Native rate בפלזמה פנסוניק TH 50PH9UK

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1622
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

רקע (קצת ארוך, אני מתנצל מראש) -

לפני קצת יותר משנה (לפני שחזרנו ארצה) התלבטתי בין שתי האופציות הבאות שהיו (בזמנו) די שקולים מבחינת העלות:
1. מסך פנסוניק 50 אינטש full hd (מודל TH50PF9UK), או
2. מסך פנסוניק 50 HD READY (מודל TH50PH9UK) + מעבד וידאו VP20 (כולל ABT102)
לאחר הרבה קריאה באינטרנט (כולל בפורום זה) הגעתי למסקנה שבארץ הקומבינציה השניה עדיפה, וזה מה שקניתי. בנוסף קניתי HDMI blade (לא מגיע עם המוניטור הנ"ל).

הגענו ארצה, התקנתי את המסך, חיברתי איליו את ה-VP20 (ב-output configuration של ה-VP20 בחרתי 720p-60) - והכל "עבד" - והתחלתי להנות מהטלוויזיה.
ללא ספק המסך מצויין (במיוחד אם המקור הוא HD :D ), ואפילו הטלוויזיה הישראלית (YES), נראית סביר לגמרי לעיני!! העובדה שה-VP20 מאפשר להגדיר custom zoom מאפשרת אפילו לצפות בתכני 3:4 על כל המסך (מפסידים קצת למטה, אבל לא נורא).

אחרי שפגה ההתלהבות הראשונית מהעובדה שיש מסך 50", ניסיתי לשחק קצת עם ה-test patterns של ה-VP20. אחד ה-patterns נועד לבדוק 1:1 pixel mapping (ומשודר pattern עם רקע כחול ומסגרת לבנה שאמורה להראות כולה על המסך).

מה שראיתי הוא שאני לא מקבל את כל ה-pattern (המסגרת הלבנה נחתכת למעלה ולמטה). אחרי הרהור קל נזכרתי שהגדרתי את ה-output resolution (זה נקרא format ב-VP20) כ-720p (שזה בעצם 1280x720p) והרזולוציה של המסך הזה היא (כמו רוב ה-HD READY) בעצם 1366x768...

ניגשתי שוב לתפריט ה-FORMAT של ה-VP20, ובחרתי ברזולוציה ה"טבעית" של המסך (1366x768) ...לתדהמתי המסך השחיר עם הודעה לקונית No Signal.

אחרי שיטוט קל באיטרנט (ובעיקר בפורום כאן), למדתי שהבעיה היא שהמסך הספציפי הזה לא מוכן לקבל את ה-NR שלו בכניסת HDMI (שם הוא מוכן לקבל רק 720p, ולעשות את שאר ה-scaling בעצמו). לעומת זאת (הפתעה, הפתעה), הבינותי שדרך DVI-BLADE המסך יואיל בטובו לקבל 1366x768.

לא איש כמוני שכבר בזבז בוחטה על מעבד וידאו יעצר בקטנות בדרך ל-NR. קניתי בנוסף גם את ה-DVI BLADE המתאים (מודל TY-42TM6D), ואכן במפרט שלו כתוב ברשימת ה-applicable input signals את הרזולוציה הטבעית של המסך (1366x768).

סוף סןף, בשבת האחרונה ביחד עם חבר הורדנו את הפלזמה מהקיר, הוצאתי את הכרטיס HDMI, והכנסתי את הכרטיס DVI.

שמח וטוב לבב ניגשתי לתפריט FORMAT של ה-VP20 ובחרתי את הרזולוציה המובטחת (כן, אתם יודעים, 1366x768)...

גורנישט מיר גורנישט - שוב אני מקבל no signal, וכעת גם בן-אדם רגוע כמוני מתחיל להתחרפן... :evil:

השאלה -

אם יש מישהו שיודע את לגרום לפלזמה הזאת לקבל NR, שיקום... (אני יכול לשלוט על הרזולוציה, על סוג ה-sync, על framerate, ועוד הרבה דברים שאני לא מבין בעזרת ה-VP20).

בתודה מראש לכל המגיבים,

אמיר

נ.ב. אני יודע שזה לא סוף העולם אם ה-VP20 יעשה את רוב ה-heavy lifting עם ה-scaling של שידורי yes ל-720p והטלוויזיה "רק" תביא את זה ל-768p, אבל בכל זאת, אם אפשר לחסוך עיבוד מיותר, למה לא?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78884
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

דבר ראשון, אם אני זוכר נכון אז היו כמה DVI BLADES וחשוב שזה יהיה האחד הנכון.

דבר שני, נושא ה-TIMING הוא נושא מאוד רגיש, מאוד יתכן שבחרת TIMING לא מדוייק.

נסה לתזמן 1360X768, שים לב שאתה עובד בדיוק ב-59.94HZ ונסה לשחק עם ה-TIMING.

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

oferlaor כתב:דבר ראשון, אם אני זוכר נכון אז היו כמה DVI BLADES וחשוב שזה יהיה האחד הנכון.

דבר שני, נושא ה-TIMING הוא נושא מאוד רגיש, מאוד יתכן שבחרת TIMING לא מדוייק.

נסה לתזמן 1360X768, שים לב שאתה עובד בדיוק ב-59.94HZ ונסה לשחק עם ה-TIMING.
...
עופר,

ה-DVI blade שקניתי הוא היחידי (אני חושב) שמתאים למוניטורים של פנסוניק מדור 9 (המודל הוא TY-42TM6D).

בחוברת שהגיעה איתו רשומות כל הרזולוציות הנתמכות - ביניהם (הרלוונטים):
[left]1. 1024x768@60
2. 1366X768@60Hz
3. 750(720)/60p
[/left]

הרזולוציה 1360x768 לא מופיעה ברשימה, ואכן היא לא נתמכת (המסך לא קיבל אותה).

לכל אחד מהרזולוציות לעיל, בחוברת מצויינים 3 מספרי תזמון, vertical frequency (מצויין בדיוק 60Hz, לא 59.94), ועוד שתי תזמונים נוספים (horizontal frequenc, ו-dot clock frequency). התזמון שציינת 59.94 מוזכר רק עבור רזולוציות אחרות (למשל 852x480@60Hz), ולא עבור הרזולוציות שציינתי.

ב-vp20, השליטה שיש לי (בתפריטים הרגילים אליהם הצלחתי להגיע) בתזמון היא רק 50hz ו-60hz (לא מצאתי את לבחור "תזמון כבקשתך") ואפשרות לעשות lock/unlock ל-תזמון (לא ברור לי מה זה ה-lock הזה).

רעיונות?
אמיר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78884
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #4 

כשכתוב 60HZ, לרוב מדובר על 59.94 (סיפור ארוך...)

LOCK מאפשר לך להשתמש בכפולות של המקור. במקרה שלך, תעביר ב-60HZ ל-LOCKED וב-50HZ ל-UNLOCKED 59.94

בתפריטי ה-OUTPUT, כשאתה בוחר את הרזולוציה, לחץ על חץ ימני. אם אתה במצב ADVANCED (לדעתי זה בתפריט CONFIG שמאפשר לך לשנות את זה) אתה יכול לשחק עם ה-TIMING. בנוסף, יש כמה גרסאות של 1366X768, כך שתאלץ לנסות אותם.

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

oferlaor כתב:כשכתוב 60HZ, לרוב מדובר על 59.94 (סיפור ארוך...)

LOCK מאפשר לך להשתמש בכפולות של המקור. במקרה שלך, תעביר ב-60HZ ל-LOCKED וב-50HZ ל-UNLOCKED 59.94

בתפריטי ה-OUTPUT, כשאתה בוחר את הרזולוציה, לחץ על חץ ימני. אם אתה במצב ADVANCED (לדעתי זה בתפריט CONFIG שמאפשר לך לשנות את זה) אתה יכול לשחק עם ה-TIMING. בנוסף, יש כמה גרסאות של 1366X768, כך שתאלץ לנסות אותם.
...
אין ל-vp20 בכלל advanced mode (הרגע עברתי שוב על כל התפריטים). בדקתי ב-web ואכן זה אחד ההבדלים בין vp20 ל-vp30.
ב-vp30 יש "user mode" שמאפשר בחירה חופשית של פרמטרי תזמון, בעוד שב-vp20 חש רשימה קבועה של parametrs sets (רזולוציה + תזמון).

החדשות הטובות הן, שלפני שפצחתי בבכי מר, בדקתי את ה-firmware של ה-vp20 שלי (v1.00) ובאתר של Anchor Bay (היצרן של ה-vp20), ומסתבר שיש firmware "חדש" (v1.03 ספטמבר 2007), ובפרטים שלו כתוב במפורש, באותיות קידוש לבנה, שנוספה תמיכה בפלזמות 50" של פנסוניק (מה עוד יכול הבן-אדם לבקש :-))

כעת מה שנותר לי זה להשיג את הכבל המתאים, ולעדכן את ה-firmware.

אעדכן בהמשך...
אמיר.

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

מסתבר שלהשיג את הכבל המתאים זה לא כ"כ פשוט 8O

כדי לעכן את ה-firmware של ה-vp20, מסתבר שצריך כבל serial, מסוג DB9 (הידוע בכינויו גם כבל RS232) צד אחד זכר, צד אחד נקבה.

הייתי היום באיזה 6 חנויות מחשבים, בחלקן אפילו לא שמעו על כבל כזה :) , וחלקן שמעו אך טענו שאין כבר להשיג כזה כבל.

יש למישהו רעיון איפה יש כזה כבל (רצוי באזור כפ"ס), או אולי יש איזה חבר פורום שיש לו את הכבל הזה, ומוכן להשאיל לי אותו לשעה/שעתיים ?
אמיר.

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1884
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #7 

תנסה את הכבל הזה:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2537

צד אחד למחשב (USB) והשני למכשיר.
וגם המשלוח חינם

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #8 

זה כבל רגיל (לא לאפלינק) RS232.. אבל הוא מגיע עם המכשיר.. איפה שלך?
אתה יכול להזמין כבל ב-ZAP, אני הזמנתי שלושה כאלה לפני כחודש

וגם, אל תהיה אופטימי לגבי ה-firmware, אני שידרגתי ל-1.03 ואחרי זה ירדתי ל-1.02

מיכאל

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

idabari כתב:תנסה את הכבל הזה:

וגם המשלוח חינם
...
זה לא עובד!!!
יש כמה ש-DVDO מוכרים בעצמם..
אני קניתי אחד איכותי, ומתוך חמש נסיונות של להעביר 3MB זה תמיד נכשל בחצי הדרך
רק RS232 של מחשב רגיל!

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

idabari כתב:תנסה את הכבל הזה:

וגם המשלוח חינם
...
תודה על ההצעה, אבל:

1. באתר של anchor bay בדף ההסבר לגבי השדרוג הם כותבים משהו לגבי זה שלא כל הכבלים usb => RS-232 מומלצים (המתאם חייב להשתמש ב FTDI chipset.) - הם גם מוסיפים ואומרים שאם השתמשת ב-driver לא נכון, אתה עלול לדפוק את ה-vp20 (לא משהו שאני רוצה להתנסות בו). נראה שאין סיכון בשימוש בכבל סריאלי רגיל.
2. נראה לי מוגזם להזמין כזה כבל פשוט מחו"ל...
אמיר.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

אני קניתי את ה-adapter עם הצ'יפ המוזכר, וזה לא עבד.

למזלי DVDO תכננו את המכשיר כך שאם דופקים firmware אז אחרי 5 דקות הור נכנס למצב של טעינה..
דרך הפורט הסריאלי הרגיל זה עובד חלק

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

michael123 כתב:זה כבל רגיל (לא לאפלינק) RS232.. אבל הוא מגיע עם המכשיר.. איפה שלך?
אתה יכול להזמין כבל ב-ZAP, אני הזמנתי שלושה כאלה לפני כחודש

וגם, אל תהיה אופטימי לגבי ה-firmware, אני שידרגתי ל-1.03 ואחרי זה ירדתי ל-1.02

מיכאל
...
מיכאל,

האם יש לך VP20 או משהוא אחר?

אני משום מה לא זוכר שהיה כבל סיראלי בפנים, אתה יכול לשלוח לי את הלינק ל-zap ?
אמיר.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

זה כבל מאריך DB9
אשלח לך בפרטי את הלינק לחנות

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

יש !!! יש 1:1 pixel mapping!! (הצלחתי לטעון את ה-firmware החדש, ויש כעת ל-vp20 קונפיגורציה built-in לפלזמה שלי)

תודה רבה רדה לכל המגיבים והעוזרים !!!
אמיר.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

בסוף זה 1.03?

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

michael123 כתב:בסוף זה 1.03?
...
כן, V1.03 זו הורסיה שהתקנתי - לא רק שיש NR, גם יש תמיכה במתיחה נורמאלית של תכני 4:3 ל16:9 (שהיא עדיפה לדעתי על "just" (המתיחה של הטלוויזיה)

אין ספק ששידורי YES מעולם לא נראו כ"כ טוב :D

מיכאל - שוב תודה על העזרה והסבלנות לשאלות החוזרות ונשנות (Y)
אמיר.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”