מהו הנגן האולטימטיבי שעליו אתם ממליצים?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,
בגלל בעיה של ריסטרטים חוזרים ונשנים, ולאחר שבבדיקה ממושכת במעבדה, לא התגלו בעיות חומרה במחשב, החלטתי להתקין מחדש את מערכת ההפעלה. (ויסטה)
כעת אני צריך כמובן להתקין ולקנפג את כל הנגנים, מקודדים ופילטרים שלהם אזדקק.
עד עתה השתמשתי ב- ZOOP PLAYER כנגן המרכזי שלי. אני מוכן לוותר על השימוש בנגן זה (למרות שרכשתי רישיון חוקי שלו), במידה שתמליצו על נגן חלופי, שעדיף עליו.
בעיניי חשובות התכונות הבאות:

1. יכולת להריץ בצורה חלקה סרטי HD בכל הפורמטים הקיימים.
2. יכולת לקבל כתוביות בעברית, ללא שום בעיה. (בנגן ה-ZP למשל, היה צורך בתהליך לא פשוט של קנפוג, גם ב-FFDSHOW וגם בנגן עצמו, כדי שהכתוביות יוצגו כמו שצריך)
3. רצוי הפעלה עצמאית של מקודדים ופילטרים , שלא יגרמו להתנגשויות ביניהם (הטכנאי במחשב טען שהיה אצלי "סלט" שלם שגרם לבעיות, ולכן הוא הסיר הכול, והתקין חבילת קודקים של ויסטה. כמובן שזה לא הועיל בכלל, כי הריסטרטים נמשכו, וחוץ מזה, הוא לא השאיר אצלי נגן שבו אוכל לראות גם כתוביות..)

תודה רבה

חיים30
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

vlc החדש

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

ככלל, לא מומלץ להתקין שום חבילת מקודדים (זה מה שגורם ל"סלט"), אלא רק Haali Media Splitter + FFDShow Tryouts. בקונפיגורציה זו, אני ממליץ על הנגן BSPlayer, שלא מתקין שום מקודדים משלו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

pixies
גם אני לא התקנתי שום חבילות של מקודדים.
האמת היא שהנגן BSPlayer היה אצלי תמיד על הכוונת, בסוף בחרתי ב-ZP בגלל ה-INSTALL CENTER שלו, שמתקין את המקודדים והפילטרים שלהם נזקק הנגן, וזאת מבלי שאצטרך "לשבור את הראש" יותר מדי.
כמובן שניתן להתעלם מה- INSTALL CENTER הזה, ולהתקין באופן עצמאי את המקודדים שנראים לך כחשובים.
האם אתה בטוח ש- FFDSHOW מספיק בשביל הקטע של כתוביות?
אני נתקלתי בכמה פורמטים של סרטים, שבהם FFDSHOW לא הכניס את הכתוביות, ואז נאלצתי להתקין גם את VOBSUB
אגב, במידה ואני מתקין עצמאית את FFDSHOW, איזה גרסה היא העדכנית ביותר, שמתאימה גם לויסטה?

חיים,
VLC הוא באמת נגן חביב, שיודע לנגן כמעט כל פורמט קיים, מבלי צורך להתקין מקודדים בנפרד.
רק עד כמה שידוע לי, יש איתו בעיה אחת- הנגן לא מוציא סאונד מלא. כלומר בסרטים עם סאונד רב ערוצי (DTS או דולבי דיגיטל), VLC נותן רק שתי ערוצים. אני יכול לזהות את זה בקלות, היות שהפאנל של הרסיבר מציג את מספר ערוצי הקול הפועלים....

גם media player classic הוא נגן מעולה, ואף שם יש בדיוק את אותה בעיה של הסאונד...

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 396
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #5 

הלוח אם שלך במקרה מבוסס על הצ'יפסט Nvidia nForce 750i SLI? כי הייתה בו בעיה של ריסטארטים בעת הרצת סרטים וזה סודר בעדכון ביוס לפני כמה חודשים.

moshelog
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 315
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

bariko אתה בטוח במה שאתה אומר ?

VLC מוציא רק 2 ערוצי אודיו ? אני כמעט בטוח שאתה טועה .

בכל אופן הייתי שמח אם עוד מישהו היה נותן תגובה בנושא .

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #7 

ה-FFDShow, בקינפוג נכון, ינגן לך הכל, כולל כתוביות. אני אישית לא נתקלתי איתו בבעייה עם כתוביות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #8 

אני משתמש ב-MPC ואין לי שום בעיות בסאונד רב ערוצי. אני מתמש ב-AC3FILTER. גם לי יש בעיות ב- VLC וסאונד רב ערוצי. מה גם שתכני HD לא רצים אצלי טוב עם הנגן הזה.

tzotz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

ZoomPlayer ביחד עם Haali, CoreAvc ו-ffdshow מנגן הכל חלק. אני אישית לא נתקלתי בשום מצב שכתוביות לא הוצגו - יש צורך לקנפג אבל זה היתרון של ZP שניתן לקנפג על בסיס סוג הקובץ ולהחליט איזה פילטרים יהיו במשחק.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

טוב, אנסה לרכז פה את התשובות לכולם:

eyal_123

לוח האם אצלי הוא:
GIGABYTE GA-P35-DS3 rev 1.0

אין לי מושג אם זה מבוסס על הצ'יפסט שציינת. בכל אופן אם התופעה של הריסטרטים תמשך כעת, גם לאחר התקנה נקייה של מערכת ההפעלה, אז בטוח שאו שזה באמת בעיה עם הביוס, או משהו אחר שקשור לחומרה

moshelog
עד לפני זמן לא רב, הייתי יכול לומר לך שאני לא בטוח בדבריי. כי אז היה לי רסיבר דנון שמשום מה לא הציג על הפאנל את הערוצים הפועלים. כעת שדרגתי לדגם חדש של דנון שמציג באופן ברור את המידע הזה.
ובכל זאת יש סייג אחד קטן- אולי מישהו יגיד שיש דרך לקנפג את התוכנה בצורה כזו, שהיא כן תוכל להוציא את כל ערוצי השמע.
אני בכל אופן, לא גילתי דרך כזו...

Pixies
אני בצעתי את הקנפוג בעזרתו האדיבה של Catskinner (שלפחות בעיניי נחשב לאחד המומחים הגדולים בפורום), כפי שנראה כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
ובאמת, בסרטי DIVX רגילים, וכן בסרטי בלו-ריי ללא תרגום מובנה- הכתובית בעברית הופיעה כשורה.
הבעיה מתעוררת לגבי סרטים עם תרגום מובנה (בעיקר בלו-ריי). בתחילת הסרט, כאשר יש רק כותרות, הכתובית בעברית עדיין נראית, אך היא נעלמת בשלב שבו מתחילים הדיבורים. שימוש באופציה NO SUBTITLE לא פותרת את הסוגיה.
רק אחרי שהתקנתי VOBSUB ,הצלחתי לראות את התרגום , גם בסרטים האלה.

Gorelshv
יתכן באמת ש-MPC לא הוציא סאונד רב ערוצי, כי הוא לא משתמש ב-FFDSHOW ואני לא התקנתי פילטר AC3 בנפרד.
אם יש דרך לסדר כך ש-MPC ישתמש ב-FFDSHOW ,אזי אשמח אם מישהו ידריך אותי (ואולי גם משתמשים אחרים שמעוניינים בכך), כיצד לעשות זאת.
כאמור מדובר בנגן איכותי, שחבל לא להשתמש בו, רק בגלל הבעיה של הסאונד!

Tzotz
אני מסכים ש-ZP אכן מנגן הכול חלק. הבעיה שצריך לעשות שם יותר מדי קינפוגים (גם בנגן עצמו וגם במקודדים שבהם הוא עושה שימוש) כדי להוציא ממנו את המיטב.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

עדכון:

בסופו של דבר החלטתי לתת הזדמנות חוזרת ל-ZP
קינפגתי אותו בצורה כזו ש-COREAVC יפענח H263, H264
ו-FFDSHOW AUDIO DECODER יפענח AC3 ו-DTS
הכתוביות מוצגות כשורה, לפחות בפורמטים שבדקתי.
אולם יש בעיה אחרת- משום מה, בהרצת סרטים עם סאונד DTS, מופיע על הרסיבר סימון של דולבי דיגיטל!
לפני ההתקנה מחדש של מערכת ההפעלה, לא הייתה הבעיה הזו. סרטי DD הציגו DD על הפאנל, וסרטי DTS הציגו DTS. בדיוק כמו שצריך.
האם מישהו יכול בבקשה לעזור לי לסדר את זה?

תודה

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”