עזרה בבחירת מסך דק לסלון

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
moshehaim פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

בשעה טובה ומוצלחת הטלוויזיה אנו מעוניינים לרכוש מסך דק לסלון.
הסלון עצמו הוא מעין כוך (בצורת ח) של 3X3 מטר כאשר הצד הפתוח שלו פונה אל פינת האוכל שם יש שולחן וכיסאות שמרחקם הכולל מהקיר כ 6-7 מטר.
יש 2 ספות שממוקמות בקירות הצדדיים (אחת של 2 מושבים ואחת של 3) ועוד כורסה שממוקמת מול הטלוויזיה במרחק של כ - 3.5 מטר.

הסתובבתי בכמה חנויות והמוכרים אמרו לי שאני צריך 37 למרות שחבר של אחי המליץ על 42 אינץ'.

התקציב הכולל לטלוויזיה אמור להיות עד 7000 ש"ח.

היו כמה דגמים שמצאו חן בעיני והרי הם:
42 אינץ':
  • LG 42LC7
    Toshiba 42AV500
    Samsung 40A450
    LG 42G30
37 אינץ':
  • LG 37G30
    Toshiba 37AV500
    Samsung 37A450
שאלה ראשונה: 37 או 42? לפי מה שאמרו בחנות 37 אבל לפי מה שאני קורא שאנשים כתבו פה עדיף 42.

שאלה שנייה: מבין הדגמים שציינתי יש משהו שהייתם ממליצים עליו? אישית אני די אהבתי את הסמסונג 40 אינץ' אבל בגלל שזה גודל לא סטנדרטי זה היה נראה קצת מוזר ולצערי לא ראיתי אותו באותה חנות כמו ה-42 האחרות (אבל כן ראיתי את ה37 מול האחרות).
יש משהו ספציפי אחר שהייתם ממליצים עליו במסגרת המחיר?

יש לא מעט דגמים שראיתי בחנויות ולא באינטרנט ולהפך - לדוגמה בחנות ראיתי סדרת LG G30 ובאינטרנט סדרה G33 (אני לא יודע מה ההבדל).

תודה מראש,
משה.

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

לא רשמת מה התכנים שלך,אבל אני מתאר לעצמי שזה הרוב שידורי הוט/יס/DVD,אם אכן זה ככה אז כל הדגמים שרשמת לא יעשו את העבודה כמו פלזמה סבירה.לגבי הגודל,אני הייתי ממליץ לך על 50" אבל התקציב לא מאפשר אז לפחות 42".תבדוק את הפלזמות של סמסונג ו LG שנכנסות לך בתקציב (לדעתי הסמסונג עדיפה).אם תמצא עדיין את הפנסוניק PV 70 אז היא עדיפה על שתיהן.

moshehaim פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לגבי נושא הפלזמה, אני כנראה לא ממש מעודכן אבל מה ששמעתי בעיקר עליהן זה שהן זוללות חשמל ובעלות אורך חיים קצר (שנתיים).
מה לגבי השתקפויות של מקורות אור? בחלק המרוחק של הסלון (פינת האוכל) יש 4 חלונות והיום זה כל הזמן משתקף בטלוויזיה בשעות היום - אמרו לי ש LCD אמור למנוע השתקפויות בניגוד לפלזמה זה נכון?
בשעות הערב התאורה גם כן לא פלורסנטית.

צפייה עיקרית היא HOT - בערך 50-70% מהזמן. כרגע יש לי קונסולה PS2 אבל יש מצב שאקנה XBOX עם חיבור HDMI וזה בממוצע 10% והשאר DVD.

תודה.

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

לגבי החשמל זה לא כזה משמעותי,ולגבי האורך חיים זה שטויות,האורך חיים של פלזמות זהה ל LCD.לגבי ההשתקפויות זו אכן בעיה אם יש חלון מול המסך,או אם החדר ממש מואר באור יום.לדעתי לתכנים שלך עדיפה פלזמה אם רוב הצפיה היא לא בשעות היום ואין אפשרות להחשיך את הסלון.קח בחשבון שאם תצפה מהצד אז ב LCD תאבד הרבה מהשחורים שגם ככה לא לא ממש שחורים ב LCD ובפלזמות זה לא יקרה.

moshehaim פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

מבחינת זמני צפייה - ביומי שבוע זה בעיקר בערב כאשר יש תאורה לא פלורסנטית שממוקמת כ -4 מטר מהמסך (נברשת תלויה מהתקרה עם 3 נורות).
בסופ"ש זה מתפרש על כל שעות היום.

לגבי החלונות - יש 4 קטנים, שממוקמים ב 4 זוויות שונות. החלק המרוחק שבו נמצאת פינת האוכל לא מסתיים בקיר ישר אלא בחצי עיגול - אשר בו משובצים החלונות במרחקים שווים - כך שהאור נכנס מכל הזוויות.
כמו כן אין אפשרות להחשיך את החלונות במהלך היום.

רוב הזמן כשאני משתמש ב PS היום אני סובל מהשתקפויות שכן לרוב אני לא יושב על הספה אלא שוכב עם הפנים אל הטלוויזיה.
לומר את האמת רוב הזמן הצפייה היא בשכיבה כלפי הטלוויזיה ולא בישיבה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”