WINDOWS 7 - כבר ביוני 2009

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73281
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3159 פעמים

שליחה #1 

חלונות 7 תצא כבר ביוני הקרוב (21/09/2008)
מקור: עיתון "ידיעות אחרונות"
מיקרוסופט אומנם הצהירה בעבר כי חלונות 7 תצא כבר בסוף 09 או בתחילת 2010,אולם עפ"י דיווח המערכת תצא לשוק כבר בתחילת 6/09.עפ"י הדיווח,גרסת בטא של המערכת תופץ בסוף 10/08,בוועידת המפתחים המקצועיים שתערוך מיקרוסופט.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

מצוין. אני מקווה שזה יכפר על הבושה האחרונה שהם הוציאו כמערכת הפעלה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

דודיפלצת - מי שאומר שויסטה לא מערכת הפעלה טובה, לא עבד איתה. יש לי אותה מאז ה SP1 והיא פשוט מעולה. אין ממש צורך לשדרג מ XP קיים לויסטה, זה אני מסכים, אבל לקנות מחשב חדש עם XP זו שטות מוחלטת.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78832
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #4 

Huber,

אתה טועה ובגדול. יש המון בעיות תאימות. אם אתה משתמש בתוכנות חדשות, סבבה. אבל עם חומרה ישנה ו/או תוכנות ישנות יש לא מעט בעיות.

יש לי לפטופ VISTA והייתי צריך לעשות שמיניות באוויר בכדי שחלק מהציוד הישן שלי יעבוד כראוי.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

אובונטו עם קומפיז ואייקון של START זה לא ווינדוס 7?

ממש מוזר, כי המון אנשים בטוחים שהמחשב שלי מריץ ווינדוס 7.

דרך אגב כפתור הSTART פותח את ה trash
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

oferlaor כתב:Huber,

אתה טועה ובגדול. יש המון בעיות תאימות. אם אתה משתמש בתוכנות חדשות, סבבה. אבל עם חומרה ישנה ו/או תוכנות ישנות יש לא מעט בעיות.

יש לי לפטופ VISTA והייתי צריך לעשות שמיניות באוויר בכדי שחלק מהציוד הישן שלי יעבוד כראוי.
...
ובגלל זה אמרתי מי שיש ל XP, קרי מי שיש לו מחשב ישן, אין שום סיבה. אבל לקנות מחשב חדש כיום עם XP זו טעות. אין שום חומרה חדשה (מה 2-3 שנים האחרונות) של יצרן מוכר ונורמלי שלא נתמכת בויסטה. כמובן שיש תוכנות ממש ישנות וחומרה ממש ישנה שיתכן ויהיו בהן בעיות תאימות, אבל זה בעיקר בעייה של היצרן חומרה/תוכנה שלא טרח להתאים את המוצר שלו למערכת ההפעלה וזה די נדיר כיום (אני אישית התקנתי עשרות מחשבים עם ויסטה ואצלנו בארגון העברנו עשרות תחנות ולא נתקלתי בשום בעייה).

אף אחד לא מבטיח לך שבמעבר למערכת הפעלה חדשה הכל יהיה מושלם, אבל כיום אחוז התאימות מאוד מאוד גבוה ובנוסף יש אתר ותוכנה מיוחדים של מיקרוסופט שמאפשר לך לוודא מראש אם החומרה שלך תואמת ככה שיש לך את האפשרות לבדוק מראש אם תתקל בבעיות.

הנקודה שאני מנסה להבהיר היא שכיום אפילו אנשים עם משחבים חדשים מפחדים לרכוש ויסטה ולזה אין שום ביסוס WHAT SO EVER. רוצה לשמוע קוריוז? לפני כמה חודשים מיקרוסופט לקח את ויסטה, שינתה לה טיפה את המראה וקראה לה בשם אחר (חוחובה/מואבה או משהו כזה). היא לקח כמה אנשים שעבדו על ויסטה והודיעו על אי שביעות רצון ואמרה להם שהיא מתכוונת להשיק מערכת הפעלה חדשה ושהיא רוצה שהם יעבדו איתה זמן מה, נסו אותה ויתנו פידבקים. הפידבקים שחזרו בניסוי היו מצויינים - להזכירך, אותה מערת הפעלה בשם אחר. ככה שרב סטיגמה סביב ויסטה כיום זה כדור שלג שהתחיל מהשקה זוועתית. כיום אחרי SP1 99 אחוז מהבעיות ומחלות הילדות שלה כבר לא קיימות.

קרא את זה - מאוד מעניין:
http://gizmodo.com/5030561/microsofts-m ... ment-video

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

שאלה דבילית. הרי בכל גירסאת מע' הפעלה נקודת הכשל זה דרייברים.

כמה מסובך זה לממש INTERFACE עקבי וקבוע מול דרייברים שלא מושפע מגירסאת מערכת ההפעלה?

אני לא מדבר על כרטיס מסך, DIRECTX או שטויות אלה.

אני מדבר על כך שדרייבר ממוצע לא צריך בכלל היה לדעת באיזה מערכת הפעלה הוא חי... זה התפקיד של מע' הפעלה בוגרת לשדרג את ה-CORE שלה ואת ה-GUI שלה תוך כדי שדרוג של דברים משמעותיים בלבד (דרייברים לסאונד, כרטיסי מסך ודברים סופר קריטיים בזמן). למה אני צריך לרכוש ערכת כיול חדשה באלפי דולרים כי הסנסור שלי רשמית נתמך רק עד XP ?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

עופר - מה שאתה מתאר בלתי אפשרי. אם היה תאימות מוחלטת אחורה בדרייברים לא היה שום אפשרות באמת לקדם את מערכת ההפעלה. קח כדוגמא את המעבר ל 64 ביט, מעבר מתבקש שהיה צריך לקרות כבר לפני 6 שנים עם הפיכתם של מעבדי 64 ביט למיינסטרים. הסיבה היחידה שאפילו כיום תוכנות 64 ביט לא נפוצות (חוץ מאצל משתמשים מיקצועיים כגון עורכי ווידאו ותלת מימד כדוגמא מצוינת) היא הצורך המזופת של התעשייה ב"תמיכה לאחור". הצורך הזה הוא עוגן שגורר את התעשייה שלנו לקרקעית כבר שנים. תאימות לאחור זה אחד הדברים שבאמת עוצרים את התעשייה, הצורך ליצור תאימות לאחור לאלפי תוכנות וחומרות גורמת לעומס מטורף על יוצרי המערכת. אז במקום לחדש ולהתקדם נתקעים על הצורך הזה.

בכל מערכת הפעלה נקודת הכשל היא הדרייברים - מוסכם, אבל מי כותב דרייברים? נכון - היצרנים. כל היצרנים קיבלו את הויסטה חודשים רבים לפני צאתה והייתה להם את כל ההזדמנויות שבעולם לבצע התאמה (אתה יודע שנווידיה עם הדרייברים הזועתיים שלה גרמה לאחוז גדול מהבעיות בויסטה בשנה הראשונה?). אני בכלל לא מדבר על זה שכיום - כמעט שנתיים אחרי יציאת מערכת ההפעלה אין שום תירוץ שבעולם שליצרן נורמלי לא יהיה דרייבר מתאים, מסכים איתי?

ואם סנסור/ערכת כיול שרשת באלפי דולרים לא מגיע עם דרייברים מתאימים (שוב, כמעט שנתיים אחרי ההשקה) את האצבע המאשימה תוכל להפנות אך ורק אל היצרן של הסנסור שגבה ממך סכום עתק ולא דואג לתת לך תמיכה מתמשכת במערכת ההפעלה.

עופר - רב הגופים הגדולים בעולם (וגם בארץ ד"א) כבר העבירו את המערכות שלהם לויסטה/SERVER 2008, ככה שאם באמת היו כ"כ הרבה בעיות כמו שאתה נוטה לחשוב (וד"א - ראית את הסירטון? הבנת שהרב זה פסיכולוגי?) האינטגרציה ללא היית יוצאת לפועל.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

עופר יכול להיות כי מי שמתכנת דרייבר ניסה להשיג מהירות גבוהה ככול האפשר ע"י הגעה לפקודות קרנל ? ואז כששינו את הקרנל צריך תכנות מחדש לדרייבר ?

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #10 

Huber כתב:
עופר - רב הגופים הגדולים בעולם (וגם בארץ ד"א) כבר העבירו את המערכות שלהם לויסטה/SERVER 2008, ככה שאם באמת היו כ"כ הרבה בעיות כמו שאתה נוטה לחשוב (וד"א - ראית את הסירטון? הבנת שהרב זה פסיכולוגי?) האינטגרציה ללא היית יוצאת לפועל.
...
א. הייתי שמח לשמוע אילו גופים גדולים בארץ עברו ל Vista. לי אישית לא מוכר אף גוף גדול בארץ שעבר ל Vista (בנקים, חברות טלקום, חברות ביטוח)
ב. סרטון ה mojave project המדובר היה סרטון פרסומת. קודם כל אני לא הייתי בונה על זה שהאנשים שהשתתפו בקמפיין הזה היו אנשים אוטנטיים מהרחוב ולא שחקנים. ושנית גם אם היו אותנטי אז קשה לי לאמוד כמה אנשים צולמו במקור וכמה אנשים שידעו שעובדים עליהם נחתכו בעריכה.
לי באופן אישי יש מחשב יחסית ישן אז אפילו לא טרחתי לבדוק את ה Vista אבל לאחר ששמעתי על כמה פיצ'רים פולשניים שלהם הגעתי למסקנה שזה שדרוג די מיותר מבחינתי.
Need more cowbell

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #11 

Huber כתב: עופר - רב הגופים הגדולים בעולם (וגם בארץ ד"א) כבר העבירו את המערכות שלהם לויסטה/SERVER 2008, ככה שאם באמת היו כ"כ הרבה בעיות כמו שאתה נוטה לחשוב (וד"א - ראית את הסירטון? הבנת שהרב זה פסיכולוגי?) האינטגרציה ללא היית יוצאת לפועל.
...
אתה פשוט טועה, ההיפך הוא הנכון. רוב המכירות של ויסטה הם בזכות מחשבים שנמכרו לצרכנים פרטיים ללא אפשרות ל-XP.
רוב החברות לא עברו לויסטה (המספרים שקראתי הם בסביבות 13% מעבר לויסטה).
האם ידעת שגם היום אפשר לקנות מחשב עם XP, אבל בגלל שזה דרך "downgrade" מויסטה business, הרישיון נספר כרישיון ויסטה בלבד? גאוני.
אני אישית עובד עם חברות גדולות, אין אחת שאני מכיר שעברה לויסטה

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #12 

אותה גברת בשינוי אדרת?
http://www.thinknext.net/archives/2268
Need more cowbell

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

אני מוכן לפתוח התערבות שהגירסה לא תושק ביוני
מי נכנס?
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #14 

אני מתאר לעצמי שביוני 2009 אולי נראה RC0. גם אם אתבדה אני לא בטוח בכלל שאבצע שידרוג מערכת הפעלה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #15 

Huber כתב:דודיפלצת - מי שאומר שויסטה לא מערכת הפעלה טובה, לא עבד איתה. יש לי אותה מאז ה SP1 והיא פשוט מעולה. אין ממש צורך לשדרג מ XP קיים לויסטה, זה אני מסכים, אבל לקנות מחשב חדש עם XP זו שטות מוחלטת.
...
עבדתי איתה, יש לנו בבית מחשב נייד איתה, תמכתי בה כשעבדתי באינטרנט זהב ולא מצאתי דבר אחד טוב בה. להגיד שמערכת הפעלה היא מעולה כי היא כבר לא קורסת והיא כבר התגברה על רוב מחלות הילדות שלה? היא לא מציגה שום יתרון על XP.

עצם העובדה שמיקרוסופט בעצמם לא תומכים בויסטה רק מראה לך כמה אף אחד לא לוקח את מערכת ההפעלה הזאת ברצינות. גם שנתיים אחרי ההשקה:
http://onecare.live.com/site/en-us/default.htm

עדין בבטא לויסטה.

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #16 

droren כתב:אני מוכן לפתוח התערבות שהגירסה לא תושק ביוני
מי נכנס?
...
ואני מוכן להתערב שהשמש תזרח מחר... :lol:

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

לדעתי מיקרוסופט בצניחה.
מאז שאני עובדת עם לינוקס, אין בכלל מקום ולו הקן ביותר להשואה.

אני רואה את מחשב שלי שאמור להיות עגלה חורקת, עובד כמו שד, אבל אם עוברים 2 חדרים יש מחשב פי כמה יותר חדיר עם XP שפשוט נראה שהוא גולם לעומת לינוקס.

(אני לא מדברת על משחקים, אני מתכוונת למחשב לגלישה ושימוש ביתי סטנדרתי.)

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

לגבי הדרייברים, אין בעיה - פשוט צרו INTERFACE חדש עבור מי שצריך דרייברים מהירים של 64 ביט.

עכשיו מה קורה, יוצרים מע' הפעלה חדשה אבל אין סיכוי שאני אעבור ל-64 ביט בגלל שחצי מהתקני החומרה שלי לא יתמכו כראוי.

ואגב, המודל הנכון עבור תמיכה לאחור היה צריך להיות דרך וירטואליזציה.

העובדה שלמיקרוסופט יש מחלקה שלמה שכותבת תוכנות וירטואליצזיה אבל שאין להם מע' הפעלה אחת עם תמיכה בזה זה פשוט עצוב ביותר. במקום להתעסק עם מע' הפעלה שתואמות לאחורה, פשוט תנו את מע' ההפעלה הישנה במכונה וירטואלית (כמו שעשו בזמנו, אך לא ממש בהצלחה) עם WOW וכך יפתרו כל הבעיות...

בכל מקרה, זה בהחלט אפשרי טכנית לביצוע, כמו שמיקרוסופט תומכת ב-WINDOWS API כולל 16 BIT, הם יכולים להוסיף API ב-32 ביט, להוסיף תמיכה ב-COM INTERFACES ואח"כ גם ב-DOT NET ואחד לא מפריע לשני. מה שעובד באפליקציות יכול בקלות לעבוד גם עבור דרייברים *אם הם היו באמת רוצים*ץ

התשובה היא שהם לא באמת רוצים כי יצרני החומרה בונים על כך שאין תמיכה אחורה, וכך אתה נאלץ לרכוש מדפסת חדשה לא בגלל שהקודמת התקלקלה אלא בגלל שהיצרן לא מייצר דרייבר עבורה. וזה פשוט עצוב לנו כצרכנים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #19 

יש לי בבית גם Vista, גם XP וגם Ubuntu ואני לא יכול להגיד שלאחד מהם יש יתרון במהירות לעומת האחרים.

ל Vista יש את מערכת האודיו הטובה ביותר מהשלושה

ל XP יש את ביצועי הרשת הטובים יותר מבין השלושה

ל Ubuntu אין שום דבר מיוחד שבגללו הייתי עובר אליו באופן בלעדי אבל גם לא הייתי מתבכיין יותר מידד אילו זו הייתה המערכת היחידה בבית
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

אובונטו היא ממש נחמדה וקלה להבנה אבל אפשר להגיד שהיא הVISTA של הלינוקס.

אני עובדת גם על SLAX ועל ארץ', וזה פשוט מהיר בטרוף. החסרון הוא שהכל הכל הכ צריך לקמפל, אבל מתרגלים..

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”