1080p מגמגם, ואני אובד עצות

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
AngelicLiar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם, אחרי 3 ימים של נסיונות נואשים לגרום לתוכן 1080p לרוץ חלק על ה-HTPC שלי אמרתי נואש ובאתי לכאן.

התוכן שלי הוא תוכן שכנראה אינו מקודד נכון - ניסיתי לנגן דוגמאות שמקודדות בצורה "טובה" (מדום9), ועבורן אני מקבל האצת חומרה, אבל לא עבור התוכן שלי.

אני משתמש ב-HD3200 (בלוח הפופולרי של ג'יגהבייט, MA78G-S2H) ובאתלון 5600. הדריוור של כרטיס המסך שלי הוא הכי חדש מהאתר של ג'יגהבייט, 8.475. ניסיתי את הנגנים MPC-HC ו-KMPlayer, וניסיתי להשתמש בכל שילוב אפשרי בין VMR9, VMR7 או EVR, הקודקים הפנימיים של הנגנים והקודק של PowerDVD8 - ושום דבר לא עובד. (כלומר, רואים את הסרט אבל אין DXVA, המעבד שלי ב-60% וכתוצאה מכך - גמגומים בסצינות מסויימות).

הדבר היחיד שהצלחתי לעשות שמתקרב להפעלת DXVA הוא השילוב של MPC + EVR Custom + PowerDVD8 Codec - בשילוב הזה אני רואה *** ירוק, אבל הוא מוצג ב10% מעבד בלבד!

אני מעדיף שלא לקודד מחדש את הסרט כי זה ייגמר באובדן איכות בלתי נמנע. האם קיים מישהו שמסוגל לנגן 1080p חלק על חומרה שדומה לשלי? אם כן, באילו תוכנות (כולל הכל - מהדריוורים של כרטיס המסך ומעלה) אתם משתמשים?

נ.ב אני חושב שכדאי לומר לכל האנשים שממליצים להם לקנות מעבד חלש וכרטיס מסך עם עיבוד פנימי שהפעלת אותו עיבוד פנימי בתוכנה היא סיוט!! :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

האצת ווידיאו בחומרה על כרטיסי מסך עובד רק אם הסרט קודד לפרופיל ה H.264 הנכון (ורובם לא קודדו) ורק אם אתה לא מפעיל כתוביות ו/או עיבודים מתקדמים.

הירוק ב PowerDVD נגרם מכך שהוא מנסה לפענח קובץ H.264 בפרופיל שהוא לא מסוגל לטפל בו.

הפתרון עבורך הוא:
1. לרדת מעץ ה 1080p
2. לפענח את הווידיאו עם CoreAVC
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

AngelicLiar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

בעסה

שליחה #3 

באסה (CoreAVC גם מגמגם).

יש אפשרות לקודד מחדש את הסרט לפורמט הנכון ללא אובדן איכות משמעותי (כלומר אובדן איכות שמציק אפילו יותר מגמגום בסצינות מהירות)? אם כן, באיזו תוכנה, ולאיזה קידוד?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #4 

קינפגת את COREAVC?
תנסה MPC HC

AngelicLiar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

guyezra כתב:קינפגת את COREAVC?
תנסה MPC HC
...
ניסיתי את MPC-HC. לא עובד.

ולגבי CoreAVC - ניסיתי לשחק קצת עם ההגדרות שלו אבל לא היה לי הרבה מרחב שינוי שם, יש לך הצעות לאיך אמורים לקנפג אותו?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

תבטל DE-INTERLACE ו-DE-BLOCKING

תוודא ש-MPC HC משתמש בקודק הפנימי שלו ל-H264

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 325 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #7 

guyezra כתב:תבטל DE-INTERLACE ו-DE-BLOCKING

תוודא ש-MPC HC משתמש בקודק הפנימי שלו ל-H264
...
שאלה: מה זה בעצם de-blocking? ואיזה רמת "ביטול" רצויה? skip when safe או skip always?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #8 

המפרט שלך יחסית חזק ואמור לנגן גם 1080P בתוכנה בלי בעייה. דיווחו פה שאין בעייה לנגן במפרט שלך 1080P בפענוח תוכנה.
הייתי ממליץ לך לעשות נקיון במערכת ההפעלה מבחינת קודקים (לפעמים אין ברירה וצריך להתקין מחדש מערכת הפעלה) ולהתקין רק Haali Media Splitter + FFDShow Tryouts. ואם גם זה לא יעזור, להתקין CoreAVC ולעשות Disable בהגדרות של ה-FFDShow לקידוד H.264.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

עתיד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

אני מריץ מפרט דומה וזה פשוט טס גם ב1080P,
בקשר לזה שאמרת שאמרו לך לקחת מעבד חלש ולהסתמך על פענוח חומרה בHD
המעבד 5600 בכלל לא נחשב מעבד חזק בגירסת ה89 וואט הוא 2.8 גיגה הרץ ואצלי בגירסת ה65 וואט הוא 2.9 גיגה הרץ שזה בהחלט לא חלש

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #10 

AngelicLiar כתב:שלום לכולם, אחרי 3 ימים של נסיונות נואשים לגרום לתוכן 1080p לרוץ חלק על ה-HTPC שלי אמרתי נואש ובאתי לכאן.

התוכן שלי הוא תוכן שכנראה אינו מקודד נכון - ניסיתי לנגן דוגמאות שמקודדות בצורה "טובה" (מדום9), ועבורן אני מקבל האצת חומרה, אבל לא עבור התוכן שלי.

אני משתמש ב-HD3200 (בלוח הפופולרי של ג'יגהבייט, MA78G-S2H) ובאתלון 5600. הדריוור של כרטיס המסך שלי הוא הכי חדש מהאתר של ג'יגהבייט, 8.475. ניסיתי את הנגנים MPC-HC ו-KMPlayer, וניסיתי להשתמש בכל שילוב אפשרי בין VMR9, VMR7 או EVR, הקודקים הפנימיים של הנגנים והקודק של PowerDVD8 - ושום דבר לא עובד. (כלומר, רואים את הסרט אבל אין DXVA, המעבד שלי ב-60% וכתוצאה מכך - גמגומים בסצינות מסויימות).

הדבר היחיד שהצלחתי לעשות שמתקרב להפעלת DXVA הוא השילוב של MPC + EVR Custom + PowerDVD8 Codec - בשילוב הזה אני רואה *** ירוק, אבל הוא מוצג ב10% מעבד בלבד!

אני מעדיף שלא לקודד מחדש את הסרט כי זה ייגמר באובדן איכות בלתי נמנע. האם קיים מישהו שמסוגל לנגן 1080p חלק על חומרה שדומה לשלי? אם כן, באילו תוכנות (כולל הכל - מהדריוורים של כרטיס המסך ומעלה) אתם משתמשים?

נ.ב אני חושב שכדאי לומר לכל האנשים שממליצים להם לקנות מעבד חלש וכרטיס מסך עם עיבוד פנימי שהפעלת אותו עיבוד פנימי בתוכנה היא סיוט!! :)
...

אני יכול לומר לך שלי אישית יש מעבד 4850E שהוא חלש יותר משלך משמעותית
ועדיין אני רואה 1080P חלק עם כתוביות
עובד עם COREAVC+FFDSHOW+HAALI

הפעמים היחידות שזה מקרטע לי זה שאני מריץ את הסרט ב XBMC כי היא לא משתמשת בקודקים שציינתי, אבל MEDIA PORTAL מריצה אותם חלק.
במקום POWERDVD נסה להשתמש ב ARCSOFT TOTALMEDIA THEATER, פותחת את כל הקבצים ומריצה אותם חלק לאללה ובלי עומס. לא תצטער.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”