לפני קצת יותר משנה (לפני שחזרנו ארצה) התלבטתי בין שתי האופציות הבאות שהיו (בזמנו) די שקולים מבחינת העלות:
1. מסך פנסוניק 50 אינטש full hd (מודל TH50PF9UK), או
2. מסך פנסוניק 50 HD READY (מודל TH50PH9UK) + מעבד וידאו VP20 (כולל ABT102)
לאחר הרבה קריאה באינטרנט (כולל בפורום זה) הגעתי למסקנה שבארץ הקומבינציה השניה עדיפה, וזה מה שקניתי. בנוסף קניתי HDMI blade (לא מגיע עם המוניטור הנ"ל).
הגענו ארצה, התקנתי את המסך, חיברתי איליו את ה-VP20 (ב-output configuration של ה-VP20 בחרתי 720p-60) - והכל "עבד" - והתחלתי להנות מהטלוויזיה.
ללא ספק המסך מצויין (במיוחד אם המקור הוא HD
אחרי שפגה ההתלהבות הראשונית מהעובדה שיש מסך 50", ניסיתי לשחק קצת עם ה-test patterns של ה-VP20. אחד ה-patterns נועד לבדוק 1:1 pixel mapping (ומשודר pattern עם רקע כחול ומסגרת לבנה שאמורה להראות כולה על המסך).
מה שראיתי הוא שאני לא מקבל את כל ה-pattern (המסגרת הלבנה נחתכת למעלה ולמטה). אחרי הרהור קל נזכרתי שהגדרתי את ה-output resolution (זה נקרא format ב-VP20) כ-720p (שזה בעצם 1280x720p) והרזולוציה של המסך הזה היא (כמו רוב ה-HD READY) בעצם 1366x768...
ניגשתי שוב לתפריט ה-FORMAT של ה-VP20, ובחרתי ברזולוציה ה"טבעית" של המסך (1366x768) ...לתדהמתי המסך השחיר עם הודעה לקונית No Signal.
אחרי שיטוט קל באיטרנט (ובעיקר בפורום כאן), למדתי שהבעיה היא שהמסך הספציפי הזה לא מוכן לקבל את ה-NR שלו בכניסת HDMI (שם הוא מוכן לקבל רק 720p, ולעשות את שאר ה-scaling בעצמו). לעומת זאת (הפתעה, הפתעה), הבינותי שדרך DVI-BLADE המסך יואיל בטובו לקבל 1366x768.
לא איש כמוני שכבר בזבז בוחטה על מעבד וידאו יעצר בקטנות בדרך ל-NR. קניתי בנוסף גם את ה-DVI BLADE המתאים (מודל TY-42TM6D), ואכן במפרט שלו כתוב ברשימת ה-applicable input signals את הרזולוציה הטבעית של המסך (1366x768).
סוף סןף, בשבת האחרונה ביחד עם חבר הורדנו את הפלזמה מהקיר, הוצאתי את הכרטיס HDMI, והכנסתי את הכרטיס DVI.
שמח וטוב לבב ניגשתי לתפריט FORMAT של ה-VP20 ובחרתי את הרזולוציה המובטחת (כן, אתם יודעים, 1366x768)...
גורנישט מיר גורנישט - שוב אני מקבל no signal, וכעת גם בן-אדם רגוע כמוני מתחיל להתחרפן...
השאלה -
אם יש מישהו שיודע את לגרום לפלזמה הזאת לקבל NR, שיקום... (אני יכול לשלוט על הרזולוציה, על סוג ה-sync, על framerate, ועוד הרבה דברים שאני לא מבין בעזרת ה-VP20).
בתודה מראש לכל המגיבים,
אמיר
נ.ב. אני יודע שזה לא סוף העולם אם ה-VP20 יעשה את רוב ה-heavy lifting עם ה-scaling של שידורי yes ל-720p והטלוויזיה "רק" תביא את זה ל-768p, אבל בכל זאת, אם אפשר לחסוך עיבוד מיותר, למה לא?