שלום,
אחותי, שרכשה כרטיסים להופעה, בקשה ממני להקליט לה אותה על גבי CD ( ההופעה תשודר ברדיו ). אין לי כמעט נסיון בזה להוציא הקלטה אחת מטייפ מנהלים שנשמעה זוועה. הפעם החלטתי לנסות להקליט סאונד דיגיטלי על הדיסק הקשיח במחשב ואז לצרוב אותו על תקליטורים, אך בינתיים כל הנסיונות כשלו.
המחשב הוא HP PAVILLION A6050.IS המצוייד בכרטיס קול שנמכר איתו מסוג REALTEK HIGH DEFINITION AUDIO , מערכת הפעלה ויסטה. למרות שהמחשב מצוייד במדיה סנטר האופציה היחידה שאני מזהה להקלטת צליל היא כלי ה " רשמקול " המאוד בסיסי, שלא ברור לי איך מגדירים לו ממה להקליט ( וכל מסכי העזרה לא מסבירים כיצד עושים זאת ) . הפעולות שביצעתי :
1. הגדרתי את היציאה הדיגיטלית של המגבר כ - FULL SCALE אשר מוציאה במלוא העוצמה אות דיגיטלי בתדר דגימה של 96KHZ ( כנראה 24 ביט ).
2. חיברתי ליציאה במגבר כבל ארוך עם תקעי RCA משני צדדיו. כדי לבדוק את תקינות הכבל והיציאה הדיגיטלית חיברתי אותם ל DAC במגבר האוזניות. האוזניות השמיעו נהדר את הרדיו ( המגבר ממיר את האות האנלוגי של הרדיו לדיגיטלי, ומשם הוא מועבר מהיציאה הדיגיטלית בכבל למגבר האוזניות אשר ממיר אותו חזרה לשמע אנלוגי ).
3. חיברתי את הכבל לתקע ה - DIGITAL IN של כרטיס הקול במחשב, הגדרתי ב" התקני הקלטה " במחשב את הכניסה הזו כברירת המחדל ושיניתי את קצב הדגימה ל 96KHZ במצב משותף ( מה זה מצב משותף? ) - אין אפשרות לבחור יותר מ - 16 ביט.
4. הפעלתי את ה" רשמקול " במחשב - שום צליל לא הוקלט, ומד העוצמה לא הראה דבר.
המנהל של כרטיס הקול מראה את ה - DIGITAL IN כברירת המחדל אך משום מה הוא במצב נעילה ( ? ) ומראה קצב של PCM 44.1KHZ ( אך בפורמט ברירת מחדל מראה את מה שכיוונתי לגבי מצב שיתופי! )
מה ניתן לעשות? כיצד בוחרים מה מקליט הרשמקול והאם עשיתי משהו לא נכון? האם יש אפשרות אחרת להקליט ( דרך מדיה פלייר, מדיה סנטר וכו'? ) וכיצד עושים זאת? אני לא מצליח אפילו לשמוע את הכניסה הדיגיטלית, לא כל שכן להקליט אותה.
כל עזרה תתקבל בברכה, תודה!