LCD מסך טלויזיה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ofirrjd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מעוניינת לקנות מסך טלויזיה 37 אינטש. מבדיקה בחנויות הבנתי ששרפ טושיבה ופיליפס הם מסכים טובים. אני מאוד מתלבטת ורוצה מוצר טוב ומשוכלל במחיר סבירץ אנו צופים בעיקר בכבלי הוט מעט סרטים וקלטות וידאו . חשובה גם איכות השמע ואופציות עתידיות כדי שבעוד כמה שנים המוצר לא יהיה לא שמיש. אשמח לקבל עצות. תודה
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables

vivid
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 597

קלטות וידאו

שליחה #2 

נראות" לא הכי טוב " במסכי LCD עדיף לך כבר פלזמה לשידורי TV ןVCR תשקול שנית את ההחלטה
גם שעון מקולקל מדייק פעמים ביום

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #3 

ה LCD של שארפ ופיליפס ב 37 אינץ הם אכן הכי טובים ובדור הנוכחי הם נראים טוב מאוד העניין הוא שמחירם מאוד גבוה , מה תקציבך? ואם עיקר הצפייה זה הוט והתקציב מוגבל אפשר לבדוק את האופציה של פלזמה.

ofirrjd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

פלזמה - אינני רוצה

שליחה #4 

פלזמה - אינני מעוניינת כלל כי אינה טובה לאורך זמן. אני מעוניינת להשקיע במוצר טוב במחיר סביר. אין לי מגבלה תקציבית - כמובן שאינני רוצה לקנות משהו יקר ומיותר. אני רוצה מוצר טוב עם מגוון אפשרויות. אח"כ אעשה סקר מחירים ואמצא את החנות הזולה ביותר.
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

דבר ראשון לגבי פלזמה את טועה, האורך חיים של פלזמה היא כמו LCD ויש מסכים שיותר, מה עוד שבתכנים שאת צופה ( בעיקר הוט ) אז הטכנולוגיה של הפלזמה יותר מתאימה מאחר והיא יותר בשלה, למרות שבדור הנוכחי של ה LCD יש שיפור בהצגת תכני טלוויזיה.
רק לשם השוואה מסך פלזמה 42 טוב עולה בין 13000-16000 שח , מסך 37 LCD מתחיל בסביבות ה 20000-28000 שח, כאשר בתכני טלוויזיה בפלזמה זה עדיין נראה יותר טוב.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #6 

מחלקת הפרסום של חברות ה-LCD צריכות לקבל צל"ש על שטיפת המוח שהם העבירו אנשים.

בסופה"ש ביליתי חצי שעה עם מספר אנשים מלומדים שהסבירו לי שהם מעוניינים רק ב-LCD כי רואים בזה יותר טוב, לא נגמר להם הגז, ושפלאזמה זו טכנולוגיה מיושנת...

אני תמיד אוהב לשמוע מדע בדיוני, אבל זה מדהים שאם טוחנים לאנשים מספיק, הם מוכנים לשלם כפליים סכום על חצי גודל מסך ותמונה פחות טובה בכדי להיות "עם טכנולוגיה יותר מתקדמת" (מה שגם לא נכון, פלאזמה נכנסה לפעולה הרבה אחרי LCD, כך שגם זו לא עובדה נכונה...).

אז ככה:
1. ל-LCD יש רק פרמטר אחד יותר טוב כיום וזה רזולוציה (במיוחד למסכי ה-1080P שעכשיו נכנסים שלהם יש יתרון משמעותי של רזולוציה).

2. בכל פרמטר אחר: עלות/תועלת, גודל, איכות תמונה, אורך חיים - אני אישית רואה בפלאזמה יתרונות...

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

עופר,

הדבר המצחיק הוא שמחלקות הפרסום לא היו צריכות כל כך להתאמץ, אני שומע "כמה גרוע לקנות פלאזמה" הרבה לפני שהיתה אלטרנטיבה סבירה ב- LCD.

מה שקשה לאנשים זה הסיכון שהמסך החדש והיקר שלהם יפגע, וזה על פניו חשש הגיוני. גם אני חטאתי, ולפני שניגשתי לראות בעיניים חשבתי לקנות LCD משום שאני עומד לצפות הרבה במחשב עם תכנים סטטיים.
מיותר לציין שאחרי שראיתי בחנות הראשונה תוכן שהוא לא סרט פירסומי של המסך החלטתי שאני מעדיף לקנות כל שנה פלאזמה מאשר לסבול יום יום בשעות המועטות שיש לי לצפות בטלויזיה באיכות כזאת.

מכאן אני למד שצריך סך הכל לתת לציבור סיבה לא לקנות LCD ואז יהיה משחק הוגן , לדוגמא משהו כמו אם צופים ב- LCD יותר משעה רצוף זה גורם לפזילה וכאבי ראש או שאסור לצפות בתכנים עם רקע כחול יותר מחמש דקות כי זה גומר את הניגודיות של המסך :twisted:

לטיפולכם :wink:

ofirrjd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

היי חברים,

תודה על התגובות המהירות,

רק כדי למנוע בלבול ולאלו מכם התוהים מדוע עברתי ללשון נקבה, אני מניח שחלקכם לפחות מכירים אותי משאלות בנושא אודיו, מפרסמת האשכול הזה היא האמא של חברה שלי.

קראתי את תגובותיכם וכעת צצו גם לי (אופיר) כמה שאלות:
1. האם ההנחה שמסך פלזמה נוטה להתקלקל מהר יותר מ LCD אכן מופרכת ביסודה? האם באמת אין שם בעיה של גז שמתכלה? אני למשל יודע שבמסכי LCD יש בעיה של פיקסלים שרופים שמתעוררת לאחר מספר שנים ואכן לא ניתנת לתיקון, לכן יש לדרוש אחריות מקיפה וארוכה ולדרוש לדעת כמה פיקסלים שרופים אכן מפעילים את האחריות.
2. מהן היכולות של מסך פלזמה להתחבר למחשבים? ממה שאני יודע כל מסך LCD יכול לשמש גם לתצוגת מחשב (אלו שזמן התגובה שלהם הוא 8 MS ומטה אף טובים למשחקים). האם מסכי פלזמה מציגים ברזולוציות דומות והאם פיסית יש להם את המחברים הנחוצים למחשב?
3. בנוגע לסאונד. האם יש טעם להשקיע סכום נוסף במסך שמשדר סאונד סטריאופוני או שמא כולם כאלה? או אולי כדאי לקחת את התוספת הזו ולהשקיע במערכת קולנוע ביתית בסיסית במקום?
4. בנוגע לשידורי הוט. מדוע פלזמות טובות יותר? האם LCD טובים יותר לסרטי DVD אם כך? מדוע? מה בנוגע לשידורי HDTV? האם הדבר דומה ל DVD?

צאו מנקודת הנחה שכמו שאני לא אודיופיל ועדיין משתתף בפורום אודיו כך המשפחה של חברה שלי אינם פריקים של אמצעי תצוגה, כך שהבדלים מינוריים באיכות התמונה לעומת השקעה ניכרת (ואני מדגיש ניכרת!!) בכסף אינה באה בחשבון.

תודה ומקווה שלא עשיתי יותר מדי באלאגן...אופיר
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

המממ...

שליחה #9 

לא הצלחתי להתאפק.

קצת דעה אישית.
בכל מקום שנכנסתי אליו לראות טלוויזיות דקות, אהבתי הרבה יותר את התמונה של LCD מאשר של פלאזמות.
הבהירות של הפלאזמות נראתה לי נמוכה יותר מאשר של LCD, וכך גם חדות התמונה.
הצבעים של פלאזמות נראו לי לא מדוייקים, כאשר צבע לבן נראה כמו אפור.

וקצת נתונים עובדתיים.
כתב עת בריטי HomeCinemaChoice עורך מדידות יחס ניגודיות בפועל לעומת המוצהר, בכל ה- reviews שלהם של פלאזמות ו LCD גדולים.
לא התעצלתי וקראתי את התגובות שלהם על "השילוש הקדוש" שמומלץ פה באתר לכל העובר ושב.
ראו איזה פלא: כולם השיגו בפועל יחס ניגודיות של כ- 300:1 מול ערכים מוצהרים של 1500:1 ואפילו 4000:1!
לעומת מסכי Sharp שיחס הניגודיות שלהם היה קרוב למוצהר, ושל Loewe (שמשתמשים באותם הפנלים) שהשיגו תוצאה מעל
800:1 מוצהרת!

יותר ויותר נטען, כי החסרונות של LCD מול פלאזמות נעלמים במהירות, וניתן להתייחס אליהם באותה מידה בכל מה שקשור לאיכות התמונה.

אז נותרו רק שתי בעיות: המחיר לגודל ואיכות השידור בישראל.
איכות השידור בישראל זו לא בעיה של LCD טוב. זו בעיה שלנו, וחבל שאנשים מעדיפים לקנות מוצרים נחותים רק בגלל שהם מתאימים יותר למקורות תוכן נחותים (אגב לא רק באיכות התמונה אלא גם בתוכן עצמו).

ולגבי המחיר לגודל - אני אישית לא מספיק עשיר כדי לקנות דברים זולים. ואני גם לא אמריקאי, אני מוכן להסתפק ברכב גרמני או יפני, ובטלוויזיה יפנית או גרמנית.[/b]

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

ofirrjd,

1. אורך החיים של מסכי פלאזמה הם בסביבות 50,000-60,000 שעות עד זמן מחצית תאורה. באופן סטטיסטי, כל מסך יכול להתקלקל לפני כן, זה לא קשור לאורך החיים של המסך (זה נתון שנקרא MTBF - MEAN TIME BETWEEN FAILURES ועליו דווקא אין נתונים על שום סוג מסך או יצרן). אורך החיים של מסכי LCD הם כמעט זהים (גם בסביבות 50,000- 60,000).

2. עבור חיבור למחשב, ל-LCD יש יתרונות משמעותיים. הרזולוציה טובה יותר, ולרוב יש להם פיקסלים ריבועיים (שזה טוב מאוד למחשב) ואין להם רגישות אם אתה משאיר את המסך דלוק קבוע על אותה תמונה.

3. מערכת אודיו טובה נפרדת מהמסך תמיד תתן לך תוצאות טובות בהרבה.

4. זה לא שפלאזמות טובות יותר, פשוט LCD פחות סלחני לכיווץ האגרסיבי וזה עלול להיות יותר בולט. מומלץ ללכת לחנויות ולראות חיבור של HOT ולהחליט לבד.

Pakostnik,

השוואת אותם אחרי כיול?

האם ראית את שני סוגי המסך עם אותו מקור בדיוק (נגיד ערוץ 10) לאחר כיול ראשוני, לפחות?

לגבי הדיווח על יחס קונטרסט, האם בדקת זאת בעצמך (אני כן)?

לגבי מקורות נחותים, זה המקורות שלנו, אפשר לרטון על כך, אבל כל עוד זה המצב...

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

HCC מודדים את יחס ניגודיות לפני ואחרי הכיול. פעמיים!

ראיתי אותם ברוב המקרים מוזנים מאותם מקורות.
אז אני לא בודק כל דבר אישית, אני מתבסס על מקורות מידע, כמו כל בנאדם מן היישוב, ובעיניי מקור מידע כמו HCC מספיק איכותח ואמין.

יש גם את tomshardware ו- xbit labs שגם "קצת מבינים" בבדיקת מסכים, אבל הם מתמחים יותר בציוד מחשב.
וכמובן cnet USA. חבל רק שהם מדברים על דגמים שונים ויש מעט מדי סקירות מלאות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

Pakostnik,

אישית , אני מסתמך הרבה יותר על מכשירי המדידה שלי (זוג העיניים שלי + הסנסור שיש לי) מאשר על עיתונים או אתרים אחרים.

בכל מקרה, זכותך לחשוב אחרת ואני מכבד את דעתך כמו של כל אחד אחר.

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

עופר,
אני לא בדיוק הבנתי מה אתה רוצה להגיד.
האם אתה יודע בעצמך לבדוק את הנתונים המכשירים שלך מספקים? אני אתפלא מאוד אם כן. אתה יודע, אם זו היתה מדידת מתח ברשת החשמל, יכולת לפחות לדחוף אצבעות לשקע ולהגיד - זה בטוח מעל 40V (שגיאת מדידה של 80%, אבל הסתברות 100% שזו אמירה נכונה).
כך שאין ביננו הבדל ממשי מהבחינה הזאת, חוץ מזה שאין לי את הסנסור, ושהעיניים שלי לא מושלמות וסיפקו לי סיבה לחופשת מחלה ארוכה מכפי שהייתי רוצה...

אז בכל זאת התבססתי על העיניים שלי (ושל אישתי), והחלטתי (אישתי החליטה) שאני הולך על LCD. של לווה. לא לפני שאחלים. אבל אם בכל זאת פלזמה, אז רק של פיליפס, ולא אחת מה"שילוש".

ואני לא טוען שאני בעל התשובה. למרות ש(גם) אני בטוח במה שאני אומר.

ofirrjd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

האם גם לגבי שידור HD פלאזמה תהיה טובה מ-lcd?

שליחה #14 

בקרוב יהיה שידור hd בחברות הכבלים. האם גם במקרה זה פלאזמה תהיה עדיפה או שלlcd יהיה יתרון?
בחנויות צפיתי בשידורי טלויזי בפלאזמה ו-lcd. פלאזמה נראה גרוע מתושתש ורזולוציה לא טובה עם הרבה אור וlcd נראה יותר חד - צבעים יותר טובים וזה מה ששכנע אותי.
תודה עירית
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

Pakostnik,

FAIR ENOUGH.

כאמור, דעתי באתר שווה לדעתך - לכולנו יש נתונים ואם אנחנו מודעים למעשינו (כלומר לא משליכים את יהבנו על הודעות יחצנות) אז מדובר בהחלטה שקולה ומכובדת.

כמו שיש אנשים שבוחרים ברכב ואחרים באופנוע, כך לכל דעה יש מקום תחת השמש...

כאמור, נשמח מאוד לדיווח לכשתחלים ולאחר שהמכשיר יותקן ויחובר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

האם אתה יודע בעצמך לבדוק את הנתונים המכשירים שלך מספקים? אני אתפלא מאוד אם כן.
...
אתה לא רציני, נכון? 8O
לא רק שהוא יודע, יש אפילו עוד אנשים פה באתר שיודעים.
בתערוכה אני מבין שלא היית, נכון ?

מחרתיים יוצאת כתבה על ה-SPYDERTV ואז תגיד לי אתה אם עפר יודע או לא.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

hasamas
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214

עולם כמנהגו נוהג

שליחה #17 

איני מבין בפלסמות ובlcd אבל ממה שקראתי בפורום כולל המאמרים ומה שראיתי בחנויות הגעתי למסקנה:

אין קיצורי דרך.מה שיקר ברוב המקרים מוצר יותר טוב.מצאה חן הודעתו של פסקולניק שתיאר נכון את המציאות.

הוא התייחס גם למחיר.ההבדלים במחיר היום גדולים בין מוצר למוצר נחות ממנו לכן כל אחד ופשרותיו.

והעיקר מאחר ושתי הטכנולוגיות לא בשלות ויש המון מידע שדרוש עיכול יש להמשיך וללמוד ולעקוב.

תמשיכו בויכוחים--יש מי שלומד מזה.

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

מרטין, אני תמיד רציני :)

שליחה #18 

אבל לא הבנת מה רציתי להגיד. עופר הבין.

שלח תגובה