שום קשר בין מעבדי אינטל למעבדי ה CELL.
ולבחור שהרגיש מרומה ש"עשו לו את זה" רק עכשיו - אני לא רואה למה ומה הבעייה. גם הקונסולות הנוכחיות עובדות היטב ואם לא יעברו לקונסולה יותר דקה לצרכנים ההבדל יהיה די שקוף. אני רכשתי קונסולה לפני כמה חודשים ואני לא חושב לרגע להחליף אותה כשיצא הדגם החדש - אין צורך.
ד"א - AMD עדיין לא עברו ל 45NM, רק בחודשים הקרובים, ו AMD מוכרים הרבה יותר מעבדים מסוני ב CELL:
http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=330645
החיסכון בעלויות יאפשר לסוני להפסיד פחות כסף על כל קונסולה ואולי להוריד מחירים על מנת להתחרות טוב יותר. הירידה בצריכת הזרם ופליטת החום אולי יאפשרו לה ליצור קונסולה קומפקטית יותר (כמו שקרה ב PS2 לפני כמה שנים).
המהלך יעשה רק ב 2009 מכיוון שהמעבר לטכנולוגיית ייצור שונה מצריך עלות מחקר ופיתוח והקמת קווי יצור חדשים, לא תהליך פשוט כלל ועיקר, ולמרות שיש כבר מעבדי 45NM אצל אינטל, אין שום קשר בין מעבדי אינטל למעבדי ה CELL.
ולבחור שהרגיש מרומה ש"עשו לו את זה" רק עכשיו - אני לא רואה למה ומה הבעייה. גם הקונסולות הנוכחיות עובדות היטב ואם לא יעברו לקונסולה יותר דקה לצרכנים ההבדל יהיה די שקוף. אני רכשתי קונסולה לפני כמה חודשים ואני לא חושב לרגע להחליף אותה כשיצא הדגם החדש - אין צורך.
ד"א - AMD עדיין לא עברו ל 45NM, רק בחודשים הקרובים, ו AMD מוכרים הרבה יותר מעבדים מסוני ב CELL:
http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=330645