תלאות UBUNTU
-
kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
למרות אזהרותיו של shed לא להתעסק עם זה לפני שהוא שב, התפתיתי לנסות לצלול לתוך לינוקס לבדי.
בתור התחלה, mythubuntu לא רצה להתקין עצמו בכלל, אז החלטתי להתקין רק ubuntuואז להוסיף myth.
ההתקנה דרך דיסק שצרבתי עברה מעולה, הגדרתי אותו שיותקן על דיסק אחר שאינו C של מערכת ההפעלה ויסטה, מערכת ההפעלה נראית מצוין דרך ה-Live, אבל אחרי הריסטרט בסוף ההתקנה, ויסטה חזר לעלות.
אחרי קריאה בפורמים, הבנתי שצריך לעלות GRUB שאמור לתת לי את אפשרות הבחירה באיזו מערכת הפעלה אני מעוניין באותו רגע, גם עריכה של ה- menu.lst לא עזרה בכלל, כי כאמור הוא קודם פונה ל-hd עליו מותקנת ויסטה, ולא מתייחס בכלל לhd עליו האובונטו.
אין אצלי בביוס אפשרות לבחור באיזה הרד דיסק להתחיל, אלא רק לבחור בכלליות אם זה הרד דיסק או cdrom.
ניסיתי קצת לשחק עם ה- MBR, דרך תוכנה שמומלצת בפורמים של אובונטו, אבל הוא לא נותן לי בכלל כאפשרות את הדיסק שעליו האובונטו. הויסטה בכלל לא רואה אותו.
מפה לשם, נקלעתי ללופ של בוטים, בסוף הויסטה בכלל לא עלה, והייתי צריך לעשות פירמוט של ה-partition של ויסטה ולהתקין מחדש.
אחר כל ניסיתי לעשות shrink לפרטישן של הויסטה, כמו שמסבירים בפורומים בשביל dual boot, והתקנתי על אותו דיסק את האובונטו, ושוב, ויסטה עולה כרגיל, GRUB לא קיים.
נראה לי שהצעד הבא הוא לפרמט את C שוב, להתקין קודם אובונטו, ורק אז ויסטה, על הרד דיסק אחר (C בעצמו הוא פרטישן של 26 גיגה).
כפי שניתן להבין, הכוננים כבר בבלאגן היסטרי. ולכן:
1. לא זוכר איך מאחדים פרטישנים. אפשר דרך ויסטה? fdisk?
2. אני מת לעבור ללינוקס.... יש למישהו רעיון איך להתקדם?
תודה מראש.....
בתור התחלה, mythubuntu לא רצה להתקין עצמו בכלל, אז החלטתי להתקין רק ubuntuואז להוסיף myth.
ההתקנה דרך דיסק שצרבתי עברה מעולה, הגדרתי אותו שיותקן על דיסק אחר שאינו C של מערכת ההפעלה ויסטה, מערכת ההפעלה נראית מצוין דרך ה-Live, אבל אחרי הריסטרט בסוף ההתקנה, ויסטה חזר לעלות.
אחרי קריאה בפורמים, הבנתי שצריך לעלות GRUB שאמור לתת לי את אפשרות הבחירה באיזו מערכת הפעלה אני מעוניין באותו רגע, גם עריכה של ה- menu.lst לא עזרה בכלל, כי כאמור הוא קודם פונה ל-hd עליו מותקנת ויסטה, ולא מתייחס בכלל לhd עליו האובונטו.
אין אצלי בביוס אפשרות לבחור באיזה הרד דיסק להתחיל, אלא רק לבחור בכלליות אם זה הרד דיסק או cdrom.
ניסיתי קצת לשחק עם ה- MBR, דרך תוכנה שמומלצת בפורמים של אובונטו, אבל הוא לא נותן לי בכלל כאפשרות את הדיסק שעליו האובונטו. הויסטה בכלל לא רואה אותו.
מפה לשם, נקלעתי ללופ של בוטים, בסוף הויסטה בכלל לא עלה, והייתי צריך לעשות פירמוט של ה-partition של ויסטה ולהתקין מחדש.
אחר כל ניסיתי לעשות shrink לפרטישן של הויסטה, כמו שמסבירים בפורומים בשביל dual boot, והתקנתי על אותו דיסק את האובונטו, ושוב, ויסטה עולה כרגיל, GRUB לא קיים.
נראה לי שהצעד הבא הוא לפרמט את C שוב, להתקין קודם אובונטו, ורק אז ויסטה, על הרד דיסק אחר (C בעצמו הוא פרטישן של 26 גיגה).
כפי שניתן להבין, הכוננים כבר בבלאגן היסטרי. ולכן:
1. לא זוכר איך מאחדים פרטישנים. אפשר דרך ויסטה? fdisk?
2. אני מת לעבור ללינוקס.... יש למישהו רעיון איך להתקדם?
תודה מראש.....
wow, הסתבכת עם סמטוכה שלמה.
ברמת העקרון פעלת נכון - קודם צריכה להיות התקנה של windows ורק אחרי זה להתקין לינוקס (התקנה של חלונות לא תאפשר שום דואל בוט). אין מניעה להתקין את הלינוקס על אותו דיסק פיזי או על דיסק פיזי אחר. הדבר שצריך לשים אליו לב במהלך ההתקנה של הלינוקס (או לקראת סופה) הוא:
1. לבחור gurb ולא lilo בתור מנהל אתחול.
2. להתקין את grub על דיסק ה-master, במקרה שלך זה היה אמור להיות כונן C של חלונות. grub ידרוס את ה-MBR שם ויעלה לך את התפריט בו אתה בוחר מאיזו מערכת הפעלה (ודיסק) לעלות.
הצעדים הבאים:
1. על מנת לאחד פרטישנים אתה יכול להשתמש ב-live cd של אובנטו. יש שם כלי שנקרא gparted שדומה מאוד ל-partition magic. הוא יתן לך לעשות מה שאתה רוצה עם הפרטישנים.
2. אם הבנתי נכון - אתה בלי חלונות עובד כרגע. תתקין קודם חלונות, ורק אחרי זה את הלינוקס. אם תפעל הפוך - תצטרך להתקין ידנית grub, זו פעולה שאני לא אוהב לעשות.
מכיוון שאתה מעוניין ב-myth, אני ממליץ בחום רב על mythbuntu שתעשה לך הרבה מהעבודה. אמרת שניסית אותה וזה לא עבד. אפשר פרטים?
הערה לסיום:
אני רב כבר יומיים (מאז יום חמישי) עם מחשב חדש, דיסק SATA שאני לא מצליח להתקין עליו חלונות XP כי אין דריבר ל-SATA בדיסק ההתקנה של XP. תוך כדי עבודה, ההורים של אישתי מתקשרים בהיסטריה שהמחשב שלהם הפסיק לעבוד... בקיצור, יש לי חדר עבודה שנראה כמו איזו מעבדה של KSP...
ברמת העקרון פעלת נכון - קודם צריכה להיות התקנה של windows ורק אחרי זה להתקין לינוקס (התקנה של חלונות לא תאפשר שום דואל בוט). אין מניעה להתקין את הלינוקס על אותו דיסק פיזי או על דיסק פיזי אחר. הדבר שצריך לשים אליו לב במהלך ההתקנה של הלינוקס (או לקראת סופה) הוא:
1. לבחור gurb ולא lilo בתור מנהל אתחול.
2. להתקין את grub על דיסק ה-master, במקרה שלך זה היה אמור להיות כונן C של חלונות. grub ידרוס את ה-MBR שם ויעלה לך את התפריט בו אתה בוחר מאיזו מערכת הפעלה (ודיסק) לעלות.
הצעדים הבאים:
1. על מנת לאחד פרטישנים אתה יכול להשתמש ב-live cd של אובנטו. יש שם כלי שנקרא gparted שדומה מאוד ל-partition magic. הוא יתן לך לעשות מה שאתה רוצה עם הפרטישנים.
2. אם הבנתי נכון - אתה בלי חלונות עובד כרגע. תתקין קודם חלונות, ורק אחרי זה את הלינוקס. אם תפעל הפוך - תצטרך להתקין ידנית grub, זו פעולה שאני לא אוהב לעשות.
מכיוון שאתה מעוניין ב-myth, אני ממליץ בחום רב על mythbuntu שתעשה לך הרבה מהעבודה. אמרת שניסית אותה וזה לא עבד. אפשר פרטים?
הערה לסיום:
אני רב כבר יומיים (מאז יום חמישי) עם מחשב חדש, דיסק SATA שאני לא מצליח להתקין עליו חלונות XP כי אין דריבר ל-SATA בדיסק ההתקנה של XP. תוך כדי עבודה, ההורים של אישתי מתקשרים בהיסטריה שהמחשב שלהם הפסיק לעבוד... בקיצור, יש לי חדר עבודה שנראה כמו איזו מעבדה של KSP...
You are never fully dressed without a smile
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
בפעם הבאה שתסתבך ומערכת הפעלה windows לא עולה יותר,
אתה לא צריך להתקין מחדש. פשוט תריץ ב command line את הפקודה :
Fdisk /MBR ואם יש מערכת הפעלה מבוססת מיקרוסופוט על הדיסק, המחשב יעלה ממנה.
ליאור
אתה לא צריך להתקין מחדש. פשוט תריץ ב command line את הפקודה :
Fdisk /MBR ואם יש מערכת הפעלה מבוססת מיקרוסופוט על הדיסק, המחשב יעלה ממנה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
kalinium
-
- חבר ותיק

סחתיין על המהירות 
כרגע אני בביקור משפחתי, אשב על זה אחה"צ.
אני עם ויסטה חדש ונקי שעובד כרגע. אבל עם עוד פרטישן של לינוקס על אותו דיסק, שאני מעוניין למחוק ולצרף לזה של ויסטה, שהוא כאמור פרטישן בעצמו על דיסק עם המון סרטים של הילדים, שאוי ואבוי אם ימחק
עד כמה שאני זוכר גם לא היתה לי בחירה בכלל בין lilo ל-grub. איפה זה אמור להופיע?
לגבי mythubuntu, פשוט הוא נתקע קצת אחרי ההתחלה, לא עולה אפילו ה-live. יש לי AMD אז הורדתי את הגרסה הזאת,
הוא נותן לי המון error על כל מיני דברים שאין מושג מה הם, מהזכרון נדמה לי שזה קשור ל- i/o עם כל מיני מספרים... לא שזה עוזר הרבה.
shed, לגבי הsata, ניסית להתקין גרסת XP עם sp3 או sp2 integrated? זה אמור לכלול את זה, לא?
כרגע אני בביקור משפחתי, אשב על זה אחה"צ.
אני עם ויסטה חדש ונקי שעובד כרגע. אבל עם עוד פרטישן של לינוקס על אותו דיסק, שאני מעוניין למחוק ולצרף לזה של ויסטה, שהוא כאמור פרטישן בעצמו על דיסק עם המון סרטים של הילדים, שאוי ואבוי אם ימחק
עד כמה שאני זוכר גם לא היתה לי בחירה בכלל בין lilo ל-grub. איפה זה אמור להופיע?
לגבי mythubuntu, פשוט הוא נתקע קצת אחרי ההתחלה, לא עולה אפילו ה-live. יש לי AMD אז הורדתי את הגרסה הזאת,
הוא נותן לי המון error על כל מיני דברים שאין מושג מה הם, מהזכרון נדמה לי שזה קשור ל- i/o עם כל מיני מספרים... לא שזה עוזר הרבה.
shed, לגבי הsata, ניסית להתקין גרסת XP עם sp3 או sp2 integrated? זה אמור לכלול את זה, לא?
אני ממליץ בכל הנוגע להתעסקות עם partitions להוריד את הlivecd של gparted, הגרסה שם תמיד יותר עדכנית מאשר של livecd של ubuntu.
http://gparted.sourceforge.net/livecd.php
SHED על איזה דיסק SATA מדובר?
יש לי 2 מחשבים שהכל בהם SATA, לשניהם לא היתה שום בעיה
http://gparted.sourceforge.net/livecd.php
SHED על איזה דיסק SATA מדובר?
יש לי 2 מחשבים שהכל בהם SATA, לשניהם לא היתה שום בעיה
יובל,
מדובר על מחשב עם לוח אם של אסוס (p5s800) שמכיל בקר של SIS.
ניסיתי כבר שני דיסקים שונים, כל live cd של לינוקס ששמתי זיהה אותם בלי בעיה, דיסק ההתקנה של winXP SP2 לא מזהה אותם. בדרך-לא-דרך השגתי מחשב עם כונן פלופי! הכנתי דיסקט עם הדריברים, העברתי את הכונן למחשב ההתקנה ו...כלום. חלונות לא מזהה את הדיסקים.
מדובר על מחשב עם לוח אם של אסוס (p5s800) שמכיל בקר של SIS.
ניסיתי כבר שני דיסקים שונים, כל live cd של לינוקס ששמתי זיהה אותם בלי בעיה, דיסק ההתקנה של winXP SP2 לא מזהה אותם. בדרך-לא-דרך השגתי מחשב עם כונן פלופי! הכנתי דיסקט עם הדריברים, העברתי את הכונן למחשב ההתקנה ו...כלום. חלונות לא מזהה את הדיסקים.
-
kalinium
-
- חבר ותיק

אני קצת מפחד להתעסק עם איחוד הפרטישנים בלי להיות סגור על זה במאה אחוז.
הנה המצב:
כונן המאסטר מחולק כרגע ל3 חלקים.
1. 12G ויסטה
2. 12G אובונטו שאין לי גישה אליו
3. 220G של נתונים, שאסור לי לאבד
איך בעזרת Gparted אני מחבר את 1 ו-2 בלי למחוק את 3?
ושוב, איפה בהתקנה אני בוחר שזה יהיה GRUB?
וגם... אני מוריד עכשיו את aplha 6 של mythbuntu, נקווה שתהיה הצלחה גדולה יותר.
הנה המצב:
1. 12G ויסטה
וגם... אני מוריד עכשיו את aplha 6 של mythbuntu, נקווה שתהיה הצלחה גדולה יותר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78847
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
kalinium,
לא שווה לנסות ולהריץ הכל בתוך חלון של VMWARE רק לשם ניסוי?
לא שווה לנסות ולהריץ הכל בתוך חלון של VMWARE רק לשם ניסוי?
vmware זו פלטפורמה שמאפשרת לך להריץ מכונה וירטואלית מתוך מערכת הפעלה מארחת (לינוקס או חלונות).
היתרון הוא עצום - לא צריך לפרמט, להתקין וכו' - אפשר בקלות ליצור "מחשבים" שונים שלכל אחד מערכת הפעלה משל עצמו.
הבעיה היא שלא כל החומרה עובדת בדיוק כמו שהיא תעבוד אם מערכת ההפעלה היתה מותקנת ישירות על המחשב. הדבר חשוב במיוחד כאשר מדובר בגרפיקה ובהאצות תלת מימד.
kalinium - נסה להוריד גרסא יציבה של mythbuntu, אני חושב שיש את 7.10 או 8.04. האלפה שאתה מוריד עכשיו היא כנראה גרסא מוקדמת של הגרסא שתצא באוקטובר הקרוב (עוד חודש).
היתרון הוא עצום - לא צריך לפרמט, להתקין וכו' - אפשר בקלות ליצור "מחשבים" שונים שלכל אחד מערכת הפעלה משל עצמו.
הבעיה היא שלא כל החומרה עובדת בדיוק כמו שהיא תעבוד אם מערכת ההפעלה היתה מותקנת ישירות על המחשב. הדבר חשוב במיוחד כאשר מדובר בגרפיקה ובהאצות תלת מימד.
kalinium - נסה להוריד גרסא יציבה של mythbuntu, אני חושב שיש את 7.10 או 8.04. האלפה שאתה מוריד עכשיו היא כנראה גרסא מוקדמת של הגרסא שתצא באוקטובר הקרוב (עוד חודש).
בעיקרון כל שיש לעשות הוא למחוק את Partition 2, כלומר לשחרר את המקום שלה "לחופשי".kalinium כתב:אני קצת מפחד להתעסק עם איחוד הפרטישנים בלי להיות סגור על זה במאה אחוז.
הנה המצב:
1. 12G ויסטה
וגם... אני מוריד עכשיו את aplha 6 של mythbuntu, נקווה שתהיה הצלחה גדולה יותר....
אח"כ צריך להרחיב את P1 לכל הגודל שיגיע עד P3, כלומר לפי הפעולות הנחוצות, אפילו אין צורך לגעת בP3 החשובה.
אני שוב ממליץ לעבוד עם דיסק LIVE של gparted בשביל כל זה, בעיקרון הייתי ממליץ גם לעשות גיבוי אבל אני מבין שאין באפשרותך לעשות את זה כרגע, אני גם עשיתי לא מזמן משהו קצת יותר מסובך שכלל מחיקת ווינדוס והעברה של המקום שלו ל-LINUX שנמצא בפרטישן רחוק יותר (מה שכלל הרבה הזזות מקום מכאן לכאן), כל זה ללא גיבוי.
לגבי VMWARE, בשביל התנסות זה כלי נחמד מאוד, יש tutorials טובים ברשת של כל מה שעליך לעשות.
בשביל מערכת קבועה כמו ש-myth אמורה להיות, לא הייתי ממליץ, בכלל אני לא חסיד של vmware, כל הקשור בהאצה גרפית כמעט מבוטל, בגלל שב-VMWARE ווינדוז מקצה לו דרייברים וירטואליים.
-
kalinium
-
- חבר ותיק

טוב, תודה על כל העצות,
שוקמה המערכת!
אכן, לסדר את הפרטישנים דרך ubuntu live היה ממש קלי קלות.
בגדול אני איפה שהתחלתי, למעט זה שיש לי התקנה נקיה של ויסטה.
עכשיו... ניסיתי שוב את mythbuntu ואני לא מגיע אפילו למסך של מערכת ההפעלה. הוא זורק אותי לממשק של טקסט מהר מאוד אחרי שאני לוחץ install. יש שם כל מיני errors, logical block וזהו...
שוקמה המערכת!
אכן, לסדר את הפרטישנים דרך ubuntu live היה ממש קלי קלות.
בגדול אני איפה שהתחלתי, למעט זה שיש לי התקנה נקיה של ויסטה.
עכשיו... ניסיתי שוב את mythbuntu ואני לא מגיע אפילו למסך של מערכת ההפעלה. הוא זורק אותי לממשק של טקסט מהר מאוד אחרי שאני לוחץ install. יש שם כל מיני errors, logical block וזהו...
לא ברור למה mythbuntu לא אוהב אותך.
יש לך כמה אופציות:
1. לנסות לריב עם myhbuntu (אולי גרסא קודמת יותר) ולהתקין אותה.
2. להתקין אובנטו ואז לריב עם mythtv. ההתקנה של myth על אובנטו אמורה להיות פשוטה, אבל היא לא. אנחנו נעזור לך להגדיר את השלט, הערוצים, ה-DB, ועוד כהנה וכהנה.
יש לך כמה אופציות:
1. לנסות לריב עם myhbuntu (אולי גרסא קודמת יותר) ולהתקין אותה.
2. להתקין אובנטו ואז לריב עם mythtv. ההתקנה של myth על אובנטו אמורה להיות פשוטה, אבל היא לא. אנחנו נעזור לך להגדיר את השלט, הערוצים, ה-DB, ועוד כהנה וכהנה.
-
kalinium
-
- חבר ותיק

זאת התקלה שלי:
http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... 7t+install
מת כבר להגיע הביתה בערב לנסות את הפתרון המוצע שם....
http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... 7t+install
מת כבר להגיע הביתה בערב לנסות את הפתרון המוצע שם....
אהלן,
אפשר לנסות אכן את הפתרון המוצע שם (לבטל את הפלופי).
דבר אחד שחשוב שתבין - אין הבדל (מבחינת mythtv) בין גרסא 7 של mythbuntu לגרסא 8. שתיהן מגיעות עם mythtv גרסא 0.21 ועם פיצ'רים זהים. ההבדל יהיה בממשק הניהול ובמעטפת של mythbuntu.
רק כדי לסבר את האוזן - אני עם גרסא 7.10 ומעולם לא עלה בדעתי לשדרג, כי פשוט אין צורך. אם אני אשדרג זה יהיה לגרסאות מתקדמות יותר של myth, וזה יהיה מתוך מערכת ההפעלה, ללא התקנה מחדש שלה.
אפשר לנסות אכן את הפתרון המוצע שם (לבטל את הפלופי).
דבר אחד שחשוב שתבין - אין הבדל (מבחינת mythtv) בין גרסא 7 של mythbuntu לגרסא 8. שתיהן מגיעות עם mythtv גרסא 0.21 ועם פיצ'רים זהים. ההבדל יהיה בממשק הניהול ובמעטפת של mythbuntu.
רק כדי לסבר את האוזן - אני עם גרסא 7.10 ומעולם לא עלה בדעתי לשדרג, כי פשוט אין צורך. אם אני אשדרג זה יהיה לגרסאות מתקדמות יותר של myth, וזה יהיה מתוך מערכת ההפעלה, ללא התקנה מחדש שלה.
-
kalinium
-
- חבר ותיק

אוקיי....
על פניו, ממה שראיתי בגרסת ה-live של אובונטו, הכל כל כך פשוט, זורם, יציב, ועובד.... אני מאוד מקווה שזה ככה.
למרות, שממה שאני רואה בשרשור הארוך על mythtv זה נראה כמו עבודה במשרה מלאה.
כמה הסתבכות עוד מצפה לי?... אני רק רוצה מערכת יציבה ועובדת! או שנישואיי יתפרקו.

על פניו, ממה שראיתי בגרסת ה-live של אובונטו, הכל כל כך פשוט, זורם, יציב, ועובד.... אני מאוד מקווה שזה ככה.
למרות, שממה שאני רואה בשרשור הארוך על mythtv זה נראה כמו עבודה במשרה מלאה.
כמה הסתבכות עוד מצפה לי?... אני רק רוצה מערכת יציבה ועובדת! או שנישואיי יתפרקו.
-
kalinium
-
- חבר ותיק

Shed,
תראה מה זה קארמה קוסמית,
מכל הדברים בעולם, כנראה שגם אצלי זה בגלל שיש בעיה לזהות את ה-SATA ולתקשר איתו בהתקנת אובונטו
זה ממש כמו אצלי.
ניסיתי לחפש ב-Bios אבל אין אצלי אופציה של AHCI בהגדרות ה-SATA.
יש רק IDE, RAID, או other mass storage controller
הבורד הוא DFI Rs482
תראה מה זה קארמה קוסמית,
מכל הדברים בעולם, כנראה שגם אצלי זה בגלל שיש בעיה לזהות את ה-SATA ולתקשר איתו בהתקנת אובונטו
קוד: בחירת הכל
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=820161&highlight=Buffer+I%2FOניסיתי לחפש ב-Bios אבל אין אצלי אופציה של AHCI בהגדרות ה-SATA.
יש רק IDE, RAID, או other mass storage controller
הבורד הוא DFI Rs482